15/7/15

Τσίπρας: Πήγα παντού, δεν μας έδινε κανείς χρήματα - Με τη δραχμή οι φτωχοί θα ζούσαν τραγικά και οι πλούσιοι ζωή και κότα.

Απίστευτη επίθεση Τσίπρα σε Πλατφόρμα: Δεν είναι αριστερή επιλογή η λύση Λαφαζάνη
Απίστευτη επίθεση στην Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Αποδόμησε ένα προς ένα τα επιχειρήματα της αριστερής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν δίστασε να κατηγορήσει όποιον διαφωνήσει και καταψηφίσει ότι θα υπηρετήσει το σχέδιο κύκλων που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση.
«Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου να διατηρήσω τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΚΟ του ενιαία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει με έμφαση: «Αλλά ο καθένας έχει την ευθύνη να συνειδητοποιήσει ποιο πολιτικό σχέδιο υπηρετεί: Αυτό της ενότητας και διατήρησης της αριστερής κυβέρνησης; Ή το σχέδιο εκείνων που θέλουν να τη ρίξουν;».
Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους, ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους επικριτές του που βγαίνουν από τα αριστερά να πάρουν θέση: «Κάθε φορά κάνεις επιλογές ανάλογα με εναλλακτικές που έχεις μπροστά σου. Ας μου πει κάποιος αν υπάρχει πιο αριστερή επιλογή. Η μία επιλογή ήταν αυτή που έκανα με κριτήριο ότι έχω την ευθύνη, με κριτήριο το συμφέρον της χώρας και των λαϊκών τάξεων» είπε.
Πήγα παντού: Και Ρωσία και ΗΠΑ και στον Κινέζο πρωθυπουργό. Κανένας δεν μου είπε "προχώρα σε αυτή την επιλογή, θα σε βοηθήσουμε".
Φρόντισε μάλιστα να ακυρώσει τα επιχειρήματα Λαφαζάνη και λοιπών της Αριστερής Πλατφόρμας για εναλλακτικά σχέδια και πηγές χρηματοδότησης:
«Η χώρα δεν έχει συναλλαγματικά αποθέματα για εθνικό νόμισμα. Πήγα παντού: Και Ρωσία και ΗΠΑ και στον κινέζο πρωθυπουργό. Κανένας δεν μου είπε προχώρα σε αυτή την επιλογή θα σε βοηθήσουμε».
Περιέγραψε μάλιστα τις συνέπειες της άτακτης χρεοκοπίας:
  • Δεν θα οδηγούσε μόνο σε κατάρρευση τραπεζών.
  • Θα μας ανάγκαζε να εκδώσουμε νόμισμα με δραματική υποτίμηση. Ενας συνταξιούχος με 800 ευρώ θα έπαιρνε 800 δραχμές και θα έβγαζε τρεις ημέρες αντί για ένα μήνα
  • Αυτοί που μετέφεραν τα χρήματά τους στο εξωτερικό - περίπου 250 δισ.ευρώ - θα έρχονταν και θα αγόραζαν τη μισή Ελλάδα.
  • Οι φτωχοί θα ζούσαν τραγικά και οι πλούσιοι ζωή και κότα.
«Δεν είναι αυτή αριστερή επιλογή» κατακεραύνωσε την Πλατφόρμα ο Πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε σε συνθήκες μη φυσιολογικές» και πως «σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες ο καθένας με βάση την ευθύνη του αναμετράται με τις ευθύνες του και την ιστορία». Οπως είπε «δεν βάζω το μαχαίρι στο λαιμό σε κανέναν, ούτε μπορώ να αναγκάσω να κάνει κάτι που δεν θέλει» αλλά πρόσθεσε σε αυστηρό τόνο: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να θέσει ζήτημα αν είναι η επιλογή μου που σέβεται τις αξίες της αριστεράς και της συλλογικής συνείδησης του λαού. Σε κανέναν!».
Για να καταλήξει: «Η ασφάλεια της ιδεολογικής καθαρότητας σε στιγμές κρίσης δεν υπάρχει. Οποιος πιστεύει ότι πρέπει να κάθεται στην καρέκλα και να δρέπει τις δάφνες του αριστερού και του υπέρμαχου της ιδεολογικής καθαρότητας, κάνει λάθος. Ο καθένας θα κριθεί με βάση τις επιλογές του».
Τέλος είπε πως δεν είναι στην κουλτούρα του οι διαγραφές αλλά πρόσθεσε πως σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν διαγράφει ο πρόεδρος, αλλά τα αρμόδια όργανα.
Πηγή: iefimerida

8 σχόλια:

