21/11/19

Στρατηγοί, Πρέσβεις, Καθηγητές Πανεπιστημίου, Επιστήμονες, Μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δημοσιογράφοι υπογράφουν Διακήρυξη για τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης


Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η   Π Ρ Ο Σ Ω Π Ι Κ Ο Τ Η Τ Ω Ν
Γ Ι Α   Τ Η Ν   Π Α Ρ Α Ν Ο Μ Η   Μ Ε Τ Α Ν Α Σ Τ Ε Υ Σ Η
Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2019 
«Σταματήστε την Παράνομη Μετανάστευση
Σταματήστε τον Εποικισμό και την Αλλοίωση του Πληθυσμού της Χώρας»
Επίτιμοι Αρχηγοί των Όπλων, άλλοι Ανώτατοι Στρατιωτικοί ε.α., Πρέσβεις ε.τ., Καθηγητές Πανεπιστημίων, Ερευνητές, Δημοσιογράφοι, Εκπρόσωποι Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, προερχόμενοι κυρίως από ακριτικούς Δήμους και Περιφέρειες και άλλες προσωπικότητες, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και καλούν σε κινητοποίηση τον Ελληνικό λαό για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μεταναστεύσεως, που έχει προσλάβει διαστάσεις πραγματικής εισβολής. 
«Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία αλλά και κατάπληξη», τονίζουν, «να συνεχίζεται επί χρόνια μια απίστευτη εισβολή παρανόμων μεταναστών στη χώρα, που παρουσιάζονται όλοι, συστηματικά και προσχηματικά, ως πρόσφυγες και αιτούνται παροχή πολιτικού ασύλου».
«Η μαζική παράνομη μετανάστευση», επισημαίνουν, «με τις διαστάσεις  εισβολής που έχει προσλάβει και με την ανεξάντλητη δυναμική που διαθέτει, αντιπροσωπεύει, εάν δεν ανασχεθεί και ελεγχθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, άμεση απειλή στην εθνική και κοινωνική συνοχή της χώρας, στην  πολιτιστική της ταυτότητα, στην εθνική της ασφάλεια και στο εθνικό της μέλλον».
«Είναι προφανές και κατάδηλο», υπογραμμίζουν  «ότι η μαζική παράνομη μετανάστευση έχει εκ των πραγμάτων γεωστρατηγικές διαστάσεις.
Ως εκ τούτου, η πολιτική των ανοιχτών συνόρων εκ μέρους της χώρας είναι ανεδαφική και αυτοκαταστροφική και παρέχει όπλο εκβιασμού στην Άγκυρα, που το εξαργυρώνει αδρά.
Με τα δεδομένα αυτά, έχει διαμορφωθεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου,σε ορισμένα νησιά των Δωδεκανήσων, και, κατά δεύτερο λόγο, στον Έβρο, μια άκρως ανησυχητική και επικίνδυνη κατάσταση, που, από ορισμένες απόψεις, προσομοιάζει με ασύμμετρες, υβριδικές ενέργειες, που στοχεύουν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Η κατάσταση αυτή περιπλέκεται και επιβαρύνεται περαιτέρω από τον σκόπιμο παραμερισμό των συναρμοδίων κρατικών φορέων από τον άμεσο έλεγχο των συνόρων.
Το κόστος της περιβόητης πολιτικής των ανοικτών συνόρων κατέστη πλέον υψηλότατο και παράλογο. Αντί η Ελλάδα να λάβει άμεσα μέτρα για τον έλεγχο των συνόρων της, με αναστολή επ’ αόριστον, εάν αυτό είναι αναγκαίο, της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για το Άσυλο, για λόγους  έκτακτης ανάγκης και εθνικής ασφάλειας, εμμένει στην ίδια ολέθρια πολιτική και περιέρχεται εκ των πραγμάτων σε θέση υποχειρίου και ομήρου εκβιαζομένου από την Άγκυρα».
«Τα ανοικτά σύνορα και η μη απώθηση οποιουδήποτε προσέρχεται στα σύνορα μιας χώρας-μέλους και ζητά άσυλο», υπογραμμίζουν, «παρουσιάστηκαν μέχρι σήμερα ως κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική, με βάση την Ευρωπαϊκή Οδηγία για το Άσυλο και την υποτιθέμενη Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Πώς είναι όμως δυνατόν να εφαρμόζεται η πολιτική αυτή μονομερώς από την Ελλάδα, που βρίσκεται στην πιο εκτεθειμένη γεωγραφική θέση και αντιμετωπίζει επιπλέον εθνικά προβλήματα, όταν οι άλλες  Ευρωπαϊκές χώρες-μέλη κλείνουν τα σύνορά τους, οι άλλες Μεσογειακές χώρες-μέλη παίρνουν αυστηρά μέτρα  για τον έλεγχο των συνόρων τους και όταν ακόμη χώρες-μη μέλη στα Βαλκάνια κλείνουν τα σύνορά τους, σε συνεννόηση και συνεργασία με τις Βρυξέλλες και μεγάλες χώρες-μέλη;
Πιστεύει κανείς ότι αποτελεί υποκατάστατο στην αποτροπή, στον έλεγχο δηλαδή των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως  και στην Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ο εγκλωβισμός των παρανόμως εισερχομένων στην Ελλάδα και η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή  Ένωση της μόνιμης εγκαταστάσεώς τους στη χώρα μας;  Η εφαρμογή δηλαδή πολιτικής εποικισμού της Ελλάδος, με παράνομους μετανάστες, με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και η χρησιμοποίηση της Ελλάδος ως αναχώματος της  παρανόμου μεταναστεύσεως στην άλλη Ευρώπη; Είναι τραγικό να παρουσιάζεται μάλιστα από τον  Έλληνα Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα μεταναστεύσεως, η χρηματοδότηση αυτή του εποικισμού της Ελλάδος, ως Ευρωπαϊκή βοήθεια και αλληλεγγύη προς τη χώρα μας».
«Είναι προφανές», τονίζουν, «ότι μια τέτοια πολιτική οδηγεί στην εθνική αποδόμηση της Ελλάδος και στη μετάλλαξή της σε κατ’ ευφημισμό «πολυπολιτισμική» χώρα. Με άλλα λόγια, στην πλήρη αλλοτρίωσή της, σε  σύντομο χρόνο, και στην καταστροφή της εθνικής και πολιτιστικής της ταυτότητας. Ο Ελληνικός λαός δεν θα αποδεχθεί μια τέτοια ολέθρια εξέλιξη σε βάρος του».
«Η πολιτική μεταφοράς δεκάδων χιλιάδων παρανόμων μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα, υποτίθεται, για λόγους εθνικής ασφάλειας για τα νησιά  και εθνικής αλληλεγγύης, με τη μορφή του ίσου καταμερισμού των μεταναστών σ’ ολόκληρη την Ελλάδα», αναφέρουν, «αποτελούν αδιέξοδη επιλογή. Είναι βέβαιο ότι αυτοί που θα αναχωρήσουν για την ενδοχώρα, θα αναπληρωθούν άμεσα από άλλους που θα έρθουν.
Με άλλα λόγια, η μεταφορά των παρανόμων μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, εάν δεν συνδυασθεί με αυστηρό έλεγχο των συνόρων και αποτελεσματική αποτροπή, δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως, επιβεβαιώνει το ρόλο των νησιών ως προγεφυρωμάτων για τον σταδιακό κατακλυσμό όλης της χώρας με παρόνομους μετανάστες-εποίκους. Η εμμονή στην πολιτική των ανοικτών συνόρων και η διαχείριση του προβλήματος, με την αποδοχή της μόνιμης εγκαταστάσεως των παρανόμων μεταναστών στην Ελλάδα, είναι συνταγή καταστροφής για τη χώρα».
Η Διακήρυξη καταγγέλλει αυστηρά την προπαγάνδα που προσπαθεί να εξομοιώσει τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας του 1922 με τους παράνομους μετανάστες. Μια τέτοια εξομοίωση, αναφέρει, είναι ανιστόρητη, ανεπίτρεπτη και ανίερη. Ανεπίτρεπτη είναι επίσης η εξομοίωση των παρανόμων μεταναστών με τους Έλληνες μετανάστες. Οι Έλληνες δεν πήγαν παράνομοι μετανάστες.
Καταγγέλλει επίσης τον ανεδαφικό δικαιωματισμό. «Δεν είναι δικαίωμα του καθενός να εισέρχεται και να εγκαθίσταται σε μια ξένη χώρα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, αναγνωρίζονται και κατοχυρώνονται, στο πλαίσιο συντεταγμένων και κυριάρχων κρατών και διακρατικών διεθνών συνθηκών και συμβάσεων».
Σε ότι αφορα την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, η Διακήρυξη επισημαίνει ότι «δεν θα επιτευχθεί με αλλοίωση και μετάλλαξη του Ελληνικού πληθυσμού και την εγκατάσταση στην Ελλάδα Μουσουλμανικών πληθυσμών, που θα ποδηγετούνται αύριο από την Άγκυρα. Θα επιτευχθεί, με μια ολοκληρωμένη πολιτική,  που θα στηρίζει τις γεννήσεις και θα οδηγήσει στην έξοδο από τη σημερινή κρίση και στη δημιουργία πραγματικών ευκαιριών απασχολήσεως για τους νέους, που αναγκάζονται σήμερα να εκπατρίζονται και να χάνονται ως πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό για τη χώρα».
Η Διακήρυξη καταλήγει με τη διαπίστωση ότι «η κατάσταση έχει φτάσει σήμερα στο απροχώρητο. Δεν υπάρχει  πλέον κανένα περιθώριο αναμονής, παθητικής ανοχής και σιωπής. Οι Ελληνικές Κυβερνήσεις απέτυχαν, δυστυχώς, να συνειδητοποιήσουν εγκαίρως τις διαστάσεις του προβλήματος και τους κινδύνους που περικλείει για τη χώρα μας η παράνομη μετανάστευση και επέτρεψαν να γίνει η Ελλάδα hot spot της Ευρώπης, με αντάλλαγμα Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τον εποικισμό και την αλλοτρίωσή της.
Ο Ελληνικός λαός πρέπει να κινητοποιηθεί, με κάθε νόμιμο μέσο, και να απαιτήσει έλεγχο, εδώ και τώρα, των συνόρων του. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι, όταν μάλιστα αντιμετωπίζει απροκάλυπτες απειλές στον εθνικό της χώρο και βρίσκεται σε μια κρίσιμη θέση στην Ανατολική Μεσόγειο και κοντά στη φλεγόμενη Μέση Ανατολή.
Ο σεβασμός του ασύλου για τους πραγματικούς πρόσφυγες, όπως αυτοί ορίζονται από τη Σύμβαση της Γενεύης, δεν μπορεί να γίνεται πρόσχημα για μια ασταμάτηση πλημμυρίδα παρανόμων μεταναστών από κάθε γωνιά του πλανήτη.
Ο λαός μας αντιμετώπισε στην ιστορία του πολλούς κινδύνους, ξένες επιδρομές, κατακτήσεις, γενοκτονικές πολιτικές και πολέμους. Κατόρθωσε να επιβιώσει και μέσα από τη δουλεία 400 χρόνων στην Οθωμανική αυτοκρατορία και να επιτύχει την εθνική παλιγγενεσία του,  με την Επανάσταση του 1821. Θα ήταν τραγικό να επιτρέψει, από έλλειμμα στοιχειώδους προνοητικότητας και πολιτικής σωφροσύνης, την εθνική αποδόμηση και την αλλοτρίωσή του, με Δούρειο Ίππο την παράνομη μετανάστευση».

