15/11/19

Ξαδέρφη Λυμπεράκη και υπουργός Ζαβός στη δούλεψη του Σόρος - Οι εικόνες αυτές παίζουν ρόλο στην πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό;

Δείτε παρακάτω την άλλη εξ ίσου ενδιαφέρουσα εικόνα:



4 σχόλια:

  1. Αν από κάποιο καπρίτσιο της ιστορίας ψηφιζόταν στην Ελλάδα νόμος που απαγόρευε ως «ξένους πράκτορες» τις δημόσιες δραστηριότητες σε όσους διακινούν περίεργες ιδεοληψίες υπερεθνικών κέντρων... Τότε οι μισοί πανεπιστημιακοί μας δάσκαλοι θα έπρεπε να απολυθούν. Όσο για τους πολιτικούς μας... Μάλλον ο Βεργής θα έβγαινε πρωθυπουργός.
    ΥΓ Πολύ πείνα απ' αυτούς που είναι χορτασμένοι.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς παίζει τεράστιο ρόλο η εμπλοκή πολιτικών προσώπων και συγγενών ή 'φίλων' (με το αζημίωτο) στις διάφορες ανεξέλεγκτες ΜΚΟ του Σόρος.
    Έχει στηθεί μεγάλο πάρτυ με τα χρήματα της Ε.Ε., και αυτός ίσως είναι και ο βασικότερος (βραχυπρόθεσμα) λόγος, που δεν υπάρχει σθεναρή βούληση για δραστικότερα μέτρα.
    Δείτε τι γράφει π.χ. ένα άρθρο στην αρχή μάλιστα του προβλήματος:
    Το μεγάλο φαγοπότι των ΜΚΟ-Αντί η Ε.Ε να στηρίξει απευθείας τις δημόσιες κοινωνικές δομές, «ταϊζει» «ΜΚΟ» και τράπεζες.
    http://toperiodiko.gr/το-μεγάλο-φαγοπότι/#.Xc5zWdIza1u

    Έχουμε πάρει 1,6 δις από την Ε.Ε. όπως μας λένε με άγνωστη διαχείριση.

    Αντιγράφω από σχετικό άρθρο:
    «Έχουν γίνει επερωτήσεις από βουλευτές σχετικά με το συνολικό ποσό των ευρωπαϊκών κονδυλίων, που έχει λάβει η Ελλάδα και τον τρόπο διαχείρισής τους, τις διαδικασίες με τις οποίες ελέγχονται οι δημόσιες αρχές και επιλέγονται οι ΜΚΟ.
    Ζητούν τη δημοσιοποίηση των συμβάσεων μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και των αναδόχων που ανέλαβαν έργα σχετικά με το προσφυγικό, καθώς και υπεργολαβιών και θέτουν ερωτήματα σχετικά με τις ΜΚΟ που επιλέχθηκαν, για να διαχειριστούν τα χρήματα του εργαλείου Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης της Ε.Ε., τα ποσά που διαχειρίστηκε η καθεμία και για τις διαδικασίες καταγραφής και πιστοποίησης τους στα σχετικά Μητρώα..
    Για την διαχείριση αυτής της πρωτόγνωρης προσφυγικής κρίσης, η Ελλάδα χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων.
    Οι τελικοί δικαιούχοι των ποσών είναι: οι κεντρικές υπηρεσίες των Υπουργείων, τα παραρτήματα διεθνών οργανώσεων στην Ελλάδα, καθώς και ελληνικές και ξένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), οι οποίες παίρνουν τα χρήματα ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ, χωρίς την διαμεσολάβηση του κράτους, ως «έμμεση βοήθεια».
    Ερωτήματα ανακύπτουν αναφορικά με την διαχείριση της χρηματοδότησης από τις ΜΚΟ.
    Κάποιες από τις οργανώσεις είναι παραρτήματα παγκόσμιων δικτύων, ενώ άλλες είναι αποκλειστικά «γέννημα» της προσφυγικής κρίσης της τελευταίας περιόδου, επιπλέον δεν λείπουν και ενώσεις με αμφίβολο σκοπό που ιδρύθηκαν υπό τον μανδύα των ΜΚΟ τις οποίες και βαρύνουν σοβαρές καταγγελίες για διασπάθιση κρατικού και κοινοτικού χρήματος.
    Το 2016, σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί εκ των υστέρων το χάος που δημιουργήθηκε από τη δράση διαφόρων επιτήδειων υπό το πρόσχημα των ΜΚΟ, δημιουργήθηκε το Εθνικό Μητρώο ελληνικών και ξένων ΜΚΟ. Στο Μητρώο αυτό είναι μέχρι σήμερα καταγεγραμμένες επίσημα μόνο 48 ελληνικές και ξένες ΜΚΟ.
    Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη χώρα, σύμφωνα με μια πρώτη καταγραφή, ανέρχεται σε πολλές δεκάδες, ενώ το εν λόγω σύστημα έχει σοβαρές ελλείψεις και αδυναμίες.
    Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της διεθνώς αναγνωρισμένης ΜΚΟ PRAKSIS, η οποία είναι εγγεγραμμένη ταυτόχρονα σε 5 Μητρώα αρμοδιότητας πολλών διαφορετικών Υπουργείων!»


    Δείτε τι κάνει τώρα η Τουρκία με την δεύτερη δόση από τα 6 δις. Αποκλείει την ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ χρηματοδότηση των ΜΚΟ.Tα χρήματα θα περάσουν πλέον απευθείας στον έλεγχο της τουρκικής κυβέρνησης και όχι στις ΜΚΟ όπως συνέβαινε ως τώρα.

    Αποκάλυψη Handelsblatt: Τέλος τα χρήματα της ΕΕ σε ΜΚΟ στην Τουρκία - Οι δόσεις απευθείας στην κυβέρνηση
    http://documentonews.gr/article/apokalypsh-handelsblatt-telos-ta-xrhmata-ths-ee-se-mko-sthn-toyrkia-oi-doseis-apeytheias-sthn-kybernhsh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι η Ε.Ε. έθεσε ως ανώτερο διοικητικό κόστος το 4% των επιχορηγήσεων ενώ οι οργανώσεις όπως η Unicef απαιτούν 7% παρά όσα έχουν βγει στη δημοσιότητα για τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία της Ιταλίας που έμεναν τα μέλη της, οι εξωφρενικές δεξιώσεις και όλα τα υπόλοιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ειναι τα μόνα πρόσωπα αυτά ! Ειναι πολλοί που ανήκουν στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποιητική δεξια στη ΝΔ ! Βασικά τα κεντρικά δεξια κόμματα σε ολα τα κράτη εκει ανήκουν ! Τα λεγόμενα παραδοσιακά δεξια κόμματα δεν υπάρχουν,Στη ΝΔ πλέον η τάση αυτή δεν υπάρχει και ουτε θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον βλέποντας τα στελέχη του κόμματος.Υπαρχουν πρόσωπα που εκφράζονται για κατευνασμο της βάσης η επειδή πιστεύουν αυτά ουι λένε αλλά στο επιπεδο των αποφάσεων τετοια τάση δεν υπάρχει.Η βάση ειναι διαφορετικό πράγμα,Στα αριστερά κόμματα Δυστυχως η τάση αυτή λείπει και στη βάση πλέον ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.