6/11/19

Ας δούμε τη διαφορά πρόσφυγα μετανάστη


Είναι σημαντικό, προκειμένου να γίνει κατανοητή η κατάσταση που βιώνει η χώρα με τις μεταναστευτικές ροές, να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα που μεγάλη μερίδα είτε αγνοεί είτε ηθελημένα επιμένει να αγνοεί.

Ας δούμε λοιπόν τη διαφορά πρόσφυγα μετανάστη.
Πρόσφυγας
Πρόσφυγες είναι τα άτομα που βρίσκονται εκτός της χώρας καταγωγής τους εξαιτίας του φόβου διώξεων, διαμαχών, γενικευμένης βίας, ή άλλων καταστάσεων που έχουν διαταράξει σοβαρά την έννομη τάξη και, ως αποτέλεσμα, δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Ο ορισμός του πρόσφυγα δίνεται στη Σύμβαση του 1951 και στα περιφερειακά μέσα για τους πρόσφυγες, καθώς και στο καταστατικό της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.
--Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες
Μετανάστης
Αν και δεν υπάρχει επίσημος νομικός ορισμός για τον διεθνή μετανάστη, η πλειονότητα των ειδικών συμφωνεί ότι διεθνής μετανάστης είναι όποιος αλλάζει τον τόπο συνήθους κατοικίας του/της, ανεξαρτήτως του λόγου μετανάστευσης ή του νομικού καθεστώτος. Γενικά, υπάρχει διάκριση μεταξύ μικρής διάρκειας ή προσωρινής μετανάστευσης, που περιλαμβάνει μετακινήσεις διάρκειας μεταξύ 3 και 12 μηνών, και μακράς διάρκειας ή μόνιμης μετανάστευσης, που έχει να κάνει με την αλλαγή της χώρας κατοικίας για διάρκεια ενός χρόνου και άνω.
- Υπηρεσία Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΟΗΕ
Ο πρόσφυγας δικαιούται ασύλου.Ο μετανάστης όχι.
Ξεκινώντας λοιπόν από αυτή τη σημαντική διαφορά να τονίσουμε ότι στη χώρα μας και η σημερινή κυβέρνηση και η προηγούμενη αδυνατεί να ξεχωρίσει τους πρόσφυγες από τους μετανάστες και με την εγκληματική αυτή συμπεριφορά δημιουργεί διπλό κακό:
-Πρώτον, παρανομεί απέναντι στο δίκαιο του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες διότι θέλοντας να προσεταιριστεί την φάμπρικα των κονδυλίων των ΜΚΟ, ισοπεδώνει τον διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών.
-Δεύτερον, εγκληματεί απέναντι στους Έλληνες πολίτες καθώς μεταφέρει το πρόβλημα της Μέσης Ανατολής μέσα στον ελλαδικό χώρο με την αθρόα εισβολή ανθρώπων διαφορετικών φυλών οι οποίοι "σφάζονται" και μεταξύ τους.
Την ίδια ώρα, παπαγαλάκια δημοσιογράφοι με βινιέτες σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως "Διχασμός μεταξύ των κατοίκων των νησιών και της ενδοχώρας" ξερνούν δηλητήριο και δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις πυροδοτώντας την ήδη τεταμένη κατάσταση. Οι ταμπέλες έρχονται να παίξουν το δικό τους ρόλο, μιλώντας για ρατσιστές Έλληνες και για ακραία στοιχεία.
Εδώ βέβαια για να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να πούμε ότι οι δηλώσεις Γιαννούλη διαστρεβλώθηκαν και αφορούσαν συγκεκριμένο γεγονός που συνέβη έξω από hot spot (καθώς κάποιοι πήγαν και έψησαν χοιρινό). Ο κύριος Γιαννούλης αναρωτήθηκε αν αυτό είναι ποινικό αδίκημα.Εγώ από την πλευρά μου, όμως, ο Έλληνας πολίτης θα αναρωτήθω:
- Δεν είναι ποινικό αδίκημα ο τροπος που χειρίζεται η κυβέρνηση το μεταντευτικό;
- Δεν είναι ποινικό αδίκημα το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της προηγούμενης η οποία με την στάση των ανοιχτών συνόρων έφερε όλη τη Μέση Ανατολή στην Ελλάδα;
- Δεν είναι ποινικό αδίκημα ότι τοποθετούνται ταμπέλες στους Έλληνες πολίτες την ώρα που οι κύριοι της Βουλής χρησιμοποιούν το μεταναστευτικό για εσωκομματική αντιπαράθεση;
- Δεν είναι ποινικό αδίκημα να υποχρεώνεις τον Έλληνα να δεχθεί εντός Ελλαδικού χώρου όλα τα προβλήματα και τις αντιαπαραθέσεις σιιτών- σουνιτών την ώρα που ο ίδιος βλέπει τα παιδιά του λόγω κρίσης να φεύγουν;
- Δεν είναι ποινικό αδίκημα να ισοπεδώνεις την διαφορά προσφύγων- μεταναστών;
Και γω θα απαντήσω πως είναι ποινικό αδίκημα. Ειδικά απέναντι στις επόμενες γενιές Ελλήνων.

