1/12/19

Αγώνας δρόμου για την συντήρηση των οπλικών συστημάτων και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων



Οι εντολές του πρωθυπουργού όχι μόνο στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο αλλά συνολικά το τελευταίο διάστημα προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι ξεκάθαρες. «Προτεραιότητα αποτελεί η συντήρηση και αναβάθμιση του υπάρχοντος υλικού και ακολουθεί η προμήθεια νέου» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει ενημερωθεί λεπτομερώς από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων τόσο για τα προβλήματα όσο και για τις άμεσες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων την ώρα που εντείνονται οι Τουρκικές προκλήσεις.

Αν και τα στελέχη έχουν καταφέρει να κρατήσουν ψηλά το αξιόμαχο με κόπο και χωρίς επιπλέον έξοδα, οι «πληγές» που άφησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις τα δέκα χρόνια της κρίσης και η αδιαφορία να δοθούν λύσεις οι οποίες δεν σχετίζονται πάντα με τα οικονομικά μεγέθη, είναι αναμφισβήτητα μεγάλες.

Τα προβλήματα στη συντήρηση και η αδυναμία οποιασδήποτε αναβάθμισης των πανάκριβων οπλικών συστημάτων δεν μπορούν παρά να έχουν άμεσο αντίκτυπο στις διαθεσιμότητες σε μέσα και στους τρεις κλάδους.

«Φουλάρει» κινητήρες η Πολεμική Αεροπορία…
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση των μαχητικών Mirage τα οποία «υποφέρουν» τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της έλλειψης ανταλλακτικών. Ο «γόρδιος δεσμός» λύθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα ενώ το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η επαναπιστοποίηση των στρατηγικών όπλων που μεταφέρουν, «Scalp» και «Exocet». Όπλα τα οποία δεν διαθέτει η Τουρκική αεροπορία και αποτελούν ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της HAF.

Αλλά και η προμήθεια ανταλλακτικών για τα γερασμένα μεν αλλά εξαιρετικά αξιόπιστα και χρήσιμα στις επιχειρήσεις Δίωξης-Βομβαρδισμού F-4Ε η οποία «σερνόταν» για αρκετά χρόνια, δίνει πνοή και χρόνια ζωής στα «φαντάσματα» της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Η αύξηση στις διαθεσιμότητες των μεταγωγικών είναι το μεγάλο «αγκάθι» και ταυτόχρονα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουν το επόμενο διάστημα τα Ελληνικά «γεράκια». Και φυσικά η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να «τρέξει» γρήγορα το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16,το μεγαλύτερο εξοπλιστικό για τις ΕΔ στη μετά κρίσης εποχή ύψους 1,5 δισ.


9 σχόλια:

  1. Το πρωτο συμβουλιο για την αμυνα μετα 5 μηνες και τους Τουρκους απο την Κυπρο εφθασαν στη Κρητη;
    Θα το συζητησουν και μετα ενα χρονο θα παρουν τορπιλες.Να μην ξεχασουν να πουν το Μογγολο να περιμενει αλλωστε παιζει και η συνεκμεταλευση τι να τις κανουμε τις τορπιλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ αυτός ο Κουλης. Απ τη μια τους λέει προτεραιότητα είναι να συντηρησουν το υλικό, απ την άλλη τους λέει προτεραιότητα είναι να ετοιμάζουν φαγητό και να μετατρεψουν στρατόπεδα σε σταθμούς προστασίας λαθροεισβολεων. Το επόμενο είναι να τους βάλει και σεμινάριο για να μάθουν να αλλάζουν πάνες στα ανήλικα ασυνόδευτα που φτάνουν στην Ελλάδα έχοντας πληρώσει χιλιάδες ευρώ και διασχίσει 7 εμπόλεμες περιοχές.
    Το τρελλοκομειο συνεχίζεται και αυτά βλέπει ο Ερντογαν και μας δουλεύει ψιλο γαζί. Μακάρι ο Κουλής και ο Δένδιας επιτέλους να καταλάβουν ότι η Τουρκία οπιοθετει ΑΟΖ με τη Λιβυη ώστε όταν έρθει να ώρα να μας πάρουν το Καστελλόριζο να μας φανεί ως το λιγότερο κακό.
    Μα τι περιμένετε τώρα, να κάνουμε πόλεμο?
    Μάλιστα κύριοι της ΝΔ του Συριζα και του ΚΙΝΑΛ. Άμα χρειατει και πόλεμο παρά να δώσουμε γη αμαχητί και όσοι από μας θέλουν να πολεμήσουν καλά. Οι υπόλοιποι Γιουσουφάκια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα εσύ λες τον Πρωθυπουργό της χώρας που τον ψήφισε το 40% κούλη και θες να σε πάρουμε στα σοβαρα;;; Που νομίζεις ότι σχολιάζεις; Στην Αυγή ή στο ντοκουμέντο;;;

      Διαγραφή
    2. Μπορεις να μου θυμισεις τον Πατριωτη το Σημιτη και το Κομμα του μετα τα Ιμια ποσοι Ελληνες τον ψηφισαν;

      Διαγραφή
  3. 1)'Κάλλιο αργά παρά ποτέ'.
    'Αγώνας Δρόμου' λοιπόν, μετά από δέκα χαμένα, για την χώρα μας, χρόνια, όπου η Τουρκία έκανε κολοσσιαίες επενδύσεις σε νέο πολεμικό υλικό, ενώ η Ελλάδα δεν φρόντιζε ούτε καν να αγοράζει τα απαιτούμενα ανταλλακτικά, ώστε να επισκευάζει το πεπαλαιωμένο της πολεμικό υλικό.

