30/11/19

Οι λόγοι της ανάπτυξης ενός πολεμικού σκάφους στην Ελλάδα


H χώρα μας να προχωρήσει στην μελέτη και κατασκευή των δικών της σκαφών ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής


Als® Class 100 Littoral Combat Ship και οι λόγοι της ανάπτυξης ενός πολεμικού σκάφους στην Ελλάδα:


  • Αύξηση της αποτρεπτικής ικανότητος των Ενόπλων Δυνάμεων. 

  • Μείωση της εξάρτησης της χώρας μας από το εξωτερικό και του κόστους των εξοπλιστικών προγραμμάτων. 

  • Αύξηση του ποσοστού κάλυψης των εξοπλιστικών αναγκών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από την εθνική αμυντική βιομηχανία, η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του ΑΕΠ, την επανάκτηση θέσεων εργασίας που χάθηκαν στα χρόνια της κρίσης και την μεγιστοποίηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας. 

  • Σχεδίαση σκαφών σύμφωνα με τις ειδικότερες επιχειρησιακές ανάγκες του Π.Ν. Αξιοποίηση της ήδη υπάρχουσας γνώσης και εμπειρίας στον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας. 

  • Αντικατάσταση των παλαιών μονάδων του στόλου. 

  • Χρησιμοποίηση όπλων και αισθητήρων από παλαιά σκάφη. 

  • Δημιουργία προϋποθέσεων για σχεδίαση και κατασκευή σκαφών για εξαγωγή. 


Θεωρούμε ότι είναι σκόπιμο και απολύτως αναγκαίο και ανεξάρτητα από την διαφαινόμενη απόφαση της Κυβέρνησης για προμήθεια φρεγατών από το εξωτερικό, η χώρα μας να προχωρήσει στην μελέτη και κατασκευή των δικών της σκαφών ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής, το οποίο θα έχει σαν αποτέλεσμα την ανάσταση της εθνικής μας αμυντικής βιομηχανίας που τα τελευταία χρόνια «πνέει τα λοίσθια» σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και όχι μόνο.

Als NSD Naval Ship Designs

3 σχόλια:

  1. Ξαναζεσταμενο φαγητο.Το σχεδιο υπαρχει εδω και 20 χρονια περιπου.
    Αυτοι που το ανακοινουν γιατι δεν το εφτιαξαν αλλα ανταυτου εκλεισαν ολα τα Ναυπηγεια;Στη Κινα σχεδιαζαν να το φτιαξουν η στη Τουρκια;
    Απο λογια καλα παμε απο εργα αστο καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ δεν υπάρχει σχέδιο παρά μόνο η 3d απεικόνιση που βλέπουμε στα βίντεο. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν προχωράει. Δεν έχει κατατεθεί σχέδιο στο ΠΝ. Επίσης η ανάπτυξη μεγάλων σκαφών μεγέθους φρεγάτας για το μέγεθος της Ελλάδος, ίσως, δεν συμφέρει οικονομικά, αφού ακόμα δεν υπάρχουν δυνητικοί πελάτες. Η καλύτερη λύση θα ήταν να το κάνουμε όπως το Ισραήλ. Αγορά του σκάφους, ή και ενός σχεδίου, και τοποθέτηση περιφεριακών ελληνικής κατασκευής. Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται αποφάσεις αλλά και χρόνια ανάπτυξης. Λιγότερα όμως κά φθηνότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλάβαμε τι γράφεις... προτείνεις την αγορά από άλλη χώρα, όχι εγχώρια σχεδίαση-κατασκευή .. γιατί; ποιος ο λόγος;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.