  1. Ήταν απογοητευτικη η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού γιατί έδειξε ότι παρά τα όσα έγιναν δεν άλλαξε τρόπο σκέψης! Διαψεύδει τις ελπίδες μας όταν σε μια τόσο σημαντική στιγμή της ιστορίας μας κάνει μια συνέντευξη τύπου για εσωκομματική κατανάλωση! Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο αλεξ ειχε το 80% του κοσμου μαζι του, και το πεταξε στα σκατα.
    Αποδειξε οτι ειναι βαλτός.
    Ο κυρκος, στο συνεδριο του συνασπισμου το 2008, ειχε αντιδράσει στην υποψηφιοτητα του.
    Ο αλαβανος τον ειχε προτεινει απο το πουθενα. Ξαφνικα, πισω απο τις λεξεις ήρθε ο αλεξης!!!
    Τι εγινε τοτε?
    Ποιος ηταν ο υποβολεας του αλαβανου?
    Τελικα, πως στηνονται οι ηγεσιες στα κομματα?
    Μηπως αυτη ειναι η κερκοπορτα ελεγχου της χωρας απο τα διεθνη καθηκια?
    Και συ λαε μαλακισμενε
    Μην ξεχνας φασισμο
    Μας την εχουν στημενη απο παντου.
    Ακομη και η Κωνσταντοπουλου μπορει να ειναι στημενη.
    Αν θελεις να ελεγχεις την πολιτικη στη χωρα, πρεπει να ετοιμαζεις τον επομενο "ηγετη", με στημενη ηρωοποιηση.
    Ξυπνα ζαγαρι ελληνα
    στην εχουνε στημενη
    σε θελουνε στα τεσσερα
    ζωη ταπεινωμενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα,,,
    Εμπιστευτήκαμε τις τύχες της χώρας σε άπειρα χέρια και μας οδήγησαν στην καταστροφή. Έστω όμως και στο και πέντε ανένηψαν, διαπίστωσαν και ομολόγησαν τα λάθη τους, και αν αποπέμψουν από την κυβέρνηση τα σταλινικά απολιθώματα, μπορεί να δούμε καλύτερες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω δεν έχει να κάνει τόσο με την απειρία όσο με τη λογική που διέπει τις προσπάθειες των πολτικών μας και αυτό είναι ανεξαρτήτως κόμματος! Δεν μπορεί κανεις να διανοηθεί ότι το κόμμα θα μπει σε δεύτερη μοίρα, δεν μπορεί κανεις να διανοηθεί ότι θα κάνει πράξεις χωρίς να υπολογίζει το πολιτικο κόστος! Αρχίζω δε και πιστεύω πως την απόφαση για μη ρήξη την πήρε για άλλους λόγους, όπως το ότι δε θα μπορούσε να διαχειριστεί το πολιτικο κόστος ύστερα ενώ ίσως υπήρχε και προσωπικό ποινικό κόστος, για αυτό χτες έγλειφε τον Βαρουφάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανταρτεγγόνια πίσω στη Τουρκία ως κεμπάπια! Οποίος έβαλε Φλωράκη στη Βουλή την Ελλάδα θα θρηνη! Θρομβοβράκι: Θα τους γκρεμίσουμε τους έλληνες, σίγουρα ναί, με το τσεκουρί και με τον κασμά, θα τους φάμε, θα τους φάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανταρτεγγόνια πίσω στη Τουρκία ως κεμπάπια! Οποίος έβαλε Φλωράκη στη Βουλή την Ελλάδα θα θρηνη! Θρομβοβράκι: Θα τους γκρεμίσουμε τους έλληνες, σίγουρα ναί, με το τσεκουρί και με τον κασμά, θα τους φάμε, θα τους φάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σταματάω σ αυτό "Αποδόμησε ένα προς ένα τα επιχειρήματα της αριστερής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ"
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    Και εξηγούμαι γιατι γελάω. Ποιοίς αποδομησε τι ; Μιλάμε γι αυτόν που με ένα νόμο και ένα αρθρο θα πεταγε την τρόικα ; Για αυτόν που πήρε ένα όχι 62% και το ερμήνευσε ώς ναι; Που έδιωξε το ίδιο βράδυ της ιστορικής (ή τουλάχιστο έτσι θα επρεπε) νίκης του ΟΧΙ τον υπουργό οικονομικών του από τις διαπραγματεύσεις(όποιος και να ταν) ; Να μή γίνομαι κουραστικός δεν έχει πια διαπιστευτήρια για να μου πει τίποτα. Το μόνο που έχει σποδομήσει στα αλήθεια είναι την προσωπική του αξιοπρέπεια. Και φυσικά η καρέκλα του -που τόσο όπως φάνηκε λατρεύει- τρίζει επικίνδυνα, οχι από μας τους κακομοίρηδες αλλά από τους "εταίρους" του που τόσο "σέβεται" και που φαντάζομαι θα (επιχειρήσουν να) τον ρίξουν έστω και μόνο για λόγους πυγμής Οτι έκαναν με το Γιωργάκη μόλις έκανε τη δουλειά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.