5/11/19

Κρούει το καμπανάκι ο Μάζης: «Κύπρος, Αιγαίο και Θράκη επόμενο πιάτο στο μενού της Τουρκίας»


Το εμπορικό άνοιγμα του Αρκτικού κύκλου, οι ΑΟΖ και η επανατοποθέτηση των παικτών ισχύος , ίσως να οδηγεί εκτός από την ανάδυση δυνάμεων όπως η Κίνα και η Ρωσία και σε ετερόκλητες συνεργασίες, μεταξύ για παράδειγμα των ΗΠΑ με την Ρωσία, λέει ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στον 98.4 .
Ο ίδιος έκανε λόγο για αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με συστημικό παράγοντα αναταραχής την Τουρκία. Ο Ιωάννης Μάζης μίλησε ακόμη για τις εσωτερικές συγκρούσεις και ανακατατάξεις σε ΗΠΑ και Βρετανία, καθώς και σε αντικρουόμενα συμφέροντα εντός της ΕΕ, παράγοντες που επίσης δρουν αποσταθεροποιητικά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, δυστυχώς για τη Δύση, η Ρωσία εξελίσσεται σε έντιμο συνομιλητή των πάντων. Αν η ΕΕ δεν απαντήσει στον πλήρη ευτελισμό της Συνθήκης της Λωζάννης, τότε το επόμενο πιάτο στο μενού της Τουρκίας θα είναι η Κύπρος, το Αιγαίο και η Θράκη ανέφερε χαρακτηριστικά, προτείνοντας άμεση εξοπλιστική θωράκιση ναυτικά και ενεργοποίηση του δόγματος ενιαίου χώρου μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

3 σχόλια:

  1. Δεν ξυπνάνε με καμπανάκι. Συμπιεσμένου αέρα σειρήνα χρειάζεται και πάλι αμφιβάλλω αν θα την ακούσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξυπνάνε με τίποτε αυτοί..έχουν το κεφάλι τους στην άμμο, μιλάνε για επενδύσεις, ανάπτυξη, χρήμα και διορίζουν διαρκώς..Δεν περιμένουμε τίποτε ιδιαίτερο από την εξωτερική πολιτική τους Δυστυχώς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφου τα λεει σ αυτους που κανουν επιθεση !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.