15/9/12

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 14Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η «εύπεπτη» πρόσκληση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την μικρασιατική καταστροφή


Δεν υπήρξε η τόλμη για την αναφορά της ολέθριας επετείου της σφαγής της Σμύρνης

14 Σεπτεμβρίου. Μαζί με την ύψωση του Τιμίου Σταυρού που τιμά και γιορτάζει ο ελληνορθόδοξος κόσμος, τιμάται και η επέτειος της μικρασιατικής καταστροφής. Για τη μεγάλη τούτη μέρα, η Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης μετά από σχετικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών κοινοποίησε πρόσκληση με  θέμα: «Παράσταση σε εκδηλώσεις του εορτασμού της 14ης  Σεπτεμβρίου».
Σε μία πρώτη ανάγνωση διαπιστώνεται  το πρόχειρο, ελλιπές  και ασαφές περιεχόμενο του θέματος . Σε δεύτερη όμως ανάγνωση η δυσανασχέτηση  για τη γλωσσική  ανεπάρκεια και ένδεια  μετατρέπεται σε αγανάκτηση και οργή. Διότι δεν υπήρξε η τόλμη για την αναφορά της ολέθριας  επετείου της  σφαγής  της Σμύρνης, που σηματοδοτεί το τέλος της 3000 χρόνων παρουσίας του Ελληνισμού στην περιοχή. Το επιχείρημα γνωστό: για να μη  δηλητηριασθεί το κλίμα «καλής γειτονίας» και «ειρηνικής συμβίωσης»…

Όμως με αυτόν τον συλλογισμό, προσβάλλεται  η εθνική μας μνήμη και βεβηλώνονται  τα ιερά και όσια των προσφύγων παππούδων μας, που όσοι από αυτούς  κατόρθωσαν να επιζήσουν από την αγριότητα των Νεότουρκων, αντί  για παραμύθια, διηγούνταν στα εγγόνια τους τις ιστορίες της Πατρίδας. Άλλοι έκλεισαν τα μάτια τους σε βαθύ γήρας  ψελλίζοντας ακόμη και την ύστατη στιγμή σμυρναίικα τραγούδια ή μοιρολόγια.

Η παράλειψη  ιστορικών αληθειών και η επιδίωξη της λήθης για να παρουσιαστεί σε ορισμένους πιο «εύπεπτη» η πρόσκληση  για την ημέρα μνήμης της εθνικής μας συμφοράς, αποτελεί, κατά την άποψή μου,  μεγάλο λάθος και σφάλμα. Διότι σε εποχές σαν αυτήν που διανύουμε, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις συνθήκες που δημιουργεί  η εθνικοποίηση των ευρωπαϊκών πολιτικών, επιβάλλεται η τόνωση και της δικής μας εθνικής  συνείδησης.
Βούλα Γ. Νεστωράκη
Εκπαιδευτικός - δημοτική Σύμβουλος
http://xronos.gr/detail.php?ID=84340 

5 σχόλια:

  1. Αυτή η προσπάθεια που καταβάλλεται από τις επίσημες Ελληνικές Αρχές, για να μειωθεί η ζημία την ποία υφίσταται διαχρονικά ο Ελληνισμός από τους βάρβαρους, επίβουλους, δόλιους και άτιμους (διότι, όταν ως κράτος έχεις υπογράψει διεθνείς συνθήκες και όπως η Τουρκία δεν τις σέβεσαι είσαι «Άτιμος»!).προς χάριν της διαβόητης … Ελληνοτουρκικής «φιλίας» … είναι κάτι περισσότερο από εγκληματική και προδοτική !

    Το βλέπουμε και το είδαμε στην Κωνσταντινούπολη το 1955 και σήμερα στην Κύπρο μας και στην Θράκη μας, τις οποίες επιβουλεύονται οι προαιώνιοι εχθροί μας οι Τούρκοι !

    Έχει στοιχίσει στην Χώρα μας πολύ ακριβά!

