13/12/11

«Οι νέες δεσμεύσεις Χριστόφια απορρίφθηκαν το 2004 από το λαό» Κουφουδάκης: Βαδίζουμε στην τελική ευθεία

Η ΕΜΜΟΝΗτου νυν Προέδρου ότι είναι «ο Πρόεδρος της λύσης» και οι διαρροές από τις συνομιλίες δείχνουν νέες δεσμεύσεις και υποχωρήσεις σε ουσιαστικά θέματα. Αυτό δήλωσε ο καθηγητής Βαγγέλης Κουφουδάκης, μιλώντας στο τρίτο ετήσιο μνημόσυνο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.
Μεταξύ των νέων δεσμεύσεων Χριστόφια ο καθηγητής ανέφερε τα εξής:
-την αποδοχή δύο κυρίαρχων κρατικών οντοτήτων, -Την εκ περιτροπής Προεδρία, -τη σταθμισμένη ψήφο, -την εγκατάλειψη των δικαστικών αποφάσεων για το περιουσιακό, -την παραμονή μεγάλου αριθμού εποίκων, -τον περιορισμό στον αριθμό των προσφύγων που δικαιούνται επιστροφή στις πατρογονικές τους εστίες, -την αντικατάσταση της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας από δύο συνεταιρικά ισότιμα Κράτη, όπως ζητούσε ο Αμερικανός μεσολαβητής Χόλμπρουκ το 1998 και ο Ανάν το 2004.

Αυτές οι ιδέες, όμως, απορρίφθηκαν αποφασιστικά το 2004 από τον Τάσσο Παπαδόπουλο και τον κυπριακό ελληνισμό, είπε και πρόσθεσε πως εν μέσω τουρκικών απειλών και αμφισβήτησης της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, ο Ντάουνερ και ο Μπαν Κι Μουν κράτησαν σιγήν ιχθύος για να μη διαταράξουν το «καλό κλίμα» των συνομιλιών. Το θέατρο του παραλόγου των λεγόμενων «κυπριακής ιδιοκτησίας» συνομιλιών που είδαμε τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη δεν μπορεί να συνεχίσει, ανέφερε για να επισημάνει πως «βαδίζουμε στην τελική ευθεία του οδικού χάρτη του Ντάουνερ σε πλήρη άγνοια του κυπριακού λαού και με πλήρη περιφρόνηση του αποτελέσματος του Δημοψηφίσματος του 2004».

Ο καθηγητής Κουφουδάκης τόνισε, τέλος, ότι συμμόρφωση με τα αποτελέσματα του Δημοψηφίσματος της 24ης Απριλίου 2004 σημαίνει ότι σεβόμαστε τα δικαιώματα όλων των νόμιμων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι δεν εκχωρούμε διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματα σε κανένα!
http://www.philenews.com/digital/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.