30/11/19

Αλεξάντρ Ντούγκιν: Ένθερμος υποστηρικτής του ψευδοκράτους! - Ο άνθρωπος που από πολλούς θεωρείται "φιλέλλην"...

Ένα διήμερο σεμινάριο έλαβε χώρα στην κατεχόμενη μας Κερύνεια στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2019 με θέμα «Αλλάζοντας την Παγκόσμια Τάξη: Γαλάζιοι πόλεμοι στην Ανατολική Μεσόγειο». Το Συνέδριο διοργάνωσαν από κοινού, μεταξύ άλλων το τμήμα Νομικής του «Πανεπιστημίου» BAHÇEŞEHİR στα κατεχόμενα, το Θαλάσσιο Φόρουμ του Πανεπιστημίου KOÇ της Κωνσταντινούπολης, το τουρκικό Επιμελητήριο Ναυτιλίας και Εμπορίου και η Τουρκική Ακτοφυλακή.Στα κατεχόμενα, όμως, «βρέθηκε και μίλησε και ο γνωστός Ρώσος ακαδημαϊκός και γεωπολιτικός Αλεξάντρ Ντούγκιιν, ο οποίος δήλωσε πως η μετάβαση από ένα μονο-πολικό σε ένα πολυπολικό κόσμο έχει ήδη ξεκινήσει αλλά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. «Η θέση της Τουρκίας είναι εξαιρετικά σημαντική. Προωθείται μια επιτυχημένη εξωτερική πολιτική», δήλωσε. Ο καθηγητής Αλεξάντρ Ντούγκιν είναι, επί του παρόντος, επικεφαλής της έδρας Κοινωνιολογίας των Διεθνών Σχέσεων του τμήματος Κοινωνιολογίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας διατηρεί σχέσεις με το Κρεμλίνο και τον ρωσικό στρατό..», (Sigmalive 18.11.2019 Μάριου Πούλλαδου). Ολόκληρη η κάλυψη εδώ: https://www.sigmalive.com/news/energia/597886/synedrio-katexomena-allazontas-pagkosmia-taksigalazioi-polemoi-se-a-mesogeio

Ο Αλεξάντρ Ντούγκιν στο συνέδριο
«Μόνο ένα όνειρο»

Σχετικό δημοσίευμα επίσης στην ιστοσελίδα iEpikaira 19.11.2019 με αναδημοσίευση από την τουρκική εφημερίδα gunes.com με τίτλο «Ο EastMed, ο Δρόμος του Μεταξιού και το υποσύστημα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Τουρκίας”. Το δημοσίευμα γράφει ότι η Τουρκάλα ακαδημαϊκός Δρ. Emete Gözügüzelli αναφέρθηκε και στον αγωγό East Med, για να πει ότι αυτός που θα διέρχεται από την Κύπρο, το Ισραήλ και την Ελλάδα, "είναι μόνο ένα όνειρο", διότι χωρίς την συμμετοχή της Τουρκίας δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί, επειδή η όδευσή του διέρχεται από την ΑΟΖ της Τουρκίας. Εδώ λεπτομέρειες του συνεδρίου και φωτογραφίες http://ilkkursun.site/mavi-savas-ta-kibris-dugumunu-ankara-sam-temasi-cozer.
H Δρ. Emete Gözügüzelli, η τουρκάλα ακαδημαϊκός είναι Ass. Prof. στο λεγόμενο «Πανεπιστήμιο» Bahçeşehir στα κατεχόμενα
«Συμπερασματικά, είναι ξεκάθαρο πως πλέον η Τουρκία φλερτάρει ανοικτά με την Ευρασία, στρέφοντας την πλάτη στην Δύση. Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι μάλλον ωρίμασαν οι γεωπολιτικές συνθήκες για να δρομολογηθούν οι σχετικές προπαρασκευαστικές ενέργειες απεγκλωβισμού της Τουρκίας από τον Ευρωατλαντισμό. Η παρουσία και μόνο του "πατέρα του Ευρασιανισμού" του Ρώσου Αλεξάντρ Ντούγκιν, σηματοδοτεί την περαιτέρω σύσφιξη των Ρωσο-τουρκικών σχέσεων…» έγραψε στην κάλυψή της μεταξύ άλλων σημαντικών αναφορών η ιστοσελίδα που βρίσκεται εδώ:  https://i-epikaira.blogspot.com/2019/11/east-med-e.html.
23.3.2008

Ντούγκιν: «Η Ρωσία θα πρέπει να επιταχύνει αμέσως την εξωτερική της πολιτική καθώς οι καλύτεροι της φίλοι Τουρκία, Σερβία, Ουκρανία, Αμπχαζία, Γεωργία, Υπερδνειστερία είναι έτοιμοι να υποβληθούν σε αυστηρές καταστολές από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και υπέρ – ΝΑΤΟ».

