10/11/19

Αυτή είναι η αλήθεια για τον Έβρο και την εισβολή αλλοδαπών - Η μαρτυρία ενός στρατιωτικού που υπηρετεί εκεί!

Σήμερα το πρωί έλαβα ένα μήνυμα από άγνωστο σε μένα Έλληνα στρατιωτικό που υπηρετεί στον Έβρο, το οποίο παραθέτω αυτούσιο, με την επισήμανση ότι στη Ζ.Α.Π. (Ζώνης Ασφαλείας Προκαλύψεως) απαγορεύεται η είσοδος ακόμα και Ελλήνων, με εξαίρεση τους αγρότες της εκάστοτε περιοχής, πόσο μάλλον αλλοδαπών.
Υπενθυμίζεται η περιπέτεια των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που εισήλθαν παράνομα σε αντίστοιχη στρατιωτική περιοχή.
Ακολουθεί το μήνυμα του Έλληνα στρατιωτικού:
Κύριε Σάββα καλησπέρα.... 
κατάγομαι από τον .....! 
Είναι στρατιωτικός και υπηρετώ στον Έβρο! 
Η κατάσταση είναι τραγική... 
Δεν έχω δικαίωμα ούτε να τους αποτρέψω να εισέλθουν, ούτε να τους διώξω, ούτε να κάνω οποιαδήποτε ενέργεια για να τους προειδοποιήσω ότι εισέρχονται σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και ότι εισέρχονται παράνομα στην χώρα μου! 
Δεν έχω καν το δικαίωμα να τους συλλάβω! 
Δεν υπάρχει Ζ. Α. Π. (Ζώνης Ασφαλείας Προκαλύψεως).
Γιατί το μόνο που μπορώ να κάνω με βάση τις διαταγές, είναι  να πάρω την συνοριοφυλακή!
Για να τους... υποδεχθούμε όλοι μαζί...
Τα διαβατήριά τους είναι καμένα και δηλώνουν ό,τι θέλουν.
Επίσης δηλώνουν ότι τάχα δεν έχουν κινητά.... και πάει λέγοντας... 
Αυτά και να ....


Όσον αφορά τη Ζώνη Ασφαλείας Προκαλύψεως, παραθέτω σχετικό κείμενο της ιστοσελίδας Onalert, θέτοντας το ερωτηματικό αν ο στρατός εκτελεί την αποστολή του σε σχέση με την Ζ.Α.Π. και αν όχι, με τίνος διαταγές το πράττει:


