13/7/15

Πότε τελειώνει το μαρτύριο

Το 1897 η πτωχευμένη Ελλάδα επιτέθηκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία επειδή ο λαϊκισμένος όχλος πίστευε ότι η λύση του οικονομικού προβλήματος δεν ήταν οι μεταρρυθμίσεις του Τρικούπη, αλλά ένας επεκτατικός πόλεμος. Χάσαμε πανηγυρικά, βεβαίως, και έτσι η πτώχευσή μας έγινε ακόμα βαθύτερη, καθώς τώρα είχαμε να πληρώσουμε και τις πολεμικές αποζημιώσεις στους Οθωμανούς. Οπότε οι δανειστές μας είπαν ωραία, φτάνουν τα κόλπα, έχετε χάσει την εμπιστοσύνη μας, και ήρθαν και μας κατσικώθηκαν εδώ επιβάλλοντας οικονομικό έλεγχο. Τότε η Ελλάδα είχε ακόμα και κρατικά εργοστάσια που φτιάχναν σπίρτα και κάλτσες, και οι ξένοι πήγαιναν στα λογιστήρια, μέτραγαν τα κέρδη από τα σπίρτα και τις κάλτσες, και έπαιρναν το ποσοστό τους, λες και πρόκειται για τίποτα μαφιόζους, μέχρι να αποπληρώσουμε το χρέος.
Ξέρετε πότε έφυγαν αυτοί οι δανειστές από την Αθήνα; Το 1978.
Ποιος ήτανε, να δεις, που είπε εκείνο με την ιστορία που επαναλαμβάνεται ως φάρσα;

Για περισσότερα Georgakopoulos.org

2 σχόλια:

  1. Οι δηλωσεις βαρουφακη, επιβεβαιωνουν τις χειροτερες υποψιες μου. Ο Τσιπρας ειναι προδοτης!
    Το δημοψηφισμα ηταν υποπτο για τους εξης λογους.
    1. Η ερωτηση ηταν τετοια, που ενα ΝΑΙ παρεδιδε την Ελλαδα δεμενη στους γερμναους, ενω ενα ΟΧΙ, μπορουσε να ερμηνευθει κατα το δοκουν.
    2. Ολοκληρο το συστημα προωθουσε πασει δυναμει ΝΑΙ. Τρομοκρατια και κλειστες τραπεζες. Η κυβερνηση την περιοδο αυτη, ηταν εκκωφαντικα απουσα.
    Το ΝΑΙ ηταν τοσο σιγουρο, ωστε ακομη και τα γραφεια στοιχηματων επαιζαν ΝΑΙ. Δειτε εδω τον κασιδιαρη να λεει στο σημειο 7'10',' οτι θα βγει το ΝΑΙ.
    Με το ΝΑΙ θα συνεβαιναν τα εξης:
    1. Η χωρα θα παραδινοταν ολοσχερως στους γερμανους, με λαϊκη ετυμηγορια.
    2. Ολα τα εγκληματα προδοσιας θα παραγραφονταν.
    3. Ο τσιπρας θα παρεμενε στην εξουσια, και μαλιστα ενισχυμενος, διοτι ηταν αυτος που τολμησε να απευθυνθει στον λαο!
    Το απολυτο κολπο. Ενα απιστευτα σατανικο κολπο.

    Σκονταψε στο επικο ΟΧΙ του ελληνικου λαου. Ενος λαου που επιμενει να αντιστεκεται. Αυτο ηταν που πανικοβαλε τον τσιπρα, οπως λεει στις δηλωσεις του ο βαρουφακης.
    Λεει συγκεκριμενα:
    .."Μπήκα στο πρωθυπουργικό γραφείο περιχαρής. Πετούσα στα σύννεφα που έσπρωχναν οι άνεμοι του λαϊκού ενθουσιασμού απ' τη νίκη της ελληνικής δημοκρατίας στο δημοψήφισμα. Μόλις μπήκα στο γραφείο ένιωσα αμέσως μια αίσθηση παραίτησης, μια αρνητικά φορτισμένη ατμόσφαιρα. Ήρθα αντιμέτωπος με ένα ηττοπαθές κλίμα, το οποίο ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με ό,τι συνέβαινε έξω. Εκείνη τη στιγμή αναγκάστηκα να πω στον πρωθυπουργό: αν θέλετε να αξιοποιήσετε την έξαψη της δημοκρατίας έξω από αυτό το κτίριο, μπορείτε να βασίζεστε πάνω μου. Αν όμως δεν μπορείτε να διαχειριστείτε αυτό το μεγαλειώδες 'όχι' σε μια μάλλον παράλογη πρόταση των Ευρωπαίων εταίρων μας τότε θα χαθώ μέσα στη νύχτα" αναφέρει χαρακτηριστικά για τη νύχτα του δημοψηφίσματος".
    O τσιπρας και η παρεα του, με το απιστευτο ΟΧΙ, βρεθηκαν σε πολυ δυσκολη θεση, διοτι τωρα η προσυμφωνημενη συμφωνια, επρεπε να γινει πραξικοπηματικα. Οπως και εγινε.
    Τσιπρα εισαι ενας αδιστακτος προδοτης. Τολμησες να σχεδιασεις και να επιχειρησεις το δεσιμο και την παραδοση της χωρας. Φτου σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Το 1897 η πτωχευμένη Ελλάδα επιτέθηκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία επειδή ο λαϊκισμένος όχλος πίστευε ότι η λύση του οικονομικού προβλήματος δεν ήταν οι μεταρρυθμίσεις του Τρικούπη, αλλά ένας επεκτατικός πόλεμος"

    Πώς είναι δυναντόν να είναι κανείς τόσο ανιστόρητος και να γράφει άρθρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.