13.12.2004 - Α. Ντούγκιν: «Το ενιαίο κράτος θα διαλύσει την ταυτότητα των Τ/κ»!

Ο Ρώσος Αλεξάντρ Ντούγκιν με τον μ. Ραούφ Ντενκτάς
http://www.evrazia.org/modules.php?name=News&file=article&sid=2116

Дугин подчеркнул, что с евразийской точки зрения, вступление Турецкой Республики Северного Кипра в

унитарное государство приведет к растворению национальной идентичности турок-киприотов в Греции, а затем и в Европе, что станет своего рода репетицией дальнейшего растворения самой Турции в Европе, к чему,

собственно, и подталкивают Анкару и турок-киприотов США».

«Ο Ντούγκιν είπε ότι από την ευρασιατική άποψη, η είσοδος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου σε ένα ενιαίο κράτος θα οδηγήσει στη διάλυση της εθνικής ταυτότητας των Τουρκοκυπρίων εάν ενσωματωθούν με τους Έλληνες και στη συνέχεια στην Ευρώπη, το οποίο θα είναι ένα είδος πρόβα τζενεράλε για την περαιτέρω διάλυση της ίδιας της Τουρκίας εντός της Ευρώπης, κάτι που στην πραγματικότητα πιέζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και την Άγκυρα και τους Τουρκοκύπριους».

«Διαμάχες μεταξύ της Οθωμανικής Τουρκίας και της Ρωσικής Αυτοκρατορίας», ο Ντούγκιν είπε, «δεν βασίζονταν στο γεγονός ότι η χώρες μας ήταν πολύ διαφορετικές, αλλά ότι ήταν πολύ παρόμοιες. Προώθησε τον καθένα από εμάς μια τρίτη δύναμη, ιδιαίτερα η Βρετανία, να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να αποτρέψει μια στρατηγική συμμαχία μεταξύ των δύο μεγάλων αυτοκρατοριών της Ευρασίας. Κάθε φορά που η Ρωσία και η Τουρκία ήταν μαζί, όπως στις ημέρες του Ατατούρκ ή την καταστολή της εξέγερσης του αιγύπτιου Μωχάμετ Πασά, μόνο δύο χώρες ήταν κερδισμένες, και οι συγκρούσεις μας ωφέλησαν τον θαλασοκρατικό πόλο . Εξηγώντας τα βασικά της Ευρασιατικής στρατηγικής σε μια νέα φάση, ο Ντούγκιν εξέφρασε μια μάλλον απρόσμενη ιδέα : « Σκεφτείτε, ποιος σταμάτησε τα σχέδια για την επίτευξη πραγματικής ρωσικής πλανητικής κυριαρχίας; Σωστά , η Τουρκία, διότι ελέγχει τα Στενά . Ποιος εμπόδισε την Τουρκία να ενισχύσει την επιρροή της στον Καύκασο και την Κεντρική Ασία ; Σωστά, η Ρωσία. « Μια Μεγάλη Ρωσία» και «Μια Μεγάλη Τουρκία» δεν μπορούν να χτιστούν με συγκρούσεις μεταξύ μας. Έτσι ποτέ δεν θα χτιστούν. Ας βγάλουμε αυτό το συμπέρασμα: ας συνεργαστούμε για να οικοδομήσουμε μια Μεγάλη Ευρασία, να ξεκλειδώσουμε μια συμμαχία με στρατηγικούς σκοπούς ". Έτσι θα ακολουθήσουμε το όνειρο μας ενός μεγάλου γεωπολιτικού ευρασιατικού λαού." …

18.12.2003 - Α. Ντούγκιν: «Η Τουρκία είναι πιο κοντά σε εμάς από ότι είναι η Ελλάδα»!

