13/11/19

Τι μπορούν να κάνουν η Ελλάδα και η Κύπρος όταν ο Τραμπ έχει συμφέροντα στην Τουρκία;


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Το ερώτημα που θέτουμε στον τίτλο αυτού του κειμένου είναι αμείλικτο. Και αποδεικνύει βασικά ότι όσες προσπάθειες και να κάνει η Ομογένεια θα βρίσκεται πάντα μπροστά σε ένα τοίχο: τον ίδιο τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.
Εκτός εάν επικρατήσει το Κογκρέσο και του επιβάλει να σεβαστεί τους αμερικανικούς νόμους. Κάτι που θα έλεγα πως είναι πιθανό πια…
  • Από αυτή την ιστοσελίδα (ΕΔΩ) και από το κυριακάτικο ΕΘΝΟΣ αποκαλύψαμε ότι ο γαμπρός του κ. Τραμπ, ο πολύς Τζάρεντ Κούσνερ, είναι ο άνθρωπος πίσω από τη συμφωνία του Αμερικανού προέδρου με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν. Μία συμφωνία ανάρμοστη και ανήθικη. Ο κ. Τραμπ προστατεύει τον Τούρκο πρόεδρο και δικαιολογεί όλες τις αντιαμερικανικές πράξεις του. Ακόμα και τη στρατηγική του συμμαχία με τη Ρωσία.
Η εφημερίδα New York Times, αποκάλυψε χθες ότι τρεις γαμπροί κρατούν το κλειδί της σχέσης των δύο Προέδρων. Μπορεί να ευθύνονται, έγραψε, για το πώς ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ταγίπ Ερντογάν δεν άφησαν τις πολιτικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών να μετατραπούν σε παρατεταμένες κρίσεις.
  • Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα δίνει τις απαντήσεις για την ανάρμοστη σχέση του κ. Τραμπ με τον ισλαμιστή Πρόεδρο της Τουρκίας. Δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία. Λαμβάναμε αυτές τις πληροφορίες εδώ και καιρό και δεν μπορούσαμε να τις πιστέψουμε. Πως είναι δυνατόν, λέγαμε, ο Αμερικανός Πλανητάρχης να βλέπει τα δικά του προσωπικά συμφέροντα και όχι τα στρατηγικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Και όμως…
Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ο Τζον Μπόλτον, μίλησε τις προάλλες στο Μαϊάμι της Φλόριντα σε ένα σημαντικό ακροατήριο της Morgan Stanley και έκανε με τη σειρά του μία φοβερή αποκάλυψη.
Γράψαμε σε αυτή την ιστοσελίδα:
Ο Τζον Μπόλτον κατηγόρησε την κόρη και τον γαμπρό του προέδρου Ντόναλντ Τράμπ κατά τη διάρκεια ιδιωτικής ομιλίας την περασμένη εβδομάδα, στο Μαϊάμι.
Υποστήριξε ότι η προσέγγιση του πρώην αφεντικού του και της αμερικανικής πολιτικής για την Τουρκία γίνεται με προσωπικά ή οικονομικά συμφέροντα, σύμφωνα με πολλούς ανθρώπους που ήταν παρόντες σε αυτή την ιδιωτική ομιλία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.
Είπε ότι ήταν πιο απογοητευμένος με τον Τραμπ για το χειρισμό του στα θέματα που αφορούν την Τουρκία. Σημειώνοντας την ευρεία δικομματική υποστήριξη στο Κογκρέσο για τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας μετά την αγορά από τον Ερντογάν του ρωσικού συστήματος S-400, o Μπόλτον δήλωσε ότι η αντίσταση του Τράμπ προς την κίνηση ήταν παράλογη.
Ο Μπόλτον δήλωσε ότι πιστεύει ότι υπάρχει μια προσωπική ή επιχειρηματική σχέση που υπαγορεύει τη θέση του κ. Τραμπ για την Τουρκία, επειδή κανένας από τους συμβούλους του δεν είναι ευθυγραμμισμένος μαζί του για το θέμα.


Διαβάστε τη συνέχεια στο hellasjournal.com

6 σχόλια:

  1. Η τελευταία πρόταση προδίδει το ποιόν του συγγραφέα και αναιρεί όλη του την προσπάθεια να παρουσιάσει υποτίθεται αληθοφανές ρεπορτάζ:
    "... Ευτυχώς στην Αμερική είναι ακόμα ισχυρή η Δημοκρατία.... Βεβαίως δεν γνωρίζουμε εάν θα συνεχίσει να είναι στην περίπτωση που επανεκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ.."