Ζώνη Ασφαλείας Προκαλύψεως
Όλα τα φυλάκια-παρατηρητήρια που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Έβρου, ανήκουν στα λεγόμενα «Τάγματα προκαλύψεως».
Να σημειώσουμε εδώ ότι η περιοχή που ελέγχουν όλα τα φυλάκια-παρατηρητήρια κατά μήκος του ποταμού αποκαλείται Ζώνη Ασφαλείας Προκαλύψεως (ΖΑΠ) και εκτείνεται από τις δυτικές όχθες του ποταμού μέχρι και 500 μέτρα, μέσα στο ελληνικό έδαφος.
Στο προσωπικό που επανδρώνει τα φυλάκια-παρατηρητήρια της ΖΑΠ περιλαμβάνονται έφεδροι οπλίτες υπαξιωματικοί και δόκιμοι αξιωματικοί, επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ), μόνιμοι υπαξιωματικοί του Πεζικού και αξιωματικοί.
Οι έφεδροι οπλίτες και υπαξιωματικοί που τοποθετούνται σε κάθε ένα από αυτά, παραμένουν εκεί κατά κανόνα μέχρι το τέλος της θητείας τους και αυτό έχει καθιερωθεί για ευνόητους λόγους…
 Με το τέλος της αρχικής εκπαίδευσής τους και της περιόδου προσαρμογής (μετά την τοποθέτησή τους στο εκάστοτε φυλάκιο-παρατηρητήριο), αρχίζουν να εκτελούν καθήκοντα προκαλύψεως.
Σε αυτά περιλαμβάνονται η παρατήρηση, η διεξαγωγή περιπολιών, το στήσιμο ενέδρας, η αντιμετώπιση και η σύλληψη λαθρομεταναστών και η χρήση των διαθέσιμων συστημάτων για την εκτέλεση όλων αυτών των αποστολών όπως διοπτρών, πυξίδων και χαρτών.
Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Ε.Σ. έχει αποκλειστικά και μόνο καθήκοντα αντιμετώπισης, αποτροπής εισόδου. Η αποτροπή της εισόδου γίνεται μέσω της συνεχούς παρουσίας περιπόλων στις όχθες του ποταμού Έβρου. Απέναντι εκτείνεται η πεδιάδα του ποταμού Έβρου από την Τουρκική πλευρά και με γυμνό μάτι διακρίνονται και ορισμένα χωριά και οικισμοί.
Τα φυλάκια-παρατηρητήρια εκτός από τις περιπόλους που βγάζουν για την επιτήρηση του τομέα ευθύνης τους, επιβλέπουν ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της παραποτάμιας περιοχής με την χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων επιτήρησης.
Η εμπειρία που αποκτάται από το προσωπικό στην διεξαγωγή τέτοιων αποστολών είναι αρκετά πολύτιμη για να επιτρέπει συχνές μεταθέσεις και αποσπάσεις, η δε «βαρύτητα» της αποστολής των φυλακίων-παρατηρητηρίων δεν επιτρέπει λάθη.. Απαιτείται εμπειρία, εξειδίκευση και γνώση των διαδικασιών ασφάλειας. Πρωτίστως όμως αυτό που χαρακτηρίζει το σύνολο του προσωπικού είναι το υψηλό ηθικό και η αίσθηση ευθύνης της αποστολής του απέναντι σε όλους τους Έλληνες.. Γι αυτό όλοι μας τους οφείλουμε πολλά..

18 σχόλια:

  1. Eίναι όλοι στό κόλπο, γραμμή από ΟΗΕ,ΕΕ καί Σόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ!Μην ξεχάσουμε και τις δικές μας πολιτικές (και όχι μόνο) «ηγεσίες».

      Διαγραφή
    2. ΟΙ "ΔΙΚΕΣ" ΜΑΣ "ΗΓΕΣΙΕΣ" ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ !!!!!

