1/12/19

Δεκαοκτώ δισ. στα ψιλά...

Στη φασαρία που έγινε για τον ογδοντάχρονο, παρ’ ολίγον διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας, χάσαμε το καλύτερο. Είναι αυτό που δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή στην «Καθημερινή» η κ. Μιράντα Ξαφά. Αφορά δύο πρόσφατες εκθέσεις διεθνών οργανισμών για την ελληνική οικονομία: την ετήσια έκθεση του ΔΝΤ και την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας.
Ανάμεσα στα καλά λόγια για το θετικό κλίμα που επικρατεί στην οικονομία και τις υπενθυμίσεις για μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, υπάρχει κι ένας αριθμός που πρέπει να μας προβληματίσει. Στην έκθεση του ΔΝΤ σημειώνεται ότι την περίοδο 2012-2018 το κόστος συντήρησης ζημιογόνων κρατικών επιχειρήσεων (ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ, ΕΑΒ, ΕΛΤΑ, ΟΑΣΑ, ΟΑΣΘ, ΓΑΙΑΟΣΕ, αμυντικές βιομηχανίες, κ.ά.) «έφτασε το αστρονομικό ποσό των 18 δισ. ευρώ – δηλ. 2,6 δισ. ευρώ τον χρόνο, όσο το σύνολο των εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ! Συζητάμε εδώ και τρία χρόνια αν θα καταργηθεί ή όχι η προσωπική διαφορά στις παλαιές συντάξεις, με ετήσιο όφελος 2 δισ. στον προϋπολογισμό, ενώ συγχρόνως ξοδεύουμε 2,6 δισ. επιδοτώντας ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις χωρίς να γίνει καμία συζήτηση, καμία ανάλυση κόστους-οφέλους» («Καθημερινή» 24.11.2019)

Για τη συνέχεια kathimerini

6 σχόλια:

  1. ενα κλικ στην «τυχαία επιλογή» και πολλή τύχη χρειάστηκαν για να κερδίσει ο μεγάλος νικητής του ΤΖΟΚΕΡ το ποσό των 4.184.706,93 ευρώ.

    Να δουλεια χωρις να κουνιεσαι καθολου. Καθεσε και γινεσαι πλουσιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μετα..αρχιζεις να τρως καρυδια...για καρδια, χοληστερινη,παγκρεας, εγκεφαλικα ,καρκινο ,δερματοπαθειες, αφροδισια ,συκωτι, αρθριτικα , ουρικο οξυ ,κλπ. Με καρυδοζουμο βαφεις και τα μαλλια. Πας στα μποντυ λαιν, και τρως κοτολετες και χαβιαρι. Αγοραζεις βιλα...σκυλα...και τζιπ ...ντιπ για ντιπ. Μετα διαχειριζεσαι τον ελευθερο χρονο σου για το καλο της ανθρωπιτητας..σε ποιο καφε υα πηγαινεις καθε μερα το πρωι...σε ποιο μπαρ το βραδυ..ποιος θα κοψει το γκαζον ...που θα βρεις ταβερνα πολυτελειας το βραδυ .Μετα γιατι να τα τρως μονο εσυ ??? Πευτουν οι γκομενες για ..βοηθεια. Καποτε καταλαβαινεις οτι αυτες τρωνε οσα εσυ ...επι εκατο.Ασε που τα θεωρουν ολα δικα τους οσα εχεις ...Και καπως ετσι φτανεις να θελεις καραβιες καρυδια ...πριν πας για τα ραδικια...και αφραγκος. Διοτι σαν ηλιθιος ..στον αλλο κοσμο δεν τα χρειαζονται αυτα..κι οσα ειχες διαπιστωνεις οτι ...παλι στις γκομενες θα μεινουν !!! Κι οταν ..φυγεις αφραγκος...αυτες θα τα σκισουν ολα !!! Κοροιδο....αδικα χαρηκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην μας πει οτι την επιασε τωρα ο πονος;
    Τα κοληταρια της 40χρονια δεν τις φορτωνανα με τα κομματοσκυλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια και τοφερε η κουβεντα στις ερευνες των ....οντων...επειδη η Ξαφα δεν ειναι πιο πονηρη απο μας...ερευνητρια Κλουζω....δεν ψαχνουμε κι εμεις που βρησκει φραγκα αυτη και πουλαει εξυπναδες και ζει μια χαρα ??? Δηλ. Τι προσοντα και διαδρομη εχει και ζει ...ερευνοντας και περναει ζωη και κοτα ?? Διοτι τι ξερει δηλ .?? Καλυτερα μαθηματικα απο μας ?? Φυσικη ?Βιολογια ?? Ιστορια ? Φιλοσοφια ?? Τι ακριβως καλυτερο ??? Και απο που προκειπτει αυτο ??? Απ τον αερα ??? Γραψαμε διαγωνισμα μαζι...και ηταν καλυτερη ??? Πως και ??? Σηκωνει βαρη πιο πολλα ?? Σκαβει καλυτερα ??? Η πολεμα στις μαχες καλυτερα ??? Ειναι προφητης ??? Τι ακριβως ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιά άλλη μιά φορά, η ''αλάνθαστος'' οικονομική συνταγή-πανάκεια που προτείνει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος και η πρώην ΔΝΤ κυρία : "Πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι". Για το πώς να θεραπευθεί το ''κεφάλι'' έχετε καμμιά συνταγή? Δηλαδή, πως θα μπορούσαν οι αναφερόμενες επιχειρήσεις να γίνουν κερδοφόρες-που θα μπορούσαν κάλλιστα? Κάτι? Οχι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.