Τη Διακήρυξη υπογράφουν:
Φράγκος Φραγκούλης, Στράτηγος ε.α., Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας
Κων/ίνος Ζιαζιάς, Αντιστράτηγος ε.α., Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ
Κοσμάς Χρηστίδης, Αντιναύαρχος ε.α., Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ
Ιωάννης Κοραντής, Πρέσβυς ε.τ.
Περικλής Νεάρχου, Πρέσβυς ε.τ.
Ελευθέριος Καραγιάννης, Πρέσβυς ε.τ.
Μανώλης Γούναρης, Πρέσβυς ε.τ.
Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, Καθηγήτρια Οικονομικών, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Παναγιώτης Ήφαιστος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων - Στρατηγικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Κωνσταντίνος Γρίβας, Καθηγητής Γεωπολιτικής, Σχολή Ευελπίδων
Κώστας Ρωμανός, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου 
Αριστέα Τόλια, Καθηγήτρια Λατινικών, Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Βασίλειος Μαρτζούκος, Αντιναύαρχος ε.α. και Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ)
Ιωάννης Μπαλτζώης, Αντιστράτηγος ε.α.
Σάββας Καλεντερίδης, Συνταγματάρχης ε.α. και ιδρυτής των εκδόσεων και του ιστοτόπου «Ινφογνώμων»
Δημήτρης Μουζάς, πρώην Δήμαρχος Ορεστιάδος
Μανώλης Κοττάκης, δημοσιογράφος
Γιώργος Χαρβαλιάς, δημοσιογράφος
Αλκιβιάδης Κεφαλάς, Καθηγητής Φυσικής, Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, Διευθυντής Ερευνών, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Γιώργος Ρωμανός, Συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής
Ευαγγελία Σαραντοπούλου, Διδάκτωρ Φυσικής, Κύρια Ερευνήτρια, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Ζωή Κόλλια, Διδάκτωρ Φυσικής, Ερευνήτρια, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, επιχειρηματίας
Νίκος Παπαποστόλου, επιχειρηματίας
Σπύρος Λαβδιώτης, οικονομολόγος, πρώην χρηματιστικός αναλυτής, Κεντρική Τράπεζα Καναδά
Χρήστος Μπελλές, Ιστορικός, Χίος
Κώστας Καραΐσκος, Δημοτικός Σύμβουλος, Δήμος Κομοτηνής και εκδότης της εφημερίδας «Αντιφωνητής»
Σίμος Αντώνης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αν. Σάμου
Δημήτρης Νατσιός, Εκπαιδευτικός, Κιλκίς
Χαράλαμπος Ναβροζίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Ποντίων, Κως
Ιωάννης Νέγρης, δημοσιογράφος, Σάμος
Δημήτρης Ταλαγάνης, ζωγράφος



Επισυνάπτεται το συνολικό κείμενο της Διακηρύξεως ΕΔΩ

44 σχόλια:

  1. Εσείς όλοι κυρίες και κύριοι που υπογράφεται αυτή την δήλωση προφανώς και είστε αφελής.

