5/11/19

Ουαί Γενοκτόνοι…

Τ Ο Τ Ε που ο κραταιός ηγέτης των εθνικοσοσιαλιστών, καγκελάριος της ναζιστικής Γερμανίας, Αδόλφος Χίτλερ, αποφάσιζε, το 1939, το μεγαλύτερο έγκλημα που διαπράχθηκε ποτέ σε βάρος της ανθρωπότητας - το Ολοκαύτωμα των Εβραίων - έσπευσε να υπενθυμίσει τις ΑΤΙΜΩΡΗΤΕΣ «επιδόσεις» των Γενοκτόνων Τούρκων, του προηγούμενου πολέμου, του 1914-1918, σε βάρος των Αρμενίων, για να πείσει τους διστακτικούς συνεργάτες του:
“Wer redet noch heute von der Vernichtung der Armenier?”
Μετάφραση:
«Ποιος μιλάει σήμερα για την εξολόθρευση των Αρμενίων;»
(Στη σελ. 677 του βιβλίου του Βαχάκν Νταντριάν: «Η Ιστορία της Αρμενικής Γενοκτονίας», εκδόσεις Στοχαστής 2002).
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918), Άγγλοι, Γάλλοι, Ιταλοί, Αμερικανοί, άφησαν ατιμώρητη τη φοβερή Γενοκτονία 1.500.000 Αρμενίων, που διέπραξε το αιμοσταγές καθεστώς των Νεοτούρκων, Εμβέρ, Ταλαάτ και Τζεμάλ.

ΕΣΠΕΥΣΑΝ οι Δυτικοί, για να προλάβουν τον ήδη πρωτοσπεύσαντα Λένιν της νεοσύστατης ΕΣΣΔ, ν’ αγκαλιάσουν το διάδοχο Κεμαλικό καθεστώς που οικοδόμησαν οι γενοκτόνοι.

Το οποίο, Κεμαλικό Κράτος, θαύμαζε ο Χίτλερ από το 1933. Και ως «πρότυπο και φωτεινό άστρο» το εγκωμίαζε.

Τις δε μεθόδους του, στην εξολόθρευση των Αρμενίων, ανέπτυξε και εκσυγχρόνισε ο ίδιος και οι Ναζιστές του, επινοώντας, για τους Εβραίους, τους Σοβιετικούς, τους Τσιγγάνους κ.ά., τα Άουσβιτς.

Α Ρ Ν Ε Ι Τ Α Ι, μέχρι και σήμερα η Τουρκία, οι Κεμαλιστές της, οι Ισλαμιστές της, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά της, στην Άγκυρα και στο κατοχικό καθεστώς της στην Κύπρο, να αναγνωρίσουν την Αρμενική Γενοκτονία.

ΔΙΟΤΙ, όπως αναλύει και εξηγεί, με επιστημονική παράθεση ντοκουμέντων, ο αυτοεξόριστος Τούρκος πανεπιστημιακός Τανέρ Ακτσάμ ότι:
«Οι ίδιοι άνθρωποι που οργάνωσαν τη Γενοκτονία (Soykirim), είναι αυτοί που κυριαρχούν επί σειρά ετών στην Τουρκία, με ακριβώς την ίδια νοοτροπία. Όπως οι Αρμένιοι είχαν θεωρηθεί απειλή για την εθνική ασφάλεια, έτσι και οι Κούρδοι σήμερα. Πρόκειται για την ίδια νοοτροπία και την ίδια προσέγγιση» («Τα Νέα» 17.4.2008).

ΟΣΑ ο Τανέρ Ακτσάμ αναδεικνύει λεπτομερώς στο βιβλίο του «Μια Επαίσχυντη Πράξη - Η Γενοκτονία των Αρμενίων και το Ζήτημα της Τουρκικής Ευθύνης» εκδ. Παπαζήση), ως πρακτική «αντιγράφηκε» και, σε σμίκρυνση κλίμακας, εφαρμόστηκε το 1974 από τον Αττίλα στην Κύπρο και από το 1984 στο Κουρδιστάν.

Ε Ν Ο Σ Ω η περιλάλητη «διεθνής κοινότητα» θωπεύει την Τουρκία και «κατανοεί» την άρνησή της να αναγνωρίσει το φοβερό τουρκικό έγκλημα και ενόσω οι λαοί της περιοχής αποδέχονται ν’ «αναγιώννουν την κουφήν στον κόρφο τους», η ίδια τουρκική «νοοτροπία» θα ξεσπά αναλογικά στο κάθε επόμενο θύμα της. Εντός και εκτός Τουρκίας...

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

(ΕΙΡΗΣΘΩ Μεγ. Πέμπτη 24 Απριλίου 2008, στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ με τον τίτλο "Ουαί Γενοκτόνοι…")

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.