14/12/11

Βαρύτατες σκιές πάνω από τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας

Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Τα έθνη που ξεχνάνε την ιστορία τους καταδικάζονται να την ξαναυποστούν. Το αληθινό πρόγραμμα της ελληνικής στρατιωτικής δικτατορίας (1967-1974), αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 1974. ‘Hταν η διχοτόμηση και ο έλεγχος της Κύπρου (και της Κρήτης) από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, για να υποστηριχθούν τα σχέδια επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή που ήταν σε εξέλιξη ή εξυφαίνοντο τότε (όπως και σήμερα πολύ ευρύτερα και σημαντικότερα από τότε). Ελληνικός φασισμός, αντίστοιχος με τον γερμανικό του Χίτλερ, ή τον γαλλικό της Λεπέν, ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει. Στη χώρα μας, ο φασισμός ήταν και είναι απλή προέκταση ξένων δυνάμεων, συμφερόντων και υπηρεσιών.

Η πρόσφατη “εκδήλωση” χουντοφρόνων Ευελπίδων προκάλεσε δικαιολογημένη αγανάκτηση, αν και όχι τα πειθαρχικά μέτρα που επιβάλλει η δημοκρατική τάξη και η καλώς νοούμενη στρατιωτική πειθαρχία. Στην πραγματικότητα όμως, ο κίνδυνος της δικτατορίας δεν προέρχεται από ηλίθιους και προβοκάτορες. Εγγράφεται αφενός στη λογική της ακραίας φτωχοποίησης και αποσύνθεσης του κοινωνικού ιστού, που προκαλεί και χρειάζεται το Μνημόνιο, αφετέρου στις επιδιώξεις των γεωπολιτικών δυνάμεων που χρειάζονται πάλι τον ελληνικό χώρο.
Aν όμως θεωρείται, δικαιολογημένα, σοβαρό το κρούσμα του χουντισμού μεταξύ των μαθητών της κύριας στρατιωτικής σχολής της χώρας, τότε τι πρέπει να θεωρηθεί και τι σήμα δίνει, στη χώρα και στο στράτευμα, η τοποθέτηση ως πολιτικού προϊσταμένου των Ενόπλων Δυνάμεων, σε αυτή την κρισιμότατη, από κάθε δυνατή άποψη, στιγμή για τη χώρα, ενός πρωτοπαλλήκαρου των συνταγματαρχών; Και όμως, αυτό ακριβώς φαίνεται ότι συνέβη. ‘H ο Πρωθυπουργός Παπαδήμος και οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν γνωρίζουν τα άτομα που έκαναν Υπουργούς, κάτι που δείχνει ακραία ανευθυνότητα και ανεπάρκεια, ή τους αποδέχονται, κάτι που είναι πολύ χειρότερο. Είναι μάλιστα ακόμα πιο αξιοπερίεργο, τη στιγμή που πρόσφατα, ο κ. Παπανδρέου αναστάτωσε την Ευρώπη με πληροφορίες περί επικείμενου προνουντσιαμέντου και ο κ. Μπεγλίτης βρήκε την ώρα να αποκεφαλίσει όλο το στράτευμα.
Λαμπρός στρατιωτικός, ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος υπήρξε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, αντιστάθηκε εμπράκτως στη δικτατορία που τον εκτόπισε και παραμένει, σήμερα, σύμβολο ηθικής ακεραιότητας στο πολιτικό στερέωμα της χώρας. Στις 13 Ιουνίου 1975, μιλώντας στη Βουλή των Ελλήνων, ο κ. Χαραλαμπόπουλος χαρακτήρισε τον σημερινό Αναπληρωτή Υπουργό ‘Aμυνας Γ. Γεωργίου ως “τραμπούκο της χούντας” που “οργίασε” τόσο στη Σκανδιναβία, όσο και στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου διορίστηκε ουσιαστικά ως διπλωμάτης από το παράθυρο, με εντολή του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Στη δράση του κ. Γεωργίου στη δικτατορία αναφέρεται επίσης ο ηγέτης της “Δημοκρατικής ‘Aμυνας”, πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Βασίλης Φίλιας, που πλήρωσε με έξη χρόνια φυλακή την εναντίωσή του στη χούντα, στο βιβλίο του “Τα αξέχαστα και τα λησμονημένα” (Παπαζήσης, 1997).
Υπενθυμίζουμε ότι, στην περίοδο της Απριλιανής δικτατορίας, τα όργανα της τότε ΚΥΠ αλώνιζαν την Ευρώπη, και πιθανώς ενεπλάκησαν σε δολοφονίες και απαγωγές ανθρώπων που αντιτίθεντο στη δικτατορία, υποθέσεις που ουδέποτε εξιχνιάσθηκαν. Η αποχουντοποίηση παρέμεινε, στις περισσότερες περιπτώσεις, κενό γράμμα, κάτι που διαιώνισε την εξάρτηση του ελληνικού κράτους από ξένες δυνάμεις και είναι στη ρίζα των προβλημάτων που αντιμετώπισε η χώρα στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, με αποκορύφωμα τη σημερινή κρίση. Μεταπολίτευση που χρειάζεται, οι ‘Eλληνες, να διορθώσουμε και ολοκληρώσουμε, όχι να αντιστρέψουμε. Αναμένουμε τι θα πει και, κυρίως, τι θα πράξει, ο Πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Αναμένουμε επίσης τον κ. Αβραμόπουλο που, έντονα απασχολημένος με τις επαφές του στις ΗΠΑ, ίσως δεν είχε ακόμα τον χρόνο να ενσκήψει πολύ στο αντικείμενο του υπουργείου του.
Konstantakopoulos.blogspot.com
Μία λίγο μικρότερη εκδοχή του κειμένου αυτού δημοσιεύτηκε στον Κόσμο του Επενδυτή, στις 10.12.2011

