2/5/12

Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΚΡΑΙΟΥΣ


Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων
Στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στην Ολλανδία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες παρατηρείται εντυπωσιακή άνοδος ακροδεξιών και υπερεθνικιστικών κινημάτων. Η συνισταμένη των απόψεών τους είναι η βίαιη εκδίωξη των λαθρομεταναστών και η έξοδος της χώρας τους από το ΕΥΡΩ. Η συνήθης ερμηνεία είναι να λέμε ότι λόγω της κρίσης και της ανεργίας ενισχύονται αυτά τα ρεύματα, όπως συνέβη στην Γερμανία του Μεσοπολέμου.
Όμως για να δούμε την αλήθεια κατάματα οφείλουμε να εντοπίσουμε τα βαθύτερα αίτια του φαινομένου. Δηλαδή την επικράτηση στις κοινωνίες και στα σχολεία της ιδεολογίας του πολυπολιτισμού, ειδικά δε στην Ελλάδα την απόπειρα επιβολής του εθνομηδενισμού και της αποδόμησης της εθνικής ταυτότητας.
Η πολυπολιτισμικότητα είναι η ιδεολογία που καλλιεργήθηκε για ένα διάστημα στις ΗΠΑ, αλλά εκεί τα πράγματα διαφέρουν, διότι εξ αρχής ήταν μία πολυεθνική κοινωνία μεταναστών. Τώρα που οι Αμερικανοί αρχίζουν  να απορρίπτουν την πολυπολιτισμικότητα οι δήθεν προοδευτικοί την εισήγαγαν στην Ευρώπη. Δηλαδή προτείνουν να χαλαρώσει η εθνική ταυτότητα και να γίνουν διάτρητα τα σύνορα της Ελλάδος, για να εξυπηρετήσουμε εκατομμύρια εξαθλιωμένων μεταναστών που φεύγουν από τις χώρες τους. Η αντίθετη λογική είναι η ένταξη εκείνων που χωρούν και προσαρμόζονται σε μία κοινωνία και η απέλαση των υπολοίπων. Η ένταξη σημαίνει ενσωμάτωση με υποχρέωση των αλλοδαπών να εξετασθούν στη γλώσσα, την ιστορία, το Σύνταγμα και την πολιτιστική παράδοση της χώρας που τους φιλοξενεί.
Δυστυχώς στην Ελλάδα επικράτησε μία ιδεολογική μειοψηφία, η οποία ήλεγξε για ένα διάστημα τα ΜΜΕ και την Εκπαίδευση και θέλει να επιβάλει στον Έλληνα τις μάζες των λαθραίων αλλοδαπών και την αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας ώστε να «νιώσουν καλύτερα οι μετανάστες». Ακόμη και από δήθεν προοδευτικούς θεολόγους κατασκευάσθηκαν τεχνητές θεολογικές θεωρίες υπέρ της λαθρομετανάστευσης, ενώ ο Απόστολος Παύλος στην ομιλία του προς τους Αθηναίους δηλώνει ρητά ότι ο Θεός όρισε τα σύνορα στα οποία πρέπει να κατοικεί κάθε έθνος. Η υποχώρηση των ελληνορθοδόξων ιδανικών και η διαστρέβλωση της Ιστορίας και των Θρησκευτικών στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας εξόργισε σημαντική μερίδα Ελλήνων  σε συνδυασμό με την αυξανομένη εγκληματικότητα των μεταναστών. Η οργή αυτή από άλλους μεταφράζεται ψύχραιμα και ορθολογικά σε μία στροφή προς δημοκρατικά κόμματα τα οποία έχουν κυβερνητική πρόταση και υπόσχονται να πατάξουν την πολυπολιτισμικότητα και την εγκληματικότητα, από άλλους όμως μετατρέπεται σε ψήφο διαμαρτυρίας υπέρ ακραίων ομάδων που νοσταλγούν ολοκληρωτικά  καθεστώτα.
Ο Μ. Χρυσοχοίδης προσφάτως κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την υπερβολική προστασία που παρείχε προς την παραβατικότητα των λαθρομεταναστών ενίσχυσε ακραία ξενοφοβικά κινήματα. Όμως και το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ του κ. Χρυσοχοίδη και ο ευρύτερος χώρος της Αριστεράς συμπεριλαμβανομένου του ΚΚΕ ευθύνονται για την υποστήριξη του πολυπολιτισμικού προτύπου και για την μετατροπή της Ελλάδος σε ξέφραγο αμπέλι. Σύσσωμη η κεντροαριστερά και άκρα Αριστερά χαρακτήριζε ως «ρατσιστή» όποιον λογικό πολίτη διαμαρτυρόταν για την εθνολογική αλλοίωση της κοινωνίας και της παιδείας μας. Έσπειραν ανέμους, τώρα θερίζουν θύελλες. Ευτυχώς ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζει με κάθε τρόπο ότι θα   λάβει αυστηρά μέτρα και θα καταργήσει τον νόμο Ραγκούση περί ιθαγενείας των λαθραίων. Εξ άλλου είναι σημαντική η πρόταση της ΝΔ κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος να περιληφθεί διάταξη που θα προστατεύει την εθνική μας ταυτότητα και τη γλώσσα.
Οι Έλληνες είμαστε αγανακτισμένοι με την πολυπολιτισμικότητα και την εγκληματικότητα, αλλά δεν είμαστε απάνθρωποι. Η Χριστιανική Ορθόδοξη κληρονομιά  και οι δημοκρατικές  ευαισθησίες μας διδάσκουν να μείνουμε μακρυά από ομάδες που καλλιεργούν το μίσος.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

