14/7/15

Δημοσκόπηση: Επτά στους δέκα θέλουν να ψηφιστεί η συμφωνία από τη Βουλή

51,5% ΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ «ΘΕΤΙΚΗ»
Το 70,1% των πολιτών θέλουν η νέα συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές να ψηφιστεί από τη Βουλή, σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση της KΑΠΑ Research για «Το Βήμα»μ έναντι 25,3% που επιθυμούν να καταψηφιστεί.
Στα κύρια ευρήματα της δημοσκόπηση περιλαμβάνεται ότι το 51,5% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζουν «θετική» τη συμφωνία, ενώ αξόμη υψηλότερο είναι το ποσοστό εκείνων που τη χαρακτηρίζουν «αναγκαία», καθώς ανέρχεται στο 72%. Κάτι με το οποίο διαφωνεί το 25,3%.
Η κοινή γνώμη εξακολουθεί να εμφανίζεται αντίθετη στο ενδεχόμενο εκλογών, στην συντριπτική της πλειοψηφία, καθώς το 64,5% θεωρεί ότι πρέπει να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση με στήριξη από την παρούσα Βουλή, έναντι 31,2% που θεωρεί αναγκαία τη νέα προσφυγή στις κάλπες.
Αναφορικά με το σε ποιον επιρρίπτεται η ευθύνη για τα σκληρά μέτρα του νέου μνημονίου, το 48,7% θεωρεί υπεύθυνους τους Ευρωπαίους που δεν έδειξαν κατανόηση στο πρόβλημα της Ελλάδας, ενώ 44,4% την ελληνική κυβέρνηση που ακολούθησε λανθασμένη πολιτική.
Σημειώνεται οτι η πανελλαδική έρευνα της ΚΑΠΠΑ Research διεξήχθη στις 14 Ιουλίου στις 13 περιφέρειες της χώρας με δείγμα 762 ατόμων.
Ημερησία

7 σχόλια:

  1. Πως γίνεται το από το δημοψήφισμα του 62% κατά των μνημονίων (έστω της πρότασης Γιούνκερ που ήταν άκρως γενναιόδωρη σε σύγκριση με αυτά τα μέτρα), να θέλει τώρα το 70,1% να ψηφιστεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέξανδρε το μυρίζεις και εσύ;Κάποιος μαγειρέυει...αλλά δεν είναι ωραία η μυρωδιά...βρώμαει λίγο.

      Διαγραφή
    2. Είναι απλό...Στην δημοσκόπηση κάνουν ανάλυση των δεδομένων που έχουν συγκεντρώσει, ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ του εκλογικού σώματος....Στην δημοσκόπηση έλαβε μέρος περίπου το 62% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ του εκλογικού σώματος.Δηλαδή το 61.35% (και όχι 62%) που είπε όχι, ΔΕΝ αντιπροσωπεύει το 100% του εκλογικού σώματος.Για να μην το κουράζω λοιπόν, ένα μεγάλο ποσοστό από το υπόλοιπο 38% διαμορφώνει το σημερινό 70.1% που εγκρίνει τα μέτρα συν αυτούς που τα ενέκριναν στο δημοψήφισμα και πιθανόν συν ένα ποσοστό από αυτούς που είχαν ψηφίσει ΟΧΙ.

      Η στατιστική είναι μία "ύπουλη" επιστήμη, ΑΝ ξέρεις να την χειραγωγείς...

      Διαγραφή
  2. χαχαχαχα, μάλλον λάθος κάνετε, 9,5 στου 10 θέλουν την ψήφιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχαχα, μάλλον λάθος κάνετε, 9,5 στου 10 θέλουν την ψήφιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΗΜΑ και δημοσκοπηση... Ο ψυχαρης συνεχιζει να παιζει με την ζωή μας . Γυρίστε σελίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποιος είχε πει : υπάρχουν τα μικρά ψέματα, τα μέγάλα και οι στατιστικές. ή κάπως έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.