    Όπως ορθώς γράφει η Εκπαιδευτικός και Δημοτική Σύμβουλος κυρία Νεστοράκη, «Το επιχείρημα γνωστό: για να μη δηλητηριασθεί δήθεν το κλίμα «καλής γειτονίας» και «ειρηνικής συμβίωσης»......

    Αλλά μήπως μπορούν οι υποστηρικτές της «καλής γειτονίας» και της «ειρηνικής συμβίωσης» να μας εξηγήσουν γιατί ο ύπουλος και δόλιος γείτονας, μας επιτίθεται όπου μας συναντήσει και προσπαθεί συνεχώς να μας εξαλείψει από τον παγκόσμιο χάρτη ;

    Τι «μπούρδες» είναι αυτές κύριοι της «καλής γειτονίας» και της «ειρηνικής συμβίωσης» όταν συνεχώς βρισκόμαστε επί ποδός πολέμου με τον γείτονα ;

    Έχουμε κυριολεκτικά «ξετιναχτεί» αγοράζοντας πανάκριβα οπλικά συστήματα, - ας είναι καλά ο Άκης και άλλα «καλά» σοσια-ληστικά (!) παιδιά που για χάρη τους πιάσανε τόπο τα χρήματα του Ελληνικού Λαού -, και δεχόμενοι συνεχώς παντού επιθέσεις από τους βρωμότουρκους ;

    Δηλαδή τι ;

    Να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας ή μήπως μην τύχει και στάξει του γαϊδάρου η ουρά ;

    Οι τουρκαλάδες θα γελούν κάτω από τα μουστάκια τους για τα γελοία καμώματά σας και το όποιο με το οποίο κοιμίζετε τους Έλληνες ;

    Επίσης, έχει προπαγανδιστεί, Ad Nauseum (μέχρις αηδίας!), το επιχείρημα που ακούγεται τώρα τελευταία, ακόμη και από αγνούς Έλληνες Πατριώτες, πως δήθεν το 1919-1922 οι βρωμότουρκοι (αυτό το ελεεινό συνοθύλευμα Οθωμανών Τουρανών, Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων, Λαζών, Κούρδων, και όλων των άλλων εθνοτήτων και φυλών που αποτελούν τις σημερινές 67 διαφορετικές εθνότητες που υφίστανται στην Μικρά Ασία και αποτελούν το , ω της ειρωνείας, το Τουρκικό Έθνος !) αγωνιζόντουσαν για την πατρίδα τους !

    Για διαβάστε το τιμημένο από την Ακαδημία Αθηνών βιβλίο του Χρ. Αγγελομάτη «Χρονικόν Μεγάλης Τραγωδίας» ή το βιβλίο του George Horton, Αμερικανού Προξένου στην Σμύρνη μας, «Η Μάστιγα της Ασίας» (The Blight of Asia) !

    Αλλιώς γινόσαστε όχι απλά καταγέλαστοι αλλά και σιχαμεροί προδότες που θυμίζουν εκείνους τους Γραικύλους που «έγλυφαν» τον Ρωμαίο κατακτητή, όταν με τέτοιες δόλιες μεθοδεύσεις αποκοιμίζετε τον Ελληνικό Λαό και του αφαιρείτε μέρος του Ηθικού του !


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευμένη,

    Η πολιτική μηδενικών προβλημάτων δεν είναι ανακάλυψη του Νταούτογλου, το ξέρεις;

    Άκουσε εδώ τα πέντε πρώτα λεπτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαοητέ Nativist,

    Σ΄ευχαριστώ πολύ για την υπόδειξή Σου όσον αφορά την εκπομπή της ΕΡΤ.

    Γνωρίζω αρκετά πράγματα για τον Ε. Βενιζέλο. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω την πολιτική του φυσιογνωμία, κα' όσον έχω μάθει να μελετώ και να στοιχειοθετώ τις απόψεις μου, και ο Ε.Β. ήταν μια μεγάλη προσωπικότης.

    Σου θυμίζω, ότι στην διάρκεια της δεκαετίας 1980, η έγκριτος αθηναϊκή εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, παλαιόθεν φανατικά Βενιζελική, άρχισε να αναδημοσιεύει σε συνέχειες, το βιβλίο ένος Άγγλου με πολύ δυσμενή σχόλια και αναφορές για το άτομό του.

