20/11/19

Μητσοτάκης για το μεταναστευτικό: «Η Ελλάδα έχει φτάσει στα όριά της»



Το μεταναστευτικό έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Κόμματος που εξελίσσεται στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας κοινού ευρωπαϊκού συστήματος για το άσυλο.


«Η Ελλάδα έχει φτάσει στα όρια της» είπε σε εκδήλωση με θέμα τη συμμετοχή της νεολαίας στην ευρωπαϊκή πολιτική. «Χρειάζεται ένα κοινό σύστημα για το άσυλο που θα αντικαταστήσει το Δουβλίνο» είπε και τόνισε ότι η κατανομή των βαρών δεν πρέπει να είναι απλά ένα άδειο σύνθημα χωρίς καμία ουσία.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα δέχεται κατά μέσο όρο 500 αιτούντες άσυλο την ημέρα, η κατάσταση στα ελληνικά νησιά είναι πλέον «μη διαχειρίσιμη» ενώ η μεταφορά προσφύγων στο εσωτερικό της χώρας δημιουργεί αντιδράσεις στον τοπικό πληθυσμό.

«Δεν βλέπουμε πως θα σταματήσει αυτή η τάση στο άμεσο μέλλον» είπε και τόνισε ότι το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που

7 σχόλια:

  1. Σώπα καλέ που έχει φτάσει στα όρια της η Ελλάδα, τι θέλεις να αποκλείσεις τους "μετανάστες" που ετοιμάζουν τα μπογαλάκια τους στην κεντρική Ασία και ακολουθώντας τους δουλέμπορους που τους κατευθύνουν (ΜΚΟ και δε συμμαζεύεται...), να έρθουν εδώ και να επενδύσουν στην χώρα μας; Τς τς τς τς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετάφραση σε απλά ελληνικά: Εκτός κι αν περάσει το σχέδιο Ζεεχόφερ (https://www.iefimerida.gr/kosmos/plano-germanias-prosfygiko-ti-allazei-gia-ellada), η Ελλάδα με τα μέτρα Μητσοτάκη, δεν έχει σωτηρία, θα βουλιάξει στους πρόσφυγες.

    Οπότε, οι Έλληνες, ας προσευχηθούν μια φορά υπέρ των Γερμανών, γιατί μόνο ο Ζεεχόφερ μπορεί να σώσει την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάρτε κι αυτό για να γελάσετε... Η Σουηδία, από τα τέλη Αυγούστου, δε δίνει πλέον αυτόματα άσυλο σε κάποιον από τη Συρία, αν κατάγεται από μια εκ των κόκκινων στο χάρτη περιοχών. Το σκεπτικό είναι πως πλέον ο πόλεμος δεν είναι όπως ήταν εκεί, δε διατρέχουν τόσο κίνδυνο, πλέον θα εξετάζεται αν συντρέχουν ειδικοί προσωπικοί λόγοι και όχι απλά η καραμέλα που ακόμη δίνεται στην Ελλάδα, ότι "Σύροι είναι, άρα πρόσφυγες"

    https://www.thelocal.se/20190829/sweden-scraps-automatic-asylum-for-syrians-after-six-years

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση: Ασφαλείς θεωρούνται οι κίτρινες περιοχές του χάρτη.

      Διαγραφή
  4. Μπορει να μας πει τι εκαναν οι Ευρωπαιοι οταν τα ελεγε αυτα;Μηπως εξυναν κατι περιξ της βουβωνικης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μητσοτάκη πάψε να κλαίγεσαι και πάρε μέτρα ουσίας: καμία αίτηση ασύλου από καμιά χώρα από σήμερα. Κλειστά κέντρα σε όλους μέχρι την απέλαση τους. Κλείσιμο συνόρων, που σημαίνει βουλιαζω και κάνα δυο βάρκες. Μόνο έτσι θα κάτσουν να σε ακούσουν. Όλα τα άλλα είναι μπούρδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως ο Μητσοτάκης είναι διχασμένη προσωπικότητα; Γιατί παραπονείται από την μία κι από την άλλη εκφράζει την ικανοποίησή του για την μετατροπή τής Ελλάδος σε χώρα πολυπολιτισμική; Ποιος θα τον πάρει στα σοβαρά; Η κατάσταση έχει τελείως εκτραχυνθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.