5 σχόλια:

  1. Όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα δηλώνουν πρόσφυγες και ζητούν άσυλο. Κατόπιν αυτού, τούς παρέχεται δωρεάν στέγη, τροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψή, ιματισμός, θέρμανση/ψύξη κλπ. Επιπλέον, παίρνουν και χαρτζιλίκι για τα μικροέξοδά των.

    Και όλα αυτά, την ώρα που ΕΛΛΗΝΕΣ, άστεγοι και νηστικοί, αναγκάζονται να γίνουν ληστές, γιατί ... πεινούν, εκτός βέβαια τού ότι κρυώνουν, βρέχονται κι αν αρρωστήσουν, θα πεθάνουν σαν τα σκυλιά.

    Ποιο δικαστήριο θα δικάσει αυτόν τον σύγχρονο Γιάννη Αγιάννη και δεν θα δικάσει τούς πραγματικούς ΑΘΛΙΟΥΣ, που φροντίζουν τούς λαθρομετανάστες και αγνοούν την δυστυχία των Ελλήνων;

    Ας αναδείξει επιτέλους κάποιος αυτό το αίσχος, που επιβεβαιώνει τα λόγια τού καθηγητού Κ. Π. Ρωμανού: Ένας ρατσισμός υφίσταται στην Ελλάδα, αυτός που στρέφεται εναντίον των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείτε κι αυτό, διαφορά κυβερνήσεων που ΔΕ θέλουν να δίνουν άσυλο και κυβερνήσεων που θέλουν. Πηγή Eurostat, 2ο τετράμηνο 2019, ποσοστό πρωτόδικων θετικών αποφάσεων για την παροχή ασύλου/διεθνούς προστασίας:

    https://i.postimg.cc/ZYvpqxNg/f.png

    Θεωρητικά, σε όλες τις χώρες, ένας πρόσφυγας θα είχε το ίδιο ποσοστό. Για "άγνωστους" λόγους,
    ενώ στην Ελλάδα για παράδειγμα είναι 52%, στη Βουλγαρία είναι 18%, στην Τσεχία 12%, στην Κροατία 11%, στην Ουγγαρία του διαβόητου Ορμπάν είναι 6%, στην Ιταλία 18%.

    --------------

    H πολιτική Μητσοτάκη, στην ουσία λέει "πρόσφυγες όλου του κόσμου ενωθείτε, στην Ελλάδα ελάτε να μπείτε". Και η παρηγορία, είναι πως αν είσαι λαθρομετανάστης, μέχρι το τέλος 2020, αν τα καταφέρει η Ελλάδα, θα σε στείλει πίσω.

    Πόσους πρόσφυγες έχει η γη; Ο κ. Μητσοτάκης, ακολουθεί στρατηγική Μέρκελ (τι περίεργο). Όπως η Μέρκελ το 2015, πουλούσε στους Γερμανούς "ανθρωπισμό στους πρόσφυγες", προκειμένου να "φορτώσει" εργατικό δυναμικό για τις βιομηχανίες, λέγοντας παράλληλα στο Γερμανό: "το κάνουμε γιατί είναι καημένοι πρόσφυγες, στους λαθρομετανάστες λέμε όχι", έτσι και ο κ. Μητσοτάκης, πήρε τη γερμανική συνταγή και την εφαρμόζει στον Έλληνα, αντί να του πει "λυνω το δημογραφικό και ταυτόχρονα κερδίζω τις καρδιές πολλών μεταναστών ψηφοφόρων, που τους δείχνω πως εγώ τους φέρομαι καλύτερα από το ΣΥΡΙΖΑ που τους είχε στιβαγμένους μήνες στη Μόρια και 1 χρόνο να περιμένουν άσυλο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Μέρκελ, αγαπητέ Oraculum, έχει βιομηχανίες και χρειάζεται φθηνά εργατικά. Πως θα πέσουν και μερικές Γερμανίδες θύματα των "φθηνών εργατικών", δεν πειράζει. "Ουδέν καλόν αμιγές κακού". Άλλωστε, είναι και cultural enrichers...

      Η Ελλάδα, όμως, τι βιομηχανίες έχει, ώστε ο να αντιγράψει ο Μητσοτάκης την γερμανική συνταγή; Συνεπώς, λίγο μυαλό να έχει κανείς, βλέπει ότι έχεις δίκιο. Δυστυχώς, οι Έλληνες δεν αντιδρούν σε τίποτε πια. Αυτό αποδεικνύει, άλλωστε, το ότι δεν είδα κανέναν να διαμαρτύρεται, όπως εγώ παραπάνω, για την αφύσικη πια θα έλεγα φροντίδα για τούς λαθρομετανάστες, αγνοώντας επιδεικτικά τούς δικούς μας ανθρώπους, που υποφέρουν.