3 σχόλια:

  1. Ευτυχώς ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζει με κάθε τρόπο ότι θα λάβει αυστηρά μέτρα και θα καταργήσει τον νόμο Ραγκούση περί ιθαγενείας των λαθραίων. Εξ άλλου είναι σημαντική η πρόταση της ΝΔ κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος να περιληφθεί διάταξη που θα προστατεύει την εθνική μας ταυτότητα και τη γλώσσα.

    με τον παυλόπουλο ; , την γιαννάκου ; κτλ

    μας δουλεύετε ; ο νόμος ραγκούση φταίει ; ο καραμανλης με τους υπουργούς του δεν έστρωσε το χαλι για τον ραγκουση ; όταν ο κόσμος έριξε μαυρο στην γιαννάκου αυτός δεν την έβαλε υπό την προστασία του;

    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ,

    απλά σέρνονται πίσω απο τις εξελίξεις ...

    όσον αφορα τον Κωνσταντίνο Χολέβας-Πολιτικό Επιστήμων θα ήθελα να μου δείξετε άρθρα του των τελευταίων χρόνων ,
    ο πολιτικός επιστήμων θα έπρεπε να προβλεπει και όχι να διαπιστώνει

    Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ χωρίς πολιτικούς επιστήμονες ,ακριβοπληρωμένους καθηγητές , ΤΕΡΑΤΑ μορφώσεως kai ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ προέβλεπε την κατάσταση τα κεντρώα και φιλελεύθερα κόμματα τι έλεγαν ; τα "ορθόδοξα" ; τα "εθνικιστικά αριστερά " ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ αργά για δάκρυα.
    Δεν είναι δυνατόν να επιβάλεις σε ανθρώπους την αλλοίωση ολόκληρων Εθνών. Την "μάζα" θέλουν να την κάνουν μάζα εντελώς. Για να συγκρούεται και να είναι καλύτερα ελεγχόμενη. Να τη δέσουν απ'όλες τις μεριές.
    Οι λαοί μπορούν να ζήσουν ειρηνικά, να επιτρέπεται σε λογικά επίπεδα η μετανάστευση και να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια φτώχεια.
    Αν θέλουν να βοηθάνε τους λαούς οι "ανθρωπιστές" να εμποδίζουν τους πολέμους. Αποτέλεσμα των δικών τους πράξεων είναι οι πόλεμοι, το αίμα τα δάκρυα, τα ορφανά, τα ακρωτηριασμένα παιδιά και κατά συνέπεια η ασταμάτητη λαθρομετανάστευση εξαθλιωμένων ανθρώπων. Πολλοί απ' αυτούς έχουν ζήσει τόσα που έχουν μετατραπεί σε αγρίμια.
    Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε πολέμους για την "ειρήνη".
    Αντί λοιπόν να το παίζουν "εκσυγχρονιστές", "προοδευτικοί" ή οποιαδήποτε άλλη μπούρδα φορώντας σακάκια και κουνώντας χέρια σύμφωνα με τις οδηγίες των επικοινωνιολόγων τους, να πάνε να λύσουν το πρόβλημα στη ρίζα του. Αν πραγματικά το θέλουν και δεν είναι υποκριτές.
