27/7/12

Ενα κακόγουστο αστείο

της Ελίνας Γαληνού
Πολλές σοβαρές παρεξηγήσεις με δυσάρεστα αποτελέσματα, οφείλονται στο ότι "η γλώσσα προτρέχει της διανοίας"..Ενα τέτοιο παράδειγμα, αποτελεί η περίπτωση της νεαρής αθλήτριας με το ατυχές μήνυμα στο twitter. Ας υποθέσουμε ότι το διαβάζει κανείς αμερόληπτα, ή αδιάφορα...
Το πιθανότερο είναι ότι θα το αισθανόταν σαν ένα κακόγουστο αστείο, το οποίο αποτυγχάνει να προκαλέσει γέλιο.  Οι κάπως πιό ευαίσθητοι, ίσως να παρατηρούσαν ότι η παραπομπή στους Αφρικανούς για το κουνούπι του Νείλου, να ενέχει και κάποιους κινδύνους παρεξηγήσεων, εφ΄όσον αναφέρεται σε εθνοτικά, ή φυλετικά χαρακτηριστικά με σκωπτικό τρόπο. Κάποιοι άλλοι, ίσως να σκέφτονταν ότι παραπέμπει στη δυσφορία που έχει προκληθεί από την ανεξέλεγκτη ροή λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Οπωσδήποτε όμως, ο τρόπος που διατυπώθηκε, παραπέμπει σε κάτι εντελώς ανόητο για να ακούγεται και να γράφεται.
Είναι βέβαιο ότι καθένας που μετέχει στους Ολυμπιακούς, εκτός από τις αθλητικές ικανότητες, οφείλει να προσέχει πολύ την συμπεριφορά του, για να μην εκθέσει αρνητικά τη χώρα που εκπροσωπεί..Αν μάλιστα εκπροσωπεί την Ελλάδα-τη μήτρα των Ολυμπιακών αγώνων- τότε το βάρος που σηκώνει είναι διπλό.
Ο αποκλεισμός ενός αθλητή της χώρας μας από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου τώρα, δεν ήταν ό,τι καλύτερο και τα δηλητήρια που χύνονται εναντίον μας, τα περιμέναμε.. Το τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει ένα χοντροκομμένο αστείο, είναι βέβαιο ότι το έχει μάθει καλά η ίδια η αθλήτρια, αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Ομως σ΄αυτή τη ζωή, υπάρχουν και ατυχείς στιγμές για όλους, όπως όλοι υπόκεινται σε σφάλματα και ολιγωρίες. Γι΄αυτό υπάρχει η μεταμέλεια και η συγνώμη.
Η Ελλάδα βέβαια, οφείλει και πρέπει να είναι αυστηρή στην τήρηση των κανόνων και αρχών που διέπουν τους Ολυμπιακούς αγώνες, τους οποίους και δημιούργησε. Το ολυμπιακό ιδεώδες, πρέπει να τιμάται εμπράκτως από τους μετέχοντες και τους διοργανωτές, υπενθυμίζοντας κάθε τέσσερα χρόνια το πανανθρώπινο μήνυμα ειρήνης, συμφιλίωσης των λαών και ευγενούς άμιλλας. Το να συγχέεται λοιπόν ένα κακόγουστο αστείο με ζητήματα ικανά να πυροδοτήσουν εντάσεις φυλετικού ή εθνοτικού χαρακτήρα, όταν μάλιστα υπάρχει τόση συναισθηματική φόρτιση γι΄αυτά τα θέματα, είναι μάλλον σφάλμα. Και κάθε άλλο παρά συνάδει με το ουσιαστικό πνεύμα των Ολυμπιακών αγώνων.
Αλίμονο αν ένας λαός ή μια χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς, που αγκάλιασε τη διδασκαλία του Αποστόλου Παύλου και που δημιούργησε πρώτη σ΄όλη την Ευρώπη την Αυτοκρατορία της Pax Byzantina, αγνοούσε ότι όλων των ανθρώπων του κόσμου το αίμα είναι κόκκινο και σεβαστό.  Αυτό ειδικά έπρεπε να τονιστεί εκ μέρους της Ελλάδας, δίνοντας βήμα στην ίδια την αθλήτρια να δώσει κάποιες εξηγήσεις και όχι να προτείνει τον αποκλεισμό της. Πιστεύουμε ότι μια Ελληνίδα αγωνίστρια, μάλλον δεν θα υποστήριζε κάτι που ν΄αντιβαίνει τις αρχές του ολυμπιακού ιδεώδους, αφού το "αρχαίο πνεύμα αθάνατο", αφορά " κάθε λαό.." Από κει και πέρα, θα ήταν στο χέρι της Ολυμπιακής Επιτροπής να εκτιμήσει τα πράγματα...    

31 σχόλια:

  1. Ελίνα
    Αυτό που έπρεπε να ανακοινωθεί στην αθλήτρια ήταν ο δια παντός αποκλεισμός της απο την Εθνική ομάδα, η αφαίρεση κάθε προνομίου που προκύπτει απο την ιδιότητα της.

    Τα κακόγουστα αστεία όταν το στήθος το κοσμεί η Ελληνική σημαία, όταν είσαι πρεσβευτής της Ελλάδας, όταν γεννηθηκες στην χώρα που γεννηθηκαν οι Ολυμπιακοί αγωνες, όταν αυτα αμαυρωνουν την εικόνα της Ελλάδας για μια ακόμη φορά λέγονται στην απλή λαική γλώσσα αλλιώς

    Το σχόλιο ειναι υποτιμητικό σε όποιον και να απευθυνότηταν και μην ξεχνάς , ξεχνάτε και ξεχνάμε ότι υπάρχουν Ελληνες που ζουν και διαπρέπεουν στην Ελλάδα και που έχουν φλέβα απο αφρικανικές χώρες

    Αυτό για να μιλήσω κυνικά το κάνουν γαργαρα πολυ και υποκρύπτει τον πραγματικό ρατσισμό .