    Τον ίδιο δρόμο που πήραν και οι φασίστες της Αριστεράς πολλές φορές στην ιστορία... Και αιματοκύλησαν την Ελλάδα και τον κόσμο... Οταν τη λαϊκή ετυμηγορία την μεταφράζουμε σε "αντι-δημοκρατία", τότε είμαστε οι χειρότεροι φασίστες της Υφηλίου.... Καλά τους το είπε ο Μίκης Θεοδωράκης: "Ο αριστερόστροφος φασισμός είναι ο πιο επικίνδυνος..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "πολλά τα λεφτά ΆΡΗ.." που έλεγε και ο τεράστιος Καλογήρου

      Διαγραφή
  2. first time America is trying to do something about them turkish douchebags and Trump is becoming an obstacle because of his personal investments . that Sucks Mr president.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ κύριοι το αποτέλεσμα θα
    δω . Αν ο Ερτογαν φύγει από το Αμερικα με αυτά που θέλει, να μη του πω μπράβο ; Αν γίνει φαντασθείτε πόσο δυνατός είναι και πώς κάνει αυτό που θέλει !!!!! Και έλα τώρα και πες μου σε κάποια σύρραξη με την χώρα μας , τι θέση θα πάρει ο
    Τραμπ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλεος κε αψέκαστε κρυπτοφασιστάκο...ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΟΣΩΝ ΣΕ ΠΑΤΡΟΝΑΡΟΥΝ (και με αξιοπρόσεκτη δουλοπρέπεια γλείφεις) Ο ΤΡΑΜΠ ΘΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙ
    άσχετα μ' αυτό όμως...πεσ μας την γνώμη σου για το αν οι εκλογές για σένα και το σινάφι σου έχουν νόημα και αξία στην περίπτωση που δεν εκλεγούν οι σπόνσορές σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ἀπαντῶ στόν τίτλο:
    Νά περιορίσει ἡ Ἑλλάδα, φιλικώτατα, τίς ἐπαφές τοῦ πρέσβη στό Λεκανοπέδιο μόνο, καί νά ζητήσῃ Ἔς 400 κλπ, κλπ, κλπ, ἀπό τήν Ρωσία προσωρινά.
    Προσωρινά, ὄχι ὅμως ὅσο εἶναι ὁ Τράμπ φίλος μέ τόν Ἐρντογκάν, ἀλλά ὅσο οἱ ΗΠΑ ὑποστηρίζουν σέ ὀτιδήποτε τήν Τουρκία, σέ βάρος τῆς Ἑλλάδας ἤ τῆς Κύπρου.
    Διότι χωρίς τήν Ἐλλάδα, τί νά τήν κάνετε ἀξιότιμε κε Πρέσβη τήν Τουρκία; Ἐπιθετική δύναμη κατά τῆς Ρωσίας καί δύναμη ἀποκλεισμοῦ τῶν στενῶν μέ τήν Ἑλλάδα ἀλλιώτικα ἰσχυρή πίσω της;

    Ὁ βαθύτερος λόγος πού εἴμαστε στή Δύση, μπορεῖ νά εἶναι μόνο τό ὅτι ἡ Ρωσία δέν ἔχει ξεπεράσει τόν πανσλαβισμό της καί τά περί σλαβικῆς Μακεδονίας.
    Τώρα πού οἱ ΗΠΑ καί σία πρωτοστατοῦν στόν ὅμως, στόν ἀφελληνισμό τῆς Μακεδονίας ποιός ὁ λόγος νά σᾶς προτιμήσουμε ἀπό τή Ρωσία;
    Οἱ ....δημοκρατικοί θεσμοί σας; Δεῖξτε τούς μας, μή παρεμβαίνοντας στά ἐσωτερικά τῶν κρατῶν μας (Ἑλλάδας καί Κύπρου), καί στά τοῦ Κανονικοῦ δικαίου τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας μας. Καί οἱ Κινέζοι, καί οἱ Ρῶσοι καί οἱ Ἀμερικάνοι, φίλοι μας εἶναι.
    Ὅποιον ὅμως τόν ταΐζει ὁ Ἐρντογκάν σκουπίδια καί χάντρες λαμπερές, γιά νά μᾶς ὑποβαθμίζῃ συνέχεια καί νά μᾶς κρατάει σέ γεωπολιτική καταστολή, αὐτόν πῶς θά τόν ἔχουμε φίλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.