17/11/19

Στήριξη της Γαλλίας στην Κύπρο: Τι συζήτησαν οι δύο αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης
Τη στήριξη της Γαλλίας στην Κύπρο, επιβεβαίωσε ο επικεφαλής διεθνών σχέσεων των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, αντιναύαρχος Χένρι Σρίκε, ο οποίος συναντήθηκε την Πέμπτη με τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γάλλος αντιναύαρχος επεσήμανε τη διαχρονική υποστήριξη της Γαλλίας προς την Κύπρο, ενώ τόνισε τη σημασίας της κυπριακής στήριξης σε πλοία και αεροσκάφη της Γαλλίας.
Αναφέρθηκε επίσης, σε διάφορους τομείς συνεργασίας των δύο χωρών, όπως η κυβερνοασφάλεια και τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Από την πλευρά του, ο Κύπριος αντιστράτηγος εστίασε στο ζήτημα των μεταναστευτικών ροών και της ραγδαίας αύξηση των άτυπων μεταναστών στην Κύπρο.
Διευκρίνισε δε, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν ασκεί έλεγχο σε όλη την επικράτεια της λόγω της εισβολής και κατοχής μέρους του εδάφους της (σ.σ. από την Τουρκία) και ως εκ τούτου οι διακινητές χρησιμοποιούν τα κατεχόμενα εδάφη για την είσοδο των προσφύγων στις ελεύθερες περιοχές.
Τέλος, αναφέρθηκε σε θέματα διμερούς συνεργασίας και σε εξοπλιστικά προγράμματα από τη Γαλλία, σε τριμερείς μηχανισμούς και στα προγράμματα της PESCO που συμμετέχει η Κύπρος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία διατηρεί στενές σχέσεις με την Κύπρο, ενώ στην κυπριακή ΑΟΖ έντονη δραστηριότητα έχει αναπτύξει και η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία Total.
naftemporiki.gr

1 σχόλιο:

  1. Η Κύπρος πρέπει να αποκτήσει γαλλική φρεγάτα αν θελει να εχει το κεφαλι της ήσυχο,Καινούργιας τεχνολογίας που μπορεί να χτυπήσει απο την Κύπρο μέχρι την Μαύρη θάλασσα ! Εκει θα ησυχάσουμε ,,, Ολα τα αλλά ειναι λιγο έωλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.