16/12/11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ Βρήκαν ελλείψεις στο Στρατό

Λιάνα Μυστακίδου

Έκπληξη προκάλεσε στην τουρκική κοινή γνώμη η είδηση που δημοσίευσε η εφημερίδα Ταράφ για τις εσφαλμένες πληροφορίες που έδινε η διοίκηση της 2ης Στρατιάς στην Αεροπορία για τον βομβαρδισμό στόχων του ΡΚΚ!

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο αντισυνταγματάρχης ε.α. Halil Mert οι Χερσαίες Δυνάμεις έδωσαν  18 φορές εσφαλμένες πληροφορίες στα F-16, τα οποία αντί να βομβαρδίσουν στόχους του ΡΚΚ, χτύπησαν χωράφια!

Ο αντισυνταγματάρχης, αλλά και ο ταγματάρχης ε.α Kemal Sahin εκτιμούν ότι οι ενέργειες αυτές έγιναν από δόλο και όχι από αδυναμία, αμέλεια ή ανικανότητα.

Χθες, τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν την κανονική ροή τους για να μεταδώσουν μια είδηση που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση.

Επρόκειτο για την γραπτή ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου που εκδόθηκε μετά το τέλος της έκτακτης συνεδρίασης του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Εξετάσαμε τις ενέργειες των Ενόπλων δυνάμεων για την επίτευξη της εσωτερικής ασφάλειας και την προστασία των συνόρων. Αξιολογήσαμε την πολεμική ετοιμότητα των δυνάμεων μας, επισημάναμε τις ελλείψεις και αναζητήσαμε τρόπους κάλυψης τους».
http://www.elzoni.gr

1 σχόλιο:

  1. Τηρώ επιφυλακτική στάση με όσα διαβάζω στις ειδήσεις περί Τουρκίας. όλο ο στρατός της υποφέρει από δομικές αδυναμίες, όλο το κράτος καταρρέει υπό το βάρος των αντιξοοτήτων που έκρυψε κάτω από το χαλί βιαίως ο Ατατούρκ... Κ όμως η Τουρκία επέλασε στην Κύπρο, επελαύνει στην Θράκη κ στο Βόρειο Ιράκ κατά βούληση σε αναζήτηση νέων δορυφόρων. Κ μακάρι να έφταιγε μόνο το έλλειμμα της πολιτικής μας ηγεσίας. Πολύ φοβάμαι ότι απουσιάζει μια υψηλή στρατηγική η οποία θα στρεφόταν όχι στην εξισορρόπηση της Τουρκικής απειλης, αλλά στην εκμετάλλευση των εσωτερικών ρηγμάτων κ κενών της Τουρκίας. Οψόμεθα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.