Σε διεθνές συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη με τίτλο «Το Ιράκ και η Κύπρος με την ευρασιατική προοπτική», και πάλιν ο Α. Ντούγκιν είπε: «Η Τουρκία είναι πιο κοντά σε εμάς από ότι είναι η Ελλάδα»

«Αλλά η ουσία του Ευρασιανισμού δεν είναι η είσοδος της Τουρκίας στη Ρωσία. Είναι η προστασία της ανεξαρτησίας της, της κυριαρχίας της και της πολιτιστικής της ταυτότητας. Όταν ο πολυπολικός κόσμος θα κατασκευαστεί, θα είμαστε αναγκασμένοι σε μια ρωσοτουρκική συνεργασία. Στην ήπειρό μας υπάρχουν πολλά προβλήματα. Αλλά αυτά τα προβλήματα θα λυθούν μόνο με τη συνεργασία των κρατών της Ευρασίας και χωρίς τη χρήση βίας . Όπως γνωρίζετε, η Ρωσία έχει αρκετά καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Όπως και να είναι, από τη σκοπιά του Ευρασιανισμού, η Τουρκία είναι πιο κοντά στη Ρωσία από ότι είναι η Ελλάδα. Ως εκ τούτου, στην Ευρασιατική κίνηση ένας άξονας Μόσχας - Άγκυρας είναι από τους πιο σημαντικούς. Ταυτόχρονα, η προσέγγιση μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας δεν είναι απειλητική για οποιαδήποτε τρίτη χώρα . Ο δρόμος της Ευρωπαϊκής Τουρκίας είναι μεγάλος και βαρύς, αυτός μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας, πολύ μικρότερος».

Α. Ντούγκιν: «Οι άνθρωποι της βόρειας Κύπρου θα πρέπει να καθορίσουν τη μοίρα τους, μη ξεχνώντας βεβαίως το χρέος τους στη μητέρα πατρίδα».

Дугину также задали вопрос: «На выборах в ТРСК США поддерживают противников Денкташа. Что, по- вашему, это значит?”. Ответ Дугина имеет историческое значение. Он сказал: «Если США на стороне оппозиции, то мы на стороне Денкташа». …Вашингтон проводит операции хаоса в Турции и на Кавказе.

Чтобы быстро решить проблемы в ТРСК, можно сотрудничать с Россией. Мы можем использовать наше влияние на Грецию и греческую часть Кипра. В вопросах Кипра США могут быть только советчиком издалека, не вмешиваясь в региональные дела. Мы все должны быть вместе”.

Ο Α. Ντούγκιν επίσης ρώτησε: «Στις εκλογές στην ΤΔΒΚ οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τους αντιπάλους του Ντενκτάς. Τι νομίζετε σημαίνει αυτό;» . Η απάντηση του Ντούγκιν έχει ιστορική σημασία. Είπε : «Αν η αμερικανική πλευρά στέκεται στο πλευρό της αντιπολίτευσης, εμείς είμαστε στο πλευρό του Ντενκτάς.» … «Η Ουάσιγκτον δημιουργεί χάος στην Τουρκία και τον Καύκασο. Για να λυθούν γρήγορα το πρόβλημα στην ΤΔΒΚ μπορείτε να συνεργαστείτε με τη Ρωσία. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιρροή μας με τους Έλληνες και τους Ελληνοκύπριους. Σε θέματα της Κύπρου οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να είναι μόνο ένας σύμβουλος από απόσταση, χωρίς να παρεμβαίνουν στις περιφερειακές υποθέσεις . Θα πρέπει όλοι να είμαστε μαζί."

Και πάλιν ο Α. Ντούγκιν: «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιρροή μας στους Έλληνες και στους Ελληνοκύπριους».

Ευχαριστώ τον συμπατριώτη μας αναλυτή κ. Γιώργο Γιαλτουρίδη από τη Βοστώνη των ΗΠΑ ο οποίος διεξήγαγε την έρευνα από την ιστοσελίδα του κ. Α. Ντούγκιν και τη παρουσίασε σε τηλεοπτική εκπομπή του ελληνικού σταθμού στη Φλώριδα των ΗΠΑ www.wpso.com στο πρόγραμμα Άγγελου Αγγελάτου. Οι αναρτήσεις αυτές, οι οποίες έκτοτε έχουν αποσυρθεί σε κάποιο στάδιο, είχαν αντιγραφεί και προβληθεί τηλεοπτικώς στις 21.5.2014. (Accessed 21.5.2014). Όλες οι αναφορές στη ρωσική γλώσσα υπάρχουν στο αρχείο του κ. Γ. Γιαλτουρίδη και στο αρχείο των προγραμμάτων του σταθμού όσο και της γράφουσας αλλά για λόγους περιορισμού χώρου δεν περιελήφθησαν όλες.