      Διαγραφή
  2. Τι να πουμε εδω ?? Θαλασσα παραβιασεων ολων των κανονων μιας οργανωμενης πολιτειας..Στρατιωτικων και πολιτικων.Του Συνταγματος..ολων των νομων και των στρατιωτικων...
    Αυτα ασφαλως δεν τα κανουν οι αξιωματικοι και οι στρατιωτες.
    Τα κανουν λιγοι..ψηλα πολυ ισταμενοι.Η ηγεσια...πολιτικη και στρατιωτικη.Αυτη δρα παρανομα σαν ομαδα.Καταλυει τους νομους ολους.
    Αν αυτο λεγεται Δημοκρατια...κι οχι απολυταρχια.Φυσικα δεν απολογειται κανεις πουθενα.Σε καμμια αρχη...και ουτε στην Βουλη των Ελληνων.( κανεις δεν εθεσε εκει ουτε μια ερωτηση γιατι και με ποιου την εντολη παραβιαζονται οι νομοι)...
    Κι αυτο το πολιτευμα οπως εφαρμοζεται ελεου Θεου..πρεπει εμεις να στηριζουμε.Εμεις οι ιδιοκτητες της χωρας πολιτες.Να κοιταμε δηλ. τους λιγους υπαλληλους μας ..που διορισαμε για το καλο μας με ..πλουσιες αμοιβες..να παραβιαζουν τις εντολες μας ..τον νομο..και μαλιστα εναντιον των πολιτων εργοδοτων τους !!!!
    Οχι ..παιδια...παιξτε παραπερα..δεν το ανεχομαστε!!! Με τιποτε..!!!
    Δεν θα συνεχισετε αλλο ..και θα δωσετε λογο για ολα !!!
    Αρκετα.....Παρτε αεροπλανα και φυγετε για παντα απ την χωρα !!! Πριν σας αρπαξουμε και ψαχνετε τα μορια σας στον αερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην περιοχη της Ασπροβάλτας, στην παλαια εθνική οδο Θεσσαλονικης- Καβάλας εδώ και περιπου 3 εβδομάδες οταν οδηγώ με το αυτοκινητο βλεπω να περπατάνε στο δρομο προς Θεσσαλονικη μικρές ομάδες λαθρομεταναστών των 5 ή 10 ατομών. Το ΚΤΕΛ δεν τους παιρνει, οποτε πανε μετα ποδια προς Θεσσαλονικη. Αυτο ειναι το σφράγισμα του Εβρου που μας ελεγαν τα σουργελα της ΝΔ. Αυτο το κρατος έχει τελικα ή δεν έχει σύνορα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς,απο τη στιγμη που έγινε άρση ναρκοπεδίων εδώ κ 15+ χρόνια,η φράση "κάθε καρυδιάς καρύδι" θα είναι μαζί με το "μή χειρότερα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απίστευτα αυτά που συμβαίνουν!Στα οικονομικά υπακούσαμε με ψηφισμένους Νόμους, το συμφέρον των δανειστών να υπέρκειται του Ελληνικού Συντάγματος και του ελληνικού λαού με το υπερταμείο και όλα τα υπόλοιπα και να μην ισχύουν οι αποφάσεις ελληνικών Δικαστηρίων όταν πρόκειται να ζημιωθούν οι δανειστές, τώρα υπακούμε σε εντολές «άνωθεν» να παύουν και οι ζώνες ασφαλείας του Έθνους όταν μπαίνουν οι λαθροέποικοι(!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορω να φαντασθω πως πιστευε καποιος ειλικρινα οτι ανθρωποι διεφθαρμενοι και υποτελεις θα ενεργουσαν Πατριωτικα.
      Εκεινο που επισημενω συνεχως μηπως το δει καποιος υπευθυνος κυριως της Στρατιωτικης αρμοδιοτητας και ενεργησει τουλαχιστον την ιστατη στιγμη επιχειρησιακα. Δηλαδη τουλαχιστον να εκπονηθει ενα σχεδιο ΠΣΕΑ για μεταφορα σε περιοδο κρισης απο τις παραμεθοριες περιοχες των λαθρο(που περιλαμβανουν πρακτορες τζιχαντιστες της ΜΙΤ) σε ακατοικητα νησια.Βεβαιως απαιτειται προετοιμασια υποδοχης και κυριως με χρηματα αυτων των αλητων τηςς ΕΕ που μας τους επεβαλαν.