      Διαγραφή
    2. Η Ελλάδα δεν είχει βιομηχανία, έχει ένα σάπιο πολιτικό προσωπικό, κακομαθημένους γεωργούς και επιχειρηματίες, δημογραφικό και μετανάστες που τους έχει προσεταιριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ θέλει να τους πάρει ψηφοφόρους.

      Η λύση για τις πενιχρές ανάγκες γεωργών και επιχειρηματιών, είναι η υιοθέτηση του ιταλικού μοντέλου, που απαιτεί και ξεβόλεμα όσων έχουν βολευτεί με τη μαύρη εργασία.

      Τα έχω γράψει πολλάκις, όπως εδώ:
      http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/07/blog-post_456.html#comment-form

      Στην Ελλάδα οι πολιτικοί έχουν ως πιο εύκολη και οικονομική λύση: "Έλα λαθραίε και τράβα στη Μανωλάδα να μαζέψεις πατάτες και τον υπόλοιπο χρόνο, ζήσε όπως μπορείς, κλέψε, κάνε ληστεία, δε με νοιάζει".

      Για το δημογραφικό, η λύση είναι επίσης συμφωνία με χώρες συμβατού πολιτισμού με την Ελλάδα, για εισαγωγή νόμιμων εργατών πλήρους απασχόλησης (ξανά, κάποιοι πρέπει να ξεβολευτούν), συν η χρηματοδότηση των νεογνών. Τόσα λεφτά που έχει πληρώσει η Ελλάδα για το προσφυγικό, θα μπορούσαν να τα έχουν δώσει για μπόνους στα νεογέννητα και να αλλάξουν τα διάφορα επιδόματα ώστε να στοχεύουν όσους κάνουν παιδιά (Θες επίδομα/φοροαπαλλαγη κλπ, κάνε παιδί. Όποιος δεν κάνει, δεν παίρνει τίποτα). Θα ξεβολευτούν πολλοί, αλλά...

      Διαγραφή
  3. Το θεμα ολο ειναι αστειο.Κι εμεις συνεχιζουμε κουβεντες για χοντρα αστεια απειρου καλους.Γιατι κουβεντιαζουμε ? Γιατι απλα δεν κανουμε πραξεις.
    Αν αυτον συνεχιστει με τις λεξεις ,τους ορισμους και τις παραλλαγες ..θα παμε στον θανατο κουβεντιαζοντας. Δεν ξερω τι βιολι βαραμε...αλλα τοχουμε κανει μπαουλο.
    Ενα μονο θεμα επρεπε να συζηταμε και να απαιτουμε και μαλιστα πολυ πολυ εντονα.
    Την φυλαξη των συνορων με καθε τροπο και μεσον.Αμεσα.Με ποινη...ξεσηκωμου μεγαλου αν δεν γινει αμεσως !!! Η τα νουμερα θα πεσουν στο μηδεν η θα γινει της Ποπης !!! Οχι και να μας απειλουν κιολας σαν τυραννους οι ...κοτες !! Γιατι τις κοτες ..τις σκιζουμε αμα λαχει..ολες.
    Τι κουβεντιαζουμε λοιπον στα αλλα ολα ?? Μονο τροπους αμεσης φυλαξης.
    Τι θα πει ....διασωζω ..που λενε ?? Στον Εβρο τι διασωζουν ?? Τι θα πει διασωζω σε καποιον που σκιζει την βαρκα του μονος συνειδητα διοτι ξερει οτι αυτοκτονει και το επιλεγει ?? Μονος δεν διαλλεξε την αυτοκτονια ?? Και τι θα πει διασωζω οταν δεν την τρυπαει και πλεει σε ηρεμα νερα ξενα ?? Αν εκδοθουν Νοταμς για ολες τις θαλασσες οτι εκτελουνται ασκησεις πολεμικες 8 μηνες παντου εκει μεταξυ των δυο στεριων..τι θα κανουν ?? Διοτι θαχουμε το παγκοσμιο δικαιωμα να τις βυθισουμε..αφου προειδοποιησαμε νομιμα τους παντες και την Τουρκια.Αν θελει ας στειλει συνειδητα αυτη στον θανατο ανθρωπους.Αν δεν γινουν κεντρα ασυλου στο εδαφος της..αμεσα..τοτε τα δικα μας ολα κλεινουν για παντα.
    Η θα αντιδρασουμε η θα μιλαμε επ απειρον εως να παμε χαμενοι.
    Ηθελα ναξερα αν καταλαβαινουμε τι ευθυνη εχουμε οταν ερθουν τα πρωτα θυματα..της αδρανειας μας. Διοτι θαρθουν...Κι ολοι νομιζουν πως δεν θαναι οι ιδιοι...αλλα καποιοι μακρυνοι Ελληνες αναλωσιμοι...Αν ειναι δυνατον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.