    Η κυρία Μπακογιάννη δεν είναι με την φαεινή ιδέα που εξέφρασε.
    Αντιγράφω: Πρόταση να χρησιμοποιηθούν όσοι πρόσφυγες-μετανάστες βρίσκονται σε Κέντρα Υποδοχής στα νησιά και το επιθυμούν ως εργάτες γης, έχοντας δουλειά και στέγη, κατέθεσε η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, υποστηρίζοντας ότι κατ' αυτόν τον τρόπο μπορούν να δοθούν προσωρινές άδειες παραμονής. "Η πρότασή μου είναι να πάμε συγκεκριμένα στη Μόρια και να πούμε "ποιος θέλει να γίνει εργάτης γης ρε παιδιά;".

    Αλήθεια η εν λόγο πολιτικός έχει υπόψη της πως γινόταν αυτές οι δουλειές ως τώρα; Αν δώσεις σε κάποιους δουλειές σημαίνει πως πρέπει να τις πάρεις από κάποιους άλλους και αυτοί οι άλλοι τι θα γίνουν κλέφτες; Αλλά πώς να τα εξηγήσεις αυτά σε κάποιον που απλά και μόνο λόγο ονόματος νομίζει πως έχει κληρονομικό δικαίωμα στη διακυβέρνηση αυτού του κράτους;

    ΥΓ Να χαρώ εγώ φιλελευθερισμό. Θα υποχρεώσεις κάποιον να δουλέψει σε δουλειά που δεν γνωρίζει και θα υποχρεώσεις κάποιον άλλον να προσλάβει εργάτες που δεν γνωρίζει. Με τις υγείες μας ελληνάρες μου να τους χαιρόμαστε.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H κ. Μπακογιάννη ξέρει πολύ καλά τι λέει. Στην Ελλάδα υπάρχει έλλειψη αγροτικών χεριών. Η κ. Μπακογιάννη, σαν άλλη Μέρκελ, βλέπει εργάτες εκεί που ο αφελής τηλεθεατής βλέπει πρόσφυγες.

      Ο αδελφός της κ. Μπακογιάννη, επίσης, περιέργως, βλέπει λύση του δημογραφικού:
      "Και αν η Ευρώπη ή η Ελλάδα θέλει να κάνει μια συγκεκριμένη μεταναστευτική πολιτική για να ενισχύσει το δημογραφικό της πρόβλημα έχει τη δυνατότητα να το κάνει, αλλά θα το κάνει οργανωμένα και θα το κάνει με κανόνες» πρόσθεσε."
      www.naftemporiki.gr/story/1520713/k-mitsotakis-den-theloume-fraxtes-kai-teixi-alla-kanones

      Οι αφελείς τηλεθεατές μόνο δεν τα βλέπουν αυτά, γιατί προτιμούν θεωρίες συνωμοσίας, όπως "πέφτει η Μανμπίτζ, γι αυτό έρχονται!", "ο Ερντογάν τους στέλνει" (αλλά ταυτόχρονα είναι μεγαλόψυχος και δε θέλει να δημιουργήσει και τεράστιο πρόβλημα στον κ. Μητσοτάκη, γιατί τον συμπαθεί και θέλει το καλό της Ελλάδας).

      Απλά, όταν ο Έλληνας καταλάβει τι έγινε, πλέον θα είναι προ τετελεσμένων, η μισή Ελλάδα θα μιλάει παστούν και ούρντου και ο Έλληνας τότε θα αναρωτηθεί "ρε μπας και δεν έφταιγε που πέφτει η Μανμπίτζ και οι πολιτικοί μου τους ήθελαν, αλλά έκαναν πως δεν τους θέλουν;"

      Διαγραφή
    2. https://twitter.com/ApellesNiko/status/1197144797594689541?s=19

      Διαγραφή
    3. Ίσως η κυρία Μπακογιάννη,είχε κατά νου να επέλθει ομαλότητα στα μεροκάματα των Αλβανών που είτε δουλεύουν στα χωράφια ως εργάτες γης η(διαζ) οι γυναίκες αυτών σε σπίτια αμείβονται με 5 ευρώ την ώρα,ούτε σεντς παρακάτω και μαύρα. Τουτέστιν τα 5 ευρώ την ώρα,ισοδυναμούν με ένα μεροκάματο στην Αλβανία ή εξάωρη ημερήσια εργασία με μεροκάματα μιας εβδομάδας στην Αλβανία και όλα τα χρήματα εκεί με μηδενικές καταθέσεις στην Ελλάδας.
      Εάν η πρόταση εφαρμοσθεί στη πράξη ίσως είναι καλλίτερα απο το αλβανικό μονοπώλιο που θα ξεπαστρέψει τους νέους εργάτες γής!!!.Η μήπως δεν έχει ασχοληθεί κανείς με αυτές τις συγκρίσεις και δεν τις γνωρίζει? Πάντως στην Ελληνική βιομηχανία οι Πτυχιούχοι μας απο ΑΕΙ όσοι είναι τυχεροί και εργάζονται,αμείβονται στην καλλίτερη των περιπτώσεων με 20 ευρώ την μέρα. Αυτά.......

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Ταϋγέτη.

      Οἱ Μητσοτάκηδες ζοῦν σὲ ἄλλο κόσμο,εἶναι πολύ ἀλλαζόνες καὶ δὲν βλέπουν τὴν καταστροφή τους ποὺ ἔρχεται μὲ γρήγορα βήματα.
      Νομίζουν πώς ἔχουν ἐκ Θεοῦ τὴν ἄδεια νὰ κυβερνοῦν τοὺς Ἕλληνες,ἡ δὲ Ντορα τὸ παίζει ἡ σοφὴ τῆς οἰκογενείας,ὃμως θὰ προσγειωθοῦν ἀπότομα καὶ ἀνώμαλα.

      Διαγραφή
    2. Βρε αυτοί δουλεύουν τον κόσμο ψιλό γαζί! Εδώ βγήκε και ο κ. Χρυσοχοίδης και είπε πως "ποσοτικά δεν υπάρχει πρόβλημα"!

      Την ίδια ώρα, στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ, βλέπει κανείς πως μέχρι 17 Νοεμβρίου, έχουν μπει 62.000, δηλαδή, οι ΔΙΠΛΟΙ του 2018:

      https://data2.unhcr.org/en/situations/mediterranean/location/5179

      Από το 2013 μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 255.000 αιτήσεις ασύλου:
      http://asylo.gov.gr/wp-content/uploads/2019/10/Greek_Asylum_Service_data_September_2019_gr.pdf

      Συν άγνωστοι πόσοι μπήκαν ως λαθρομετανάστες και δε ζήτησαν ποτέ άσυλο, συν πόσοι συνεχίζουν να μπαίνουν.