28 σχόλια:

  1. ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Ε’ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ Α’ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ των συνεδριάσεων της Βουλής των Ελλήνων
    ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΙΣ ΡΕ’
    Παρασκευή 13 Ιουνίου 1975
    Σελίς 3238
    ………..ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο κ. Χαραλαμπόπουλος έχει τον λόγον επί της υπ’αρθμόν 4 επερωτήσεως της Ημερησίας διατάξεως.
    Ι.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ……..
    Σελίς 32 42
    Ι.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ (...) Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε το θέμα του Γεωργίου. Αυτός είναι τώρα πρόξενος στη Νεάπολη της Ιταλίας. Ο κύριος αυτός προέρχεται από την Σχολή Ικάρων από την οποίαν έφυγε, δεν γνωρίζω δια ποίους λόγους.

    Αυτός λοιπόν εστάλη στα Σκανδιναβικά Κράτη, ωργίασε εκεί σαν τραμπούκος της χούντας, και επειδή έπρεπε να γίνη διπλωματικός υπάλληλος, η δικτατορία εφεύρε έναν ωραίο τρόπο, θα τον ακούσετε, για να διεισδύση εκ των κάτω μέσα στο διπλωματικό σώμα. Τι έκανε; Δεν καθιέρωσε μόνο τις μεθοδευμένες εκείνες εξετάσεις που γνωρίζουμε, διότι δεν θα μπορούσε απόλυτα να ελέγχη τα αποτελέσματα, αλλά αφού επέλεγε τους ανθρώπους της, τους προώριζε για τον διπλωματικό κλάδο. Τους διώριζε κάπου είτε στο Δημόσιο είτε σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και με ένα διάταγμα επέτρεπε την δια «εξετάσεων»-διότι γνωστές είναι οι εξετάσεις που ελάμβαναν χώραν κατά την διάρκεια της δικτατορίας-μεταπήδηση στο διπλωματικό σώμα. ΄Εγινε αυτό για τον Γεωργίου, έδωσε εξετάσεις, αλλά την πρώτη φορά απέτυχε. Κάτι δεν πήγε καλά στα γρανάζια, δεν ήταν καλά λαδωμένα τα γρανάζια και εκεί σταμάτησε και δεν πέρασε. Μετά από οκτώ μήνες ξαναγίνονται εξετάσεις και έρχεται πρώτος!!!... και γίνεται μέγας και τρανός. Διότι από την ώρα που επέτυχε στον διαγωνισμό, μπαίνει στο Υπουργείο των Εξωτερικών, γίνεται κλειδί στους μηχανισμούς του προσωπικού, και τόσο πολύ ωργίασε, όπου σε κάποια στιγμή, υποχρεώθηκαν να τον στείλλουν μακρυά και τον στείλανε στην Νεάπολη. Νομίζω ότι έχει κάποια συγγένεια, όχι με τον Παπαδόπουλο, αλλά με τον αδελφόν του, μάλλον του βάφτισε το παιδί. Εκείνο το οποίο μας ενδιαφέρει είναι ότι αυτή τη στιγμή ο κύριος αυτός, βρίσκεται στη Νεάπολη,...

    (Δυστυχώς εδώ τελειώνουν τα αντίγραφα που έχω από τα πρακτικά της Βουλής. Η ορθογραφία και η σύνταξη είναι του πρακτικογράφου).

    Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν και έχουν αγωνιστές της τότε εποχής και επιβεβαιώνεται και από την ομιλία του κ. Χαραλαμπόπουλου στη Βουλή, ο δικτάκτορας Παπαδόπουλος διόρισε τον Γεωργίου στο Υπουργείο Εξωτερικών.

    Τα γεγονότα βεβαιώνουν ότι ο Γεωργίου εκτελούσε εντολές της στρατιωτικής κυβέρνησης. Μια από αυτές ήταν η απαγωγή ενός αγωνιστή ο οποίος είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Νορβηγία. Ο Γεωργίου οδήγησε τον ΄Ελληνα αγωνιστή στην Ελληνική Πρεσβεία στην Στοκχόλμη, όπου είχε και ένα φραστικό επεισόδιο με τον τότε Επιτετραμένο κ. ΦΡΑΤΖΕΣΚΑΚΗ, για το ποιός κάνει κουμάντο. (Ο Φρατζεσκάκης έλεγε ότι κουμάντο κάνει το Υπ.Εξωτερικών ενώ ο Γεωργίου έλεγε ότι κουμάντο κάνει ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (δηλαδή η χούντα).

    (Τα παραπάνω είναι διηγήσεις του κλητήρα της πρεσβείας, ο οποίος άνοιξε και την πόρτα της πρεσβείας στη Στοκχόλμη για να εισέλθει ο πράκτορας της χούντας Γεωργίου με τον αγωνιστή που είχε απαγάγει τον ΜΑΡΓΕΤΑΚΗ). Για τον ΓΕΩΡΓΙΟΥ έχει γράψει ο καθηγητής Βασίλης Φίλιας στο βιβλίο του «ΤΑ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΑ». Στη σελίδα 176 διαβάζουμε ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Γ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ –ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ όπου περιγράφονται οι δραστηριότητες του.

    Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές σκοτεινές υποθέσεις, δολοφονίες, απαγωγές, ληστείες που έγιναν στο εξωτερικό και που είχαν θύματά τους αγνούς αγωνιστές, αντιστασιακούς. Υποθέσεις που έμειναν στη σκιά, γιατί οι δημοκράτες-αντιστασιακοί «ρίχτηκαν» με τα μούτρα στην πολιτική, στην προσπάθεια τους να κατακτήσουν τα «βουλευτικά» έδρανα.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Δανία δολοφονήθηκε ο Διπλωμάτης Γεώργιος Μαυρογένης που υπηρετούσε στην Ελληνική Πρεσβεία της Κοπεγχάγης ως Ακόλουθος Τύπου. Ο Μαυρογένης παραιτήθηκε ΑΜΕΣΩΣ μόλις έγινε το πραξικόπημα και πέρασε στην Αντίσταση για να βρεθεί δολοφονημένος σε ένα πάρκο 45 χιλιόμετρα έξω από την Κοπεγχάγη. Σύμφωνα με την Δανέζικη αστυνομία, ο διπλωμάτης Γιώργος Μαυρογένης αυτοκτόνησε!!!

    Επίσης, εκτός από την δολοφονία του διπλωμάτη Γεώργου Μαυρογένη στη Δανία, δεν έχουν διερευνηθεί π.χ. η σύλληψη του Δανού βουλευτή Μοενς Κάμρε, η σύλληψη και η φυλάκιση των Νίκου Καρακίτσου και Ανδρέα Χριστοδουλίδη στη Γερμανία, η απαγωγή του αγωνιστή Μαργετάκη, οι διορισμοί των βασανιστών του Αλέκου Παναγούλη σε δημόσιες θέσεις στο εξωτερικό, η πυρπόλυση των γραφείων του ΠΑΚ στη Στοκχόλμη, η διείσδυση πραχτόρων της χούντας στις γραμμές των ελλήνων αγωνιστών (ο γνωστός «ΓΙΑΝΝΗΣ» που ανέλαβε για ένα διάστημα το ΠΑΚ, ως αρχηγός του στρατιωτικού του σκέλους, ήταν ταγματάρχης της ΚΥΠ και έφτασε στο βαθμό του στρατηγού, χωρίς ΚΑΝΕΙΣ να τον ενοχλήσει), η σύλληψη του Σήφη Βαλυράκη στην Ελλάδα (έγινε από συγκεκριμένο άτομο υπάλληλο της τότε ΚΥΠ, ο οποίος αργότερα διορίστηκε σε σημαντική θέση).

    http://www.toxotis.se/politika/artiklar_blogs/georgiou_chountikos.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σας. Έρχονται στιγμές που πραγματικά εκπλήσσομαι με το ιστολόγιό σας και μερικές δυσάρεστα όπως σήμερα. Δεν γνωρίζω τον κειμενογράφο αλλά εγώ δεν θα αναρτούσα κείμενό του στο δικό μου ιστολόγιο απλά και μόνο γιατί εμφανίζεται εμπαθής. Και ανενημέρωτος. Και ψεύτης εφ΄όσον δεν στηρίζει αυτά που λέει. Κατ' αρχήν ο Χαραλαμπόπουλος δεν υπήρξε ποτέ του λαμπρός αξιωματικός και μάλιστα έφυγε νωρίς (υπολοχαγός ή λοχαγός) από το στράτευμα προ του 1965 και τους λόγους ψάξτε τους εσείς. Κατά δεύτερον η συλλογιστική του «σπάει καρύδια» και τα συμπεράσματά του «σκοτώνουν». Αφού κατάλαβε ότι η χούντα σχεδιάσθηκε και επιβλήθηκε για να χαθεί η Κύπρος, δεν μπορεί... θα κατάλαβε ότι και το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να φέρει την Ελλάδα και τον Έλληνα στο σημερινό τους χάλι. Μετά ένα δημοσίευμα δεν στηρίζεται σε πιθανολογίες. Τι θα πει « Τα όργανα της τότε ΚΥΠ πιθανώς ενεπλάκησαν σε δολοφονίες κτλ». Πιθανώς τότε και ο Δ. Κωνσταντακόπουλος είναι η μετενσάρκωση του Μυτχάουζεν. Για τον Γεωργίου δεν γνωρίζω αν αυτά που αναφέρει αληθεύουν αλλά γιατί δεν Δ.Κ. δεν αναφέρεται στον Απόστολο Κακλαμάνη και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τις σχέσεις τους με το τότε καθεστώς; Και στο κάτω-κάτω και τότε ελληνικό κράτος είχαμε (οι νόμοι του ισχύουν και σήμερα) και διπλωματικές σχέσεις αναπτύξαμε και στρατό είχαμε και όσοι υπηρέτησαν στις θέσεις του δημοσίου Έλληνες ήταν. Θα τους καταδικάζει όλους, ακόμη και σήμερα, ο κάθε Κωνσταντακόπουλος; Οδυσσεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο/Η «Ήπειρος, η πατρίδα μας»

    Αν γνώριζες τoν Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο και την πένα του θα καταλάβαινες το άτοπο των χαρακτηρισμών σου.

    Τώρα για τα όσα αναφέρεις για το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμιά σχέση με το θέμα της ανάρτησης.