      Διαγραφή
    2. Άκουσα και τον (εξαιρετικό πάντα ως προς τον πατριωτικό λόγο του) Γιώργο Καραμπελιά, να προτείνει και αυτός τη μεταφορά σε ακατοίκητα νησιά. Για να πω την αλήθεια με προβληματίζει λίγο αυτό, είναι σαν δίκοπο μαχαίρι. Αν οι ροές ελαττωθούν ίσως να μπορούσε να λειτουργήσει αυτό και ως προς τον έλεγχό τους και ως μέσο αποτροπής για νέες εισόδους.
      Όμως δυστυχώς έχω την αίσθηση ότι οι ροές δεν θα ελαττωθούν αλλά συνεχώς θα αυξάνονται.
      Από τον Έβρο μπαίνει το 25%, και όχι μόνο δεν τον κλείνουν αλλά βλέπουμε τι λέει εδώ ο Έλληνας στρατιωτικός.
      Ο Ερντογάν έχει μειώσει στο ελάχιστο την τιμή των εισιτηρίων από Αφρική στις τούρκικες αερογραμμές ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ, ώστε να έρχονται σωρηδόν οι μουσουλμάνοι με σκοπό να καταλήξουν στην Ελλάδα!Είναι το γεωπολιτικό του όπλο όπως είπε και ο Γ.Καραμπελιάς.
      Αν τα κέντρα στα ακατοίκητα νησιά υπερκορεστούν μοιραία θα αρχίσουν νέες εγκαταστάσεις, ακόμα ίσως και προκάτ σπίτια για οικογένειες κτλ.. οι οποίες διαρκώς θα πολλαπλασιάζονται με δεδομένο τον μεγάλο ρυθμό αύξησης αυτών των πληθυσμών.
      Που θα καταλήξει αυτό;
      Να μετατραπούν κάποια νησιά στο Αιγαίο σε μουσουλμανικά 'εδάφη', με Τζαμιά στην πορεία, αφού οι ανθρωπιστές του Σόρος, και οι άθεοι της πολιτικής ορθότητας θα πιέσουν και γι αυτό.
      Αυτά τα μουσουλμανικά νησιά θα είναι ένας Δούρειος ίππος μέσα στη χώρα, θα είναι το μπόλιασμα με αποκλειστικά μουσουλμανικό πληθυσμό, που δεν θα αναγκάζεται να 'μαζευτεί', όπως θα έκανε αν ήταν διασκορπισμένος ανάμεσα σε άλλους, αλλά θα διατηρηθεί ως μια ατόφια μουσουλμανική μάζα, ως ένα πραγματικό κομμάτι μιας μουσουλμανικής χώρας, μέσα σε άλλη χώρα.
      Είναι λοιπόν σαν να 'χαρίζουμε' τα πρώτα νησιά οικειοθελώς στον Ερντογάν.
      Παράλληλα θα έχουμε και τους διεσπαρμένους σε ολόκληρη την επικράτεια.
      Σε περίπτωση επίθεσης της Τουρκίας, είναι αυτονόητο με ποιους θα ταχθούν οι μουσουλμάνοι.
      Αλλά εκτός απ΄αυτό, ακόμα και όπως είμαστε σήμερα, αν 'δώσουμε' τα πρώτα νησιά, με αποκλειστικό ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ μουσουλμάνων [έτσι θα γίνει στην πορεία μετά τον κορεσμό των κέντρων υποδοχής, οπότε μην το συγκρίνουμε με άλλες χώρες όπως η Ιταλία έχει κέντρα υποδοχής, αλλά κρατάει μόνο το 10% και οι υπόλοιποι φεύγουν προς την υπόλοιπη Ευρώπη], στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλα νησιά με ελάχιστους κατοίκους, κ.ο.κ.
      Εκεί θα διατηρηθούν ως ΑΤΟΦΙΕΣ μάζες, μεγαλώνοντας τα παιδιά τους 'σκληροπυρηνικά', κάτι χειρότερο από το να βλέπουν ότι είναι σε δυτική χώρα και πρέπει να αναγκαστούν να σεβαστούν ή έστω να 'μαζευτούν' ως προς τα έθιμά τους (θυμηθείτε το χαλάλ), ή να αρχίσουν έστω τα παιδιά τους να αλλάζουν σε κάποια πράγματα.
      Θα παραμείνουν ατόφιοι, θα διδάσκονται απ΄τους μουεζίνηδές τους για τους 'άπιστους', θα πολλαπλασιάζονται και ταυτόχρονα θα έρχονται και νέες μάζες συνεχώς, ενώ εμείς θα συρρικνωνόμαστε, και σταδιακά θα καταλάβουν όλη τη χώρα.
      Λοιπόν έχουμε μπει σε τραγικές καταστάσεις, και θα το καταλάβει σιγά σιγά και ο τελευταίος Έλληνας.
      Το Νο ένα πρόβλημα σήμερα είναι αυτό.Είναι αντίστοιχο της κήρυξης πολέμου, απειλούμαστε με αφανισμό.
      Όλοι πρέπει να κινητοποιηθούμε με κάθε τρόπο, και φυσικά οι κυβερνήσεις αλλά δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εντολοδόχοι του Σόρος και των άλλων διεθνών οικονομικο-πολιτικών αφεντικών.Αυτή είναι η αλήθεια.