      Και μετά έχεις τον υπουργό να λέει "ποσοτικά δεν είναι τίποτα σπουδαίο" και από την άλλη την επιστολή πιο πάνω που λέει "ο Ελληνικός λαός δε θα ανεχθεί μια τέτοια ολέθρια εξέλιξη", όταν την ανέχεται εδώ και χρόνια...

      "με αντάλλαγμα Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τον εποικισμό και την αλλοτρίωσή της."

      Ούτε καν! Η Ελλάδα ως κράτος και ως φορολογούμενοι, έχουν καθαρή οικονομική ζημία από την υπόθεση. Οι χρεοκοπημένοι Έλληνες ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ από την τσέπη τους, για να εξισλαμιστούν!

      Αποκάλυψη-σοκ: Στο 1,8 δισ. ευρώ το κόστος μέχρι τώρα για την Ελλάδα από την κρίση με τους μετανάστες (αφορά το 2015)
      http://bankingnews.gr/index.php?id=250881

      2016: Το δε συνολικό δημοσιονομικό κόστος για τη διαχείριση του προσφυγικού εφέτος έχει υπολογιστεί από τις ελληνικές αρχές κοντά στα 600 εκατ. ευρώ, ήτοι στο 2,6% της συνολικής επιβάρυνσης των ευρωπαϊκών κρατών.
      https://www.cnn.gr/oikonomia/story/19002/sta-600-ekat-eyro-to-kostos-ton-prosfygon-gia-tin-ellada-to-2016

      H EE για το διάστημα 2014-2020, έχει δώσει πραγματικά, τα εξής:
      - 267 εκ σε ελληνικές εθνικές αρχές.
      - 549 εκ σε ΜΚΟ
      https://ec.europa.eu/home-affairs/sites/homeaffairs/files/what-we-do/policies/european-agenda-migration/201905_managing-migration-eu-financial-support-to-greece_en.pdf

      Μετά η Ελλάδα δεν έχει λεφτά για φρεγάτες, τορπίλες, UAV, κλπ...

      Διαγραφή
    3. "Στο 1,8 δισ. ευρώ το κόστος μέχρι τώρα για την Ελλάδα από την κρίση με τους μετανάστες (αφορά το 2015)"

      1)Με τα 1,8 δισ. ευρώ (κόστος που αναφέρεται έως το 2016), θεωρητικά, θα μπορούσαμε να είχαμε αγοράσει:

      a)1800/30 = 60 F-16, καινούργια και καλά εξοπλισμένα αεροπλάνα.

      https://www.aircraftcompare.com/aircraft/lockheed-martin-f16-fighting-falcon/

      ή

      b)1800/500 = 3 Type 214 SSK, υποβρύχια με περίσσευμα 300 εκ. ευρώ.

      https://newwars.wordpress.com/warship-costs/

      ή

      c)1800/600 = 3 F100 Bazan, φρεγάτες.



      d)1800/309 = 6 Braunschweig K-130, κορβέτες.

      ή

      e)1800/280 = 6 P8I Poseidon, Multimission Maritime Aircraft

      2)Τα χρήματα που διατίθενται για την Ισλαμοποίηση της χώρας μας από τους 'πολύ φιλάνθρωπους' πολιτικούς μας, τα στερούνε από τον δεινοπαθούντα Ελληνικό λαό και από την Άμυνα της χώρας μας.

      Η οικονομική ζημιά από την απώλεια κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Ελληνικής ΑΟΖ, σε περίπτωση πολέμου και ήττας από την Τουρκία, προφανώς μπορεί να είναι της τάξεως των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, για την χώρα μας.

      3)Οι 'επικυρίαρχοι' ξένοι αγαπούν μεν την προδοσία, διότι τους βοηθά στα σχέδια τους, αλλά κατά κανόνα μισούν και σιχαίνονται τους προδότες.
      Ας το έχουμε όλοι υπόψη μας, και ιδιαίτερα όσοι ασκούν εξουσία.

      Διαγραφή
    4. Πολύ ωραία παραδείγματα, για να υπάρχει μια εικόνα του τι θα μπορούσε να έχει γίνει. Ή για να πάμε αλλού... Πότε ήταν η τελευταία φορά που η Ελλάδα ξόδεψε 1,8 δις κατά της υπογεννητικότητας;

      Όλως τυχαίως δε μπορούσα να βρω στοιχεία μετά το 2016, γιατί δε συμφέρει σε κανέναν να φαίνοντα τέτοια κόστη. Συμφέρει να λες πως "τα πληρώνει όλα η ΕΕ". Αλλά τα έψαξα, ακριβώς γιατί ήξερα από την Ιταλία, πως υπάρχει χασούρα, επειδή η Ιταλία βάζει όλα τα έξοδα του προσφυγικού χώρια στον προυπολογισμό (από καύσιμα για περιπολίες μέχρι νοσοκομειακά και σχολικά έξοδα) και μετά τα αφαιρεί από τον υπολογισμό του ελλείμματος για το σύμφωνο σταθερότητας με τις Βρυξέλλες και ο Σαλβίνι το έλεγε κάθε μέρα, πως ήταν 5 δις το χρόνο. Επίσης αν δε με απατά η μνήμη μου, ο ΟΗΕ πλήρωνε έξοδα διαμονής προσφύγων μόνο τον 1ο χρόνο. Από το 2ο χρόνο και μετά, δεν ήταν πια πρόβλημα του ΟΗΕ.

      Αν πάρουμε και το 2016 ως βάση για τα επόμενα χρόνια για την Ελλάδα, δηλαδή τα 600 εκ, τότε έχουμε άλλο 1,8 δις για τα 2016-2019. Σύνολο 1,8 δις + 1,8 δις = 3,6 δις.

      Το σημείο 2 που αναφέρετε, είναι το πλέον καίριο και φοβάμαι πως θα υλοποιηθεί, είτε ατόφιο όπως το παραθέτετε, είτε ως παραλλαγή του τύπου "μείναμε πίσω με την κρίση, από τη βέβαιη ήττα, καλύτερα το καζάν-καζάν με ειρήνη".

      Διαγραφή
    5. Μια μικρή διόρθωση, γιατί δε μου αρέσει να γράφω ανακρίβειες, από το επίσημα στοιχεία της ΕΕ, η Ελλάδα ως ελληνικές εθνικές αρχές, έχει πάρει για το 2014-2020, συνολικά:

      267 + 198 εκ = 465 εκ ευρώ.

      Είναι από το EU long term τα: €198.9 million paid.
      +
      Από το EU short term 165+101
      https://ec.europa.eu/home-affairs/sites/homeaffairs/files/what-we-do/policies/european-agenda-migration/201905_managing-migration-eu-financial-support-to-greece_en.pdf

      Θεωρητικά για το 2014-2020 έχουν προβλεφθεί 2 δις, αλλά είτε αφορούν ΜΚΟ είτε είναι ποσά που δεν έχουν εκταμιευθεί πραγματικά (η ΕΕ για να εκταμιεύσει θέλει συγκεκριμένο πλάνο δράσης όπου θα πάνε τα λεφτά. Αν εσύ είσαι ανάξιος ως κράτος να το παρουσιάσεις, δεν εκταμιεύονται).

      Διαγραφή
  3. Ταϋγέτη.

