21/11/19

Το κράτος συμμορία που διοργανώνει τις ροές μεταναστών, κατηγορεί την Ελλάδα - Σφοδρή επίθεση Τουρκίας κατά Ελλάδας για μεταναστευτικό

Σε μια απίστευτα προκλητική ανακοίνωση προχώρησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο επιτίθεται στην Ελλάδα για τη διαχείριση του προσφυγικού, κάνοντας αδιανόητες υποδείξεις. 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, χαρακτηρίζει «αβάσιμες και ατυχείς» τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το προσφυγικό και τη στάση της Τουρκίας.
Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για απάνθρωπη μεταχείριση των προσφύγων και μεταναστών.
Ζητά με ανακοίνωσή της να τερματιστεί η πρακτική προώθησης των μεταναστών, (push-back), ενώ κατηγορεί την χώρα μας ότι δεν μεριμνά για την αποφυγή θανάτων μεταναστών και ανηλίκων, ότι δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και ότι χρησιμοποιεί όπλα εναντίων μεταναστών.
«Το πιο πρόσφατο παράδειγμα χειραγώγησης της κοινής γνώμης που επιχειρεί η Ελλάδα μέσω διαστρέβλωσης των γεγονότων, είναι οι αβάσιμες και ατυχείς δηλώσεις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκριτικά με την μεταναστευτική κρίση του 2015, όταν 850.000 παράτυποι μετανάστες έφτασαν στην Ευρώπη, το σημερινό ποσοστό διέλευσης έχει μειωθεί στο 94% χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί από την Τουρκία», αναφέρει ο Χαμί Ακσόι.
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, υποστηρίζει ότι «Δεν είναι ανθρώπινο για αυτές τις χώρες που βρίσκονται σε μεταναστευτικά περάσματα όπως η Ελλάδα, να εφαρμόζουν «μηδενική μεταναστευτική πολιτική» και να αγνοούν τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων. Η Ελλάδα και οι χώρες που πλήττονται από το προσφυγικό πρέπει να επικεντρωθούν κυρίως στην αντιμετώπιση των αιτιών που προκαλούν τη μετανάστευση στις χώρες προέλευσης».

Στη συνέχει η του τουρκικό υπουργείο αναφέρει: «Η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από 4 εκατομμύρια εκτοπισμένους. Οι Έλληνες εταίροι μας, καθώς και η διεθνής κοινότητα, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δίκαιο να αναλάβει η Τουρκία το βάρος της μετανάστευσης, το οποίο αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα.

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αρνείται να δει και να αναγνωρίσει την κατάσταση, οι παράνομοι μετανάστες συνεχίζουν να πιέζονται στα σύνορα από τις ελληνικές αρχές.

Αγνοώντας τις ευρωπαϊκές αξίες, αυτοί οι άνθρωποι υποβάλλονται σε απάνθρωπη μεταχείριση.
Θεωρούμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε στην Ελλάδα ότι η επιλογή συνεργασίας με την Τουρκία θα αποφέρει πιο σημαντικά αποτελέσματα από αυτά της προπαγάνδας κατά της Τουρκίας.
Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να
– Επανορθώσει τις απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που καταγράφονται επίσης από διεθνείς οργανισμούς.
– Φροντίσει για την πρόληψη θανάτων των μεταναστών, των ανηλίκων καθώς και των μεταναστών που δεν μπορούν να λάβουν την απαιτούμενη βοήθεια.
– Να μην ξεχνά ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα και ελευθερίες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.
– Να τερματιστεί η πρακτική προώθησης των μεταναστών, βάσει του Διεθνούς Δικαίου.
– Να μην χρησιμοποιούν όπλα εναντίον μεταναστών και να μην τα αντιμετωπίζουν απάνθρωπα
– Να δείξουν σεβασμό στις πεποιθήσεις των μεταναστών, καθώς και στις κοινές αξίες της Ευρώπης και της ανθρωπότητας».

Πηγή: philenews / protothema.gr

3 σχόλια:

  1. Ας μας δώσουν την διοίκηση των παραλίων τους και τότε θα δούμε πόσοι «μετανάστες» θα βάζουν την ζωή τους σε κίνδυνο. Είναι καθαρή ανοησία να νομίζεις πως ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να τους σώζει όλους σε περίπτωση που ανοιχτούν στο πέλαγος. Επιτυχημένη αντιμετώπιση είναι η αποτροπή στην ακτή αναχώρησης κατά το δυνατόν πριν φτάσουν στην ακτή. Σ’ αυτό το θέμα η Τουρκία έχει εκ των πραγμάτων δείξει πως δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Οι λόγοι αυτής της αδυναμίας είναι άγνωστοι σε μένα αλλά κάποτε οι τούρκοι θα πρέπει να τους εξηγήσουν στην διεθνή κοινή γνώμη. Όσο για τα πυρά. Δεν έχουν στόχο τους «μετανάστες» αλλά τις μηχανές των διακινητών που διώκονται από το νόμο για βαρύτατα αδικήματα. Οπότε είναι απολύτως δικαιολογημένα και φυσικά θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν υπήρχε επαρκής αστυνόμευση της τουρκικής ακτής.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέρα ἀπό τίς ἀβάσιμες κατηγορίες κατά τῆς Ἑλλάδος διά τῆς γνωστῆς πλέον τουρκικῆς ξύλινης γλώσσας, φυσικῆς στόν τουρκικό ἰσλαμο-ναζισμό,ὅπως φαίνεται:

    Ἡ Τουρκία ἀνέλαβε νά ἀλλάξη τά φῶτα στό διεθνές δίκαιο,
    καί νά ξεχειλώσῃ μέχρι διαλύσεως, κατά τίς παράνομες ἐπιδιώξεις της,
    ὅχι μόνο τό διεθνές δίκαιο τῆς θαλάσσης, ἀλλά καί τό διεθνές δίκαιο περί μεταναστῶν καί προσφύγων.

    Ἡ Τουρκία παραποιεῖ τό διεθνές δίκαιο καί ὡς ἐπιτήδειος διεθνής ταραξίας, ἀναμιγνύεται μέ ὁδηγίες της σέ ζωτικό θέμα ἤπιας καί σχεδόν φιλοτουρκικῆς ἐθνικῆς πολιτικῆς τῆς Ἑλληνικῆς Κυβερνήσεως, γιά νά ἀσκήσῃ πίεση γιά ἀκόμη μεγαλύτερη χαλαρότητα συνόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και το θέμα είναι πως από την ελληνική πλευρά ακούγονται ως "απάντηση" στην κατευθυνόμενη προπαγάνδα των Τούρκων, κάτι άχρωμες και άοσμες εκτός τόπου και χρόνου απαντήσεις, ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος με την ανύπαρκτη και με έλλειψη πρωτοβουλίας "πολιτικής ηγεσίας" μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.