21/11/19

Το Πακιστάν Εξακολουθεί να Παραβιάζει τον Ελληνικό Εναέριο Χώρo Μαζί με την Τουρκική Αεροπορία

Paul Antonopoulos, Fort Russ, Nov.19, 2019
[Το παρακάτω ρεπορτάζ,΄Ελληνα προφανώς, συνεργάτη της ενδιαφέρουσας ρωσικής ιστοσελίδας www.fortruss.com., εγείρει ενώπιον κυβερνώντων και ντόπιων και ξένων αναγνωστών   κάποια απαιτητικά ερωτήματα, όπως:
--Παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας, καθ’ υποτροπήν και από το Πακιστάν, επιβάλλει ή όχι την προστασία της με κατάρριψη του εισβάλλοντος αεροπλάνου -όπως δικαιωματικώς έπραξε η Τουρκία προ τριετίας, μετά από τρίλεπτη ρωσική παραβίαση του εναέριου χώρου της;
--Σε περίπτωση εχθρικών πακιστανικών αντιποίνων, τίθεται -ή μήπως όχι- αυτομάτως σε εφαρμογή το άρθρο 5 της Ατλαντικής Συνθήκης, που υποχρεώνει τα μέλη του ΝΑΤΟ να προστρέξουν σε υπεράσπιση της συμμάχου τους Ελλάδας;
--Μήπως ή ελάχιστη σοβαρή -και σεβαστή διεθνώς- πρώτη αντίδραση του ελλαδικού κράτους, στην επιθετική αυτή συμμαχία του Πακιστάν με την Τουρκία, θα  ήταν η άρον-άρον συγκέντρωση των αμέτρητων δεκάδων χιλιάδων Πακιστανών μεταναστών στην χώρα μας και η άμεση απέλασή τους;
-- Σε περίπτωση περιορισμού των ελλαδικών αντιδράσεων σε ρηματικές διακοινώσεις, ευτελισμένες από την Τουρκία και στερούμενες  διεθνούς βαρύτητας και σεβασμού, προβάλλεται ή όχι η Ελλάδα ως περίπτωση χώρας σιωπηρά αποδεχόμενης την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της και την περιαγωγή της σε καθεστώς ξέφραγου αμπελιού, προσφερόμενου στις ορέξεις και στις φυσικές ανάγκες παντός διερχομένου;]
Μετάφραση (και ερωτήματα): Μιχαήλ Στυλιανού
Υπάρχει εξήγηση για την προ εβδομάδος παραβίαση του ελληνικού εναερίου χώρου από ένα πακιστανικό αεροπλάνο AFNS P-3: Φαίνεται ότι συνάπτεται μια νέα συμμαχία μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν, με τα τουρκικά ΜΜΕ να αναγγέλλουν ότι «πακιστανικά πολεμικά θα περιπολούν στην Ανατολική Μεσόγειο».
Κατά την τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ το Πακιστάν «θα αποτελέσει «μέρος της ασπίδας» που όρθωσε η Τουρκία στην Νότιο-Ανατολική Μεσόγειο».
«Με την ανάμειξη του Πακιστάν η υπόθεση απέκτησε μιαν διεθνή διάσταση», σημείωσε η τουρκική εφημερίδα.
Το Πακιστάν συμμετέσχε στα τουρκικά ναυτικά γυμνάσια Doğu Akdeniz-2019 με την φρεγάτα Alamgir και το αεροπλάνο P-3. Όπως έγραψε η Σαφάκ αυτά θα συνεχίσουν να περιπολούν στην Νότιο-Ανατολική Μεσόγειο μαζί με τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις.
Πριν μια εβδομάδα σημειώθηκε μια άνευ προηγουμένου πρόκληση. Το Πακιστάν απέστειλε ένα αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας και Συλλογής Πληροφοριών στο FIR Αθηνών, χωρίς να υποβάλει ένα σχέδιο πτήσης, ενισχύοντας έτσι τις έκνομες αξιώσεις της ΄Αγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το αεροσκάφος εισήλθε στο FIR Αθηνών ανατολικά του Καστελόριζου, συνέχισε στο FIR Λευκωσίας και επέστρεψε στην βάση του πραγματοποιώντας αντίστροφα την πτήση.
Είναι σαφές ότι, στο πλαίσιο της στρατηγικής συμμαχία του με την Τουρκία, το Πακιστάν υποστηρίζει τις τουρκικές θέσεις, αμφισβητώντας την ελληνική ΑΟΖ και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει με αεροσκάφος άλλης χώρας εκτός της γειτονικής Τουρκίας, που δεν υποβάλλει σχέδια πτήσεως ή σπανίως, όπως πράττουν όλες οι άλλεςχώρες.
Παρά το γεγονός ότι το ελληνικό υπουργείο των Εξωτερικών απηύθυνε μιαν διακοίνωση διαμαρτυρίας και μάλιστα σε πολύ έντονη διατύπωση στον Πακιστανό αρχηγό επί δύο διαδοχικές ημέρες, το πακιστανικό ναυτικό παραβίασε και πάλι την ελληνική κυριαρχία.
Συγκεκριμένα πέταξε ανατολικά του Καστελόριζου και έπειτα νότια και ανατολικά, για να παραβιάσει και το FIR της Λευκωσίας..
Το πακιστανικό P-3 πετούσε μαζί με 14 τουρκικά μαχητικά αεριωθούμενα, 3 αεροσκάφη 3 CN-235 του τουρκικού ναυτικού και 3 ελικόπτερα στο FIR Αθηνών, χωρίς να υποβάλει σχέδιο πτήσεως.
Αυτά τα αεροπλάνα σημείωσαν 21 παραβιάσεις των κανονισμών εναέριας κυκλοφορίας.
Φυσικά, πρέπει να επισημανθεί, ότι τα τουρκικά αεροπλάνα παραβίασαν 22 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο, ενώ σε 4 περιπτώσεις ενεπλάκησαν σε σκληρές αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά.
Τώρα εξηγούνται αυτές οι παραβιάσεις, αφού οι Πακιστανοί ήρθαν για να μείνουν..