    Ἐσεῖς κύριοι ὅλοι ποὺ ὑπογράφετε τὸ μανιφέστο αὐτὸ,βιαστῆτε νὰ κάνετε κάτι γιατὶ νοιώθουμε πώς χανόμαστε.
    Ἡ πλειονοψηφία τῶν Ἑλλήνων εἶναι μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο σε όλους αυτούς που συμμετείχαν, οχι ένα μπράβο αλλά χίλια !!!
    Ξυπνήστε εκεί στην ΝΔ ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!!! Η χώρα χάνετε και οι άχρηστοι πετούν αετό !!! Δεν υπάρχει πηγαδάκι που να μην συζητάνε το λάθρο μεταναστευτικό !!
    Προς τον κυρ. Φράγκο Φραγκούλη ....... έμπα μπροστά η χώρα έχει ανάγκη απο ηγέτη !!! Κάνε κάτι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πού υπογράφουμε;
    Θα υπάρξει ηλεκτρονική ψηφοφορία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι σωστη η ενεργεια διαμαρτυρια και εχει ενα ειδικο βαρος.
    Εγω θα ηθελα αλλη μια ενεργεια με ευρυτερη υπογραφη για αξιοποιηση των 160 δις€(κατα ισχυρισμο του Βηματος) που ειναι στην Ελβετια και σε off shores για την αμεση ενισχυση της Αμυνας και ενεργοποιηση της Στρ.Βιομηχανιας και Ναυπηγειων. Αυτα τα χρημματα βγηκαν κυριως επι μνημονιων ιναι αμφιβολου κθαροτητος και ο δκτης της ΤΕ γνωριζει τους κατοχους οι οποιοι μπορουν να "πεισθουν" και με καποια ανταλαγματα να δανεισουν με 20 δις€ το Κρατος λογω Εθνικου κινδυνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήταν πιο αποτελεσματικό να ζητήσει κανείς κάτ' ευθείαν στοιχεία από τα αφορολόγητα Κέντρα Ιδιοτελών Συμφεροντων.

      Διαγραφή
  7. βέβαια καλή η κίνηση, αλλά μήπως δεν ήξεραν οι περισσότεροι από τους υπογράφοντες τι θα έπραττε η Ν.Δ., την ψήφισαν όμως και τη στήριξαν μέχρι αίματος......τώρα αργά για δάκρυα και ......χαρτοπόλεμο με υπογραφές...ξέρω θα αρχίσουν να με ψέγουν τώρα ...κλπ. κλπ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εύγε για την συλλογική πρωτοβουλία!!
    Επιτέλους κάτι αρχίζει να κινείται.
    Η Διακήρυξη έχει την στήριξη εκατομμύριων Ελλήνων που είναι σε απόγνωση.
    Θέλουμε να προασπίσουμε την χώρα μας.
    Την ΕΛΛΑΔΑ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητήρια για τη προσπάθειά σας. Επιθυμώ να προσυπογράψω την διακήρυξη. Με εκτίμηση Ιωάννα Μαλαγαρδή, Διδάκτωρ υπολογιστικής γλωσσολογίας ΕΚΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύγε κ. Μαλαγαρδή!
      Όλη η μη απονευρωμένη πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να συνδράμει.

      Διαγραφή
  10. Με την ανόητη και ανθελληνική πολιτική των συριζαίων, την πολιτική των ανοιχτών συνόρων και του "η θάλασσα δεν έχει σύνορα", την πολιτική που υπαγορευόταν από τα ψυχολογικά συμπλέγματα μιας κρίσιμης μάζας αριστερούληδων με δεξιές τσέπες και κοιλιές και μισθούς από το δημόσιο και με την σύμπραξη κάποιων άλλων περίεργων και καλά "ανεξάρτητων" λέει Ελλήνων το 2015 άνοιξε η κερκόπορτα...η νέα κυβέρνηση της παραδοσιακής δεξιάς μάλλον επιχαίρει γι΄αυτό και το συνεχίζει, ψελλίζοντας διάφορα περί "μεταναστευτικού", αντί να το αντιμετωπίσει όλο αυτό ως ακριβώς αυτό που είναι : πράξη πολέμου, με σπόνσορα τους Τούρκους και τους αφελείς ανατολίτες που παίζουν πρόθυμα το παιχνίδι της γενόμενα όργανα της. Αλλά μάλλον δεν θέλει να το αντιμετωπίσει, απλά θέλει να συνεχίσει να νέμεται την εξουσία και την πρόσβαση φυσικά στον κρατικό κορβανά, την εξασφάλιση και διαιώνιση της απόλαυσης των προνομίων των δικών της και της ψευτοελίτ που την ακολουθεί, μια διακομματική ψευτοελίτ όπως φαίνεται, όπως ακριβώς έκανε και με την υπαγωγή της χώρας στην αισχρή οικονομική κατοχή των μνημονίων πρωτύτερα, τάχα "για το καλό της πατρίδας"...και στο βάθος ο Έλληνας αποσβολωμένος να αναρωτιέται και να κοιμάται - ακόμα - όρθιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα επαναφέρω ότι έγραψαν ποιο πάνω ηλεκτρονική ψηφοφορία με ΑΦΜ και ΑΜΚΑ .Να αφήσουμε την γκρίνια και να μετρηθούμε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολυ καλη η διακηρυξη.
    Δεν θα την ακουσουν ομως.
    Αρα θελει και συνεχεια..μεγαλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ηγέτης "παραδοσιακής δεξιάς", χρεοκοπημένης χώρας, που έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού μιας ηπείρου, θα τολμούσε να πει ποτέ: « Είμαι υπερήφανος όταν πηγαίνω σε παρελάσεις και βλέπω μια κοινωνία η οποία μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική σιγά – σιγά. Δεν αμφισβητείται η εθνική μας ακεραιότητα με αυτό τον τρόπο».«Με ρωτήσατε εάν φοβόμαστε τους πρόσφυγες ως μια δύναμη που θα μπολιάσει την ελληνική κοινωνία. Σας λέω όχι, δεν τους φοβάμαι. Αρκεί να είναι αυτοί οι οποίοι πληρούν τους κανόνες για να απολαμβάνουν διεθνούς προστασίας. Και αν η Ευρώπη ή η Ελλάδα θέλει να κάνει μια συγκεκριμένη μεταναστευτική πολιτική για να ενισχύσει το δημογραφικό της πρόβλημα έχει τη δυνατότητα να το κάνει, αλλά θα το κάνει οργανωμένα και θα το κάνει με κανόνες».