    Ως νεαρός Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος αγαπώ τη χώρα μου και αγαπώ όλους τους ανθρώπους ασχέτως χρώματος, θρησκείας κτλ. θέλω όμως όσοι έρχονται να σέβονται και να αγαπάνε τη χώρα μου, να έρχονται ελεγχόμενοι, όσους χρειάζεται η Ελλάδα κι όχι κατά χιλιάδες και παράνομα, να αποδέχονται και να σέβονται την ταυτότητα, τα ήθη, έθιμα και τους νόμους της χώρας μου και να ενσωματώνονται πλήρως προσφέροντας στην Ελληνική κοινωνία. Δεν θέλω ο κάθε δήθεν "προοδευτικός εκσυγχρονιστής" μαϊντανός να επιβάλει με το έτσι θέλω "εκσυγχρονισμό" γεμίζοντας την Ελλάδα απελπισμένους ανθρώπους που γίνονται θύματα κυκλωμάτων και επικίνδυνοι αρκετοί απ"αυτούς για την δημόσια ασφάλεια.
    Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στη χώρα.Τώρα θυμήθηκαν την ασφάλεια και τις υγειονομικές βόμβες. Πολύ αργά για δάκρυα.
    Με δική τους ευθύνη η χώρα οδηγείται στο αδιέξοδο και ακραία στοιχεία εμφανίζονται ως προστάτες του Έθνους.
    Ναι Έθνους! Δεν είναι κακιά η λέξη.Ας το καταλάβουν κάποιοι. Ούτε όποιος μιλάει για Έθνος είναι δεξιός( δεν είναι κακό να ναι δεξιός αλλά ούτε και υποχρεωτικό), φασίστας κτλ.
    Εδώ οι Αμερικάνοι σε κάθε ταινία μας τη "κοπανάνε" τη λέξη με χιαστί της σημαίες τους σε κάθε πλάνο. Και δεν είναι καν Έθνος οι ΗΠΑ.
    Επίσης, δεν δέχομαι(με προσβάλει ως Έλληνα) μαθήματα δημοκρατίας και θρησκευτικής ελευθερίας στην Ελλάδα από περίεργους τύπους κάποιων ΜΚΟ καθώς και από πρώην κατοίκους χωρών που χριστιανός Ορθόδοξος για να την επισκεφτεί με τη κοπέλα του πρέπει να έχει πιστοποιητικό γάμου(γνήσιο ή πλαστό δεν μετράει αρκεί να πείθει), η κοπέλα να φοράει μαντίλα ή οποιαδήποτε άλλη μ@λ την οποία όμως όταν εμείς πάμε στη χώρα τους τη σεβόμαστε και την εφαρμόζουμε διότι αυτό επιβάλει ο νόμος τους και ο σεβασμός μας προς κάθε ξένο πολιτισμό. Πολύ απλά δεν θέλω σε κάθε Ελληνική πόλη και χωριό από έναν Ιμάμη. Δεν μας ρώτησαν καν. Όλα με μέτρο λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργο, δυστυχώς τα άκρα φέρνουν άκρα. Η νομοτέλεια της παρακμής, ανοίγει τον δρόμο προς τη βία, την τυρρανία και τη δουλεία.
    Εγιναν πάρα πολλές βλακείες τα τελευταία δέκα χρόνια και τώρα, οι συνέπειές τους θέριεψαν.
    Μιά απ΄αυτές ήταν η παρεξηγημένη ερμηνεία της λέξης "Εθνος" που κατέληξε να συνδέεται με κομματική ταμπέλα και ενοχές.
    Καιρός να επαναφέρουμε το "πάν μέτρον άριστον",γιατί μας χρειάζεται η ισορροπία όσο δε λέγεται.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.