    Η δε δραστηριότητα της "αθλήτριας" στο twitter φανερώνει το πόσο ολοκληρωμένη προσωπικότητα είναι
    το ποσο κοινωνικά μορφωμένη είναι και το πόσο ευγενής.Ηθος ευπρέπεια ευγλενεια βασικές αξιες του Ελληνικού πολιτισμού να γιατί μπορείς να γεννηθείς Ελληνας και να ζείς σαν καρικατούρα

    Οταν δε δεν καταλαβαίνεις τι θα προκαλέσεις είσαι ή ηλίθιος ή επικίνδυνα ηλίθιος αυτό για τον δεν ήξερε, ας μάθει λοιπόν μια και καλή και αυτή και οι ομοιοι της

    Οσο για τον Ελληνικό αθλητισμό έχει παραδείγματα να ανατρέξει ανοίγοντας κάποιο βιβλίο αν είναι σε θέση να ενσωματώσει στοιχεία του Ελληνικού πολιτισμού

    Καλή τύχη της εύχομαι στα έδρανα ης Χρυσής Αυγής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. >Ενα τέτοιο παράδειγμα, αποτελεί η περίπτωση της νεαρής αθλήτριας με το ατυχές μήνυμα στο twitter<

    Διαφωνώ κάθετα ότι ήταν ατυχές. Κανείς δεν μου έχει εξηγήσει ακόμη το γιατί.

    >Το πιθανότερο είναι ότι θα το αισθανόταν σαν ένα κακόγουστο αστείο, το οποίο αποτυγχάνει να προκαλέσει γέλιο<

    Εγώ και καλόγουστο το βρήκα και γέλασα πολύ, όπως και Αφρικανοί. Το θέμα είναι τι χιούμορ έχεις, αν βεβαίως έχεις.

    >Είναι βέβαιο ότι καθένας που μετέχει στους Ολυμπιακούς…<

    Αυτό πρέπει να ισχύει για όλους και όταν λέμε όλους, εννοούμε πρώτα τους Ιεροεξαταστές.

    > Αυτό ειδικά έπρεπε να τονιστεί εκ μέρους της Ελλάδας, δίνοντας βήμα στην ίδια την αθλήτρια να δώσει κάποιες εξηγήσεις και όχι να προτείνει τον αποκλεισμό της<

    Εμ δεν της έδωσαν, όπως έδωσαν στον παραπάνω, που …. δεν της έδωσε. Αυτό δεν λέμε;

    Κατά λοιπά, τα περί «ολυμπιακού ιδεώδους» την σήμερον ημέραν των «Ολυμπιακών» Αγώνων, που έχουν καταντήσει εμποροπανήγυρης των πολυεθνικών, μάλλον θυμηδία προκαλούν. Και τη σχέση μπορεί να έχει η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες με την … Pax Byzantina, που τους κατάργησε, προτιμώ να μην το κουβεντιάσω. Μάλλον ατυχής αναφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ''Καλή τύχη της εύχομαι στα έδρανα ης Χρυσής Αυγής''

    Αφού δεν είναι αριστερίζουσα, καλλίτερα είναι να την κάψουμε, αφού προηγουμένως τη σουβλίσουμε και τη λιθοβολήσουμε.
    Αθάνατη αριστερά με τα ολυμπιακά σου ιδεώδη πόσο σε θαυμάζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοιτάξτε παιδιά. Εγώ δεν γέλασα καθόλου και μόλις το είδα είπα "τι ανοησία για να γραφτεί κιόλας.."
    Αλλά δεν συμφωνώ με την τόσο σκληρή τιμωρία της, ίσως αν της δινόταν η ευκαιρία της συγνώμης, να εισέπραττε πιό αποτελεσματικά το μάθημα για την κουταμάρα της. Γνώμη μου.
    Αυτό που δεν θα ήθελα ήταν να συγχέεται ο ρατσισμός με τα προβλήματα που έχουμε εδώ στην Ελλάδα από την λαθρομετανάστευση.
    Το ένα είναι πληγή, ενώ το άλλο, πρόβλημα κοινωνικής αντίληψης.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το λαθος της ηταν οτι ειχε συμπαθεια μαλλον προς ενα non politicaly correct συμφωνα με την αποψη της ελληνικης "αριστερας" κομμα , αν εγραφε για σκανδιναυικα κουνουπια που τσιμπαν σουηδους τουριστες θα ελεγε κανεις τιποτε ? φυσικα και οχι , αποψη μου οτι ηταν στοχοποιημενη και τελικα εκανε το λαθος , το ολο θεμα περασε απο την βαση του "ρατσιστικου αστειου" και εφτασε στην καθαρη πολιτικη διωξη , αποδειξη αυτου να καταντησουμε να θεωρουμε ρατσιστη και φασιστα οποιον ανεβαζει βιντεο με αερομαχιες της πολ. αεροποριας , και ομως αυτο παρουσιασαν σαν στοιχειο ωστε να στοχοποιηθει πολιτικα , δεν νομιζω οτι παμε καλα και το αρθρο ειναι ενα ακομα δειγμα κατα το δοκουν καθωσπρεπισμου και προοδευτισμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελίνα

