11/11/19

Η Ευρώπη βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού

Αποκαλυπτικά τα όσα είπε ο Εμμ. Μακρόν σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό «The Economist». Η ανάγκη να αποκτήσει η Ευρώπη εξωτερική πολιτική και ισχυρή άμυνα. Γιατί χρειάζονται εθνικοί πρωταθλητές. 
Το βαθύτερο νόημα της συνεντεύξεως που ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν έδωσε στο περιοδικό “TheEconomist”, είναι αυτό της ανάγκης η Ευρώπη να βρει την πολιτική και στρατηγική οντότητα που η ιστορία της υπαγορεύει, καθ΄όσον όλα δείχνουν ότι η Αμερική σε βάθος χρόνου θα έχει απομακρυνθεί από τη Γηραιά Ήπειρο.
Είναι προφανές συνεπώς ότι η Ε.Ε. πρέπει να φροντίσει για την άμυνά της και να αποκτήσει ιδίαν εξωτερική πολιτική, όχι κατ΄ανάγκη ευθυγραμμισμένη με την αντίστοιχη της Αμερικής που σήμερα δείχνει να έχει άλλους στόχους.
«Αυτό που ζούμε είναι ο εγκεφαλικός θάνατος του NATO», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν στο περιοδικό, αποδίδοντάς τον στην αμερικανική αποδέσμευση και στη συμπεριφορά της Τουρκίας.
«Πρέπει τώρα να αποσαφηνισθεί ποιοι είναι οι στρατηγικοί στόχοι του NATO», προσθέτει ο πρόεδρος της Γαλλίας επαναλαμβάνοντας την ανάγκη ενίσχυσης της Ευρώπης της Άμυνας, καθώς πλησιάζει η σύνοδος κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας, η οποία θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις αρχές του Δεκεμβρίου.
«Δεν υπάρχει κανείς συντονισμός με τους εταίρους του NATO στη στρατηγική απόφαση των ΗΠΑ και είμαστε μάρτυρες μίας επίθεσης από έναν άλλο εταίρο του NATO, την Τουρκία, σε μία ζώνη όπου διακυβεύονται τα συμφέροντά μας, χωρίς συντονισμό. Αυτό που συνέβη, αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για το ΝΑΤΟ»

Για τη συνέχεια Euro2Day

1 σχόλιο:

  1. Βέβαια, η Γερμανία επιτρέπεται να κάνει ιδιαίτερες συμφωνίες με την Ρωσσία και να έχει τον Βόρειο Αγωγό πετρελαίου στο συμβούλιο του οποίου βρίσκεται ο γερμανός πρώην καγκελάριος της Σρέντερ.

    Να ευνοεί παντοιοτρόπως την Τουρκία, με την οποία έχει διαχρονικά πάντοτε φιλικές σχέσεις και την εκμεταλλεύεται επίσης διαχρονικά, αλλά να καταβαραθρώνει οικονομικά την Ελλάδα (βλέπε Schauble)με την οποία, επίσης διαχρονικά, είναι σε διάσταση και δεν πληρώνει τα αίσχη που έκανε στον Β΄ΠΠ.

    Αγνοεί επιδεικτικά να πληρώσει τα χρέη της των πολεμικών δανείων για τα οποία η Χιτλερική Γερμανία είχε ήδη πληρώσει τότε δύο δόσεις, καθώς και των επανορθώσεων για τις καταστροφές που προξένησε κατά την διάρκεια του πολέμου.

    Συστηματικά δε μπλοκάρει τα μέτρα κατά της Τουρκίας στην ΕΕ για όσα παράνομα κάμνει στην Κυπρίακή ΑΟΖ.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.