3/8/11

''Εθνική υπόθεση'' για την Τουρκία το κυπριακό

''Εθνική υπόθεση'' για την Τουρκία το κυπριακό

Με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Τζεμίλ Τσιτσέκ, τον Υπουργό Προεδρίας Αρμόδιο για Κυπριακές Υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάι και τον Υπουργό Εσωτερικών, Ιντρίς Ναίμ Σιαχίν συναντήθηκε χθες στην Άγκυρα ο λεγόμενος υπουργός εσωτερικών και τοπικής αυτοδιοίκησης, Ναζίμ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκιουνές», σε δηλώσεις του ο κ. Τσιτσέκ αφού ανέφερε ότι το Κυπριακό αποτελεί «εθνική υπόθεση» για την Τουρκία, τόνισε ότι έστω και αν οι κυβερνήσεις στην Τουρκία αλλάξουν, η στάση της Τουρκίας απέναντι στο ψευδοκράτος θα παραμείνει η ίδια. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει καλά ότι οι σχέσεις με τα κατεχόμενα δεν είναι ιδιοτελείς αλλά αδελφικές και ότι κάθε προσπάθειά μας στηρίζεται στις σχέσεις αυτές, δήλωσε.

Το Κυπριακό, πρόσθεσε, αποτελεί ένα από τα μακροχρόνια προβλήματα στον κόσμο, είναι το πιο παλιό χρονικά άλυτο πρόβλημα, το οποίο απασχολεί την ημερήσια διάταξη των ΗΕ και υποστήριξε ότι για τη μη λύση του Κυπριακού δεν πρέπει να καταλογίζονται ευθύνες στην τ/κ πλευρά και στην Τουρκία. Κατηγόρησε την ε/κ πλευρά ότι ροκανίζει το χρόνο και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αντιληφθεί πλέον την κατάσταση και να ασκήσει πιέσεις προς την ε/κ πλευρά.

Τέλος, ανέφερε ότι οι θέσεις και οι προσδοκίες της τ/κ πλευράς και της Τουρκίας στο Κυπριακό είναι ξεκάθαρες, εκφράζοντας την ελπίδα για εξασφάλιση μιας δίκαιης και μόνιμης ειρήνης. Σε δηλώσεις του, ο κ. Τσαβούσογλου ευχαρίστησε τον κ. Τσιτσέκ για τη στήριξη της Τουρκίας προς το ψευδοκράτος στο Κυπριακό. Μετά τις συνάντηση με τον Υπουργό Προεδρίας αρμόδιο για κυπριακές υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάι δεν έγιναν οποιεσδήποτε δηλώσεις.

Μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Ιντρίς Ναίμ Σιαχίν, ο Τούρκος Υπουργός αναφερόμενος στην πρόσφατη παράνομη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα, είπε ότι έγινε μια αξιολόγηση αναφορικά με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη συνέχιση των επαφών και εργασιών με το λεγόμενο «υπουργείο» με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων.
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/22148 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.