2/11/19

Οι Τούρκοι «Επιδρομείς» ετοιμάζονται για να βγουν στο Αιγαίο - Νέος πονοκέφαλος για το ελληνικό επιτελείο



Το τουρκικό οπλικό σύστημα κρούσης το οποίο θα «σημαδεύει» τα πλοία του ελληνικού Στόλου αλλά και στόχους στα ελληνικά νησιά

Μετά τα ΑΝΚΑ και τα BAYRAKTAR έναν εξίσου ύπουλο αλλά εξαιρετικά πιο επικίνδυνο αντίπαλο αναμένεται να συναντήσουν μπροστά τους οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τους επόμενους μήνες. Θα είναι το νέο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος με το όνομα AKINCI (Επιδρομέας). Και αυτή τη φορά δεν θα πρόκειται για άοπλο αλλά για «φονικό» UAV αφού θα έχει τη δυνατότητα να φέρει βαρύ οπλισμό, ακόμα και στρατηγικά βλήματα μεγάλης εμβέλειας.

Η τουρκική πολεμική βιομηχανία ετοιμάζεται να βγάλει από τη φαρέτρα της το οπλισμένο σαν «αστακός» μη επανδρωμένο αεροσκάφος, την κατασκευή του οποίου ολοκλήρωσε και μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως και ώρες, σχεδιάζει να απογειώσει για την πρώτη του επίσημη πτήση. Πτήση η οποία θεωρείται βέβαιο ότι θα μετατραπεί σε ένα ακόμη σόου προπαγάνδας και θα συνοδεύεται από τις γνωστές πλέον εθνικιστικές κορώνες και απειλές.

Εφοδιασμένος μεταξύ άλλων με τουρκικής κατασκευής στρατηγικά και αντιπλοικά βλήματα SOM, τα οποία θα έχουν βεληνεκές 250 χιλιόμετρα, όπως υποστηρίζει η 'Αγκυρα, ο «Επιδρομέας» δεν θα στοχεύει αυτή τη φορά στην κατασκοπεία και στη συλλογή πληροφοριών. Αντίθετα θα αποτελεί οπλικό σύστημα κρούσης το οποίο θα «σημαδεύει» τα πλοία του ελληνικού Στόλου αλλά και στόχους στα ελληνικά νησιά.

Το AKINCI παρουσιάστηκε επίσημα στην πρόσφατη έκθεση αμυντικού υλικού στην Κωνσταντινούπολη μαζί με ολόκληρο τον οπλισμό που δύναται να χρησιμοποιεί, όπως αναφέρει ο κατασκευαστής, του που δεν είναι άλλος από την εταιρία BAYKAR, η οποία ανήκει στον γαμπρό του Ταγίπ Ερντογάν, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ. Η τουρκική κυβέρνηση, μάλιστα, φέρεται να χρηματοδότησε την BAYKAR με 120 εκατ. δολάρια προκειμένου να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή του AKINCI.

Εκτός από τα βλήματα SOM-τα οποία πρόσφατα, όπως υποστηρίζουν, δοκίμασαν με επιτυχία οι Τούρκοι –ο «Επιδρομέας» θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τουρκικής κατασκευής βλήματα αέρος-αέρος αλλά και βόμβες. Ερώτημα, πάντως, αποτελεί πόσο αποτελεσματικά μπορούν να είναι τα τουρκικά όπλα τα οποία αποτελούν προιόντα βιομηχανικής κατασκοπείας, «κόπιες» δηλαδή δυτικών όπλων.

Το σημαντικότερο πρόβλημα στην κατασκευή του ΑKINCI ήταν ο κινητήρας. Οι Τούρκοι μετά την απροθυμία όλων των δυτικών εταιρειών να βοηθήσουν, βρήκαν λύση στην Ουκρανία και προχώρησαν σε συμφωνία με την κρατική εταιρεία της χώρας Ukrspecexport για προμήθεια κινητήρων TurboJet. To δικινητήριο UAV θα έχει τη δυνατότητα, σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους κατασκευαστές, να πετά έως και τα 40.000 πόδια συνεχώς για 24 ώρες. Ακόμα και με ηλεκτρονικό ραντάρ AESA υποστηρίζουν ότι είναι εξοπλισμένο.

Τουλάχιστον 24 ΑKINCI έχει συμφωνηθεί να παραδώσει η κατασκευάστρια εταιρεία στην τουρκική πολεμική αεροπορία και ακόμη 12 στους Ουκρανούς. Μέσα στο 2020 οι Τούρκοι θεωρούν ότι θα διαθέτουν ήδη τους πρώτους επιχειρησιακούς «Επιδρομείς». Ακόμα κι αν οι γείτονες προπαγανδίζουν υπερβολικά το νέο κατασκεύασμα της πολεμικής τους βιομηχανίας σε κάθε περίπτωση οι Έλληνες επιτελείς εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι.

