1/12/19

Αμερικανός αξιωματούχος: Αναμένουμε ότι ο Ερντογάν θα ακούσει τις ανησυχίες του ΝΑΤΟ για τους S-400

© Sputnik / Sergey Malgavko
«Υποθέτω ότι ο Ερντογάν θα ακούσει από πολλά μέλη του ΝΑΤΟ ότι ανησυχούν για την ενεργοποίηση των ραντάρ των S-400», επεσήμανε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ, εν όψει της Συνόδου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Λονδίνο, την επόμενη εβδομάδα
Να τεθεί στο «τραπέζι» της Συνόδου του ΝΑΤΟ το θέμα των S-400 προσβλέπουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ανώτατος Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος. 
Συγκεκριμένα, όπως είπε ο αξιωματούχος, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, η Ουάσινγκτον αναμένει από τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, στην επικείμενη Σύνοδο, να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, προς τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400. 
«Υποθέτω ότι ο πρόεδρος Ερντογάν θα ακούσει από πολλά μέλη της Συμμαχίας ότι ανησυχούν για την ενεργοποίηση των ραντάρ των S-400», είπε. 
Και συμπλήρωσε: «Έχουμε καταστεί πολύ απόλυτοι στο ότι τα ραντάρ δεν έρχονται σε συμφωνία με το καθήκον της Τουρκίας ως μέλος του ΝΑΤΟ». 
Παράλληλα, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν προγραμματίζει να έχει διμερή συνάντηση με τον Ερντογάν, την επόμενη εβδομάδα, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. 
Σημειώνεται ότι αυτήν την εβδομάδα, πληροφορίες που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας, ανέφεραν ότι η Τουρκία ξεκινά τη δοκιμή των ραντάρ των S-400
Η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για την αγορά των S-400 τον Σεπτέμβριο του 2017, εν μέσω των αντιδράσεων από μέρους των ΗΠΑ που ανέστειλαν τις παραδόσεις των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία. Η παράδοση των S-400 στην Τουρκία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019.
Προσφάτως, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, επεσήμανε ότι η Άγκυρα θα αναζητήσει εναλλακτικές για τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35, εάν δεν καταστούν εφικτή η πραγματοποίηση διαπραγματεύσεων για την παράδοσή τους.
Πηγή: Σπούτνικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.