18/11/19

Lamda: Δεν βάζουμε ούτε ευρώ στο Ελληνικό όσο εκκρεμούν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Οι νέες καθυστερήσεις στην έναρξη του έργου και οι δράστες των προσφυγών που έχουν … παρελθόν
«Κανένας δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ στο έργο του Ελληνικού όσο υπάρχουν σοβαρές προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας και οι αποφάσεις είναι σε εκκρεμότητα.»Την δήλωση αυτή έκανε υψηλόβαθμο στέλεχος  της Lamda Development στο BN όταν του θέσαμε το απλό ερώτημα πότε θα μπουν οι μπουλντόζες στο πρώην αεροδρόμιο; Το έργο του Ελληνικού πιθανόν να μπει σε νέες περιπέτειες όσο παραμένει ανοιχτό το κεφάλαιο των προσφυγών.
Ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι θεωρούν ότι τα δικαστικά εμπόδια, πιθανόν να καθυστερήσουν την εκκίνηση του εμβληματικού έργου.
Στέλεχος της Lamda Development βλέπει με αρκετή καχυποψία την τελευταία προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από σωματεία του υπουργείου Πολιτισμού, τα οποία να σημειωθεί «χρεώνονται» στην Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη που μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής του ΚΑΣ, ως γενική γραμματέα  του υπουργείου Πολιτισμού επί  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η δικηγόρος που καταθέτει τις προσφυγές στο ΣτΕ  είναι η κα  κα Ε.Μ.που συμμετείχε ως εκπρόσωπος του υπουργείου στις συνεδριάσεις για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος του Ελληνικού.Πάντα με τις ίδιες πηγές, έδινε αρνητική ψήφο και δεν συνηγορούσε στην υλοποίηση του έργου.
Μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ως πληρεξούσιος δικηγόρος των σωματείων του υπουργείου Πολιτισμού ανέλαβε να καταθέσει τις προσφυγές αφού γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα όλες τις νομικές πτυχές του έργου.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις τελευταίες προσφυγές δεν έχει  οριστεί χρόνος  εκδίκασης και αφορούν την πολεοδόμηση του έργου του Ελληνικού, που σκοπό  έχουν την αναστολή των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων  που εκδόθηκαν από  τα συναρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
για τη συνέχεια bankingNews

2 σχόλια:

  1. Οποιος δεν θελει να ζυμωσει 10 μερες κοσκινιζει.Χωρις κινεζους και αραβες συνεταιρους που ειδαν τα βρωμικα και την εκαναν θα περιμενουμε ακομα καιρο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. How much is Latsis investing from his OWN money? As far as I know he will be takimg a loan from Greek banks. Not a cent of capital brought in the country.
    As far as labor, they are all lined up in Samos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.