10/11/19

Stratfor : To plan B της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας

Η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικά εμπάργκο όπλων από τους εταίρους της στη Δύση λόγω της εισβολής της στη Συρία, όμως ο αμυντικός της τομέας δεν θα παραλύσει. Τα μαθήματα από τα εμπάργκο του παρελθόντος και οι εναλλακτικές επιλογές.

Η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας δέχθηκε πλήγμα, όμως οπωσδήποτε δεν έχει «ξοφλήσει». Οι σχέσεις της Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με πολλά από τα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν πιάσει νέο χαμηλό μετά την στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην βορειοανατολική Σύρια.
Εξοργισμένες με την τουρκική επιχείρηση, πολλές χώρες της Δύσης, περιλαμβανομένων βασικών εξαγωγέων όπλων όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέστειλαν τις εξαγωγές όπλων τους προς την Τουρκία. Εν τω μεταξύ, και οι ΗΠΑ, που προμηθεύουν περίπου το 60% των συνολικών εισαγωγών όπλων της Τουρκίας -τα περισσότερα δηλαδή από οποιαδήποτε χώρα- θα μπορούσαν επίσης να «κλείσουν την κάνουλα», αν το Κογκρέσο ψηφίσει μια σειρά μέτρων κατά της Τουρκίας. Όμως ασχέτως των τωρινών προβλημάτων του τουρκικού αμυντικού τομέα, η χώρα έχει επιλογές, κάτι που υποδηλώνει πως τελικά θα καταφέρει να περάσει τα δύσκολα εμπόδια, στρεφόμενη σε εναλλακτικούς εξαγωγείς και στηριζόμενη όλο και περισσότερο στη δική της αμυντική βιομηχανία.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.