Ούτως ή άλλως το ζήτημα των τουρκικών μη επανδρωμένων είναι πλέον μια πραγματικότητα που καλούνται να αντιμετωπίζουν όλο και πιο συχνά στο Αιγαίο. Αναγκάζονται να στέλνουν μαχητικά με σαφώς μεγαλύτερο οικονομικό κόστος προκειμένου να αναγνωρίζουν και να αναχαιτίζουν τα τουρκικά UAV όπως ακριβώς κάνουν και με τα F-16 των γειτόνων.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

6 σχόλια:

  1. πέρα ότι είναι εύκολη στόχοι η ρωσια απόδειξε πόσο εύκολα χαρακώνονται.(με τούς αμερικανικους πυραυλους ) μόνο μη στραφούν εναντίον τους ξαφνικά ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμα ομως εμεις δεν βγαλουμε τα πολεμικα μας στο Αιγαιο,τι θα βρουν να χτυπησουν οι μογγολοι ;.
    Την πατησανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H Ελλάδα αντιδρά δυναμικά. Πρόσφατα διάβασα πως μείωσε 50 εκ. τον προυπολογισμό Άμυνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέτοια να μας λέτε,να περάσουν στρατοδικείο όλους τους χειριστές των αντιαεροπορικών,γιά χι,ψι λόγους,μπας και αποτρέψουν κανα θερμοκέφαλο και ανοίξει πυρ...
    Ασε που δεν θα αφήσουν ιπτάμενο σε χλωρό κλαρί...
    Ολοι μετάθεση σε μυστική βάση του ΝΑΤΟ στην Γροιλανδία...
    Και σχόλιο γιά τους τούρκους: -Τι έγινε ρε παιδιά;
    -Σας τελείωσαν οι πιλότοι των F-16;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαριε ..χαζοι ειναι οι Τουρκοι ?? Ειδαν τα κουμασια εδω..τα ζυγισαν και βρηκαν οτι τους κανουν να τρεμουν και με το Πλαιη σταισιον.Πιανουν μια οθονη και παιζουν..Ειχαν καμμια δημιουργικη ιδεα τα κουμασια ποτε ?? Μονο στην κλεφτουρια ..εχουν.Εκει ..δεν τρεμουν να πανε " μεσα" , ειναι τερατα ψυχραιμιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανεξαρτητα απ ολα , αναπτυσσουν τεχνολογιες ραγδαια.Ρανταρ, ηλεκτρονικα , πυραυλους, κλπ..Εχουν εταιριες πια που ψαχνουν,χρημστοδοτουνται, αποκτουν πειρα.Αργα η γρηγορα θα ψαχνουμε ουρες απο γατες.Τα πανεπιστημια δουλευουν, δεν κανουν γκραφιτυ η παπαρομπουρδες κοσμολογιας και μαρξιστικων παλαιολιθικων τεχνουργηματων της εποχης του λιθου.Γιαυτα και μονο πρεπει οχι μονο να ...αρχισουμε με χιλια ολα...αλλα πρωτα να εξορισουμε αυτους που τα παρατησαν ολα για φραγκα και μιζες.Τωρα αν αυτα προλαβαινονται...οχι δεν προλαβαινονται με οτι εξακολουθει να υπαρχει στις θεσεις των αποφασεων.Εκει βρησκεται η ιδια διεστραμενη χειριστη παλαιολιθικη νομενκλατουρα που οχι δεν μετανοιωσε ..αλλα παταει και γκαζ για ολοκαυτωμα.Εδω ..εξισλαμιζει την χωρα !! Ποια οπλα ?? Ποιες τεχνολογιες ?? Βγαζει και τα θεμελια απ το σπιτι !! Μην τρελαθουμε τελειως...θα υπερασπιστει ενα σπιτι που δεν θελει ουτε να το βλεπει ??? Δεν ειμαστε πια τοσο ηλιθιοι και αοματοι.Δεν μας νοιαζει τι λεει. Λεει το ασπρο μαυρο. Εεε και ?? Να τα εργα..!!Δεν ακουμε...Βλεπουμε τα εργα.Βαλαμε κερι στα αυτια να μην μας πρηξουν με τα ψευδη. Βλεπουμε τι κανουν στα εργα.
    Εποικιζουν η οχι την χωρα κλεβοντας μαλιστα απ τα λεφτα μας το κοστος ?? Τι αμυνα μας λενε πως τους νοιαζει ??? Πλακα κανουν ??? Γιατι δεν αμυνονται στην εισβολη ?? Γιατι δεν αποτρεπουν πασει θυσια αυτη ?? Και θα μας πεισουν...οτι νοιαζονται για την αμυνα στα ..οπλα ?? Για το μελλον ?? Ποιο μελλον ?? Των εκατομμυριων εποικων μουσουλμανων ??? Απορω γιατι δεν τους δερνουμε !! Μα τοσο χοντρο δουλεμα ??? Μην πιστευετε ουτε μια λεξη τους.Ψευδονται παλι !! Τα εργα κοιτατε !!! Με το πασο τα κανουν ολα. Για να προχωρα ο εποικισμος ρολοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.