    Το θέμα είναι πως πρωτοπαλίκαρο της Χούντας βρίσκεται στην θέση που βρίσκεται

    Ξαναρίξε μια ματιά στα όσα αναφέρει η Ελληνική Ιστοσελίδα της παροικίας μας στην Σουηδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΚΡΙΤΑ,

    Αν δεν κάνω λάθος, έχουν περάσει κοντά 40 χρόνια από τα γεγονότα που αναφέρεσαι.
    Η αριστερά (συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ)είχε και έχει ως σύνθημα τη λήθη-εθνική συμφιλίωση, κατέκρινε το φακέλωμα και τις διώξεις της επάρατης δεξιάς και αποκατέστησε τη δημοκρατία, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που αμφιβάλω αν θα βρεις σήμερα ένα δημοσιογράφο γνήσιο δεξιό στο σύνολο των ΜΜΕ.
    Οι αγωνιστές που αναφέρεσαι στην πλειοψηφία τους, πρέπει να σου θυμίσω ότι την εποχή που πολέμησαν ενάντια της πατρίδας μας, έπαιρναν διαταγές από ένα κόμμα ξενοκίνητο (ΚΚΕ-ΣΟΒΙΕΤΙΚΉ ΈΝΩΣΗ).
    Αυτά τα γράφω για να σου πω, ότι είναι πλέον άκαιρο και παλιομοδίτικο να συζητάμε στα πρόθυρα του 2012, για καταστάσεις του προηγούμενου αιώνα και η δεξιά κρίθηκε και η αριστερά ''μεγαλούργησε'' και οι χουντικοί τιμωρήθηκαν και οι αντιστασιακοί ''δοξάστηκαν'', έλεος η πατρίδα και ο ελληνισμός χάνονται, δεν νομίζω ότι έχει ανάγκη κανένα από τα παιδιά μας τις ιστορίες του κλητήρα της πρεσβείας μας στη Σοκχόλμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο και μάλιστα υπουργός, έρχεται η στιγμή που βρίσκεσαι αντιμέτωπος με το παρελθόν σου, με τις πράξεις σου.
    Η καλύτερη απάντηση σε όσα γράφονται και λέγονται -εκεί να δεις- είναι να ξεκαθαρίσει ο ίδιος υπεύθυνα, με δηλώσεις ή ενυπόγραφο κείμενο για όλα αυτά.
    Ειδάλλως, θα συνεχίσουν να γράφονται και να λέγονται πράγματα και όσο δεν δίνει υπεύθυνες απαντήσεις, θα έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του ο κ. υπουργός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. λοιπον αγαπητε ακριτα ,σκαλ και λοιποι εντος του ιστολογιου .ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ναι αυτη ειναι η αποψη μου και λοιπον τι εγινε?γουσταρω επικροτω καθε μα καθε ενεργεια και πραξη της 21ης Απριλιου .Τι θα μου κανετε?εε?? απο ποτε οι αποψεις διωκονται?και αν διωκονται τοτε γιατι δεν κυνηγατε και τους κουμμουνιστες?εε?
    αυτοι ειναι δημοκρατες?η' επιδιωκουν ανοιχτα με λογους και με πραξεις ,τωρα και στο παρελθον την ανατροπη του πολιτευματος? τι ειναι αυτοι και ειναι στο απυροβλητο γραμματεις και φαρισαιοι?
    θελετε να ερθουμε και στους λεγομενους δημοκρατες?μπορειτε να μου πειτε ποσους σκωτωσε η 17νοεμβρη?ποιοι ειναι αυτοι που σκεπαζαν και καλυπταν τις ενεργιες τους απο την ΠΡΩΤΗ κιολας δολοφονια της ? εγινε γνωστο σε ποιαν ανηκε η τσαντα που βρεθηκε στην πρωτη (((εκτελεση)))? ,εγω την λεω δολοφονεια.
    θελετε να παμε και πιο πισω?ποσες χιλιαδες ηταν στα ξερονησια επι εποχης του γερου της (δημοκρατιας)? 60000 και δν ειναι δικα μου νουμερα αλλα του ιδιου.
    Καθε εξουσια ,οποιουδηποτε χρωματος για να παραμεινει ΣΚΩΤΩΝΕΙ και τρανη αποδειξη η σημερινη εποχη που καθε μερα εκτελει με την μορφη αυτοκτονιων ,εκπατρισμων και ΠΕΙΝΑΣ -ναι πεινας ,εκει μας φερατε αθλιοι δημοκρατες της κακιας ωρας που επαιρεσθαι ΟΛΟΙ ΣΑΣ για φανταστικες αντιστασεις και ιστοριες για αγρια θηρια .
    Ερχομενοι στο δια ταυτα ποιοιειστε εσεις ρε τσιρακια του παναθλιου συστηματος που θα ποινικοποιησετε και τα πιστευω του καθενος?
    Ενα να ξερετε οτι οχι 40 αλλα 140 χρονια να περασουν ο καθεις θα κριθει απο την ιστορια- ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ- για το τι προσεφερε σε τουτο τον τοπο και οχι απο τον προπαγανδιστικο μηχανισμο που μερος του ειστε και εσεις(ηδη βλεπουμε ομμασι την μεγαλη συνεισφορα καποιων που δοξολογουστε σαν εθναρχες για την εισοδο μας στην ΕΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΗΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ,τωρα τι εγινε?που λουφαξαν ολα αυτα τα ευροληγουρια?)
    αντε και καλα χριστουγεννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ιανέ
    δεν καταλαβαίνω την οργή σου, τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά.
    Εγώ είπα ότι καλόν θα είναι να βγει και να υπερασπιστεί το παρελθόν του ο κ. υπουργός ή να αντικρούσει τα όσα λέγονται.
    Που βρίσκεις το λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι και ποιος "..να βγει και να υπερασπιστεί το παρελθόν του.." εδώ δεν είμαστε εις θέσει να αποδείξουμε το ενάντίο της κατηγορίας είμαστε λέει "..κουραμιέδες και φλώροι.." κι αυτός είναι ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ από εμάς ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ των πέντε θαλασσών. ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ δεν έχει αντισώματα να το καταπολεμήσουν!