      Διαγραφή
    3. Να διευκρινίσω προς αποφυγή παρανόησης ότι ο προβληματισμός μου ως προς την μεταφορά των μουσουλμάνων σε νησιά δεν ειπώθηκε με την έννοια ότι πρέπει να τους φέρουμε ανάμεσα στα σπίτια μας διασπείροντάς τους σε όλη την επικράτεια (ούτε κατά διάνοια για χίλιους δύο λόγους), αλλά με την έννοια ότι πρέπει ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.
      Αν κουβαλάνε συνεχώς χιλιάδες μουσουλμάνους σε νησιά και δεν τους βλέπουμε (ήδη τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχουν γεμίσει), ενώ θα φέρνουν λίγους-λίγους και και σε όλη τη χώρα, το πράγμα θα έρθει πιο ύπουλα και πιο 'ανώδυνα'.Επομένως δεν πρέπει να ανοίξουμε 'μόδα' με τα νησιά μας. Ας τ΄αφήσουμε τα νησιά μας να παραμένουν ελληνικά γιατί απ΄αυτά εξαρτάται και η κυριαρχική μας δύναμη στο Αιγαίο, και ότι απορρέει απ΄αυτό.
      Το να τους πας στα νησιά σημαίνει αποσυμφόρηση των σημείων που τους έχουν σήμερα, άρα μια 'εκτόνωση της βαλβίδας', ώστε μπορέσουν να φέρουν και άλλους!
      Είναι χειρότερη η αποσυμφόρηση γιατί οι κάτοικοι θα εφησυχάσουν, θα σταματήσουν οι κινητοποιήσεις. Θα μας πουν ότι βρέθηκε η λύση, τα πράγματα είναι υπό έλεγχο, θα τους πηγαίνουν σε ακατοίκητες περιοχές και νησιά δημιουργώντας σιγά σιγά όλες τις υποδομές και θα ξυπνήσουμε μια μέρα με εκατομμύρια μουσουλμάνους. Καλύτερα να βλέπουμε με τα μάτια μας και μπροστά μας αυτό που γίνεται όπως και τις συνέπειες μήπως ξεσηκωθούμε έστω σε τοπικό επίπεδο και το αποτρέψουμε. Ήδη σε κάποια μέρη το κάνουν.

      Διαγραφή
  6. Όταν δεν υπάρχει Πολιτική η και Στρατιωτική βούληση για να προστατευθούν τα σύνορα μιας χώρας τρία πράγματα μπορούν να συμβούν.
    1. Σταματάμε να υπάρχουμε σαν κράτος
    2. Οι πολίτες αναλαμβάνουν να φυλάξουν τα σύνορα της χώρας τους
    3. Δικτακτορια

    Κύριοι της ΝΔ ακούτε? Μην μας πείτε ότι δεν ξέρετε τις λύσεις του προβλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί δεν περνάνε από τη Βουλγαρία;
    quiz.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είχες να περάσεις πάνω από αγκαθωτά συρματοπλέγματα με κάποιον να σε σημαδεύει με ένα αυτόματο η να περπατήσεις σε ασφαλτωμενο δρόμο χωρίς να σε ενοχλεί κανένας τι θα διάλεγες?

      Διαγραφή
  8. Απλα, δεν υπαρχει ουτε κρατος, ουτε κυβερνηση. Υπαρχει μονο ενα παρεακι προδοτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 2007 ΠΑΣΟΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ. 2019 ΣΥΡΙΖΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "η δε «βαρύτητα» της αποστολής των φυλακίων-παρατηρητηρίων δεν επιτρέπει λάθη.. Απαιτείται εμπειρία, εξειδίκευση και γνώση των διαδικασιών ασφάλειας. Πρωτίστως όμως αυτό που χαρακτηρίζει το σύνολο του προσωπικού είναι το υψηλό ηθικό και η αίσθηση ευθύνης της αποστολής του απέναντι σε όλους τους Έλληνες.. Γι αυτό όλοι μας τους οφείλουμε πολλά.."

    Και ζητάτε να το καταλάβουν αυτό οι κυβερνώντες? Πιάστε τους έναν έναν που έχουν υπηρετήσει.

    Τρεις πρώην πρωθυπουργοί υπηρέτησαν ναύτες. Οι δυο από αυτούς αποκλειστικά στην Αττική. Ναύτες...ξηράς.

    Ο ένας που πάντα βάζει τον "πατριωτισμό" του μπροστά, εξαγόρασε 21 μήνες θητείας και υπηρέτησε την υπόλοιπη(6 μήνες) στο Ναυτικό σε δύο τρίμηνα τμηματικά. Ο ορισμός του κακομαθημένου μεγαλοαστικού κωλόπαιδου όπως ακριβώς στην πολιτική πορεία του. Μου θυμίζει κάποιους από τους παλιούς συμμαθητές μου σε συγκεκριμένο Γυμνάσιο.

