9/11/19

Foreign Policy για Τουρκία: Η διαχρονική τέχνη της αλλοίωσης πληθυσμών



Τα σχέδια της Τουρκίας στη Συρία αποτελούν μέρος μιας μακράς και σκοτεινής ιστορίας που ξεκινά από την μεταφορά πληθυσμών επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ένας από τους πολλούς λόγους που κατακρίθηκε η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία είναι η πρόθεση του Ταγίπ Ερντογάν να απελάσει και να εγκαταστήσει τους Σύριους πρόσφυγες στην περιοχή της εισβολής, αναφέρεται σε δημοσίευμα του έγκυρου Foreign Policy.

Εδώ και καιρό, ο Τούρκος Πρόεδρος έχει προτείνει τη δημιουργία μιας αποκαλούμενης ζώνης ασφαλείας στη Συρία, στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας. Στην ομιλία του στον ΟΗΕ στις 24 Σεπτεμβρίου, ο Ερντογάν παρουσίασε το σχέδιό του για εγκατάσταση ενός με δύο εκατομμυρίων προσφύγων, από τα 3,6 εκατομμύρια Συρίων που ζουν στην Τουρκία.

Τα εμπόδια στην πρόταση είναι πάρα πολλά, αλλά τα πολιτικά προβλήματα ιστορικά.

Με την εισβολή στη Συρία και τη συμφωνία με την Ρωσία, η Τουρκία ελέγχει μια ζώνη 120 χιλιομέτρων στα σύνορά της με την Συρία, μεταξύ των πόλεων Tell Abyad και Ras al-Ain, με κοινές περιπολίες Τούρκων και Ρώσων σε βάθος 10 χιλιομέτρων. Η Αμερικανική ζώνη ασφάλειας εκτείνεται στα 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα. Η περιοχή ελέγχου της Τουρκίας είναι αισθητά μικρότερη από την ζώνη μήκους 500 χιλιομέτρων και βάθους 30 χιλιομέτρων που επιθυμούσε.


Για τη συνέχεια CosmoStatus

2 σχόλια:

  1. 1)"Οι μεταφορές πληθυσμών δια της βίας, ήταν συνήθης τακτική κατά την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και έχει αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στη βόρειο Συρία. Η απέλαση ή η εξορία, ήταν συνηθισμένη πρακτική δημογραφικής αλλοίωσης πληθυσμών κατά την Οθωμανική περίοδο.

    Τον 15 αιώνα, πληθυσμοί από την Ανατολία μετακινήθηκαν στα Βαλκάνια για να δυναμώσουν την Οθωμανική κυριαρχία."

    " ... 7 εκατομμύρια μουσουλμάνοι διέφυγαν σε διάφορες περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Σύντομα, αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν από τις Οθωμανικές Αρχές στα σύνορα της Αυτοκρατορίας για να αλλοιώσουν τους τοπικούς πληθυσμούς, επειδή θεωρούνταν πιστοί μουσουλμάνοι."

    "Έχοντας εξαφανίσει τους περισσότερους Χριστιανούς με γενοκτονία και με την ανταλλαγή των πληθυσμών με την Ελλάδα το 1923, η Τουρκία στράφηκε κατά της Κουρδικής μειονότητας."

    https://foreignpolicy.com/2019/11/08/erdogan-wants-redraw-middle-east-ethnic-map-kurds-arabs-turkey-syria/

    2)Οι Αμερικανοί αντιδρούν στον εποικισμό Κουρδικών περιοχών από την Τουρκία, ώστε να μπορέσουν οι, σύμμαχοι τους, Κούρδοι να αποκτήσουν κάποια στιγμή πατρίδα. Μπράβο τους.

    Στην Ελλάδα, οι εκφυλισμένοι ή και ανίκανοι πολιτικοί μας, καθώς και πολλά διαβρωμένα ΜΜΕ, κάνουν ότι μπορούν ώστε να εποικιστεί η Ελλάδα και να χάσουμε την πατρίδα μας.

    Το άρθρο σαφέστατα δηλώνει πως οι μετακινήσεις πληθυσμών με σκοπό την δημογραφική αλλοίωση τοπικών πληθυσμών εντάσσονται ιστορικά σε πρακτικές της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, καθώς και της Τουρκίας.

    Το ότι οι Ελληνικές κυβερνήσεις, όχι μόνο δεν λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα αποτροπής του μαζικού εποικισμού της χώρας μας από τους εκ Τουρκίας μουσουλμάνους αλλά την ενισχύουν, αναμασώντας μάλιστα ηλιθιότητες περί 'ανθρωπισμού' και περί ανύπαρκτων 'ανθρωπίνων δικαιωμάτων', εγκληματούν κατά της χώρας μας.

    Ο εποικισμός και η λαθρομετανάστευση δεν είναι 'ανθρώπινο δικαίωμα'.
    Η διάλυση του Ελληνικού Έθνους δεν είναι πράξη 'ανθρωπισμού'.

    Πόσοι άραγε να είναι οι πληρωμένοι πράκτορες που προωθούν την διάλυση του Ελληνικού Έθνους δια του εποικισμού του και της Ισλαμοποίησης?
    Προφανώς περισσότεροι από όσους φανταζόμαστε.
    Φαίνεται πως τα λεφτά είναι πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι παρα πολλοι Φωτη.Αλλοι οι σημαντικοι τα παιρνουν κανονικα με διαφορους τροπους.Αλλοι ειναι εθελοντες λογω ταχα ιδεολογιας.Πασης στροφης ..και τοξου.Αλλοι συμπαθουν τον τροπο ζωης και ειναι ξελυγωμενοι απο φαι...εως πρεστιζ..μουρη..φιγουρα.κλπ...Δυστυχως θαχει πολλη δουλεια η ξαστερια.Κι αν...ξαστερωσει.Μαθηματικα ειμαστε χαμενοι.
      Απο κβαντικη αποψη οχι.Σε καθε περιπτωση δεν μπορει να συνεχισει οπως ηταν.Αν κβαντικα συνεχισει.Αλλα ολοι αυτοι θα υπαρχουν.Ειναι πολλοι κι εκπαιδευμενοι σ αυτο το στυλ.Πρακτικα δεν θα αλλαξουν.θα πανε στο ιδιο στυλ αν συνεχισει ολο.Αυτο ομως δεν θαναι ξαστερια.Αρα ....αν γινει ξαστερια...πρεπει να ..λειπουν για να γινει.Η ναναι πολυ μικρο υπολοιπο.
      Συνεπως...η δεν θα γινει...η ...αν γινει θα λειπουν.Τωρα πως θα γινει αυτο ?? Δυσκολο πολυ ..η ..ευκολο συμπερασμα τελικα ?? Φαινεται μαλλον το δευτερο.Δεν αφησαν και οι ιδιοι μια αλλη επιλογη.Οποτε δεν φταιει κανεις εκτος των ιδιων.
      Υπο την προυποθεση παντα την βασικη.Οτι το πλοιο θα σωθει.Αν οχι..δεν το συζηταμε..

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.