1/12/19

Ανεβάζουν το… κασέ οι ΗΠΑ για την «προστασία» συμμάχων

Εως και τετραπλασιασμό των ποσών που πληρώνουν για την παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στα εδάφη τους ζητά η υπερδύναμη από Νότια Κορέα, Ιαπωνία και Γερμανία. Ποιες χώρες αναμένεται να «ενδώσουν» και ποιες έχουν… εναλλακτικές.

Οι ΗΠΑ απαιτούν τεράστιες αυξήσεις του ποσού που πληρώνουν τρεις από τους κυριότερους εταίρους τους, Νότια Κορέα, Ιαπωνία και Γερμανία, για την παραμονή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στα εδάφη τους, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στο παγκόσμιο στρατιωτικό αποτύπωμα των ΗΠΑ.
Ο κομβικός ρόλος των ΗΠΑ και του στρατού τους στις στρατηγικές ασφαλείας της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον είναι σε ισχυρή θέση για να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα. Η προσπάθεια, όμως, να πιεστεί η Γερμανία ίσως σπρώξει το Βερολίνο πιο μακριά από την υπερδύναμη.
Ρεπορτάζ αυτού του μήνα υποστηρίζουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει απαιτήσει από τη Νότια Κορέα να πληρώσει 4,7 δισ. δολάρια τον επόμενο χρόνο ή 400% περισσότερα απ’ όσα διαθέτει τώρα, για να συνεχίσει να απολαμβάνει αμερικανική στρατιωτική προστασία. Εν συνεχεία άλλο ρεπορτάζ αποκάλυψε ζητήθηκε από την Ιαπωνία να αυξήσει τέσσερις φορές τη συμμετοχή της στον διαμοιρασμό του κόστους, στα 8 δισ., όταν λήξει, τον Μάρτιο του 2021, η υφιστάμενη διμερής συμφωνία. Οι πληροφορίες έρχονται, καθώς οι ΗΠΑ ήδη ετοιμάζονται να πιέσουν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, και ειδικά την Γερμανία, να πληρώσουν περισσότερο για την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών στην Ηπειρο.

Για τη συνέχεια Euro2Day

6 σχόλια:

  1. Προφανώς θα εννοούν όμοια προστασία με αυτή που παρέχουν οι μαφιόζοι, οι οποίοι αφού σου προτείνουν προστασία από άλλους δήθεν κακούς τρίτους, μέχρι να πεισθείς για να ενδώσεις στα ανταλλάγματα που ζητούν για την προστασία, σου σπάνε μερικές φορές το μαγαζί αν δεν σου έχουν σπάσει εν τω μεταξύ τα άκρα.

    Παρομοίως για τα κράτη σημαίνει ότι. Σε υποχρεώνουν να γίνεις χώρα ανασφαλής δεχόμενος κάθε τριτοκοσμικό απόβρασμα να σε κατακλύσει, ή και ακόμα βάζουν το επίσης προστατευόμενο γειτονικό κράτος - τραμπούκο να σε φοβερίζει, για να αποδεχτείς εν τέλει τον προστάτη.

    Αν αυτό δεν είναι ο εκβιασμός συμμοριών από γκάγκστερ στιλ Σικάγο του μεσοπολέμου σε κλίμακα πλανητική, τότε τι είναι... Συμμαχία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο προαγωγος και οι πορνες. Για τη "δημοκρατια" ρε γαμωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ίσως η Ν. Κορέα και η Ιαπωνία (νομίζουν ότι) έχουν ανάγκη προστασίας από την Β. Κορέα και την Κίνα, η Γερμανία τι ανάγκη προστασίας έχει, ώστε να χρειάζεται αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφός της; Το άρθρο αναφέρει ότι φοβάται ... την Ρωσία (!), αλλά μού είναι δύσκολο να το πιστέψω. Άλλωστε, οι αμερικανικές βάσεις στην Γερμανία, όπως σωστά αναφέρει το άρθρο, μάλλον εξυπηρετούν τούς αμερικανικούς τυχοδιωκτισμούς στην Ασία, παρά τα δικά της συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΝΑΤΟΙΚΟ ΔΟΓΜΑ!Αμερικη ΜΕΣΑ-Γερμανια ΚΑΤΩ-Ρωσια ΕΞΩ..Η Ανατροπη του αρχισε, το1989-90,συνεχιζεται και προβλεπεται Διαλυσις, λογω Αργης αλλα σταθερης ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ Ρωσιας-ΓαλλοΓερμανικου Αξονα..Εξ ου και οι σπασμωδικες αντιδρασεις των λεγομενων "Ατλαντιστων".

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.