    >Το ένα είναι πληγή, ενώ το άλλο, πρόβλημα κοινωνικής αντίληψης<

    Ποιο είναι τι και ο φαρισαϊσμός πού εμπίπτει; Ο είς μαυραγορίτης, ο άλλος "ξεχνά" να δηλώσει $ 1.000.000, γνωστές κομπίνες με εκτάσεις κλπ., κλπ., το σχόλιο μάς μάρανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Ελίνα, Να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω και εγώ μαζί σου τουλάχιστον περί του αστείου που το βρήκα ξεκαρδιστικό!
    Κάνε μία αναδρομή στο παρελθόν και ίσως να θυμηθείς τον εαυτό σου να επαναλαμβάνει ανέκδοτα με Ποντίους,Αμερικάνους κ.α ή έστω να τα ακούς διάφορα και να ξεκαρδίζεσαι στο γέλιο.
    Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι βλέπεις με" μισό μάτι" τους Πόντιους ή ότι θεωρείς ηλίθιους τους Αμερικάνους?
    Συνήθως όταν κάποιος αναπαράγει ανέκδοτα οι ακροατές είναι εν γνώσει του ότι μιλάει για φανταστικές καταστάσεις που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
    Εάν συνέβαινε κάτι διαφορετικό όσοι έλεγαν ανέκδοτα θα διωκόντουσαν και θα είχαν απαγορεύσει τα ανέκδοτα και τη σάτιρα! Και για να επιστρέψουμε στο θέμα της αθλήτριας.
    Τι είναι λοιπόν αυτό που είπε η αθλήτρια ,που το προσέλαβαν ως προσβλητικό ή ρατσιστικό οι "εύθικτοι" προοδευτικοί μας?
    Για να προσβάλει κάποιον ή τα εθνικά μας χρώματα ή την ιδιότητα του αθλητή πρέπει να έχει πει κάτι!
    Αναπαράγω τα ακριβή της λόγια ...
    Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα ,τουλάχιστον τα κουνούπια του Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!
    Θα μπορούσες Ελίνα να εντοπίσεις το σημείο που περιέχει κάποιον υπαινιγμό ή απαξιωτικό χαρακτηρισμό για τους Αφρικανούς,ή ίσως κάποια προτροπή για ρατσιστική αντιμετώπισή τους ή κάλεσμα για ρατσιστική δράση?
    Νομίζω κάτι δεν μας προκύπτει! και μόνο κάποιος φαντασιόπληκτος θα μπορούσε να βρει υπόνοια, έστω "τραβηγμένη από τα μαλλιά"!
    Η αθλήτρια μας δικάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην, βάσει υπονοιών!!! Κανείς δεν την ρώτησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου! Γιατί δεν της ζητήθηκε να απολογηθεί??? Και νομίζω πολύ κακώς στον πανικό της ,ζήτησε συγγνώμη! Παραπεμπτικό για ψυχίατρο ή ψυχαναλυτή έπρεπε να δώσει σε όσους έσπευσαν να την κατηγορήσουν.
    Επίσης , δεν είναι η αθλήτρια που διέσυρε την χώρα μας στο εξωτερικό! αλλά η ίδια η ΕΟΕ και οι φανατικοί "προοδευτικοί" μας που θέλουν να δείξουν ότι "δεν δέχονται μύγα στο σπαθί τους" για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών.(Πως στ' αλήθεια, καταστρέφοντας απρόκλητα τις ζωές των Ελλήνων??? Δεν μοιάζει αυτό λίγο με τρομοκρατία??? Πονάει ντόντι κόψει κεφάλι??? είναι το καινούριο δόγμα? Μήπως για να επιβιώσει η Νέα Τάξη έχει ανάγκη την τρομοκρατία, ή όχι??? Η δημοκρατία θα επιβιώσει ή θα πεθάνει? Κάποτε όταν η Ρώμη έγινε αυτοκρατορία ο Οκταβιανός Αύγουστος, κυριολεκτικά ενταφίασε την δημοκρατία και επέβαλλε δικτατορία,αλλά! από την δημοκρατία διατήρησε το όνομα!!! Η νέα τάξη πρόκειται να κάνει κάτι διαφορετικό??? Το όνομα θα το διατηρήσει?)
    Τρυκ λοιπόν για εξωτερική αλλά πιο πολύ εσωτερική κατανάλωση,μοιάζει η σφαγή της Β.Π!!!
    Κάποιοι ανεβάζουν τις μετοχές τους καταστρέφοντας μια καριέρα και μια ζωή και αυτό είναι ενδεικτικό δυστυχώς των ηθών όπως έχουν διαμορφωθεί με την νέα τάξη πραγμάτων.
    Ταυτόχρονα η Ελλάδα στερήθηκε και ένα πιθανό μετάλλιο που το είχε ανάγκη όχι μόνο η αθλήτρια σαν επιβράβευση των κόπων της, αλλά και όλος ο ελληνικός λαός . Έτσι για να αισθανθεί ότι δεν είναι τελείως άχρηστος όπως πολλοί καλοθελητές εντός και εκτός, μας πληροφορούν .Φυσικά αυτό δεν συμφέρει κάποιοι παλεύουν για ακριβώς το αντίθετο! Ο λόγος? Ο λαός για να δεχθεί την νέα τάξη και την νέα θρησκεία πρέπει να εξευτελιστεί τελείως και να απαξιώσει στη συνείδησή του ,οτιδήποτε ελληνικό.Τότε μόνο θα επικρατήσει η νέα τάξη.Αλήθεια η οικονομική κρίση που βιώνουμε μας προέκυψε τυχαία ή μεθοδεύτηκε, και από ποιους???
    Ανθρωπιστές με έντονο το αίσθημα της απονομής δικαιοσύνης χάρηκαν και επιβράβευσαν την πρόταση Αμερικανίδας δημοσιογράφου να κλείσουμε την Βούλα σε ένα δωμάτιο με Αφρικάνους!!! Ίσως η καλή αυτή δημοσιογράφος να αρέσκεται στα πάρτυ με εγχρώμους(δεν γνωρίζω με ούζα ή άνευ ούζου) Πάντως στο τέλος του άρθου της γράφει ότι και αυτή επίσης κρίνει ότι είναι άδικη η απόφαση της στέρησης της δυνατότητας στην Ελληνίδα αθλήτρια ,να συμμετέχει στους αγώνες! Άσχετα με την βαρύτητα του "παραπτώματος" της! Και όλοι μας γνωρίζουμε,ποιοι "κάρφωσαν" το "παράπτωμα" στην δημοσιογράφο και όλη την υφήλιο, για να δείξουν στους ισχυρούς του πλανήτη ,τους πραγματικούς πλανητάρχες ,πόσο καλά παιδιά είναι!!!
    Ίσως με το που θα δικασθεί η Β.Π οι προοδευτικοί μας να προτείνουν να την καταδικάσουν στην εσχάτη των ποινών!!! και να την παραδώσουν στους μουσουλμάνους "καλεσμένους" μας να της κόβουν τουλάχιστον επί δέκα λεπτά το κεφάλι όπως συνέβη και με κάποιον άλλο "αλήτη" στην Τυνησία που προσέβαλε τόσο βαύνασα το θρησκευτικό συναίσθημα των "κακόμοιρων" μουσουλμάνων συμπατριωτών του, όταν έγινε χριστιανός!
    Άντε και στα δικά μας ! ίσως κατά βάθος να το τραβάει ο οργανισμός μας! (ας έχουμε υπ' όψιν ότι ίσως και η απλή παρουσία μας να προσβάλλει τους μετανάστες μας!!! Προτείνω ανεπιφύλακτα να εξαϋλωθούμε!!! για το καλό μας!Πριν μας προλάβουν οι άλλοι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδή, αν γράψω ότι ο κύριος Calum McDonald προσπαθεί να γλυτώσει ένα σπίρτο, Σκωτσέζος γαρ, θα προσέξουν τον ρατσισμό μου και όχι την ασέβεια προς την Ολυμπιακή Δάδα, τόσο του Σκωτσέζου, όσο και του αθλητή, που την κρατά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. να κουρευτεί γουλί με κονσερβοκούτι από τους Μουλάδες της προοδευτικής αριστεράς και να γίνει διαπόμπευση στο Σύνταγμα και έξω από τη βουλή όπως στη
    φωτογραφία του Robert capa