    Ήγγικεν γαρ κατά την προφητεία η ΣΤΕΨΗ του ΜΑΣΑΙΑ

    Κρίμα που στο τρίπτυχο του συνθήματος "ψωμί παιδεία ελευθερία" ΑΚΟΜΑ λείπει η ουσιώδης απαίτηση από την εξουσία, το ΔΙΚΑΙΟ!, που είναι η ΠΡΩΤΗ και ΒΑΣΙΚΗ προϋπόθεση για το ευνομούμενο της πολιτείας! σε κάθε πολιτικό σύστημα!

    Κι όμως ΟΛΑ είναι θέμα παιδείας, ως και αυτοπεποίθησης ΚΑΙ για αυτο-θεραπεία, κόντρα στη πολιτική σηψαιμία των διαπλεκόμενων στους ΟΓΑ, πριν τους περιβάλλουν με το μανδύα της ασυλίας του βουλευτού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. >...εγινε γνωστο σε ποιαν ανηκε η τσαντα που βρεθηκε στην πρωτη (((εκτελεση)))? ,εγω την λεω δολοφονεια.<

    Αν δεν κανω λαθος η τσαντα που βρεθηκε στο γιαπι απεναντι απο το σημειο δολοφονιας ανηκε στον κ.Ψυχογιο.Και παλι αν δεν κανω λαθος μηπως ο κυριος αυτος κατοπιν εγινε καθηγητης πανεπιστημιου? Δεν θυμαμαι ουτε το ψαχνω.Απλα θυμαμαι και καποιον Σηφη Βαληρακη που σαν υπουργος Δημ.Ταξης του ΠΑΣΟΚ εσπευδε απο τους πρωτους στια γιαφκες που τυχαια αποκαλυπτονταν και ειχε κατηγορηθει τοτε ....αδικα ο ανθρωπος οτι εσπευδε για να εξαφανιζει στοιχει μη και τα παρει κανενας μπατσος "Μπαιρακταρης", αδεσποτος και απροβλεπτος, και γελασει και το παρδαλο κατσικι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. SKAL

    Στα χρόνια που ζούμε,
    μπορείς να είσαι πασοκο-αριστερο-εξτρεμιστής, δεν πειράζει, είσαι οκ,
    μπορείς να είσαι αδερφο-ανώμαλος, δεν πειράζει είσαι ψιλομοντέρνος, οκ.
    μπορείς να είσαι μικρο-μεγαλο-απατεώνας, είσαι εξυπόμαγκας, οκ.
    Είσαι δεξιόστροφος ως προς τα πολιτικά φρονήματα, είσαι μίασμα και πρέπει να απολογείσαι συνεχώς και ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ εσύ και όλο σου το σόι, σε όλους τους παραπάνω.
    Ε όχι ρε φίλε, στις δημοκρατίες και οι μη πιστεύοντες σ'αυτήν είναι σεβαστοί, άλλως δεν είναι δημοκρατία, αλλά μπανανία και οι οπαδοί της τύποις δημοκράτες-αγωνιστές-αντιστασιακοί και όλα αυτά τα ωραία.
    Δεν γνωρίζω πάντως το παρελθόν του κυρίου Γεωργίου και ούτε με ενδιαφέρει, το έργο του θα κριθεί κάποτε και αυτό θα μετρήσει.
    Και κάτι ακόμα, ο ΙΑΝΟΣ που φωνάζει ότι είναι χουντικός, πιστεύω ότι στην πράξη είναι πιό δημοκράτης από τους ''υπερασπιστές'' της δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγκάτοικε
    είπα παραπάνω:
    "Εγώ είπα ότι καλόν θα είναι να βγει και να υπερασπιστεί το παρελθόν του ο κ. υπουργός ή να αντικρούσει τα όσα λέγονται."
    Να βγει και να υπερασπιστεί αυτό που είναι ο άνθρωπός, ως δημόσιο πρόσωπο.
    Όσο για την υποκρισία των αριστερών και των υποτιθέμενων προοδευτικών, υπερθεματίζω και τονίζω ότι ακριβώς επειδή δεν πιστεύουν στην δημοκρατία, είναι κάτι σαν έγχρωμα φασιστοειδή.
    Έτερον, εκάτερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σιγά μην υποβάλει και ''πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων'' σ'αυτούς που εξευτέλισαν στην πράξη τα όσια και ιερά μας, να τους γράψει κανονικά εκεί που πρέπει, αυτό θα έκανα εγώ τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο χουνταίος ο Ιανός, και οι άλλοι που τους άρεσε, καλούνται να επισκεφθούν τα γραφεία των προσφυγικών σωματείων στη Κύπρο, δι' υπόθεσίν τους.
    -.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο χουνταίος ο Ιανός, και οι άλλοι που τους άρεσε, καλούνται να επισκεφθούν τα γραφεία των προσφυγικών σωματείων στη Κύπρο, "δι' υπόθεσιν τους", όπως έλεγε και η χούντα.
    -.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δέν μπορώ νά καταλάβω γιατί πρέπει νά απολογούνται διαρκώς οι ίδιοι καί οι ίδιοι!


