16/12/11

Καταδικάζουν την Ελλάδα οι Γερμανοί για τους μετανάστες!

Την καταδίκη της χώρας μας για τη δραματική κατάσταση στους προσφυγικούς καταυλισμούς ζητούν με κοινό τους ψήφισμα οι Κοινοβουλευτικές ομάδες των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, Φιλελευθέρων, Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων!Η γερμανική Βουλή ασχολήθηκε σήμερα με το θέμα στη βάση μιας έκθεσης – κόλαφου για την Ελλάδα, που υπογράφεται από όλα τα γερμανικά κόμματα, με εξαίρεση την Αριστερά και αφορά στην κατάσταση με τους πρόσφυγες στην περιοχή του Έβρου.


Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ομάδα Γερμανών βουλευτών, μελών της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων, επισκέφθηκαν την Ελλάδα για να σχηματίσουν εικόνα για τις συνθήκες κράτησης στους προσφυγικούς καταυλισμούς. «Οι συνθήκες μας σόκαραν», δήλωσε ο βουλευτής των Ελευθέρων Δημοκρατών Χάρντφριντ Βολφ.

Ο ίδιος παρουσίασε μια εικόνα ανθρώπων στοιβαγμένων ο ένας πάνω στον άλλο σε μικρά δωμάτια, συχνά χωρίς να έχουν δικό τους στρώμα για να κοιμηθούν, χωρίς ζεστό νερό και θέρμανση και χωρίς επαρκή πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Οι Γερμανοί πολιτικοί που επισκέφτηκαν την Ελλάδα και συνέταξαν την σχετική έκθεση τόνισαν ότι οι Έλληνες ιθύνοντες και πολιτικοί όταν ρωτήθηκαν για το θέμα εστίασαν στο ότι το 90 % των προσφύγων με προορισμό την Ευρώπη, καταλήγουν καταρχήν στην Ελλάδα, σε αριθμούς που υπερβαίνουν τις 300.000 ετησίως και πως στη βάση της συμφωνίας «Δουβλίνο ΙΙ» η Ελλάδα, ως πρώτη χώρα υποδοχής, έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτούς τους πρόσφυγες.

Ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών Στέφαν Μάγερ απαντά πως όλα αυτά δικαιολογούν μόνον εν μέρει την κατάσταση.

«Αντιλαμβάνομαι ότι η Ελλάδα περνάει μια βαθιά κρίση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει άλλοθι για να μην προσφέρει στους πρόσφυγες αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες. Πόσο μάλιστα που η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει στο θέμα αυτό γενναιόδωρη στήριξη από την ΕΕ», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Διευκρινίζει πως σχεδόν 223 εκατομμύρια ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταμεία έχουν προβλεφθεί για το θέμα της φιλοξενίας των μεταναστών στη χώρα μας για την τριετία 2010-2012. Μέχρι στιγμής όμως η Αθήνα δεν έχει απορροφήσει αυτά τα κονδύλια. Γι΄ αυτό και ο ίδιος δεν δέχεται το επιχείρημα του υπέρογκου κόστους. Την άποψή του συμμερίζεται και ο Πράσινος Γιόζεφ Βίνκλερ, ο οποίος διακρίνει πίσω από την ελληνική αδράνεια σκοπιμότητες:

«Ένα επιχείρημα που άκουσα στην Ελλάδα είναι ότι δεν μπορείς να πείσεις τους πολίτες να ξοδεύονται τόσα λεφτά για τους πρόσφυγες. Επίσης ότι οι κακές συνθήκες στους καταυλισμούς μπορούν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά. Το τρίτο επιχείρημα που άκουσα ήταν ότι διατηρούμε τις κακές συνθήκες για να αλλάξουν οι ευρωπαϊκές χώρες το δίκαιο ασύλου. Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνονται σε βάρος ανθρώπων που ούτως ή άλλως δεν φέρουν καμία ευθύνη».

Συνεπώς, με το ψήφισμά τους τα γερμανικά κόμματα ζητούν από τη γερμανική κυβέρνηση να μεσολαβήσει προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης. Ζητούν επίσης να σταματήσει η επαναπροώθηση προσφύγων από τη Γερμανία προς την Ελλάδα και να εξετάσει η Κομισιόν εάν η Ελλάδα παραβιάζει τις ευρωπαϊκές συνθήκες.
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=165714 

7 σχόλια:

  1. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΧΑΛΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ.

