12/11/19

Μετά τη "στρόφιγγα" με τους πρόσφυγες, τώρα εκβιάζει την Ευρώπη με τους τρομοκράτες του Ι.Κ. - Νέες απειλές Ερντογάν για απελάσεις τζιχαντιστών

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις απελάσεις τζιχαντιστών, ανεξάρτητα από το αν αυτοί γίνονται αποδεκτοί από τις χώρες στις οποίες στέλνονται.
«Ποιος μένει στα σύνορα, ποια χώρα δέχεται τους τζιχαντιστές και ποια όχι - δεν μας ενδιαφέρει. Θα συνεχίσουμε να τους απελαύνουμε», δήλωσε ο κ. Ερντογάν στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα την Τρίτη.
Η δήλωση του προέδρου της Τουρκίας έρχεται μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ότι η Άγκυρα θα στέλνει τα μέλη του ISIS που έχουν συλληφθεί πίσω στις χώρες καταγωγής τους.
Σε δηλώσεις του ο κ. Σοϊλού την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι η Άγκυρα δεν θα δεχτεί την αδράνεια της Ευρώπης σχετικά με το ζήτημα των κρατουμένων του ISIS.
Είπε επίσης ότι η Τουρκία αφήνεται μόνη της να αντιμετωπίσει το ζήτημα. «Αυτό δεν είναι αποδεκτό από εμάς, είναι επίσης ανεύθυνο» είπε ο κ. Σοϊλού.
Η Τουρκία συνέλαβε μέλη του ISIS τα οποία είχαν δραπετεύσει στη βορειοανατολική Συρία κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης, την οποία ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου.

Δεν επετράπη η είσοδος στην Ελλάδα σε ύποπτο τζιχαντιστή
Τη Δευτέρα, δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου έκαναν λόγο για «παγιδευμένο» τζιχαντιστή του ISIS, αμερικανικής καταγωγής, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – Τουρκίας, στον Έβρο.
Από την πλευρά της η ΕΛΑΣ διευκρίνισε ότι Τούρκοι αστυνομικοί μετέβησαν στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές Έβρου και ζήτησαν να εισέλθει στην Ελλάδα, Αμερικανός υπήκοος, αραβικής καταγωγής, τον οποίο συνόδευαν, επικαλούμενοι ότι είχε συλληφθεί γιατί είχε υπερβεί τις δικαιούμενες ημέρες παραμονής του στην Τουρκία».
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο άνδρας δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εισέλθει στην Ελλάδα και στη συνέχεια επέστρεψε στην Τουρκία, συνοδευόμενος από τους Τούρκους αστυνομικούς, ενώ από έλεγχο που διενεργήθηκε σε βάσεις δεδομένων ελληνικών και συνεργαζόμενων χωρών, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του.
Μάλιστα, όπως συνέχισε η αστυνομία, το απόγευμα της Δευτέρας «ο εν λόγω επανήλθε εκ νέου, μόνος του, στον ίδιο συνοριακό σταθμό και ζήτησε να εισέλθει στην Ελλάδα». «Οι ελληνικές Αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο και σφράγισαν το διαβατήριό του. Κατόπιν τούτου επέστρεψε στην Τουρκία» κατέληξε η ΕΛΑΣ.
Πηγή: Philenews/sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.