    να καταργηθεί και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου γιατί καλιεργεί τον εθνικισμό και την εθνική υπεροψία στο χώρο του αθλητισμού.

    Να απαγορευτούν όλα τα ανέκδοτα που αναφέρονται σε Πόντιους , ξανθές, εβραίους, σκωτσέζους, γερμανούς, ιταλούς , κινέζους, αλβανούς,
    επιτρέπονται μόνο αυτά που λένε για τον Άγιο Πέτρο, τον παράδεισο, τους δώδεκα μαθητές , τον βλάχο, τον κρητικό, τον δάσκαλο, τον αστυφύλακα

    ξέχασα κάτι ;

    Πολύ πατριωτικά το πήρατε σοβαρευτείτε και λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Nemo
    Ευχαριστώ για τη συζήτηση, αλλά η δική μου άποψη θεωρεί ότι ήταν ένα κακόγουστο αστείο. Ανοστο και σαχλό, θα μπορούσα να πώ αλλιώς.
    Διαφωνώ ως προς το είδος τιμωρίας, γιατί πιστεύω ότι οι τιμωρίες χρησιμεύουν να συνετίζουν και όχι να φανατίζουν.
    Επρεπε να δοθεί βήμα απολογίας στην κοπέλα, και όχι να την αποκλείσουν ασυζητητί.
    Ακόμα και στους εγκληματίες δίνεται βήμα απολογίας στα δικαστήρια.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Nemo
    "Θα μπορούσες Ελίνα να εντοπίσεις κάτι το απαξιωτικό σ΄αυτό το σχόλιο;"

    Οταν το είδα, είπα μέσα μου "ωχ τώρα, τι είναι αυτές οι κουταμάρες" και φοβήθηκα ότι κάποιοι μπορεί και να το πάρουνε στραβά. Ετσι και έγινε δυστυχώς.

    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Nemo
    "Θα μπορούσες Ελίνα να εντοπίσεις κάτι το απαξιωτικό σ΄αυτό το σχόλιο;"

    Να σου πώ. Οταν το είδα, είπα μέσα μου "ωχ τι κουταμάρες είναι αυτές τώρα..." και σκέφτηκα ότι κάποιοι μπορεί να το πάρουνε στραβά.
    Ετσι και έγινε δυστυχώς, αλλά οι διαστάσεις που έλαβε το θέμα ήταν πολύ μεγαλύτερες απ ότι φαντάστηκα ότι αξίζει.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι Χημικοί Αγώνες καλά κρατούν.
    Τό Αθάνατο Ολυμπιακό Πνεύμα ...έχει παραδωθεί....πολύ φασαρία γιά τό τίποτα,καί όπως πάντα οι δικαστές άδικοι....
    Προσωπικά τόν πλέον βάρβαρο καί θανατηφόρο ρατσισμό τόν έχω δεί στήν Αφρική...καί όχι μόνον στήν Νότιο.
    Εγινε τίποτα μέ τούς αθλητές τής χώρας πού σκοτώνει αμάχους μέ...δημοκρατικές βόμβες;
    Υποκριτές όλοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ελλάδα, Ελληνισμός και Ελληνικός Πολιτισμός δεν συνάδουν με τέτοιες συμπεριφορές κα ιμε τέτοιες φαιδρές προσωπικότητες.Οσο πιο γρήγορα το καταλαβουν ορισμένοι τόσο και λιγότερο θα εκτίθενται και κάτι ακόμα