    ΚΙ'ΑΥΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ, ΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ... ΠΑΝΤΟΥ.

    ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΑΝΕ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ. ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΧΩΡΑ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΤΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΣΤΟΡΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΕΡΜ. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ ΚΙ ΩΡΑΙΑ..

    ΟΙ "ΜΗ ΦΕΡΟΝΤΕΣ ΕΘΥΝΗ" ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΝΟΡΑ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Διευκρινίζει πως σχεδόν 223 εκατομμύρια ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταμεία έχουν προβλεφθεί για το θέμα της φιλοξενίας των μεταναστών στη χώρα μας για την τριετία 2010-2012. Μέχρι στιγμής όμως η Αθήνα δεν έχει απορροφήσει αυτά τα κονδύλια.»

    Για να πάρει τα 223 εκ. ευρώ η Ελλάδα, σύμφωνα την τακτική της ΕΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ το 50% ὴ 111,5 εκ.ευρώ!

    Οι γερμανοί να πάρουν αυτοί τα 223 εκ. ευρώ, να νοικιάσουν Airbus για να μεταφέρουν τους λαθρομετανάστες στην χώρα τους και να τους προσφέρουν ανθρώπινες συνθήκες ζωής.
    Με ένα κόστος 50 ευρώ/επιβάτη και 223 εκ.ευρώ στήριξη μπορούν να μεταφερθούν αεροπορικός άνετα 4 εκατομμύρια λαθρομετανάστες στην γερμανία. Με τα ρέστα του αεροπλάνου μπορούν να τους παρέχουν και ανθρώπινες συνθήκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού μας θεωρούν ανίκανους να απορροφήσουμε τα 223 εκατομ. ευρώ, ας τα διαχειριστούν οι ίδιοι οι φιλέσπλαχνοι. Έτσι θα έχουν και τα λεφτά και τους λαθρομετανάστες για φθηνές εργασίες. Σαν ξέφραγο αμπέλι που καταντήσαμε, ήρθαν τόσοι που κοντεύουν τον μισό πληθυσμό της Ελλάδος. Αντίστοιχα νούμερα δεν υπάρχουν στις χώρες της Ε.Ε. Τους φιλοξενήσαμε, τους ταϊσαμε, τους δώσαμε δουλειές και εκείνοι έμειναν αμανάτι. Τώρα δίκιο είναι... να φιλοξενήσουν οι φιλοξενούμενοι τους νοικοκυραίους !
    Οι Έλληνες πληρώνουν φόρους, χαράτσια, δάνεια και εκείνοι τίποτα. Μας συμφέρει να γίνουμε λαθρομετανάστες στη χώρα μας, ώστε να απαλλαγούμε απο όλα.

    Ένα αστείο για να γελάσει το πικραμένο χείλος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδω ειμαστε ανικανοι να μαζεψουμε εστω και τα σκουπιδια - και θα βαλουμε ταξη στο προσφυγικο;

    Ακομα γελανε - με την προοδευτικη ηλιθιοτητα μας!

    - "ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα δεν μεταρρυθμίζεται με τίποτα"
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/12/blog-post_89.html