    Ο άλλος ναύτης με απόσπαση στο επιτελείο.

    Ο άλλος στα τεθωρακισμένα αλλά γραφέας. Μια χαρά ειδικότητα δεν έχω κάτι εναντίον της, και το γεγονός ότι είσαι γραφέας δεν σημαίνει ότι δεν κάνεις κανονικά κι άλλες πολλές υπηρεσίες ανάλογα όμως που υπηρετείς, και υπάρχουν πολλά είδη γραφέα. Ο άλλος μπορεί πχ να είναι τεχνικός αποθηκάριος γραφέας(ΤΑΓ). Να είναι γραφέας στο διοικητήριο, να είναι και βοηθός γραφέας του αξιωματικού οπλισμού(τεράστια ευθύνη μην χαθεί οτιδήποτε και στη συντήρηση/καθαρισμό των όπλων), και να "βαράει" (όπως όλοι στη συγκεκριμένη μονάδα) και περίπολα, και θαλαμοφύλακας και σκοπιά και δωμάτιο κάμερες. Και μια που ξέρεις κι από φυτά τρέχα να δεις τι χρειάζεται για τους χώρους πρασίνου του στρατοπέδου και βγάλε πρόγραμμα καταπολέμησης ζιζανίων γιατί εκεί σε εκείνο το σημείο τα κουρεύουμε κι όλο πρόβλημα έχουμε. Και να πηγαίνει σαν το "ζόμπι" σε μια μονάδα με επάνδρωση 30%. "Βέγγος" 18-19 ώρες το 24ωρο στο τρέξιμο(όπως όλοι στη μονάδα χαμηλής επάνδρωσης). Ο άλλος μπορεί να ναι γραφέας σκέτο και τον Έβρο να μην τον έχει δει ούτε με κιάλια...αυτή η κατηγορία είναι ο συγκεκριμένος πρώην πρωθυπουργός στα νιάτα του.

    Ο άλλος στην αεροπορία κοντά στην Αθήνα και μας είπε κιόλας ότι δεν έβαλε βύσμα αλλά τον στείλανε αξιοκρατικά. Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας. Παπατζήδες. Με τέτοιο λαό καλά κάνουν.

    Αυτά με τους πρωθυπουργούς της χώρας.

    Και ο "γκεστ σταρ" τώρα:

    Έχουμε και έναν πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας που δεν έχει υπηρετήσει καν στρατιωτική θητεία αλλά είχε κηρυχθεί ανυπότακτος και αργότερα εξαγόρασε τη θητεία 24 μηνών και την πρόσθετη υπηρεσία που του είχαν επιβάλει.Είναι ο ίδιος που αργότερα ως υπουργός Εθνικής Άμυνας καταδικάστηκε για μίζες. Στην πολιτική του καριέρα λίγο έφτασε από το να γίνει πρωθυπουργός.
    Εκεί θα το τερματίζαμε ως χώρα.


    Με όλη αυτή την εικόνα λοιπόν και μεταξύ σοβαρού και αστείου(και περισσότερο το πρώτο πλέον), για να μπει τάξη στον τομέα Εθνικής Άμυνας (και γενικότερα στην Εθνική Ασφάλεια) σε αυτή τη χώρα τσίρκο-ψυχιατρείο πρέπει να κάνουμε πρωθυπουργό ή έστω υπουργό Εθνικής Άμυνας έναν τύπο που:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1) Να υπηρέτησε πραγματικά στα σύνορα(Έβρο ή νησιά πρώτης γραμμής-Ανατολικό Αιγαίο).
    2) Να ήταν υπόδειγμα στρατιώτη σε οτιδήποτε 24ώρες το 24ωρο. Καθαρός ακόμα κι από τις πιο ελαφρές ποινές στον στρατιωτικό φάκελο. Εκνευριστικά "πεντακάθαρος".
    3) Τον δείκτη ευφυίας του να τον θεωρούσαν υψηλότατο μέσα στη μονάδα οι αξιωματικοί.
    4) Να έχει στον φάκελο του τιμητικές άδειες, εύφημο μνεία ή μαχητόσημο(ή και τα τρία).
    5) Να γνωρίζει πάρα πολύ καλά(ή αν δεν τα γνωρίζει να του τα μάθουν γρήγορα οι στρατηγοί αφού κάτσει στην καρέκλα) όλα τα στρατιωτικά θέματα.
    6) Και τέλος μετά από μια τέτοια πορεία, να έχει και στρατιωτικό τρελόχαρτο(με ελαφρά διάγνωση, είπαμε να βρούμε έναν τρελό αλλά όχι και σχιζοφρενή...μην ακούει φωνές ότι είναι ο "εκλεκτός μαρμαρωμένος βασιλιάς"). Παρά την στρατιωτική τελειότητα του δηλαδή να τηρεί και την "παράδοση"/κριτήρια του λαμόγιου Έλληνα πολιτικού. Και πανέξυπνος και στρατιώτης και λαμόγιο και τρελός.