    Στην Ελλάδα έχετε ξεχάσει τι είναι δεξιά πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με τελειώσει πρώτα η νομιμοποίηση των εποικισμών προ του Β'ΠΠ και των εν συνεχεία καταπατήσεων της Κοινόχρηστης Περιουσίας της Ολομέλειας των Δημοτών, και μετά βλέπουμε αν υπάρχει κομμάτι γης για χωματερές και οικόπεδα Φαλκονέρα για τις ψυχές των βομβαρδισμένα και κατατρεγμένων προσυγων. Τι στο καλό φυλάει ο στρατός τα σύνορα αν όχι για να αλωνίζουν οι, διαπλεκόμενοι, "..τάξαντες ως μόνον της ζωής και του δημοσίου των βίου προορισμόν την κακόβουλον αντίδρασιν εις κάθε κοινόν του τόπου κακόν ..." (Σοφοκλέους Δ? Στεφανίδη "Τα πεπραγμένα της Κοινότητος Σκύρου 1929-1933)? Αλλα κι όταν σου επιβάλουν να συμμαχησεις με μια χώρα που διατηρεί κατοχικά στρατεύματα σαδιστικής εκτόνωσης, την ίδιο χρόνο που στη δική σου χωρα έχεις αλλού εισβολέα κατοχικέ κατοχικά στρατεύματα και ανέχεται τη κατάσταση αυτή, τι τα θες σηρητια και γαλόνια, για ένα βαρέλι πετρέλαιο και μια φιάλη γκάζι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο αναμονής, παθητικής ανοχής και σιωπής....
    So what's the action plan????? Another letter?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. υπογραφές μαζεύουν και εδω https://professors-phds.com/2019/11/10/19011/?fbclid=IwAR0IguJaiFkNLycN6C6wvGrZmgvJNk1z1Trx4wiB3I7vvkxQo5h7my0GKJA

    Στείλτε υπογραφή (επίθετο, όνομα , ειδικότητα, πόλις, χώρα)
    Στο εμαιλ. IHAHELLAS@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τη διακυρηξη να την τυπωσουν σε πολλα αντιτυπα γιατι στο ΥΠΕΞ τους τελειωσε το χαρτι υγειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ή περιμένεις τις επόμενες εκλογές και δεν ψηφίζεις τους ίδιους ή κάνεις μαζική διαδήλωση:

    https://youtu.be/wDchWtWEN_0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρεμπιπτόντως, η μουσική είναι το "Va Pensiero", από το Nabucco του Verdi και μια από τις πατριωτικότερες όπερές του. Όταν πρωτοπαίχτηκε, ο μέσος Ιταλός και ειδικά ο Λομβαρδός, αναγνώρισε στην πλοκή της όπερας (τους Εβραίους που ζουν κάτω από τη "μπότα" του Ασσύριου), τον εαυτό του. Όπου στη θέση του Εβραίου ο Ιταλός και στη θέση του Ασσύριου οι Αυστριακοί. Και ήταν ένα έναυσμα για την ένωση της Ιταλίας και την αποτίναξη της Αυστριακής κατοχής. Στην προκειμένη περίπτωση είναι η αποτίναξη της λαθροεισβολής.

      Ω, πατρίδα μου, τόσο ωραία και χαμένη,
      Ω, μνήμη τόσο αγαπημένη και μοιραία,

      Λυρα χρυσή, των μοιραίων ποιητών,
      Γιατί σιωπηρή, απ το κλαδί κρέμεσαι;
      Τις μνήμες στο στήθος ξανάναψε,
      Μίλησέ μας για το για τα χρόνια που πέρασαν.

      Στην Ελλάδα, η "παραδοσιακή δεξιά" του κυρίου Μητσοτάκη, κατά τον "AnemoiGr", αντί να λέει αυτά, λέει πόσο χαίρεται που η Ελλάδα γίνεται πολυπολιτισμική, γιατί δεν απειλείται η εθνική κυριαρχία...

      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΑ ΑΥΤΟ, ΚΥΡΙΟΙ! Αυτό είναι δεξιά:

      https://youtu.be/Kth7oHr4Rbk

      O μεταφραστής του βίντεο έχει κάνει μέτρια δουλειά. Πχ ο Σαλβίνι δε λέει "η Αφρική δεν ανήκει στην Ιταλία". Λέει "Η Αφρική δε ΧΩΡΑΕΙ στην Ιταλία". Που δεν είναι καν θέμα δεξιού ή αριστερού, είναι αυτό που είπαν ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ! Είναι ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ!

      ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ δεν το είπε η "παραδοσιακή δεξιά ΝΔ", αντ αυτού είπε τα αντίθετα και κατηγορούσε το ΣΥΡΙΖΑ για την κακή ποιότητα των χοτ σποτ! Ο κ. Μητσοτάκης, αν είχε έστω και ΜΑΚΡΙΝΗ σχέση με "δεξιά", θα έπρεπε να έχει πει από το 2015, ότι "ΔΕ ΧΩΡΑΕΙ Η ΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ". Αντ αυτού έβγαινε και κατηγορούσε τον κ. Τσίπρα για τα απάνθρωπα χοτ σποτ και η κ. Μπακογιάννη επιπλήττει νεαρούς βουλευτές που τόλμησαν να αντιμιλήσουν στον κ. Γιαννούλη του ΣΥΡΙΖΑ...

      Αυτή είναι η Ελλάδα. Πάντα έκπληκτος ο αιώνια εξαπατημένος, αιώνια κοψοχέρης ψηφοφόρος και πάντα φταίνε οι ξένοι...


      Διαγραφή
  19. Στο Βυζάντιο η κατρακύλα ξεκίνησε όταν ατόνησε ο θεσμός των ακριτών και εγκαταλείφθηκε η φύλαξη των συνόρων.Επίσης όταν δόθηκαν οικονομικά προνόμια σε Γενουάτες, Ενετούς και λοιπούς από εσπερία, με αποτέλεσμα να χάνει έσοδα το κράτος, και να μην μπορεί να χρηματοδοτεί τον μισθοφορικό στρατό του. Για να αντισταθμίσει την οικονομική χασούρα επέβαλε δυσβάσταχτη φορολογία, με αποτέλεσμα πολλές επαρχίες να επαναστατούν και όταν εμφανίστηκαν οι Τούρκοι στην Μ. Ασία να μην είναι και τόσο ακατάδεκτη στο να προσχωρήσουν στο αντίπαλο στρατόπεδο (υπό το φόβο βέβαια του σπαθιού στον σβέρκο τους). Οι τότε κυβερνώντες στον μικρόκοσμό τους. Έριδες συγκρούσεις για το ποιος θα έχει την εξουσία, και γι' αυτό δεν δίστασαν να φέρουν μισθοφορικούς στρατούς για να τους βοηθήσουν (Καταλανική Εταιρεία) ή ολόκληρα εκστρατευτικά σώματα (Δ' Σταυροφορία) με ολέθρια αποτελέσματα. Όταν στην ηγεσία του κράτους ανήλθε ένας άξιος άνδρας ήταν αργά, οι Τούρκοι είχαν φτάσει στις επάλξεις. Και τότε περίμεναν βοήθεια από συνασπισμό των δυτικών υπό τον Πάπα, εις μάτην όμως. Όπου εσπερία βάλτε ΕΕ και ΗΠΑ, όπου συνασπισμός στρατιωτικών δυνάμεων υπό τον Πάπα βάλτε ΝΑΤΟ. Και εδώ αναρωτιέσαι αν οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι συμπτωματική και ουδεμιά σχέση έχει με το σήμερα και είναι προϊόν της στρεβλής αντίληψης των γεγονότων από μέρους μου. Ή η ιστορία επαναλαμβάνετε ως φάρσα, με τον κάθε πολίτη αυτής της χώρας τραγικό πρωταγωνιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο !!!!
      Αυτό το φωνάζουμε αλλά ποιος ακούει !!!!!!
      Δυστυχώς η Ιστορία επαναλαμβανεται !!!!!!

