6/11/19

Η γενοκτονία των Αρμενίων και... "ειρηνικές" βαρβαρότητες σε Κύπρο και Κουρδιστάν

Θάσος Σοφοκλέους*   
Η Βουλή της Αμερικής, έστω και καθυστερημένα, έπραξε το αναμενόμενο για χρόνια καθήκον της και αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων που η τουρκική βαρβαρότητα και θηριωδία διέπραξε εις βάρος αθώων και ανυπεράσπιστων Αρμενίων, μέσα στη συνήθη τακτική της για εθνοκάθαρση. Δεν είναι, βέβαια, η μόνη περίπτωση. Εξάλλου συνεχίζουν ακόμα και σήμερα την ίδια τακτική και όχι μόνο εις βάρος των Αρμενίων, αλλά και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, του Πόντου, της Κύπρου και πολλών άλλων.
Εκείνο που μας κάνει εντύπωση και μάς αναστατώνει είναι ότι οι αντιδράσεις της Τουρκίας, η οποία διαρρηγνύει τα ιμάτιά της, υβρίζει, αφορίζει, τρομοκρατεί και προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες της, συνεχίζονται. Όμως ας μην πάμε τόσο μακριά. Μήπως σήμερα έχει αλλάξει; Πώς συμπεριφέρεται; Ας αναλογιστούμε τις βαρβαρότητες που διέπραξε με την εισβολή της στην Κύπρο το 1974, την οποία με θράσος χαρακτήρισε «ειρηνευτική επιχείρηση»! Σκότωσε, ατίμασε, ξεσπίτωσε 200.000 ανθρώπους και έκανε 1.600 αγνοούμενους εν ονόματι της... ειρηνευτικής της δραστηριότητας!
Λύκοι άρπαγες εμφανίζονται εν ενδύμασι προβάτων. Έχουν κακοποιήσει ακόμα και τις έννοιες των λέξεων. Χρησιμοποιούν εύηχες λέξεις για να ωραιοποιήσουν τις βαρβαρότητές τους. Με την παράλογη λογική τους χαρακτήρισαν την εισβολή στην Κύπρο «ειρηνευτική επιχείρηση», το Αιγαίο ως «γαλάζια πατρίδα», ενώ την εισβολή στη Συρία και την εξόντωση των Κούρδων τη χαρακτηρίζουν ως «πηγή ειρήνης»(!), θεωρώντας πως έτσι θα καλύψουν τις βαρβαρότητες και ανομίες τους. Τι ειρωνεία! Αυτή η λεγομενη πηγή ειρήνης, η τουρκική εισβολή δηλαδή, διεξάγεται με τανκς, πολυβόλα, αεροπλάνα, βόμβες ναπάλμ, ίσως και χημικά αέρια! Διερωτώμαστε, αν η λέξη «ειρήνη» περιλαμβάνει για την Τουρκία όλα αυτά τα μέσα καταστροφής, όλες αυτές τις βαρβαρότητες, τι μεγέθους φρικαλεότητες και στρατιωτικά μέσα θα περιλαμβάνει κατά το λεξιλόγιό τους η λέξη «πόλεμος»;
Οι μόνοι Τούρκοι που δεν καταλαβαίνουν από προσχήματα και δεν αισθάνονται την ανάγκη να ωραιοποιούν τις βαρβαρότητές τους είναι οι Γκρίζοι Λύκοι, οι οποίοι πίνουν μόνο αίμα, αποκαλύπτοντας έτσι το πραγματικό, φρικτό πρόσωπο και τη βαρβαρότητα της χώρας τους.
Έχουμε και άλλοτε επισημάνει ότι ο νεοφανής σουλτάνος, ηγέτης της Τουρκίας, ενεργεί και συμπεριφέρεται ως νέος Χίτλερ, ο οποίος έγινε αιτία να ξεσπάσει ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, να σκοτωθούν εκατομμυρια άνθρωποι και να καταστραφούν όσα με κόπο και μόχθο οι άνθρωποι δημιούργησαν με τον ιδρώτα τους. Αυτού του είδους οι άνθρωποι δεν πρέπει να αφήνονται να οδηγούν τους λαούς στην καταστροφή, αλλά οι καταστροφικές δραστηριότητές τους, οι οποίες είναι εμφανέστατες, να ανακόπτονται πριν να είναι αργά.
Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αντιδράσει και όλους όσοι ξεφεύγουν και απειλούν την ειρήνη, να τους σταματά εγκαίρως.

*Πρόεδρος Συνδέσμων Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α 1955-1959.
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.