    Οταν δεν είστε σε θέση να αντιταξετε απόψεις με επιχειρήματα καλύτερα να σωπάτε και να μην φλυαρείτε, δείχνει μεγαλύτερη αδυναμία το δεύτερο

    αν δέ σας πειράζει που σας τα λέει κάποιος αριστερός λυπάμαι πολύ αλλά η αγάπη για την πατρίδα δεν έχει χρώμα χωνέψτε το

    αν για εσάς έχει αλλαξτε γυαλιά σύντομα για τα μυαλά δεν θα σας το πρότεινα πολύ επώδυνη διαδικασία

    Ελίνα τα αστεία είναι για παρέες όταν κοσμεί το στήθος η Ελληνική σημαία η απόψη παίρνει ευρεία διάσταση και γίνεται δημόσια θέση αυτη είναι η αλήθεια και όλα τα αλλά είναι υπεκφυγές

    ..Επανδιατύπωση για να μην ανησυχούν φίλοι και συγκάτοικοι ότι κάτω αλλο συμβαίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα τρελαθούμε εντελώς, πιστεύει η αριστερά σε πατρίδες, σημαίες και άλλα τέτοια πράγματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ακρίτα άμα ξέρεις κανά καλό ανέκδοτο πέστο. Αδυνατώ να πάρω σοβαρά την "επιχειρηματολογία" σου.
    Ο μουλάς Κουβέλης (αν ήταν στην κυβέρνηση ) την εποχή του Αείμνηστου Χριστόδουλου θα είχε εισηγηθεί στους Τούρκους και στο Φανάρι να τον "ξυρίσουν" σαν βλάσφημο μιας και έλεγε ανέκδοτα με Άγιο Πέτρο και παράδεισο

    Οι πατρηδοκάπηλοι θα του έκαναν μάλιστα και μάθημα ηθικής ότι τέτοια δεν πρέπει να λέγονται από κάποιον που φέρει τον Σταυρό στο στήθος και "διαπαιδαγωγεί" με τέτοιο τρόπο την νεολαία.

    Αλλού είναι η εμπάθειά σου και φαίνεται από την άσχετη φωτογραφία που ανάρτησες σε άλλο ποστ.

    Με την αναθεώρηση του συντάγματος να ορίστεί ποιοί επιτρέπονται να λένε ανέκδοτα και με ποιό περιεχόμενο...για να μπορούμε να επιχειρηματολογούμε επ' αυτού .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εχουμε στο ιστολογιο εναν απο τους λιγους αριστερους εν Ελλαδι που αγαπανε την πατριδα -τον Ακριτα και αυτο το εχει αποδειξει με τα γραφομενα του . Απο την αλλη μερια , πολλαπλασιαζονται μερα τη μερα οι δεξιοι και οι κεντρωοι που δεν την αγαπανε , οποτε σε αυτο θα συμφωνησω με τον Ακριτα . Η αγαπη για την πατριδα δεν εχει ουτε κομμα ουτε χρωμα .

    Απο την αλλη μερια...........προσπαθησα να καταλαβω γιατι ειναι προσβλητικη η δηλωση της κοπελιας και πραγματικα δεν μπορω . Αν ελεγε "Κωλομαυρους" η " Σκυλαραπες" ή εστω " αραπηδες" ή και "νεγρους" θα το καταλαβαινα . Αυτα ολα τα επιθετα εχουν ρατσιστικο περιεχομενο απο λιγο ως πολυ . Στην διατυπωσή της ηταν προσεκτικη και τους ανεφερε ως "Αφρικανους" . Θα μπορουσε να γραψει " αφρικανους λαθρομεταναστες " για να ειναι πιο ακριβης . Δεν μου φαινεται ουτε ειρωνικο για τους "αφρικανους" ουτε αστειο ουτε γελοιο και φυσικα ουτε ρατσιστικο . Ειναι μια πραγματικοτητα υποτιμητικη για εμας τους νεο- Ελληνες και μονο που επιτρεψαμε τετοια καταντια στην πατριδα μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εχουμε στο ιστολογιο εναν απο τους λιγους αριστερους εν Ελλαδι που αγαπανε την πατριδα -τον Ακριτα και αυτο το εχει αποδειξει με τα γραφομενα του . Απο την αλλη μερια , πολλαπλασιαζονται μερα τη μερα οι δεξιοι και οι κεντρωοι που δεν την αγαπανε , οποτε σε αυτο θα συμφωνησω με τον Ακριτα . Η αγαπη για την πατριδα δεν εχει ουτε κομμα ουτε χρωμα .

