17/11/19

Έσπερ: Αναβάλλονται οι ασκήσεις με τη Ν. Κορέα για να διασωθεί ο διάλογος με την Πιονγκγιάνγκ

© AP Photo / Carolyn Kaster
Πέρυσι, οι ασκήσεις Vigilant ACE αναστάλθηκαν εν μέσω διαλόγου της Ουάσιγκτον με την Πιονγκγιάνγκ για αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα θα αναβάλουν τις επερχόμενες στρατιωτικές ασκήσεις για να ενισχύσουν την ειρηνευτική προσπάθεια με τη Βόρεια Κορέα.

«Δεν το βλέπω αυτό ως παραχώρηση. Θεωρώ ότι αυτό είναι μια προσπάθεια καλής πίστης ... για να υπάρξει ειρήνη», είπε.
Οι ασκήσεις στην Κορεατική Χερσόνησο αποτελούν σημείο τριβής στον διάλογο για αποπυρηνικοποίηση, μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Στις αρχές Νοεμβρίου, τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα θα μπορούσαν να παραβλέψουν τις ετήσιες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις τους τον Δεκέμβριο για δεύτερη συνεχή χρονιά προς στήριξη των διπλωματικών προσπαθειών αποπυρηνικοποίησης στη Βόρεια Κορέα.
Μετά την πρώτη διάσκεψη κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας το 2018, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι σκόπευε να αναστείλει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα, χαρακτηρίζοντάς τες ακριβές και ακατάλληλες για τον διάλογο με την Πιονγιάνγκ.
Από τότε, έχουν ακυρώσει πολλές ασκήσεις, τις οποίες συνήθως η Βόρεια Κορέα χαρακτηρίζει πρόκληση.
Σπούτνικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.