24/11/19

Η αρχαιότερη γέφυρα του κόσμου είναι Μυκηναϊκή και καταρρέει

Η γέφυρα του Αρκαδικού, γνωστή και ως γέφυρα της Καζάρμας είναι Μυκηναϊκή γέφυρα, που βρίσκεται στο χωριό Αρκαδικό Αργολίδας. Θεωρείται η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης και η αρχαιότερη μονότοξη γέφυρα που παραμένει μέχρι σήμερα σε χρήση.[1] Η γέφυρα χτίστηκε κατά τον 13ο ή 14ο αιώνα π.Χ. και ήταν μέρος του οδικού δικτύου που είχαν κατασκευάσει οι Μυκηναίοι στην περιοχή της Αργολίδας.


Η Γέφυρα είναι κατασκευασμένη από γιγαντιαίους ογκόλιθους, χαρακτηριστικό των κυκλώπαιων Μυκηναϊκών κατασκευών. Έχει μήκος 22 μέτρα, πλάτος 5,6 μέτρα και ύψος 4 μέτρα. Εκτός από την γέφυρα του Αρκαδικού στην ευρύτερη περιοχή σώζονται άλλες τέσσερις παρόμοιες γέφυρες.

Είναι χτισμένη στο 15ο χλμ. του δρόμου Ναυπλίου- Επιδαύρου, στο Αρκαδικό και βρίσκεται κατά μήκος ενός καλοκατασκευασμένου μυκηναϊκού δρόμου, που συνδέει τις Μυκήνες και την Τίρυνθα με την Επίδαυρο.
Αυτό το δρόμο χρησιμοποιούσαν κάποτε οι Μυκηναίοι πολεμιστές και από αυτόν περνούσαν οι πομπές με τα βασιλικά άρματα. 104 περίπου χρόνια πριν, ένας Γερμανός περιηγητής είχε το κουράγιο να καταγράψει τις 14 μυκηναϊκές γέφυρες που εξακολουθούσαν να υπάρχουν στην γη της Αργολίδας.

Από τότε, ο χρόνος και το «ενδιαφέρον» των αρμοδίων παρέσυρε στο πέρασμα του τις περισσότερες από αυτές. Οι εναπομένουσες τρεις είναι οι γέφυρες Καζάρμα, Γαλούση και Αρκαδικού.

Η δίτοξη Μυκηναϊκή γέφυρα στο Αρκαδικό Αργολίδας καταρρέει, θα κάνει κάτι το Ελληνικό κράτος;

Πηγή


1 σχόλιο:

  1. Το έχω ξαναγράψει και κάποια στιγμή πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε ότι με τα αρχαία μόνο όλοι οι Έλληνες μπορούν να έχουν εργασία όχι μόνο οι Έλληνες στην Ελλάδα αλλά και όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού.μα πόσο ξεφτιλισμένοι είναι και δεν κάνουν κάτι δεν ήξερα ότι υπάρχουν υπήρχαν μάλλον 14 γέφυρες και να μην έχουν κάνει τίποτα. Όλοι μας πρέπει να διαμαρτυρηθούμε. Το υπουργείο πολιτισμού για ποιο πράγμα υπάρχει για να λέμε ότι έχουμε υπουργείο πολιτισμού. Είναι τόσο εξοργιστικό τόσο εκνευριστικό όταν τα αρχαία μας τα αφήνουν στο έλεος της φυσικής φθοράς και όχι μόνο. Κάντε κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.