    Απο την αλλη μερια...........προσπαθησα να καταλαβω γιατι ειναι προσβλητικη η δηλωση της κοπελιας και πραγματικα δεν μπορω . Αν ελεγε "Κωλομαυρους" η " Σκυλαραπες" ή εστω " αραπηδες" ή και "νεγρους" θα το καταλαβαινα . Αυτα ολα τα επιθετα εχουν ρατσιστικο περιεχομενο απο λιγο ως πολυ . Στην διατυπωσή της ηταν προσεκτικη και τους ανεφερε ως "Αφρικανους" . Θα μπορουσε να γραψει " αφρικανους λαθρομεταναστες " για να ειναι πιο ακριβης . Δεν μου φαινεται ουτε ειρωνικο για τους "αφρικανους" ουτε αστειο ουτε γελοιο και φυσικα ουτε ρατσιστικο . Ειναι μια πραγματικοτητα υποτιμητικη για εμας τους νεο- Ελληνες και μονο που επιτρεψαμε τετοια καταντια στην πατριδα μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανακρίβεια ,εκ μέρους μου επί δύο λεπτά και όχι δέκα έκοβαν το κεφάλι του χριστιανού στην Τυνησία!!! Ευτυχώς που δεν το άνοιξαν κιόλας (το κεφάλι) να το χρησιμοποιήσουν σαν δοχείο νυκτός! Με την έξαψη που επικρατούσε πίστεψα για μία στιγμή ότι θα συνέβαινε και αυτό. Ευτυχώς για το ευαίσθητο στομάχι μου διαψεύσθηκα και χάρηκα πολύ γι' αυτό! Συγχωρήστε μου λοιπόν το λάθος λόγω κεκτημένης ταχύτητας.
    @Ακρίτα σε λίγο άμα είσαι αθλητής και αντιπροσωπεύεις την πατρίδα σε μεγάλες διοργανώσεις (για το καλό της πατρίδας και της πολυπολιτισμικής κοινωνίας) θα διαβάζουν ακόμη και το ημερολόγιό σου μήπως καταφέρεσαι με οιονδήποτε τρόπο ενάντια στην αγγελικά πλασμένη πολυπολιτισμική τους κοινωνία! Και πάντα θα υπάρχει εκ μέρους τους, η καλή πρόθεση να σε καταδικάσουν!
    Απίστευτο και όμως αληθινό ,απέκτησε επικινδυνότητα και το επάγγελμα του αθλητή!!!
    Όλα αυτά όμως παραπέμπουν σε ολοκληρωτικό καθεστώς, κάτι σαν αυτό που είχαν παλιά τα κράτη του Ανατολικού Μπλόκ , κάτι σαν αυτό που έχουν τα θεοκρατικά καθεστώτα, κάτι σαν αυτό που επιδιώκει να δημιουργήσει η Νέα Τάξη επιβάλλοντας κυβερνήσεις ισλαμιστών σε όλη την υφήλιο!
    @ Ελίνα ευχαριστώ για την απάντηση.
    Το σφάλμα της Ελληνίδας αθλήτριας είναι ότι δεν μπόρεσε να διακρίνει ότι κάποιοι ψαχνόντουσαν για αφορμές!
    Ίσως αφού υπήρχε η προϊστορία με Κεντέρη και Θάνου (που την πλήρωσαν επίσης για πολιτικές σκοπιμότητες )να έπρεπε να είχε οσμισθεί ότι υπήρχε βρώμα.
    Πάντως όλες οι ενδείξεις συνηγορούν για το ότι σε λίγο για να συμμετέχεις σε διεθνείς διοργανώσεις θα πρέπει να προσκομίζεις και πιστοποιητικό πολιτικό φρονημάτων!!! Όποιος δεν ανέχεται φόνους ,ληστείες ,βασανισμούς και ξένη κατοχή θα θεωρείται επικίνδυνος και θα πηγαίνει εξορία ή σε ψυχιατρείο για λοβοτομή!(Αλήθεια γιατί λέγαμε ότι ο Παπαδόπουλος ήταν κακός άνθρωπος???)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Pro και Νemo
    Μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας και θα φανεί και στην συνέχεια, η νεοσσός ούτε αστειεύοταν ούτε έκανε πλάκα με την παρέα της.Το μολών λαβέ δεν γράφεται σε όπλα κα ιμαχαίρια το Μολών λαβέ ο καθείς μας το λέγει κάθε φορά που είναι να διαβούν οι Ξένοι και που ζητούν υποταγή.Αν όλα τα δέσετε τι μόρφωμα παράγουν?
    Τι εικόνα δείχνει το πάζλ?

    Η λαθρομετανάστευση είναι εν δυνάμει απειλή για την Ελληνική Κοινωνία και την Ελλάδα και για να το πάω πιο πέρα δεν είνα ιδυνατόν να μην σέβεσαι το δίκαιο μιας χώρας και να θεωρείς ότι πρέπει εκείνη να σε σεβαστεί ως άνθρωπο

    Ομως το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης δεν λύνεται με τρόπους σαν αυτούς που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή αντίθετα επιτείνεται γιατί αυξάνονται τα κέρδη των διακινητών ισχύει ο νομος της προσφοράς και της ζήτησης (και για να λύσω την απορία άλλου σχολιαστή το μόνο που της καταλογίζω είναι ο φιλοναζισμός και η άκριτη χρήση βίας και τίποτα άλλο κα ιαυτό δεν είναι εμπάθεια)

    Αν λοιπόν η νεοσσός ήθελε και θέλει να σταθεί αρωγός στην δοκιμαζόμενη Ελλάδα είχε άλλους τρόπους προφανώς για να μην τους χρησιμοποιεί δεν θα τους γνωρίζει)


    Για τον μακαριστό Χριστόδουλο η μόνη έντσαση μου ήταν και θα είναι το γεγονός ότι δεν ήταν προσγειωμένος αλλα τρεφόταν απο την δημοσιότητα

    Σε ότι αφορά τον πατριωτισμό της ο οποίος προκύπτει απ οτο βίντεο με τον ... τουρκο κάποιος πρέπει να της πεί ότι δεν σε κάνουν πατριώτη οι κραυγές και εξηγούμαι:
    ...Η μοναδική σερμαγιά που απέμεινε στο εθνικό θησαυροφυλάκιο είναι το πολιτιστικό μας κοίτασμα (Η γλώσσα μας, τα ήθη και έθιμα μας, η ιστορία μας). Με αυτό πρέπει να πορευτεί ξανά ο ελληνισμός στον αγώνα ενάντια στην πνευματική του υποδούλωση. Μια πνευματική υποδούλωση που δεν είναι άχρωμη λέγεται εκδυτικισμός και έχει πολλές μορφές μια απο αυτές είναι και ο εξαμερικανισμός. Το πολιτιστικό μας επίπεδο είναι ασθενές και ευπρόσβλητο. Ελεύθεροι πολίτες, φωτισμένοι πατριώτες, με συνείδηση των ελληνικών αξιών και ιδιαιτεροτήτων είναι ικανοί να ξαναδώσουν στον Ελληνισμό την αναγέννηση του μέσα από την Παιδεία. Γιατί η παιδεία ταυτίζεται με την αρετή και την ελευθερία...Αυτα έχουν καταγραφει απο Ελληνες όπως ο Κυριάκςο Σιμόπουλος ή Ανταίος , όπως ο Ρήγας Βελεστινλής να γιατί υπήρξε η ανάρτηση με θέμα τον Γιάννη Κούρο

