8/11/19

Reuters: Κινεζική πρόταση για συνάντηση Τραμπ – Σι Τζινπίνγκ στην Ελλάδα

Καθώς ΗΠΑ και Ουάσινγκτον συζητούν για το πού θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση Τραμπ - Τζινπίνγκ, το Πεκίνο φέρεται να προτείνει την Ελλάδα.
Πρόταση για συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Κινέζου ομόλογού του Σι Τζινπίνγκ στην Ελλάδα, έριξε στο τραπέζι το Πεκίνο, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο Κινέζο αξιωματούχο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, ΗΠΑ και Κίνα συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον περιορισμό των διαφορών τους, με σκοπό να υπογράψουν μία προκαταρκτική εμπορική συμφωνία. Όσο για το πού θα υπογραφεί αυτή η συμφωνία, οι προτάσεις κυμαίνονται από την Αλάσκα μέχρι την Ελλάδα. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι μια πιθανή τοποθεσία είναι η Αϊόβα, ενώ αξιωματούχος της Κίνας ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το Πεκίνο έχει προτείνει την Ελλάδα. 

Σημειωτέον ότι ο Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα στις 11 και 12 Νοεμβρίου, σε συνέχεια του ταξιδιού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κίνα.
Διάφορες πηγές, πάντως, από την πλευρά των ΗΠΑ αποκλείουν το ενδεχόμενο υπογραφής μιας συμφωνίας στην Ελλάδα. 
Την ίδια ώρα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι από την Ελλάδα επεσήμαναν ότι μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις για σχετικό αίτημα. 
Όπως είπαν, πηγές από την Ουάσινγκτον, ΗΠΑ και Κίνα θα μπορούσαν να επιλέξουν κάποιο μέρος, κάπου στη μέση, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, όπως είναι η Χαβάη ή η Αλάσκα. 

1 σχόλιο:

  1. Καλλίτερα νά συναντηθοῦν στήν Μόσχα, καί νά συνενοηθοῦν ἀληθινά, ἀφίνοντας τό θέατρο καί οἱ τρεῖς. - Ἀλλά τούς "ἐπιτρέπεται";.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.