    Να είναι..."πολυσυλλεκτικός". Πολύ δύσκολο να βρούμε έναν τέτοιο τύπο αλλά θα ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση γι'αυτόν τον τόπο.

    Χρειαζόμαστε έναν ικανότατο τρελό στην κατάλληλη θέση με πιστοποίηση "τρέλας" από τον ΕΣ. Έχουμε ακούσει την φράση "Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο στρατός".Μερικές φορές αυτή η φράση ισχύει. Στη θητεία μας όλοι λιγότερο ή περισσότερο το ζήσαμε αυτό/αντιμετωπίσαμε τέτοιες στιγμές. Ε πρέπει λοιπόν να βρούμε λοιπόν έναν λογικότατο και ικανότατο τρελό/"τρελό". Με τρελό δεν τα βάζεις. Όπως στην ταινία με τον Ψάλτη("ταινία Τρελός είμαι ότι θέλω κάνω") που έβαλε σε τάξη, ένα χρεοκοπημένο εργοστάσιο ζυμαρικών.

    https://www.youtube.com/watch?v=ozoyRNvHpz4

    Και να αρχίσει το καθάρισμα-ξήλωμα πρώτα από ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς. Σχολαστικό έλεγχο που υπηρετούν θητεία μέχρι και συγγενείς μακρινά ανίψια... τρίτου βαθμού και γιοι γειτόνων. Μετά θα αναλάβει να ψάξει που υπηρετούν θητεία τα παιδιά, τα ανίψια και γενικά συγγενείς μέχρι Γ' βαθμού, πολιτικών και στελεχών κομμάτων.

    Στην υποδοχή του νέου υπουργού θα ναι "ψαρωμένοι" όλοι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στρατηγοί, ανώτεροι και κατώτεροι αξιωματικοί, πολιτικό προσωπικό και φαντάροι,σμηνίτες, ναύτες, όλα βύσματα με απόσπαση στο επιτελείο. Όλοι θα ψιθυρίζουν:

    "Έρχεται ο τρελός. Αυτός έχει και τρελόχαρτο παιδιά, πολύ προσεκτικά πως θα του μιλάμε και τι θα κάνουμε ...με τα νερά του μην μας σφάξει!" :)

    Αφού εντοπίσει λοιπόν τα βύσματα πολιτικών και στρατηγών, με όλους αυτούς θα φτιάξει 2 τάγματα πεζικού ενισχυμένης σύνθεσης. Το ένα εξτρά ενίσχυση στο Καστελόριζο και το άλλο για Βόρειο Έβρο. Και θα γίνουν τα καλύτερα τάγματα πεζικού διότι διμοιρίτες-εκπαιδευτές θα βάλει τους καλύτερους ανθυπολοχαγούς "φρεσκοπορωμένους" από σχολεία καταδρομών.
    Όσοι χρειάζεται να αδυνατίσουν από τους μπούληδες θα αδυνατίσουν. Όσοι θα πρέπει να σφίξουν θα σφίξουν. Όσοι πρέπει να γεμίσουν λίγο, θα τρώνε εξτρά μερίδα. Και μετά όλοι στίβο μάχης κάθε μέρα. Και τους 2 διοικητές των συγκεκριμένων ταγμάτων δεν θα τους αγγίξει κανείς.Ελεύθεροι να διοικήσουν όπως πρέπει. Αν θελήσουν να βάλουν τους βυσματομπούληδες πορεία με γυμνά πόδια και γεμάτο σακίδιο 15 κιλών για πορεία στον Όλυμπο από Πριόνια μέχρι Μύτικα και πάλι πίσω, κανένα πρόβλημα να το κάνουν. Όσοι δεν αντέξουν με Chinook στο 424.

