19/11/19

Παραδέχονται, ότι θα μας αδειάσουν! Πάρτε μέτρα και εξοπλίστε ιδανικά τις ΕΔ - Αν η Τουρκία κτυπήσει την Ελλάδα ο Τραμπ δεν θα βοηθήσει, υποστήριξε ο Νίκολας Μπερνς


Μία απάντηση του πρώην πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Νίκολας Μπερνς, στο συνέδριο του Delphi Forum και της Καθημερινής, που διεξάγεται στην Ουάσιγκτον, προκάλεσε σάλο στο διπλωματικό σκηνικό της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην ουσία υποστήριξε ότι αν η Τουρκία κτυπήσει στρατιωτικά την Ελλάδα, δεν θα λάβει βοήθεια από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Απαντώντας σε ερώτηση του Αθανάσιου Έλλις «αν Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στις ΗΠΑ σε μια κρίσιμη στιγμή αντιπαράθεσης με την Τουρκία», ο κ. Μπερνς είπε:

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά αν η Ελλάδα χρειαστεί την στήριξη των ΗΠΑ σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, δεν νομίζω ότι θα την έχει από τον Πρόεδρο Τραμπ».
Ο κ. Μπερνς πρόσθεσε ότι τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ θα είναι πιο αξιόπιστοι συνομιλητές σε περίπτωση ανάγκης.
Τόνισε, βέβαια, ότι «δεν μπορώ να φανταστώ ένα υποθετικό σενάριο έντασης όπου η Ελλάδα θα είναι ο επιτιθέμενος», αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι αν προκληθεί πολεμική κρίση θα την δημιουργήσει η Τουρκία.
Ο Αμερικανός πρώην πρέσβης υπενθύμισε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν πλήρωσε για την αγορά των S-400, ούτε για την εισβολή στη Βόρεια Συρία.
Από την πλευρά του, ο γερουσιαστής Κρις βαν Χόλλεν, αναφερόμενος στην πιθανότητα να τιμωρηθεί η Τουρκία για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400, είπε:
  • Ο Πρόεδρος Τραμπ αναζητεί κάθε δυνατό τρόπο να αποφύγει την χρήση του νόμου CAATSA ενώ στην Γερουσία ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας Μις Μακ Κόνελ λειτουργεί ως ασπίδα του για να μην έρθει ο σχετικός νόμος για ψήφιση.
Αναρωτήθηκε ο γερουσιαστής:
  • Υπάρχει προηγούμενο νατοϊκής χώρας που «υπονομεύει τα συμφέροντα των ΗΠΑ, επιτίθεται σε συμμάχους μας και απειλεί να δολοφονήσει τον στρατηγό τους, συναλλάσσεται με Ρώσους και αντί να πληρώσει το τίμημα λαμβάνει πρόσκληση στον Λευκό Οικο;».
Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ ρώτησε: “Πότε θα αναγνωρίσουμε τον Ερντογάν γι’ αυτό που πραγματικά είναι;” Τον χαρακτήρισε αυταρχικό και προβληματικό ηγέτη.
Και πρόσθεσε:
“Πρέπει να είμαστε περισσότερο παρόντες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Πρέπει να παίξουμε ενεργό ρόλο. Πρέπει να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με τις δημοκρατικές χώρες”, είπε ο γερουσιαστής, που δεν συμπεριλαμβάνει την Τουρκία στις δημοκρατικές χώρες.

ΠΗΓΗ: hellasjournal.com

10 σχόλια:

  1. Ποιος ανθρωπος στα καλα του θα πιστευε πως οι Αμερικανοι θα βαλουν πλατη υπερ μας? Οσες βασεις και να τους δωσετε αυτοι εχουν αποφασισει ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. That's VERY OLD news and whoever believes in any support from ANY country in case of a Turkey / Greece war is at least naive.
    Whoever does not comprehent this concept should not govern Greece.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1)Υπάρχει ένα πλεόνασμα από την υπερφορολόγηση.
    Αντί να δοθεί για επιδόματα σε αυτούς που εποικίζουν την χώρα μας, καθώς και σε ψηφοφόρους που δεν τα έχουν απόλυτη ανάγκη, το περισσότερο θα μπορούσε να δοθεί στις Ε.Δ., ώστε να αγοραστούν ανταλλακτικά, μοντέρνα πυρομαχικά, τορπίλες, κ.λ.π..