    H Aριστερά χρωστά στην Ελλάδα και τον Ελληνισμό μια πολύ μεγάλη Συγνώμη γιατί διαγωνίστηκε με την Δεξιά και το Κέντρο στο ποιός είναι ο καλύτερος υποτελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλοι και φίλες του Ινφογνώμων,είναι φυσιολογικό να διαφωνούμε,δεν είναι κακό,ο καθένας έχει διαφορετική γνώμη για το λεπτό αυτό θέμα.Άλλοι το θεωρήσαμε λάθος και άλλοι όχι,δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε όλοι.

    Όσο για τον Ακρίτα,μακάρι όλοι οι αριστεροί να ήταν σαν και αυτόν.

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλός ο Ακρίτας,αλλά στίς ..μουρμούρες δέν τά πάει καλά...μέ τίς πετονιές γενικώς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. >> η νεοσσός ούτε αστειεύοταν ούτε έκανε πλάκα με την παρέα της<<

    αυτό διέκριναν οι μουλάδες της προοδευτικής αριστεράς και κήρυξαν τζιχάντ;
    Θες να πεις ότι διέκριναν μια ψυχοπαθολογική προσωπικότητα που ήθελε να εκτελέσει όλους τους λαθρομετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και να τους κάνει σαπούνια αφού στραγγίξει το αίμα τους και μείνουν νηστικά τα κουνούπια .

    Για να μας πουν οι πεφωτισμένοι γκουρού της αριστεράς τι άλλο διακρίνουν στα τρίσβαθα αυτής της σκοτεινής ψυχής...

    βοήθησέ μας να ολοκληρώσουμε αυτό το τρομερό παζλ και να δούμε αυτό το τέρας που δημιουργείται...

    Οι Ρε πουσ ηδες της αριστεράς να ποινικοποιήσουν και που θα γράφεται το μολών λαβέ για να είναι πολιτικώς ορθόν

    >>...σαν αυτούς που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή αντίθετα επιτείνεται γιατί αυξάνονται τα κέρδη των διακινητών ισχύει ο νομος της προσφοράς και της ζήτησης...<<

    ε τότε να προτείνεις στην αριστερά που θέλει να πολεμήσει τα κέρδη των διακινητών να ναυλώνει αεροπλάνα και άλλα μεταφορικά μέσα με τις επιχορηγήσεις που παίρνει για να έρχονται οι λαθρομετανάστες παρακάμπτωντας τους διακινητές ...ή έστω να φορολογήσει τα κέρδη τους

    Ακρίτα σοβαρέψου η ΧΑ αγωνίζεται για το πρόβλημα που δημιουργούν οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα και όχι για τα κέρδη των διακινητών...
    τον αγώνα ενάντια στα κέρδη και το κεφάλαιο τα έχει πάρει η αριστερά επ' όμου.

    >>ο φιλοναζισμός και η άκριτη χρήση βίας<<

    που τα είδες όλα αυτά ;
    ή μήπως θέλει η αριστερά να πάρει τίποτα κονδύλια για τις ΜΚΟ και να διοργανώσει σχολεία "αποναζιστικοποίησης" ή "απεθνικοποίησης" σαν αυτά που λειτούργησαν στην μεταπολεμική γερμανία;


    χαλάρωσε λίγο μην βλέπεις παντού φαντάσματα του Χίτλερ
    και επειδή η μουσική εξημερώνει τα πνεύματα να βάλω και ένα τραγουδάκι αρκεί να μην λογοκριθεί ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ Aκρίτα

    >Ελίνα τα αστεία είναι για παρέες όταν κοσμεί το στήθος η Ελληνική σημαία η απόψη παίρνει ευρεία διάσταση και γίνεται δημόσια θέση αυτη είναι η αλήθεια και όλα τα αλλά είναι υπεκφυγές<

    Η άποψη δεν θα έπαιρνε ευρεία διάσταση, διότι δεν υπήρχε λόγος να πάρει, αν δεν φρόντιζε γι αυτό η "προοδευτική" (τρομάρα της!) αριστερά.

    Κανείς δεν έδωσε σημασία στα σχόλια των βρετανικών εφημερίδων, που κατηγορούν το Καπράλο, πρόεδρο της ΕΟΕ (ελέω Κούβελου και Αγγελοπούλου), για μαύρη αγορά εισιτηρίων, ούτε θυμήθηκε το 1.000.000 δολάρια που απέκρυψε ο Κούβελος, ισχυριζόμενος ότι ... τα "ξέχασε". Ούτε βέβαια θυμάται κανείς τις ιστορίες με τις εκτάσεις στην Μαγνησία.

    Τυχεροί οι άνθρωποι αυτοί, που βρίσκουν υποστήριξη στην Αριστερά (sic!). Άμα έχουμε τέτοια αριστερά, τι να την κάνουν τότε την Διεξιά!

    Ήθελαν να διώξουν την Παπαχρήστου, διότι τους κάθιζε στο στομάχι ότι έχει συμπάθεια σε άτομα της ΧΑ. Δεν μπορούσαν, όμως, να το πουν ανοικτά και βρήκαν (αστείο) πάτημα σε ένα σχόλιο. Ο φαρισαϊσμός κάλυψε το φασισμό τους.