    Η καριέρα των 2 συγκεκριμένων αντισυνταγματαρχών-διοικητών ταγμάτων, εξασφαλισμένη από τον τρελό, τουλάχιστον μέχρι βαθμό Υποστρατηγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιώργος Γεωπόνος10 Νοεμβρίου 2019 - 8:37 μ.μ.

    Λοιπόν πριν παω να καταταγώ η καυμένη αείμνηστη μητέρα μου μου έγραφε κάτι γράμματα τρομερά.

    Ανηψιός φίλου μας Στρατηγού, νεοσύλλεκτος, επιχείρησε να αυτοκτονίσει στο ΚΕΝ Κορίνθου.

    Το δοκίμασε αργότερα στην μονάδα που τον τοποθέτησαν.

    Μου έγραφε πως τα άρβυλα είναι τρομερά για τα πόδια και θα υποφέρω πολύ!

    Λοιπόν φίλε Γιώργο Γεωπόνε από την Θεσσαλονίκη,

    Στην Κόρινθο με έκαναν αμέσως σχεδόν άτυπο ομαδάρχη.Σε ένα μήνα οι έφεδροι υπαξιωματικοί και οι Αξιωματικοί με θεωρούσαν ως τον καλλίτερο στρατιώτη του 10ου Λόχου.

    Τα άρβυλα, τύπου αγγλικού Royal Artillery Boots με τα καρφιά και τα ντοκς, ήτανε όντως ..... σκοτώστρες για τα πόδια, όχι μόνο για τα δικά μου πόδια αλλά για τα πόδια όλων μας. Ιδίως που έπρεπε να τα χτυπάμε κάτω στην προσοχή μέχρι να βγεί ....πετρέλαιο (ήθελε κόλπο, έτσι ώστε να κάνει τον θόρυβο που έπρεπε, χωρίς να πονάει το πόδι σου!). Με τις ενέσεις αντιτυφικών εμβολίων ανέβηκε ο πυρετός μου στα 39-40, αλλά φοβόμουν να πάω στον γιατρό μην με κόψουν από ΥΕΑ.

    Στην Σχολή Μηχανικού, που ψόφησα από την δουλειά και έβγαλα κάλους στα χέρια μου από τα συνεργεία πλαισίων Γέφυρας Μπελέϋ (οι πρώτες τέσσερεις τριάδες) και το σκάψιμο χαρακωμάτων, θεωρήθηκα βάσει στατιστικής σαν τόσο ένας τέλειος ΥΕΑΜ που κάθε 5 χρόνια περνά από την Σχολή. Κέρδισα την εκτίμηση τόσο της Σεβαστής Διοικούσης Τάξης. Έσπευσαν να με τιμωρήσουν οι κύριοι Δόκιμοι, διότι είχα γίνει -λέει- τόσο άψογος μέσα σε δύο εβδομάδες, όσο αυτοί είχαν γίνει σε τρεις μήνες και αν δεν με τιμωρούσαν αυτοί δεν θα ειχα τιμωρηθεί ως το τέλος της εκπαίδευσης!), όσο του Διοικητή του Λόχου ΥΕΑΜ και των άλλων Αξιωματικών της Σχολής Μηχανικού.

    Τόσο καλός.......!

    Μετά πήγα πίσω στο Πολυτεχνείο και εφαρμόζοντας το σύστημα του Στρατού, (επειδή φορώ γυαλιά και δεν βλέπω καλά, κάποια εποχή σχεδίαζα από τις 4 με 5 το πρωϊ μέχρι τις 10 - 10.30 - κοιμώμουν δε στις 9,30 το βράδυ!) έγινα ένας από τους καλούς σπουδαστές.

    Λοιπόν μη μου λες πως "Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο στρατός" γιατί ο στρατος προσωπικά εμένα με έσωσε........!!!
    Φιλικά
    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.