    Καί ουδέποτε απολογούνται:

    α) όσοι "λαμπροί" πολιτικοί τού ΠΑΣΟΚ ή τής ΝΔ πού καταθέτουν στεφάνι στόν Κεμάλ κατέστρεψαν μέ τήν "λαμπρή" πολιτική τους, τήν πατρίδα μας.

    β) όσοι "λαμπροί" πολιτικοί συμμετείχαν στούς βομβαρδισμούς της Σερβίας, δίνοντας λιμάνια στό ΝΑΤΟ τήν περίοδο τού Σημίτη.

    γ) Οι λαμπροί πολιτικοί μας πού είναι οπαδοί του Στάλιν του μεγαλύτερου φονιά του 20ου αιώνα.


    δ) Όσοι λαμπροί ήταν υπέρ του σχεδίου Αννάν πού δικαίωνε τήν εισβολή καί τή δολοφονία 10.000 ανθρώπων.

    ε) Όσοι λαμπροί γλύφουν πατόκορφα τούς Τούρκους καί ζητούν τή φιλία τους.

    στ) Όσοι λαμπροί υποστηρίζουν τη Νέα Τάξη πού βομβαρδίζει όπου γουστάρει σκοτώνοντας χιλιάδες αμάχους.

    ζ) Όσοι λαμπροί υποστηρίζουν τό μακελάρη Βελουχιώτη καί τόν προδότη Ζαχαριάδη.

    η) Όσοι λαμπροί επέτρεψαν νά μπούν στή χώρα εγκληματίες από τήν Ασία, τήν ΑΦρική, τήν Αλβανία καί από όλον τόν κόσμο, οι οποίοι δολοφόνησαν
    μέχρι τώρα χιλιάδες ανυπεράσπιστους πολίτες.

    θ) Όσοι λαμπροί επιτρέπουν στήν αριστερή τρομοκρατία νά κάνει πολιτικές δολοφονίες στήν χώρα μας εδώ καί 35 χρόνια.

    Θά μπορούσα νά γράφω μέ τίς ώρες γιά τούς λαμπρούς πολιτικούς, αλλά τελειώνω γράφοντας: "Ο αναμάρτητος πρώτος τόν λίθο βαλέτω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο λάθος,να διαλέγουμε απο το παρελθόν τον λιγότερο μακάκα,δεν είναι υποχρεωτικό ξέρετε να υποστηρίξουμε οπωσδήποτε μια απο τις πλευρές που μας έκαναν κακό.

    Μπορούμε όμως να καταδικάσουμε τα κακά που προκάλεσαν όλες οι πλευρές ενώ ταυτόχρονα δούμε σοβαρά τα θετικά τους στοιχεία.

    Δεν είναι ανάγκη να συμφωνεί κανείς απόλυτα με τη χούντα,έκανε κάποια καλά κατά τη γνώμη μου αλλά έκανε και ασυγχώρητα εγκλήματα,το ίδιο συνέβη και με τους μεταγενέστερους.

    Είναι μεγάλη υπόθεση να καταφέρουμε ώς πολίτες να καταδικάζουμε τα λάθη αυτών που υποστηρίζουμε,και όχι πρώτα των άλλων,διαφορετικά αγγίζουμε τα όρια του φανατισμού.

    Απο εδώ και πέρα ας δημιουργήσουμε κάτι νέο που να είναι σε θέση να βοηθήσει την Ελλάδα να βγεί απο αυτή την πολύ δύσκολη θέση που την έχουν φέρει,οι εμπνευστές της τραβεστί δημοκρατίας στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Xρήστο αν έχεις την καλοσύνη σε παρακαλώ απάντησε μου.Θεωρείς Λάθος την παράδοση του 37% του Ελληνικού εδάφους στην Τουρκία; Είναι απλό λάθος; Η Είναι Εθνικό Εγκλημα και Εθνική Προδοσία;

    Θεωρείς όλα αυτα τα αμερικανακια -που συστηματικά βίαζαν την λαική θέληση - ότι έκαναν λάθος η ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία;

    Καί επειδή ή "άλλοι" ειναι αυτοί που είναι, η κοινωνία μας θα γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ;

    Και για πόσους "άλλους" δεν έχουμε ασκήσει ανελέητη κριτική;

    Δεν σε ανησυχεί το γεγονός ότι ένα -ακόμη- Μπουμπούκι του ΛΑΟΣ -το οποίο δεν το θεωρώ ακροδεξιό κόμμα - βρίσκεται σε νευραλγική θέση πρώτον και δεύτερον σε κυβερνητική θέση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ακρίτα

    Με παρεξήγησες,γράφω:

    -Δεν είναι ανάγκη να συμφωνεί κανείς απόλυτα με τη χούντα,έκανε κάποια καλά κατά τη γνώμη μου αλλά έκανε και ασυγχώρητα εγκλήματα,το ίδιο συνέβη και με τους μεταγενέστερους.-

    Ασυγχώρητα εγκλήματα γράφω,αν είναι δυνατόν,όχι και λάθος αυτά που έκαναν,αλίμονο.

    Εμένα ρωτάς αν με ανησυχεί το γεγονός ότι συμμετέχει ο Μπουμπούκος στην κυβέρνηση; Έχω σκίσει τα ρούχα μου εδώ μέσα με τα καθίκια που συγκυβερνούν.