    Η ψευδέστατη και εντελώς ετεροβαρής, διαβόητη "Ελληνοτουρκική Φιλία" εξυπηρετεί πρωτίστως τους ντόπιους πολιτικάντες, οι οποίοι όπωςε γνωρίζεις θέλουν να νέμονται άνετα την εξουσία και τα κρατικά ταμεία ......

    Είναι γελοίο και πρόστυχο να αποκοιμίζεις τους συμπολίτες σου, οι οποίοι κάθε τόσο (βαρλίκι, 1955, Κύπρος, Ίμια, Αιγαίο, Θράκη)αφυπνίζονται με τόσο άγριο τρόπο.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Ευμένη,

    Δεν αμφισβητώ ότι ο Βενιζέλος υπήρξε μεγάλη φυσιογνωμία, αλλά στην Ελλάδα μάς διδάσκουν μία εντελώς μονομερή αντίληψη της Ιστορίας, η οποία θεοποιεί αυτόν και ρίχνει όλα τα λάθη στην άλλη πλευρά.

    Σού έδωσα το βίντεο, επειδή αυτή είναι η αλήθεια και καθίσταται σαφές ποίος είναι ο πατήρ της λεγομένης 'ελληνοτουρκικής" φιλίας.

    Ο Βενιζέλος την ξεκίνησε, ο Μεταξάς κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά, όπως αποδείχτηκε ήδη από την δεκαετία του '40, αυτή η πολική δεν είχε μέλλον.

    Συνεπώς, υπεύθυνοι για την συνέχιση μίας εντελώς ατελέσφορης πολιτικής είναι όλοι οι μετά κυβερνήσαντες και κυβερνώντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Nativist,

    Στο σχολείο, πριν από πολλά χρόνια, μόνον μισή σελίδα αφορούσε την Μικρασιατική Εκστρατεία.

    Προφανώς για να μην διαταραχθή η διαβόητη "Ελληνοτουρκική Φιλία" (sic!).

    Έχω διαβάσει το βιβλίο του κ. Κώστα Μπαρμπή "Βενιζέλος Εθνάρχης ή Ολετήρας".

    Επίσης ο Πατέρας μου και ο Πάππος μου ήσαν .. αμφότεροι βενιζελικοί!

    Ο δεύτερος επαύθη το 20 υπό των βασιλικών από Καθηγητης του Πανεπιστημίου Αθηνών, αν και επιστημονική προσωπικότης Διεθνούς Κύρους, και ο πρώτος έπαψε να είναι φανατικός βενιζελικός μετά από τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης την δεκαετία του 30.

    Ο αείμνηστος καθηγητής μου Ρένος Αποστολίδης, σε μια του συνέντευξη στην τηλεόραση, σε μια του αποστροφή λόγου αναφέρθηκε σ' αυτόν "ως τον δικηγοράκο από τα Χανιά" ...

    Κάποτε, ο Ε.Β. "έπιασε" τον Μεταξά να μελετά έναν χάρτη της Μικράς Ασίας και του είπε κοροϊδευτικά τι κάνει εκεί μελετά εκστρατεία στην Μικρά Ασία;

    Αργότερα, εστάλει ο ίδιος στην Μικρά Ασία, δεν μπορούσε να κάνει και αλλοιώς (βλέπε προσφατη μελέτη του Ακαδημαϊκού κ. Κ. Σβολοπουλου) κατά το βιβλίο του Κ. Σακελαρόπολου "Η Σκιά της Δύσεως" (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών).

    Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η παραπομπή Σου στην συζήτηση των δύο ιστορικών της Θεσσαλονίκης.

    Θα βρείς ακόμη πιο ενδιαφέροντα στοιχεία στο βιβλίο του Ιωάννη Πικρού "Τουρκικός Επεκτατισμός", Εκδόσεις ΕΣΤΙΑΣ Βιβλιοπωλείο Κολλάρου.


    Φιλικά
    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.