5 σχόλια:

  1. Η παραμονή ή όχι των Πακιστανών στην Ελλάδα δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Πρέπει να φύγουν έτσι κι αλλιώς, όχι γιατί το κράτος τους παραβιάζει την κυριαρχία μας αλλά επειδή είναι εδώ παράνομα. Μάλιστα αυτοί θα πρέπει να είναι από τους πρώτους, επειδή στην χώρα τους δεν υπάρχει πόλεμος. Για την παραβίαση κυριαρχίας αρμόδια είναι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία που έχει αρκετά όπλα για να υπερασπιστεί την Πατρίδα. Μένουν μόνο οι πολιτικές εντολές.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι καθηγηταδες και οι τεως Αρχηγοι που πολυ σωστα εστειλαν επιστολη για τους λαθρο μηπως πρεπει να ενεργησουν πιο δυναμικα για τον αμεσο εξοπλισμο και ετοιμοτητα των Ενοπλων Δυναμεων;
    Με το πλεονασμα και τα κλεμενα να παρουν τορπιλες,αντιπλοικα,μη επανδρωμενα κλπ και να αναδειξουν τη ξεφτιλα των παραβιασεων απο το Πακισταν???
    Γνωριζουν αλλωστε οι Αρχηγοι τι σημαινει ενεργοποιηση s-400 και τι θα επακολουθησει απο τους Μογγολους.Επιτελους η ξεφτιλα εχει και τα ορια της και Προδοτες δεν ειναι μονο αυτοι που μας συμφερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν νομίζω ότι υπάρχεικανείς που να διαφωνεί με τον σχολιαστή LPelectronics21 Νοεμβρίου 2019 - 12:31 μ.μ.

    Εκτός αυτού το Πακιστάν πάντα διαχρονικά τάσσετε με την Τουρκία έναντι ημών.

    Υπάρχουν φήμες που λέγουν πως μέσω επιστημόνων του Πακιστάν που έχει την ατομική βόμβα, οι Τούρκοι ετοιμάζουν δική τους ατομική βόμβα.

    Επι πλέον Πακιστανός μουσουλμάνος ήταν εκείνος που τραυμάτισε σοβαρά με έναν βράχο εκείνη την Ελληνίδα νέα διότι δεν τον άφησε να την βιάσει.

    Καιρός λοιπόν να τους απελάσουμε όλους από την Ελλάδα και την εργασία τους να την αναλάβουν οι νέοι αργόσχολοι Έλληνες που λουφάρουν στα καφενεία.

    Ευμένης Καρδιανός


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οκ ψυχραιμία και στρατηγική με την Τουρκία για πολλούς λόγους!!!Το πακιστανικό αεροπλάνο γιατί δεν το ρίχνουμε;Θα περάσει το μήνυμα!!!Ας μου απάντησε ι κάποιος που ξέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.