    Και αν θέλεις να γίνω πιο συγκεκριμένος,θεωρώ ότι το έγκλημα της προδοσίας της Κύπρου δεν σταματάει στην πτώση της χούντας,υπήρξε και συνέχεια απο τον ''εθνάρχη'',όχι μόνο για την ολοκλήρωση του εγκλήματος αλλά και για τη μή εξιχνίαση του εγκλήματος,όπως και πάρα πολλά άλλα.

    Ομολογώ ότι με αιφνιδίασες,δεν περίμενα απο εσένα να μου κάνεις τέτοιες ερωτήσεις,έχω γράψει αμέτρητες φορές τη γνώμη μου για το θέμα εδώ μέσα.

    Τέλος,πιστεύω ότι τώρα,προτεραιότητα μας θα πρέπει να είναι η ΈΝΩΣΗ όλων των Ελλήνων κάτω απο ένα κοινό σκοπό,τη διάσωση της χώρας απο τους προδότες,και μετά,όταν απομακρυνθεί ο κίνδυνος να φροντίσουμε να έρθουν στο φώς όλες οι μεγάλες αλήθειες και να αποδωθεί δικαιωσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για να ειμαστε και πιο ακριβεις στις εκφρασεις μας για το ποιος εκανε το εγκλημα στην Κυπρο θελω να υπενθυμισω ενα ΓΕΓΟΝΟΣ που στα σιγουρα γνωριζω και στα σιγουρα εγινε και ειχε ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ για το εγλημα πρωταγωνιστες τους πολιτικους της εποχης,Κ.Καραμανλη-Α.παπανδρεου-Ε.Αβερωφ-Γ.Ραλλη-Γ.Μαυρο,και αυτα τα εχω εδω ξαναγραψει αλλα φαινεται οτι ξεχαστηκαν=
    Ανοιξη 1974.Παρισι.Συγκεντρωση των παραπανω μαζι και ο προεδρος της βουλγαριας Ζιφκωφ και εκπροσωποι μεγαλης παγκοσμιας οργανωσης.Ερωτημα στους πολιτικους τι θα αποφα;σισουν 1)κυβερνηση "αλλα Τουρκε" με στρατο απο πισω και πολιτικους εμπρος και η Κυπρος ακεραιη με βασεις Αγγλικες? η 2) Κυβερνηση με πολιτικους ,πτωση χουντας με επισημη διαδικασια και εισβολη τουρκιας στην κυπρο?
    Ολοι μαζι οι πολιτικοι συμφωνησαν στο 2). μετα απο αυτο δοθηκαν χρηματα στον Βουλγαρο προεδρο και υποσχεση αδασμολογητης περιοχης στο λμανι καββαλας σε ανταλλαγμα να μετακινησει 1000 αρματα στα συνορα στον εβρο(οπως και εγινε-διοτι τοτε το εζησα αυτο χωρις ομως τοτε να γνωριζω το γιατι-) για να μη διανοηθουν οι τουρκοι μετα την προαποφασισμενη απο τους ελληνες πολιτικους εισβολη στην κυπρο να εισβαλλουν και στον εβρο.
    Αυτη ειναι η αληθεια για τους ενοχους πολιτικους "ελληναραδες" για την εισβολη στην Κυπρο.Το μονο σφαλμα του παπαδοπουλου ητανε οταν κατω απο εκβιασμο τον Δεκεβριο 1976 πηρε την μεραρχια απο την Κυπρο.ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΑ ΙΣΟΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΟΜΕΓΚΛΑΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ π ρ ο δο τ ι κ η!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. sterg

    Αυτό λέω και εγώ,είναι αδύνατον να προδόθηκε η Κύπρος μόνο απο τη χούντα.

    Καλό είναι να καταδικάζουμε και να θυμόμαστε τα εγκλήματα των Τούρκων,αλλά όχι και να αφήσουμε τους πεμπτοφαλαγγίτες έτσι,όχι τίποτα αλλο,τουλάχιστον να ξυπνήσουν και οι υποστηρικτές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρηστο
    Ο,τι εγραψα βαλε τα στη μνημη σου γιατι ειναι ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ.Μεγαλη-ΜΕΓΙΣΤΗ- η προδοτικη σταση ολων των πολιτικων.Κουρελια ειναι για καψιμο.Δεν εχω αλλη προταση για το μελλον αυτων των κτηνων.Εναλλακτικη λυση δεν βλεπω ευκολα αν και σε αυτη την φαση χρειαζεται σεβασμος στον ανθρωπο που αφησε οικογενεια-ησυχια και Χαρβαρντ και δεχτηκε την τελευταια απο τις αλλεπαλληλες προσκλησεις και ηρθε στην χαβουζα να κυβερνησει τους κοπρους και κοπριτες που ηδη του σκαβουν τον λακκο και αυτουνου γιατι οι ιδιοι κινδυνευουν να ξεχαστουν απο τον κοσμο.ο χρονος ειναι εναντιον των μαγαζιων και συμφεροντων των παροντων πολιτικο-λαμογιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χρήστο -Η κληρονομιά της χούντας-
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/11/blog-post_7829.html#.TuolaVbixJw

    Οι μεταγενέστεροι έκαναν εγκλήματα αλλά δεν παρέδωσαν το 37% του ελληνικού εδάφους, δεν αφησαν κατι χιλιάδες νεκρούς και αγνοουμενους, κάτι χιλιάδες εξορισθέντες και εγκλωβισμένους.