    - "Οι δημοκρατίες του Μπακλαβά"
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/12/blog-post_2200.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχει ο καιρός γυρίσματα!
    Από το ένα άκρο οι Γερμανοί έπιασαν το άλλο.Ίσως μία σχετική μετριοπάθεια εκ μέρους των ιδίως σε ανθρωπιστικά θέματα, να ήταν επιβεβλημένη αφού οι μνήμες από το Άουσβιτς και τα λοιπά στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι σχετικά νωπές.Η ναζιστική θηριωδία (Και οι Ναζί ,Γερμανοί ήταν !!!)έδωσε την θέση της στην απόλυτη φιλανθρωπία και φιλευσπλαχνία ...της νέας τάξης πραγμάτων!Και δυστυχώς δεν πείθουν.Το γερμανικό DNA νομίζω ενσωματώνει αυστηρότητα και αυταρχικότητα που αγγίζουν τα άκρα (όχι ότι δεν έχουν και άπειρες αρετές σαν λαός- επειδή μου αρέσει να είμαι αντικειμενικός. Κάπου τους βρίσκω αξιοθαύμαστους και κάπου αξιοκατάκριτους)Νομίζω η
    παγκόσμια μείωση πληθυσμού κατά 80 ή 90% που ευαγγελίζονται τα ιδρυτικά στελέχη της λέσχης Βuiderberg σημαίνει ότι πάλι θα βάλουμε τους φούρνους εμπρός! απλώς αντί για στεγασμένοι σε στρατόπεδα ,θα είναι υπαίθριοι!
    Και ο πολιτικός κόσμος της Γερμανίας ενστερνίζεται την ιδέα και κάνει το παν να την υλοποιήσει που σημαίνει ότι είναι απόλυτα φιλεύσπλαχνοι μέσα στην θηριωδία τους!!!
    Η υποψήφια παγκόσμια κυβέρνηση ονειρεύεται μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού ,ώστε να φθάσει τα 500 εκατομμύρια (αναγράφεται στις κατευθυντήριες πλάκες της Georgia των ΗΠΑ (κάτι σαν το Ηedgestone)
    και η φιλεύσπλαχνη Γερμανία με τον πολιτικό της κόσμο χειροκροτεί!!! Και είναι και ανθρωπιστές!
    Είναι της ιδέας ότι σαν ανώτερη φυλή θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα, να γίνουμε σκλάβοι των μεταναστών, σαν τελευταία επιθυμία τους πριν τους εξατμίσουμε και εξατμιστούμε και εμείς,μαζί τους!!!
    Όλα αυτά για το καλό της οικονομίας και της ανθρωπότητας!
    Φυσικά θα εξυπηρετηθούν τα σχέδια της νέας τάξης που προβλέπουν οπωσδήποτε παγκόσμια θρησκεία (που επέλεξαν να είναι το Ισλάμ ,
    ο Ιησούς Χριστός για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο ,κάτι αλλεργία τους φέρνει)και παγκοσμιοποίηση.Στο παγκόσμιο χωριό ,που μερικοί όταν το αναφέρουν,τρέχει στο στόμα τους σάλια, "θα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα" Ένα μωσαϊκό λαών που δεν θα μπορεί να καθορίζει την τύχη του αφού θα ζει σε καθεστώς στυγνής δικτατορίας ,κάτω από άθλιες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες , και απλώς θα περιμένει το μοιραίο!Τι ρομαντικό!
    Να ευχηθώ κάποια στιγμή να βοηθήσει ο Θεός να απαλλαγεί η ανθρωπότητα από τους καινούριους αυτούς "σωτήρες "της που μας κάθισαν στο σβέρκο .
    Θα ήθελα στο επόμενο συνέδριο της λέσχης( σε πολυτελές περιβάλλον, όπως το συνηθίζουν )οι καρέκλες αυτή την φορά να είναι ηλεκτρικές!
    (με αυτόν τον τρόπο πιστεύω θα συνεισφέρουν τα μέγιστα και προς την κατεύθυνση της μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού:>)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Nά ενδιαφερθούν οι ευρωπαίοι καί γιά τούς Ελληνοκυπρίους πού τούς βούτηξαν τήν γή οι Μογγόλοι. Νά πάνε καί στά κουρδικά χωριά πού έκαψε ο τουρκικός στρατός καί νά τά ξαναφτιάξουν.


    Αφού είναι τόσο ευαίσθητοι οι γερμαναράδες νά τούς στείλουμε όλους τούς ασιάτες στήν Γερμανία νά τούς περιποιούνται εκείνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. fstav (8:25μμ): "Αφού είναι τόσο ευαίσθητοι οι γερμαναράδες νά τούς στείλουμε όλους τούς ασιάτες στήν Γερμανία νά τούς περιποιούνται εκείνοι."

    Συμπλήρωση: Και μετά να τούς βάζουμε και χέρι ότι τούς κακομεταχειρίζονται! Έτσι, για να δουν τι ωραία είναι όταν είναι κανείς έξω απ' το χορό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.