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλός ο παραλληλισμός σας, αλλά ξεχνάτε και το λαό...Και τότε και τώρα, είχε διαφθαρεί από το χρήμα. Στο ημερολόγιο του Βενετσιάνου γιατρού Νικολό Μπάρμπαρο, που ήταν παρών στην πολιορκία και την Άλωση, αναφέρονται και κρίσεις περί δειλίας των Ελλήνων, καθώς και περιστατικά Ελλήνων που πήγαιναν στους Βενετούς και τους ζητούσαν να τους πληρώσουμε μεροκάματο προκειμένου να πάνε να επισκευάσουν τα τείχη. Δηλαδή, η Πόλη σου ετοιμάζεται να πέσει στον Τούρκο κι εσύ έρχεσαι σε μένα, τον ξένο, για να σε πληρώσω προκειμένου να μην σε σφάξει, ληστέψει και βιάσει τη γυναίκα σου ο Τούρκος.

      Ο νεοέλληνας έσκαψε το λάκκο του ζητώντας επιδόματα, μείωση ΕΝΦΙΑ, διορισμούς κλπ, αλλά η φιλαργυρία μέχρι τον τάφο, παραμένει, γιατί ούτε ξέρει ιστορία ούτε τον ενδιαφέρει. Το 95% των Ελλήνων που γνωρίζω, τον ενδιαφέρει πώς θα βολέψει τον ίδιο και τα παιδιά του. Παραπέρα δε σκέφτεται (ούτε μέχρι τα εγγόνια του).

      Διαγραφή
    3. Πολυ σωστες οι αποψεις περι του Νεοελληνα και επι πλεον να συμπληρωσω οτι οταν στις επαλξεις ο Παλαιολογος ηταν με περιπου 3000 μαχητες στα μοναστηρια ηταν 30000.

      Διαγραφή
    4. «ΧΡΟΝΙΚΟΝ» του Γεωργίου Φραντζή ή Σφραντζή.

      ΒΙΒΛΙΟ Γ'
      ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΚΥΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΕΤΕΡΩΝ ΤΙΝΩΝ

      "Οι αντίπαλοι που βρίσκονταν μέσα στην Πόλη, την πελώρια άλλωστε, ήταν τέσσερις χιλιάδες εννιακόσιοι εβδομήντα τρεις, χωρίς α ξένους, που ήταν άλλες δυο χιλιάδες. Ήξερα εγώ πως έτσι έχουν τα πράγματα από την εξής αιτία: ο αυτοκράτορας έδωσε διαταγή και οι δήμαρχοι και οι στρατηγοί κατέγραψαν, ο καθένας στη δημαρχία του, ακριβώς όσους μπορούσαν να σταθούν στο κάστρο, κοσμικούς και μοναχούς, και τι όπλα είχε ο καθένας για την άμυνα."

      "Ωστόσο, ήταν και μερικοί από τους άρχοντες, αλλά και τον λαό, άχρηστοι και δειλοί στην καρδιά, οι οποίοι για τον φόβο του πολέμου και των άλλων δυσκολιών έφυγαν ομαδικά, από καιρό, από την Πόλη."

      "Τους μοναχούς, ιερείς και κληρικούς και τους άλλους αντιπροσώπους του κλήρου, τους διέταξε να χωριστούν από δω κι από κει στο τείχος της Πόλεως και να παρακαλούν τον Θεό, ενώ ταυτόχρονα θα χρησίμευαν και ως παρατηρητές, ημέρα και νύχτα, και θα εξιλέωναν τον Θεό με δεήσεις υπέρ της σωτηρίας της Πόλεως."

      Ο λόγος του Κωνσταντίνου

      «Ευγενέστατοι άρχοντες και εκλαμπρότατοι δήμαρχοι και στρατηγοί, και γενναιότατοι συστρατιώτες, και όλος ο πιστός και τίμιος λαός, ξέρετε καλά πως έφτασε η ώρα που ο εχθρός της πίστης μας θέλει με κάθε τέχνασμα και τρόπο να μας στενοχωρήσει περισσότερο και να μας κάνει πόλεμο σφοδρό, με μεγάλες συγκρούσεις και συρράξεις από στεριά και θάλασσα, για να κατορθώσει και να χύσει το δηλητήριό του, σαν φίδι, και να μας καταπιεί σαν ανήμερο λιοντάρι. Σας λέω λοιπόν να σταθείτε αντρειωμένοι και γενναιόψυχοι, όπως κάνατε πάντοτε ως τώρα εναντίον των εχθρών της πίστης. Σας παραδίνω την εκλαμπρότατη και φημισμένη αυτή πόλη, πατρίδα σας και βασίλισσα των πόλεων. Ξέρετε καλά, αδέρφια, ότι για τέσσερις λόγους οφείλουμε όλοι να προτιμήσουμε τον θάνατο παρά τη ζωή: πρώτον, για την πίστη και την ευσέβειά μας· δεύτερον, για την πατρίδα· τρίτον, για τον βασιλέα και τον Χριστό· και τέταρτον, για τους συγγενείς και φίλους. Λοιπόν αδέρφια, αν οφείλουμε να αγωνιστούμε μέχρι θανάτου για έναν και μόνο από τους τέσσερις αυτούς λόγους, πολύ περισσότερο για όλους μαζί, όπως προφανώς κατανοείτε. Αν για τις αμαρτίες μας παραχωρήσει ο Θεός τη νίκη στους ασεβείς, θα διακινδυνεύσουμε υπέρ της πίστεως της αγίας που μας παραχώρησε ο Χριστός με το αίμα του. Αυτό είναι το σπουδαιότερο απ’ όλα. Τι θα ωφεληθεί κανείς αν κερδίσει τον κόσμο όλο και χάσει την ψυχή του;
      .....

      http://users.sch.gr/ipap/Ellinikos%20Politismos/maxes/alosi%20Konstantinoupolis.1.htm#%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85

      Διαγραφή
  20. Βυζαντιο = Ανατολικη Ρωμαικη αυτοκρατορια.
    Oποιαδήποτε αναφορα στην λεξει Ελλας και Ελληνας, ετιμωρητω με θανατο..
    Μην σαν ξεγελα η γλωσσα που ομιλητo τοτε σε διαφορες επαρχιες..

    Και εγω ομιλω αγγλικα και ολλανδικα. Ειμαι Εγγλεζος η Ολλανδος ??????
    π.Χ. Ειναι ο Αντεξεκουμπο Ελληνας γιατι ομιλη Ελληνικα και παιζει μπασκετ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεόδωρος Β’ Λάσκαρις, 1221-1258
      Βυζαντινός αυτοκράτορας

      'Απασών γλωσσών το ελληνικόν υπέρκειται γένος.'

