8/11/19

Πληροφορίες ότι το Ιράν κατέρριψε drone στον Περσικό Κόλπο

Η Τεχεράνη φέρεται να είχε ενημερώσει προηγουμένως τις διεθνείς ναυτιλιακές αρχές ότι τρία από τα τάνκερ της δέχτηκαν επίθεση από άγνωστες δυνάμεις σε έξι μήνες, αποκαλώντας «μη ασφαλή» τη διαδρομή της Ερυθράς Θάλασσας.
Drone καταρρίφθηκε πάνω από το λιμάνι Μαχσάχρ στα νότια του Ιράν στις ακτές του Περσικού Κόλπου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA. Δεν έχει γίνει σαφές αν επρόκειτο για στρατιωτικό drone.
Τα συστήματα αεράμυνας του λιμανιού, όπως μεταδίδεται, ενεργοποιήθηκαν μετά την ανίχνευση αεροσκάφους. Οι ιρανοί αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει τα όσα μεταδίδονται.
Ο κυβερνήτης της επαρχίας που ανήκει το λιμάνι, Γκουλάμ Ρέτζα δήλωσε στο Young Journalists Club ότι ο στρατός της χώρας προς το παρόν συλλέγει τα υπολείμματα του drone. Πρόσθεσε ότι το drone ανήκει «σίγουρα» σε ξένη χώρα και δεσμεύτηκε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιοποιηθούν.

Επιθέσεις σε τάνκερ στη Μέση Ανατολή


Δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι η Τεχεράνη πρόσφατα ενημέρωσε τον Διεθνή Οργανισμός Ναυτιλίας ότι τρία από τα τάνκερ της έχουν δεχτεί επιθέσεις μέσα σε ένα εξάμηνο. Το Ιράν είχε προηγουμένως αναφέρει ότι μόνο ένα τάνκερ από τα τρία που αναφέρει η εφημερίδα είναι πιθανό να έχει δεχτεί επίθεση πυραύλων.
Ακόμα δύο τάνκερ, που αναφέρονται σε υποτιθέμενη επιστολή, εμφανίζονται να έχουν τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν τον Μάιο και τον Αύγουστο, αλλά δεν αναφέρεται τίποτα για επίθεση.
Μετά την επιβεβαιωμένη επίθεση σε ένα τάνκερ, το Σαμπίτι, η Τεχεράνη δεσμεύτηκε για διεξοδική έρευνα για να βρει τον υπεύθυνο και στη συνέχεια ανέφερε ότι ίσως οργανώθηκε από ένα ή περισσότερα κράτη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.