Φανούλα Αργυρού, Ερευνήτρια/δημοσιογράφος

[iEpikaira: Και να φανταστείτε ότι ο σύμβουλος του Βλ Πούτιν, ο Αλεξάντρ Ντούγκιν θεωρείται από πολλούς "φιλέλλην"... Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ! Τα θλιβερά αποτελέσματα της επιρροής του Αλ. Ντούγκιν στις επιλογές του Βλ. Πούτιν τα βλέπουμε ΕΔΩ και ΕΔΩ!]

Πηγή: Στάλθηκε προς δημοσίευση στην έντυπη ομογενειακή εφημερίδα «Ελευθερία» στις 28/11/2019.

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. Όποιος παρακολουθεί τον Ντούγκιν δεν θα τον χαρακτήριζε “φιλέλληνα”. Σίγουρα είναι φιλορώσος... Αλλά επ’ ουδενί “φιλότουρκος”. Αν θέλουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι στα ελληνοτουρκικά αναπαράγει μια τάση που αναπτύχθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Αυτή η τάση εν πολλοίς ήταν κατά κάποιο τρόπο αντίθετη στον πανσλαβισμό και έβλεπε ένα σύστημα ελληνοτουρκικού υβριδίου με κυρίαρχη ιδεολογία την ορθόδοξη χριστιανική και μια “εναλλακτική – σουφική” μουσουλμανική ίσως σε κάποιο πλαίσιο συνομοσπονδίας με αυθύπαρκτη διεθνή παρουσία ώστε να μην επηρεάζεται εύκολα από τους Δυτικούς αλλά την ίδια στιγμή να έχει επιρροή η Ρωσία. Αυτή η τάση υπήρξε σε κάποιο βαθμό όραμα και του δικού μας Ίωνα Δραγούμη – δίχως την πρόβλεψη ρωσικής επιρροής αλλά με αποστροφή στην “Δυτική” επίδραση. Εκφράζεται ως σήμερα σε ένα βαθμό με τις απόψεις Κιτσίκη. Τότε υπήρξαν ακόμα και Ρώσοι διπλωμάτες που την υποστήριζαν. Τώρα στα πλαίσια του Ευρασιανισμού ξαναδιαβάζουν την ιστορία απ’ ότι φαίνεται στην Ρωσία. Όλο αυτό το νοητικό σχήμα όμως δεν απαντάει στο ποιος θα είναι το αφεντικό στην Ευρασία την στιγμή που είναι κοινό μυστικό οι τουρκικές φιλοδοξίες. Εκεί κυρίως εστιάζεται και το πρόβλημα της Ρωσίας και όχι στην Ανατολική Μεσόγειο που γι’ αυτούς είναι κάτι δευτερεύον. Ιδανικά πάντως για τους ρωσικούς σχεδιασμούς θα ήταν το “κόντεμα” των τουρκικών επιδιώξεων από αυτούς που τις αναζωπύρωσαν πριν 20 χρόνια, δηλαδή τις ΗΠΑ.
    ΥΓ Φυσικά οι ΗΠΑ ποσώς και ενδιαφέρονται για την ευγενή τουρκική κληρονομιά των Τσούκτσι στο Βερχόγιανσκ... Αλλά νοιάζονται και πολύ μάλιστα για το πως θα αρπαχτούν οι πώροι του καταψύκτη του πλανήτη από της ελίτ των ελίτ. Εκεί είναι και το βασικό πλανητικό πρόβλημα που απασχολεί δυνάμεις αυτού του βεληνεκούς, αν δεν καταλάβατε.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή αν ηταν φιλέλληνας τι θα γινόταν; Καλύτερα ε΄ναι να βλεπουμε τι γίνεται στο σπίτι μας. Και τι κάνουμε για να βρούμε φίλους ή έστω ουδέτερους. Οι Ντούγκιν τη δουλειά τους, εμεις τη δική μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτη η γελοιοτητα να ψαχνουμε δεξια και αριστερα φιλελληνες ειναι απεειγραπτη.Τους ειδαμε ολους το 22,74 τους ειδαμε και προσφατα.Ενα δεν βλεπουμε να αντιγραψουμε ενα σοβαρο Κρατος οπως το Ισραηλ ξεκινωντας απο τις κεφαλες του κρατους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.