    2)Η Ελλάδα, είναι η δυστυχής χώρα των πολιτικών με τις ηλίθιες 'πολυπολιτισμικές' ιδέες, οι οποίοι άνοιξαν διάπλατα τα σύνορα της, μετατρέποντας την σε ξέφραγκο αμπέλι. Είναι η χώρα όπου ανόητα οι Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούνται για την μεταφορά, εγκατάσταση και σίτιση λαθρομεταναστών, η Χριστιανική χώρα που διασπαθίζεται το δημόσιο χρήμα δια την 'Ισλαμοποίηση' της, καίτοι ὁ στρατὸς υφίσταται μεγάλες στερήσεις.

    3)Η Τουρκία απειλεί τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Θράκη, μας στέλνει και εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους εποίκους, με σκοπό να μας δημιουργήσει πολυάριθμες μουσουλμανικές μειονότητες, ώστε να μας μετατρέψει την χώρα μία νέα πολυεθνική Βοσνία - Ερζεγοβίνη, ώστε να την διαμελίσει ευκολότερα.

    4)Όσοι δικαίως διαμαρτύρονται για την άθλια σημερινή κατάσταση, χαρακτηρίζονται, ως δήθεν ακραίοι, ρατσιστές και σκοταδιστές. Δεν έχουμε ανάγκη από στρατιωτικές δαπάνες κάποιοι από εθνομηδενιστές λένε, υπάρχουν σύνορα στην θάλασσα διερωτάται πρώην πρωθυπουργός, είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική κοινωνία δηλώνει ο σημερινός!

    Όμως, ένας νέος 'Αττίλας', φαίνεται να είναι προ των πυλών της χώρας μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ταιβαν μας δινει αν...αν...θελουμε 60 Μιραζ Μκ 5 με 1000 πυραυλους Μικα με τεραστιο αποθεμα ανταλλαλτικων αμεσα....με 600 εκατομμυρια ολα !!! Μεχρι να δουμε τι θα κανουμε με νεο μαχητικο...Αυτα μπορουν να φερουν πυραυλους στρατηγικους Σκαλπ...και ναυτικους Εξοσετ....
    Οσα λεφτα δηλ...δινουν σε ενα επιδομα. Και ...αμεσα !!!
    Αυτα ειναι σαν τα δικα μας τα ..εξινχρονισμενα....
    Παω στοιχημα θα πουν ....Οχι !!!!!!
    Δεν εχει ...μιζα ...ουτε δραμι μυαλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πλακα θαχει μετα την προταση της Ταιβαν....να τα παρει η ...Τουρκια !!! Και να μαθει ετσι κι ολα για τα δικα μας !!!! Ολα ειναι πιθανα με αυτους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φωτη δεν ειναι ...προ των πυλων.
    Ειναι ...εντος ηδη !!! Ειναι μεσα...και χτυπαει κι εξω τα παραθυρα....τα τουβλα...τα κεραμιδια...και ξηλωνει και τα θεμελια.
    " θα παρακολουθουμε την ...κατασταση ..." ειπε ο ..Δενδιας στους εμβροντητους Αιγυπτιους...!!!! Θα παιρνουμε ...ματι δηλ. Μπανιστηρι.....μικροσκοπιο...τηλεσκοπιο Παλομαρ...και αντενες ραδιοτηλεσκοπιων... Που θα παει δεν θα δουνε τα ...αστρα ??? Κι αυτοι ...κι εμεις ολοι !!!! Παιδια αφηστε το....παμε να πουλησουμε παγωτα σε εσκιμωους !!! Αυτος ο τυπος γυρισε απ την Αιγυπτο και πατησε σε Ελληνικο χωμα ξανα...χωρις απωλειες...!!!! Τωρα θα τρωει αστακο ....που μαγειρεψαν σπιτι του οι ...υπηρετριες !!? Για την δε ...ατιμη αυτη ΑΟΖ...που χαλαει το ωραριο των μπιφτεκιων κι αστακων δηλωσε στην Αιγυπτο : θα ..εντατικοποιησουμε την εργασια των επιτροπων για τον καθορισμο της ..στο μελλον." !!!! Εντατικα μαθηματα δηλ...Εχουμε καιρο !!! Οταν οι Τουρκοι σχεδον εχουν ανακηρυξει την ιδια ΑΟΖ στην....Κρητη !!!! Αν δεν απογειωθηκαν οι Πυραμιδες απ την Γκιζα...να μου τρυπησετε την μυτη !!! Μεχρι κι ο Χεωπας αναστηθηκε και ο Χεφρινος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλα βρε παιδια ...τι εγινε επιτελους στην χωρα προ πολλων ετων ??? Γεννηθηκαν τρια εκατομμυρια βλαμμενοι ταυτοχρονα ???? Αυτο ουτε οι εξωγηινοι δεν μπορουσαν να το κανουν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.