    Το ιστορικό ανατροπής του Μακαρίου ξεκινά απο το 1963 αν δεν με απατά η μνήμη μου.Η αποστολή της Ελληνικής μεραρχίας είχε ως σκοπό να εφαρμοστει το διχοτομικό σχέδιο Ατσεσον.Απο εκεί και πέρα έρχονται τα γεγονοτα της Κοφινου, η παγίδευση Γρίβα, ο αντιπερισπασμός Γρίβα με την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ και πάει λέγοντας.Τεράστια λοιπόν η ευθυνη Γέρου Παπανδρέου και Εθνάρχη Καραμανλή. Ομως κανείς τους δεν τόλμησε όσα τόλμησαν και έπραξαν τα ανδρείκελα της χούντας
    Καθαρά και ξάστερα, απο τοn IΔΕΑ στην ΕΕΝΑ απο το σχέδιο Περικλής στο σαμποτάζ του Εβρου, απο το σχέδιο Προμηθεύς μέχρι τρον ΑΣΠΙΔΑ ο Ασβός ο καλοπληρωμένος πράκτορας της CIA απο το 1952, μαζί με τα υπόλοιπα χάρτινα ανθρωπάκια παρέδωσαν Ελλάδα και Ελληνισμό στο όνομα των Αμερικανικών Συμφερόντων.

    Για την κατάντια των μετεπειτα τα έχουμε πεί τα λέμε και θα τα λέμε

    Ομως στέλεχος του προδοτικού φασιστικού καθεστώτος της Χούντας να είναι στην νευραλγική θέση του Υπουργείου Αμυνας δεν το δέχομαι με τίποτα στο όνομα καμιάς λογικής

    Τωρα τα περί ταυτόχρονης εισβολής στον Εβρο θυμίζουν Ιμια έτσι για να νοιώσουν δέος τα ελληνάκια και όχι οι Ελληνες απέναντι στην Τουρκία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "στελεχος της...χουντας στο ΥΠΕΘ"!!!
    Μπα πως και εντοπιζομαστε σε αυτο το "στελεχος" και ξεχναμε οτι συσσωμο το χουντοβασιλειο περασε το 1974 στο ΠΑΣΟΚ της...χαιδως και μη χειροτερα.πχ Ο Πλατυποδης κλεφτης που εγινε και υπουργος ΥΕΘΑ ητανε στο Μοναχο ρουφιανος της χουντας και μετα περασε στο ΠΑΚ της ...χαιδως το οποιο κατασκευασαν οι μυστικες δυτικες υπηρεσιες οπως κατασκευασαν και την 17Ν που επαιζε με τα ....παλληκαρια του ΠΑΣΟΚ της...χαιδως και μη χειροτερα.Ας σταματησω εδω ,δεν αξιζει πλεον τον κοπο να συνεχιζω.Οποιος εχει μυαλο καταλαβαινει
    ΥΓ
    Εγω προσωπικα ποτε δεν υπηρξα οπαδος της 7ετιας και μαλιστα κυνηγηθηκα χοντρα επι Ιωαννιδη.Αλλα η ιστορια ειναι ουδετερη και ανεξαρτητη απο το που ανηκει ο καθεις και απο ποια γωνια κοιταει.Χρειαζεται η ματια μας να βλεπει κυκλο 360 μοιρες και οχι χωνι εμπρος για να προλαβωμε τα επομενα απο τους πολιτικους που ειναι εκπαιδευμενοι στα καταγωγια και τα εχουν δωσει ολα διοτι διαφορετικα θα ειχανε αποβληθει απο το συστημα που εχουν δημιουργησει τα αφεντικα τους και κρεμονται σαν μυγες απο το διχτυ της ξενης αραχνης.Τελος απο εμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "Τωρα τα περί ταυτόχρονης εισβολής στον Εβρο "
    Για αποτρεπτικη κινηση στην εισβολη των τουρκων μιλησα και οχι για "ταυτοχρονη εισβολη στον εβρο"
    Τελος και απο εδω.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μίλησα για το σενάριο Ιωαννίδη δεν αναφέρθηκα σε κανέναν σχολιαστή όπως και δεν αναφέρομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ακρίτα,δεν διαφωνώ για το μέγεθος του εγκλήματος της χούντας,σε αυτά είμαι ο τελευταίος που θα τους υπερασπιστεί,να είσαι σίγουρος.

    Υπάρχουν όμως και οι πολιτικοί της εποχής,που κατά τη γνώμη μου έχουν και αυτοί τεράστια ευθύνη για την προδοσία,αλλά δεν δικάστηκαν ποτέ,αντιθέτως.

    Τους χουντικούς τουλάχιστον τους στείλαμε φυλακή,τους άλλους γιατί τους χαρίσαμε μια ζωή χαρισάμενη και κάποιους τους κάναμε μέχρι και πρωθυπουργούς και πρόεδρους; Και κάτι άλλους σήμερα τους κάναμε υπουργούς,όπως πολύ σωστά γράφεις.

    Η δουλειά της απονομής δικαιοσύνης έμεινε στη μέση,δεν τελείωσε,αυτό λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τι άλλο να πω, με όλα αυτά.. που βλέπω, ακούω, διαβάζω και συμβαίνουν; Κατακαημένη μου πατρίδα,.. πόσα ακόμη κομμάτια σάρκας σου απομένουν(άραγε), ώστε να επαρκέσουν για να χορτάσουν όλα αυτά τα "τέκνα" (?) σου, που διαχρονικά φιλοδοξούσαν και φιλοδοξούν να σε σώσουν; Αν υπάρχει Θεός,.. ας βάλει το χέρι του..! (Κλεάνθης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.