    Και το κερασάκι στην τούρτα από τον μόνιμο θαυμαστή σου, τον Χριστάκη: "
    Όσο για τον Ακρίτα,μακάρι όλοι οι αριστεροί να ήταν σαν και αυτόν"

    Εμ θα γεμίσουμε Κούβελους, Κουβέληδες και Καπράνους, Χριστάκη :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Άρχισαν πάλι οι υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί; Δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο νομίζω,και καλύτερα να μη το συνεχίσω.

    Ας σεβαστούμε ο καθένας την άποψη του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ Nativist
    Οπως και να έχει το πράγμα, η αθλήτρια όφειλε να προσέχει. Πρώτα γιατί εκπροσωπούσε την Ελλάδα στο γεγονός των Ολυμπιακών, δεύτερο γιατί η περίοδος που διάγουμε είναι εξαιρετικά ευαίσθητη για πολλά ζητήματα. Οταν υπάρχει γύρω σου βενζίνα, δεν πετάς αποτσίγαρα μισοσβησμένα...Εχω δουλέψει στη διδασκαλία της ελληνικής σε πολυπολιτισμικές ομάδες στη ΧΕΝ και ξέρω καλά τι σημαίνει να προσέχεις ορισμένα πράγματα.
    Οι ανοησίες καμία φορά κοστίζουν πολύ περισσότερο απ΄ότι φανταζόμαστε.
    Και βέβαια, ο πατριωτισμός και η πίστη σε κάποιες αρχές και ιδανικά, δεν πρέπει να έχει ούτε χρώμα ούτε κόμμα.
    Η βία μόνο είναι απαράδεκτη, απ΄όπου και αν προέρχεται.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ Χρήστος Χατζησαββίδης

    Δεν υποτιμώ, απλώς κάποιες διαπιστώσεις κάνω. Θα το πω πιο ωμά: Με τέτοια μυαλά, θα στείλουμε την ΧΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση. Κι εδώ η αδράνεια του Σαμαρά, ο οποίος είναι δέσμιος της αριστεράς και του ΠαΣοΚ, είναι χαρακτηριστική. Το βλέπουν και οι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός του.

    Ελίνα,

    Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν λέει τι ακριβώς έκανε, ώστε να δικαιολογείται η συμβουλή "όφειλε να προσέχει". Αυτά περίπου είπε και ο εντιμότατος κ. Κούβελος-Μπακογιάννης, ο οποίος δεν πρόσεξε το εκατομμύριο, αλλά αυτό δεν ατιμάζει το εθνόσημο και τα ελληνικά χρώματα. Η κοπέλα δεν έκανε τίποτε, μα απολύτως τίποτε, που να μην τιμά το εθνόσημο και δεν θα κουραστώ να το λέω, μέχρι κάποιος να δεήσει να μού εξηγήσει.

    >Και βέβαια, ο πατριωτισμός και η πίστη σε κάποιες αρχές και ιδανικά, δεν πρέπει να έχει ούτε χρώμα ούτε κόμμα.
    Η βία μόνο είναι απαράδεκτη, απ΄όπου και αν προέρχεται.<

    Συμφωνώ, αν και δεν βλέπω τι σχέση έχουν αυτά με το θέμα.

    Δείτε αυτό το σύντομο video, που ανάρτησε σήμερα το "Αντίβαρο". Σύντομο, αλλά καλό (κατά την ταπεινή μου γνώμη).

    Αναλώθηκε πολύς χρόνος στην ιστορία αυτή, αλλά άξιζε τον κόπο, διότι δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι στους ιεροεξεταστές της πολιτικής ορθότητας. Αυτή η πολιτική ορθότητα θα μας αφανίσει. Στο άθλιο όνομά της, έχομε θυσιάσει ήδη πολλά, μα πάρα πολλά, κι εμείς και άλλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Στη χώρα όπου γεννήθηκε το μέτρο, νομίζω ότι και έχει χαθεί, μέσα στην ίδια περίπου εβδομάδα έχουμε δυο γεγονότα που δείχνουν το μέγεθος και τον τύπο του πραγματικού φασισμού που βιώνουμε.
    Το ένα είναι η επίσκεψη Κουράκη, βουλευτή της αριστεράς και μέχρι πρότινος αντιπροέδρου της Βουλής, στο Σάββα ξηρό, έναν αποδεδειγμένα τρομοκράτη και δολοφόνο, όπου κανείς δεν βγήκε από τα ρούχα του, ούτε καν οι έχοντες λεπτές δημοκρατικές χορδές και δεύτερο το ανέκδοτο μιας νεαρής αθλήτριας, σαν αυτά που όλοι μας έχουμε πει-ακούσει για να γελάσουμε, όπου η μισή Ελλάδα και μάλιστα η δημοκρατική, βγήκε στα κεραμίδια και ζητά τον αποκεφαλισμό της.
    Από τα δύο αυτά γεγονότα νομίζω ότι φαίνεται καθαρά ότι βιώνουμε έναν αριστερού τύπου φασισμό, που δεν είναι μόνο προκλητικός, σε λίγο θα είναι και άκρως επικίνδυνος, με τον Αλέξη στην πόρτα, γιαυτό πρέπει να καταπολεμηθεί τώρα, τουλάχιστον τώρα που όλα αλλάζουν στη χώρα αυτή, αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλλίτερο από το σημερινό μας κατάντημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το θυμάστε το ανέκδοτο που το λιοντάρι έχει ξεσκίσει τον λαγό στα καψώνια και στο τέλος αφού δεν βρίσκει λόγο να τον τιμωρήσει του λέει :

    "Γιατί δεν φοράς κράνος ;"

    ε αντίστοιχος ήταν και λόγος τιμωρίας της Παπαχρήστου

    ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.