1/5/11

Πρόταση της Αλβανίας για ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων

Ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών, Μπουγιάρ Νισάνι, κάλεσε τους ομολόγους του των βαλκανικών χωρών, να στηρίξουν την πρόταση της αλβανικής κυβέρνησης, για ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, μόνο με την αστυνομική ταυτότητα. Ο κ. Νισάνι παρουσίασε την πρόταση στη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Εσωτερικών των χωρών των Βαλκανίων, στην οποία, κεντρικό θέμα ήταν η ασφάλεια των συνόρων και πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Δυρραχίου.
Στο περιθώριο της συνόδου, ο κ. Νισάνι υπέγραψε με το Σέρβο ομόλογό του, Ίβιτσα Ντάσιτς, συμφωνία επανεισδοχής προσώπων που διαμένουν χωρίς άδεια, στις αντίστοιχες χώρες. Οι κ.κ. Νισάνι και Ντάσιτς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη σημαντική, όπως τη χαρακτήρισαν, ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των Τιράνων και του Βελιγραδίου.

Οι ιταλικές αρχές απέλασαν Αλβανό υπήκοο για λόγους εθνικής ασφάλειας 
Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών διέταξε την απέλαση του Αλβανού υπηκόου Σοκόλ Χακάνι, για λόγους εθνικής ασφάλειας. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, την απέλαση του Σοκόλ Χακάνι αποφάσισε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ρομπέρτο Μαρόνι για λόγους "πρόληψης τρομοκρατικών ενεργειών".

Η απέλαση του Σοκόλ Χακάνι, ο οποίος διέμενε στην Ιταλία από το 2002, πραγματοποιήθηκε σήμερα. Σύμφωνα με αναφορές των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών, τις οποίες δημοσιεύουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ο Σοκόλ Χακάνι είχε επαφές με ισλαμιστές εξτρεμιστές σε όλο τον κόσμο και "επισκεπτόταν" διαδικτυακούς τόπους της οργάνωσης Τζιχάντ.http://www.express.gr

5 σχόλια:

  1. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια η πρόταση έγινε δεκτή από την Ελλάδα πριν κάν διατυπωθεί. Καλά, μας δουλεύουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. PANAGIOTIS

    Δεν λές πάλι καλά που πλέον άρχισαν να ρωτάνε; Και με ταυτότητα,πάλι καλά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή η πρόταση για ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών στα Βαλκάνια.

    Αυτό θα ενισχύσει τον τουρισμό, αλλά και θα βοηθήσει τους κατοίκους των Βαλκανίων να θυμηθούν την Ελληνική-Ρωμαίικη καταγωγή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παναγιώτη αυτό κάνουν οι χώρες που θέλουν να ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ όπως οι Ισλαμιστές του Νταβούτογλου(που ηγούνται επί των Μουσουλμάνων με το να χορηγούν υπηκοότητα μαζικά στους Μουσουλμάνους) και η Ρωσία του Πούτιν(που είναι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως σε εισαγωγή μεταναστών, χορηγεί μαζικά Ρωσική υπηκοότητα, κάλεσε τους Ιάπωνες και Σέρβους να κατοικήσουν στην Ρωσία).

    Αν αυτοί τα κάνουν αυτά, εμείς που είμαστε οι κληρονόμοι της Ρωμανίας-Βυζαντίου και της Αρχαίας Ελλάδας, θα έπρεπε να κάνουμε πολλαπλάσια.

    Ξενόφοβοι είναι όσοι δεν πιστεύουν τον πολιτισμό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.