11/9/15

Η Αριστερά του αγρότη, του εργάτη και του συνταξιούχου - Σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο των 7.000 το χρόνο ο γιος του πρωθυπουργού!

ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ HILL, ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΙΚ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αγιασμός και πρώτο κουδούνι στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα σήμερα και το βάπτισμα του πυρός πήρε και ο μεγάλος γιος του Αλέξη Τσίπρα, Φοίβος-Παύλος, ο οποίος πήγε στο νηπιαγωγείο. 
Συνοδευόμενος από τη μητέρα του, Περιστέρα Μπαζιάνα, ο γιος του Αλέξη Τσίπρα έφτασε το πρωί σε ένα από τα πιο σικ σχολεία της Αθήνας, το ιστορικό ιδιωτικό νηπιαγωγείο της Σχολής Χιλλ, στην περιοχή της Πλάκας.
Ο μικρότερος γιος του Αλέξη Τσίπρα και της Μπέττυς Μπαζιάνα, Ορφέας-Ερνέστο, πηγαίνει στον ιδιωτικό παιδικό σταθμό «Αγκάλη», επίσης στη συνοικία της Πλάκας. 
Σχολή Χιλλ, από τα κορυφαία σχολεία στην Ελλάδα 
Η Σχολή Χιλλ θεωρείται ένα από τα κορυφαία σχολεία στη χώρα για τα προνήπια, νήπια και τα παιδιά του δημοτικού. Είναι ιδιωτική και τα δίδακτρα για ένα νήπιο είναι της τάξης των 7.000 ευρώ ετησίως. 
Η Σχολή Χιλλ είναι το παλαιότερο σχολείο στην Ελλάδα που εξακολουθεί να λειτουργεί, χωρίς διακοπή, μέχρι και σήμερα.
Οπως αναφέρει και το site του σχολείου «το ‘Hill Memorial School’ ιδρύθηκε από τον Αμερικάνο ιεραπόστολο John Hill και τη γυναίκα του Fanny Francis Mulligan, το 1831, τρία χρόνια πριν γίνει η Αθήνα πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.  Τα «εκπαιδευτικά καταστήματα του κ. Χίλλου» περιλάμβαναν «σχολείον κορασίδων», «σχολείον απόρων παίδων» και «διδασκαλείον θηλέων». Από το 1835, στις δραστηριότητες του σχολείου προστέθηκε η λειτουργία του πρώτου νηπιαγωγείου της χώρας, ενώ λίγα χρόνια αργότερα άρχισε να λειτουργεί και οικοτροφείο. 
Τα πρώτα χρόνια η Σχολή Χιλλ στεγαζόταν σε έναν τούρκικο πύργο κοντά στους Αέρηδες και τη χρονιά που η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα μεταφέρθηκε σε ένα νέο κτίριο, στη συμβολή των οδών Ν. Νικοδήμου και Θουκυδίδου, που σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ενός πολύ σύγχρονου, για την εποχή, σχολείου. Εκατό χρόνια αργότερα το κτίριο αυτό κατεδαφίστηκε και στη θέση του χτίστηκε ένα ολοκαίνουριο σχολείο, αυτό που έως σήμερα στεγάζει τη Σχολή Χιλλ.
Η διεύθυνση του σχολείου πέρασε από τους Χιλλ στις επόμενες γενιές, και έχει φτάσει μέχρι και σήμερα να λειτουργεί από μέλη της  πέμπτης και έκτης γενιάς της ίδιας οικογένειας». 
Πηγή: iefimerida

12 σχόλια:

  1. τα απλα δημοσια σχολεια,ειναι για τον λαουτζικο.οι μεγαλοι σε ακριβα ιδιωτικα σχολεια και κλινικες.ο αντρεας εκανε το Ε.Σ.Υ.αλλα ο ιδιος,πηγε στην βρετανια.ετσι και οι αλλοι κοπτονται για τα δημοσια,αλλα στελνουν τα παιδια τους,στα ιδιωτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...." οι αλλοι κοπτονται για τα δημοσια ".....

      κοπτονται;

      ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ;



      http://infognomonpolitics.blogspot.de/2015/09/blog-post_102.html

      Διαγραφή
  2. Σιγά μην έστελνε ο Τσίπρας τον κανακάρη του σε Δημόσιο ,μαζί με Αλβανάκια και Πακιστανάκια!

    Αν δεν κάνω λάθος, ακόμα και ή κόρη της συντρόφισας Παπαρήγα είχε σπουδάσδει σε Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο!!