    2)Υπάρχουν στρατόπεδα για βασική εκπαίδευση.
    Να γίνει το αυτονόητο. Αντί να μετατραπούν σε μουσουλμανικά χωριά, να ξαναγίνουν κέντρα βασικής εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων.
    Είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουμε την Τουρκία με στρατό ανεκπαίδευτων στρατιωτών?

    3)Χρειάζονται άμεση ενίσχυση οι Ε.Δ.. Παραγγελία με παραλαβή π.χ. νέων φρεγατών, προφανώς μετά από 10 χρόνια, θα είναι πολύ αργά, διότι ο κίνδυνος είναι άμεσος.
    Να επιδιώξουμε να πάρουμε ετοιμοπαράδοτο και σε καλή κατάσταση πολεμικό υλικό, όπως πλοία και αεροπλάνα, από αποθέματα φιλικών χωρών.

    4)Η στρατιωτική θητεία πρέπει άμεσα να αυξηθεί, διότι υπάρχει μεγάλη λειψανδρία στις μονάδες.

    5)Εάν η Τουρκία κτυπήσει την Ελλάδα, πολλοί μουσουλμάνοι έποικοι, η 5η φάλαγγα της Τουρκίας, προφανώς θα δημιουργήσουν εσωτερικό μέτωπο. Πως θα αντιμετωπισθεί?

    6)Εάν χάσουμε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα αντίστοιχα αποθέματα υδρογονανθράκων, από την ηλίθια αδιαφορία μας στην άμυνα, μόνο η οικονομική ζημιά για την χώρα μας θα είναι της τάξεως των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ και η Ελλάδα θα εξαθλιωθεί.

    7)Οι εκάστοτε ηγέτες μας, είναι εκλεγμένοι από τον λαό.
    Εάν, γενικά, οι ηγέτες μας λοιπόν είναι διεφθαρμένοι και άθλιοι, είναι γιατί εκλέχθηκαν κατά τις επιθυμίες του προφανώς, κατά πλειοψηφία, διεφθαρμένου και άθλιου λαού.

    8)Υπάρχει άλλη χώρα, στην υφήλιο, που τόσοι πολλοί βρίζουν και βλαστημάνε τον Θεό?
    Η κυβέρνηση έκανε πίσω στην επαναφορά της ποινικοποίησης της βλαστήμιας. Το κήρυγμα του Ευαγγελίου όμως όσον αφορά τις ηθικές διαστροφές, το αποκαλεί 'κήρυγμα μίσους', και το διώκει ποινικά. Αυτή είναι η κατάντια του νεοελληνικού κράτους.

    9)Η κατάσταση της χώρας μας είναι απογοητευτική.
    Οι πάσης φύσεως ηγεσίες μας, φαίνονται να έχουν νοοτροπία (και αδιαφορία) δημοσίου υπαλλήλου. Ενδιαφέρονται περισσότερο για την θέση τους, τον μισθό τους, την σύνταξη που θα πάρουν, παρά για την χώρα.
    Ο περισσότερος λαός μας φαίνεται αναίσθητος, αδιόρθωτος, χειρότερος από ποτέ.
    Περάσαμε 10 χρόνια άσχημα, μυαλό δεν βάλλαμε, τα χειρότερα οπωσδήποτε έπονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι Α' , αλλά ρε Φώτη ο λαός ψάχνει τον καλύτερο γι αυτό κάνει την αλλαγή στην κυβέρνηση, απλά όλοι αυτοί μας κοροϊδεύουν, αλλά λένε και άλλα κάνουν !!!!!
      Ηγέτη θέλουμε και ας είναι ένας και όχι 300 παπαρες , ένας με γόνατα !!!!!
      Αλλά που είναι ;

      Διαγραφή
    2. FOTIS V. & NIKOS ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ.

