14/11/19

Δίκτυο Γκιουλέν και ελληνικά ΜΜΕ: Οδηγίες προς ναυτιλομένους

Η ιστοσελίδα «Nordic Monitor» δεν είναι ούτε «δημοσιογραφική», ούτε «αντικειμενική», ούτε «ανεξάρτητη», ούτε «ερευνητική»

Τι είναι το Nordic Monitor που ανέφερε σχέδιο για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς στην Ελλάδα και η σχέση του με το δίκτυο Γκιουλέν.

Μιας και η ευκολία δημόσιας παρέμβασης που προσφέρουν τα social media οδηγεί συχνά σοβαρούς ανθρώπους στην εξαγωγή επιπόλαιων συμπερασμάτων με βάση αληθοφανείς πληροφορίες, να μερικές χρήσιμες οδηγίες προς ναυτιλομένους στα παράξενα γεωπολιτικά νερά της Ανατολικής Μεσογείου:
  1. Η ιστοσελίδα «Nordic Monitor» δεν είναι ούτε «δημοσιογραφική», ούτε «αντικειμενική», ούτε «ανεξάρτητη», ούτε «ερευνητική».Η ιστοσελίδα «Nordic Monitor» είναι σαρξ εκ της σαρκός του δικτύου Γκιουλέν και ως τέτοια αντιμετωπίζεται από το σύνολο της παγκόσμιας δημοσιογραφικής και ερευνητικής κοινότητας.
Ο Abdullah Bozkurt δεν είναι «αντιφρονών και αυτοεξόριστος δημοσιογράφος». Ο Abdullah Bozkurt είναι ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους Γκιουλενιστές στον κόσμο, με μακρά θητεία σε εφημερίδες και «δημοσιογραφικά» projects του δικτύου Γκιουλέν. Με έναν τρόπο, αποτελεί άτυπο εκπρόσωπο Τύπου του δικτύου και λίγο-πολύ ως τέτοιος αντιμετωπίζεται από το σύνολο της παγκόσμιας δημοσιογραφικής και ερευνητικής κοινότητας.
Για τη συνέχεια AthensVoice

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.