      'Πάσα τοίνυν φιλοσοφία και γνώσις Ελλήνων εύρεμα... Συ δε, ω Ιταλέ, τίνος ένεκεν εγκαυχά;'

      'Τα έθνη μάχεται καθ’ ημών. Και τις ο βοηθήσων ημίν; Πέρσης πώς βοηθήσει τω Έλληνι;… Μόνον δε το Ελληνικόν αυτό βοηθεί εαυτώ.'

      https://www.gnomikologikon.gr/authquotes.php?auth=1973

      Διαγραφή
    2. ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΛΑΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ
      i) Άραβες
      1. Ο Άραβας ιστορικός και γεωγράφος Ali al-Mascuch (8ος αι.) αναφερόμενος στην περίοδο του Ρωμαϊκού Λεκαπηνού και της πολιτικής του έναντι των Εβραίων χαρακτηρίζει την Αυτοκρατορία ως «την πατρίδα των Γραικών» και τον αυτοκράτορα «βασιλέα των Γραικών».
      ii) Αρμένιοι
      1. Τον 5ο αι. ο Αρμένιος Αγαθάγγελος (Agat' angeghos) αποκαλεί την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία βασίλειο των Ελλήνων, χώρα των Ελλήνων και μέρη των Ελλήνων, τον βυζαντινό στρατό ελληνικό στρατό.
      2. Τον 5ο αι. ο Φαύστος (Pavstos) αποκαλεί τον Βάλεντα αυτοκράτορα των Ελλήνων.
      3. Τον 5ο αι. ο Κοριούν (Koriun) αποκαλεί το Βυζάντιο τα ελληνικά μέρη
      iii) Εβραίοι
      1. Εβραϊκά κείμενα του δεκάτου, αιώνα από τη Χαζαρία όπου υπήρχαν πολλοί Εβραίοι, είτε μετανάστες εκεί ή και προσήλυτοι κάνουν λόγο για τη χώρα της Γραικίας κι ότι ο Ρώσος Πρίγκηπας Ολέγ σε εκστρατεία του εναντίον της Γραικίας «ηττήθη κατά κράτος από τους Γραικούς»
      iv) Δυτικοί
      1. ανώνυμος Φράγκος συγγραφέας του Χρονικού του Μωρέος (14ος αι.): «Διαβόντα γαρ χρόνοι πολλοί αυτείνοι οι Ρωμαίοι / Έλληνες είχαν το όνομα, ούτως τους ωνομάζαν / -πολλά ήταν αλαζονικοί, ακόμη το κρατούσιν - / από την Ρώμη απήρασιν το όνομα των Ρωμαίων» (στ. 795).
      2. O επισκοπος Βιέννης γράφει προς τον Χλωροβίκο (Κλόβις), πρώτο βασιλιά των Φράγκων που βαφτίστηκε Χριστιανός στα τέλη του 5ου αι.: «Η Ελλάδα μπορεί να χαίρεται που έχει εκλέξει ένα δικό μας (ορθόδοξο) αυτοκράτορα» (Ιστορία Ελληνικού Έθνους, Εκδοτικής Αθηνών ΑΕ, τ. Ζ’ σ. 144).
      vii) Σύριοι
      1. Για τον Σύριο μοναχό Ιησού Στυλίτη (αρχές 6ου αι.) οι βυζαντινοί στρατιώτες είναι «Γραικοί στρατιώτες». Η Συριακή Αποκάλυψη ταυτίζει Ρωμηούς και Γραικούς.
      2. Ἡ Συριακή Ἀποκάλυψη ταυτίζει Ρωμηούς καί Γραικούς («..βασιλεύς Ἑλλήνων, ἤτοι Ρωμαίων»).
      viii) Πέρσες
      οἱ Rum ἦταν οἱ ἀπόγονοι τῶν ἀρχαίων καὶ βιβλικῶν "Ἰώνων" καὶ τοὺ Μ. Ἀλεξάνδρου.

      Διαγραφή
  21. Να επισημάνω ότι ο σύνδεσμος του άρθρου από το parmetanastefsi.blogspot.com στο facebook έχει απαγορευτεί η αναδημοσίευση του ακόμα και για προσωπική χρήση, όχι δημόσια δηλαδή. Έχει μπλοκαριστεί δηλαδή το συγκεκριμένο blogspot αν και το λινκ από το infognomonpolitics το δέχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είναι αποικισμός και όχι εποικισμός μιά και και η όλη επιχείρηση εκτελείται από επίσημες αρχές και όχι με ατομική πρωτοβουλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπράβο στην πρωτοβουλία. Χρειάζονται δυναμικές κινήσεις. Ζούμε μια δεύτερη μικρασιατική καταστροφη, ο ελληνισμός συρρικνώνεται χωρίς να πέσει ούτε τουφεκια, ο εδαφικος ακρωτηριασμός προ των πυλών. Εγκληματουν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Πιο πολύ λυπάμαι τους αφελείς στην όλη υπόθεση, είτε είναι πολιτικοί παράγοντες, είτε απλός κόσμος που εξακολουθεί αφελως να παρακολουθεί σα να βλέπει ριαλιτυ στην τιβι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαιδωνα αυτην την εντυπωση εχω κι εγω ,οτι ο κοσμος κοιτα σαν να βλεπει εργο μακρυα ..στον σινεμα. Πρεπει ναχει κανει μεγαλη ζημια ο σινεμας και η τηλεοραση. Εφτιαξε εικονικη πραγματικοτητα στα μυαλα τα ασκεφτα.Δεν εχουν την αισθηση οτι αφορα την ζωη τους.

      Διαγραφή
  24. Η παραπάνω διακήρυξη είναι άλλη μία συνηθισμένη νεοελληνική εκδήλωση δειλίας, ακαδημαϊκού καθωσπρεπισμού και πολιτικού καιροσκοπισμού, που αποφεύγει να πει τα πράγματα με το όνομά τους.
    Εδώ ο κόσμος χάνεται και…
    Να μην χαλάσουμε και τις σχέσεις βέβαια με τους κρατούντες…
    Ομιλεί πάλι για «κυβέρνηση», «πολιτικές» , «κάθετες και σφαιρικές συντεταγμένες», κλπ κλπ, γλώσσα Τζοχατζόπουλου, όταν κατάπινε τις μίζες.
    Οι συγκεκριμένες πολιτικές εφαρμόζονται από γνωστούς ανθρώπους. Οι φορείς των πολιτικών αυτών έχουν ονοματεπώνυμο: Κούλης, Ντόρα, αγράμματος προδότης της Μακεδονίας Τσίπρας κλπ.
    Τα πρόσωπα και μόνο τα πρόσωπα πρέπει να αναφέρονται και να στοχοποιούνται. Αυτά διαθέτουν ευλύγιστη σπονδυλική στήλη. Όχι η αφηρημένη «κυβέρνηση».
    Θα έπρεπε να ζητηθεί να ομολογήσει ο Μητσοτάκης τι δεσμεύσεις ανέλαβε , όταν έκανε το περιβόητο μυστικό τραπέζι στον Σόρος.
    Βέβαια τι να ζητηθεί; Το ομολόγησε ο ίδιος ο Μητσοτάκης στην Βουλή: «θα κάνω την Ελλάδα πολυπολιτισμική κοινωνία». Η Ντόρα μόλις χθες δήλωσε επίσημα: «να δώσουμε χωράφια και σπίτια στους μετανάστες». Έδιωξαν 1.000.000 έλληνες πτυχιούχους στα ξένα και εισάγουν μωαμεθανούς «εργάτες γης».
    Και εμείς κάνουμε «διακηρύξεις» χωρίς να αναφέρουμε ονόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.