      Δυστυχώς ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΚΚΚΛΗΣΙΑΣ (η οποία εδώ και έναν αιώνα προτιμά τα Παγκόσμια Συμβούλια Εκκλησιών παπικών κ προτεσταντών από την αλήθεια της Ορθοδοξίας ) ο λαός έχει μεινει πνευματικά τυφλός.
      Μαζί με την πνευματική τύφλωση έρχεται και όλη αυτή η παράλυση και η δειλία. Ηγέτης δεν βρίσκεται αλλά και να βρεθεί φοβάμαι ότι είμαστε ανίκανοι και να τον δούμε και να τον στηρίξουμε. Είμαστε ανίκανοι για θυσία λες και προτιμάμε να σαπίσουμε, διότι ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ. Παραλυσαμε.

      Ένας φόβος και μια παράλυση ΜΠΡΟΣΤΑ σε ανθρώπους που με τις αποφάσεις τους καταστρέφεται ενα εθνος . Θεωρώ πως όσοι έστω είναι γονείς θα επρεπε να μην αφήσουν σε ησυχία όλους αυτούς τους πολιτικάντηδες που με τις αντεθνικές αποφάσεις καταστρέφουν τα παιδιά τους. Αλλά θέλει κάποιο ελαχιστο θάρρος έστω και για να εκφράσεις το παράπονο σου και να προστατέψεις έστω τα παιδιά σου. ΠΑΡΑΛΥΣΑΜΕ.

      Προσευχή , μετάννοια, και θάρρος γιατί θα το χρειαστούμε.
      Τα πράγματα δεν πάνε καλά.

      Διαγραφή
  4. Έπρεπε, λοιπόν, σ' αυτή τη συγκυρία, να διαρραγούν οι σχέσεις μας με τη Ρωσία και σε εκκλησιαστικό επίπεδο; Πειθήνια όργανα των ΗΠΑ επί παντός του επιστητού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή παρατήρηση!
      Μερικούς μήνες πριν πέσει η Πόλη η τοτε εκκλησία περιμένοντας βοήθεια από τη δυση έκανε ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ δηλαδή ένωση με τον πάπα. ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΆΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ.
      Η ιστορία επαναλαμβάνεται με πρωταγονισ οι οποίοι δεν πλησιάζουν ούτε στο ελάχιστο την εθνική συνείδηση του Παλαιολόγου (παρά την εντελώς λάθος εκτίμηση) . Ο Παλαιολόγος βεβαια κατάλαβε το λάθος της Ένωσης και είναι χαρακτηριστική η τελευταία του ομιλία .

      Διαγραφή
  5. Ευτυχως που μας το ειπε ο Μπερνς γιατι εμεις νομιζαμε οτι θα βαλουν πλατη παλι στους Μογγολους ως συνηθως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To ότι το επιβεβαίωσε ο Μπερνς -το άλλοτε επίσημο εδώ στόμα της Ουάσιγκτον- έχει την ιδιαίτερη σημαντική αξία του:
    Επειδή μπορείς να το χώσεις στο στόμα (ή όπου αλλού) του Αλέξη, του Κούλη ή όποιου άλλου σαλιάρη εκθειαστή της "γεωπολιτικής αναβάθμισης" και της "στρατηγικής Ενίσχυσης της χώρας μας, με τον πολλαπλασιασμό των αμερικανικών βάσεων (πυραυλικών στόχων) στο έδαφός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι δεν καταλαβαίνεις? τα είπε όλα από το 2005 https://youtu.be/qRNHI7uw9o0

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.