10/6/10

Τουρκία: Ζητά φόρους από την Google για να ξαναλειτουργήσει το Youtube

Την εγγραφή της ως φορολογούμενη εταιρεία ζήτησε από την Google ο Τούρκος υπουργός επικοινωνιών, Binali Yıldırım, κίνηση που θα βοηθούσε στην άρση της απαγόρευσης του Youtube.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Hurriyet, το υπουργείο Οικονομικών της χώρας έχει απαιτήσεις ύψους 18,6 εκατ. δολ. από την Google. Το Youtube έχει απαγορευτεί στην Τουρκία από το 2008 λόγω της ανάρτησης βίντεο, το οποίο σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές της χώρας, προσβάλλει το ιδρυτή του κράτους, Kemal Atatürk.


Η Τουρκία απαγορεύει υπηρεσίες της Google

Η τουρκική κυβέρνηση φέρεται να υπέβαλε απαγόρευση στη μηχανή αναζήτησης της Google, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών Google Docs, Books και Analytics.
Σε επίσημη ανακοίνωσή της η Τουρκική Προεδρεία Τηλεπικοινωνιών, ρυθμιστική αρχή του κλάδου στη γειτονική χώρα, επιβεβαίωσε ότι διέκοψε την πρόσβαση σε ακρετές διευθύνσεις της Google, επικαλούμενη αορίστως “νομικούς λόγους”. Δεν έχει διευκρινιστεί επί του παρόντος, αν πρόκειται για μόνιμο ή προσωρινό μέτρο.

Capital.gr,lawnet.gr

2 σχόλια:

  1. Η Google ανέβηκε στο express του μεσονυκτίου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ τους βλέπω σωστούς για την τσέπη τους τους Τουρκαλάδες.
    "Θέλεις κυρία Google να πουλάς διαφημίσεις από το τουρκικό έδαφος; σκάστα!"

    Αγαπητοί συναναγνώστες η Google πουλάει διαφήμιση και από το Ελληνικό έδαφος (ας το πω έτσι) από την επικράτεια μας δηλαδή, αφορολόγητα.
    Π.χ. όταν κάνετε αναζήτηση για κάποια επιχείρηση και δίπλα στη σελίδα, σας βγαίνουν ομοειδείς επιχειρήσεις αυτό σημαίνει ότι η Google τις προωθεί μέσω πληρωμένων καταχωρήσεων.
    Το κράτος μας κοιμάται τον ύπνο και κυνηγάει το μικρομάγαζο.
    Τον Τούρκο όμως τον κόβει ότι τους την πέφτουν στο youtube και βρίζουν τον Κεμάλ και την Τουρκιά. Με την κρίση με το Ισραήλ βέβαια γίνεται ακόμα πιο χαμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.