    Παιδιά ,αφο'υ έχουν καταλάβει τι μακάκες είμαστε και μας δουλεύουν ,τι παραπονιόμαστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τής Παπαρήγα η κόρη, η Βασιλεία, το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών έχει τελειώσει. Σε σχετική ερώτηση που τής είχαν κάνει σε τηλεοπτική συνέντευξη, απάντησε ότι στο θέμα παιδεία, η οικογένειά της έδινε πάντα μεγάλη βαρύτητα.

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο αηδία μπορεί να αισθάνεσαι ακούγοντας και βλέποντας τους νεοθωμανούς να διατυμπανίζουν την διαφορετικότητα τους, αυτή για την οποία όλοι οι υπόλοιποι θεωρούνται και δακτυλοδείχνονται ως ρατσιστές.
    Κάποιος είπε …… αν δεν ξέρεις τα δικαιώματα σου, τότε δεν έχεις κανένα δικαίωμα.
    Το προσυπογράφω απολύτως.
    Αξιότιμοι συνομιλητές.
    Αυτοί οι οποίοι απευθύνονται σε ξενόφερτα εκπαιδευτικά ιδρύματα και συστήματα, είναι αυτοί που συντηρούν την μετανάστευση της ελληνικής νεολαίας, αυτοί που έχουν μετατρέψει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε πεζοδρόμιο, αυτοί οι οποίοι επιθυμούν να λένε ότι προέρχονται από τζάκι!
    Την ώρα που σχολές σαν την Χίλλ, ανέθρεφαν τα παιδιά της αθηναϊκής ελίτ,η πλειοψηφία της ελληνικής νεολαίας λιμοκτονούσε, πέθαινε από την χολέρα, δολοφονούσε, εκλιπαρούσε για ένα ζευγάρι γουρουνοτσάρουχα.
    Χάρις στην προσπάθεια μερικών ευγενικών την ψυχή και την διάθεση ελλήνων, η νεολαία βρήκε στέγη, τροφή, και κυρίως κοινωνικό και επαγγελματικό προσανατολισμό.
    Χατζηκώνστας ένα τρανό παράδειγμα.
    Σήμερα, βλέπουμε να επαναλαμβάνεται το αυτό σκηνικό μοντέλο.
    Τελικά αυτός ο λαός δεν θέλει να διδαχθεί από το παρελθόν του.
    Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν την ιστορία της ελληνικής νεολαίας και αυτούς που την διαχειρίσθηκαν και διαχειρίζονται, αρκεί να ανατρέξουν στα γενικά αρχεία του κράτους.
    Εκεί θα βρουν πολλά κοινά σημεία με το σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχετικά είναι αυτά, Γιώργο. Να σού θυμίσω ότι και ο Ιωάννης Καποδίστριας είχε γαλλική εκπαίδευση και μάλλον δεν έγραφε καν την ελληνική. Ομοίως γαλλική (μέση) εκπαίδευση είχε και ο Ιωάννης Μεταξάς. Άλλο βέβαια ότι αυτός φοίτησε στην ΣΣΕ, οπότε είχε την ανωτάτη ελληνική. Πάντως, αυτός είναι ο λόγος που μιλούσε κι έγραφε τόσο καλά την Γαλλική.

      Διαγραφή
    2. Ένα είναι απόλυτο , ότι όλα είναι σχετικά.
      Όσο για τον Καποδίστρια, το κυρίως λάθος του ήταν ότι δεν κατάφερε να αναγνωρίσει το μοντέλο λειτουργίας της νεοσύστατης χώρας και ΠΡΟΑΣΠΑΘΗΣΕ να εισαγάγει καινούργιους θεσμούς με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς.
      Σε μια χώρα, όπου μερικές χιλιάδες αγωνιστές, πέρασαν στο Τούρκικο στρατόπεδο πάλι, γιατί το νεοσύστατο κράτος το μάστιζαν οι έριδες και οι μεταεπαναστατικές πολιτικές και οικονομικές απαιτήσεις.
      Αυτό ακριβώς το πρόβλημα υπάρχει και σήμερα με την Σομαλία, την Υεμένη και πολλές άλλες χώρες , όπου ενώ η κυριαρχία των elders και των tribes είναι διαχρονική και αναμφισβήτητη, ειδικά οι αμερικανοί , θέλουν να μεταφυτεύσουν την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ η οποία είναι άγνωστη, εχθρική έννοια και λειτουργία για τις τοπικές κουλτούρες και συνήθειες.
      Γνωστό το σλόγκαν, καθίστε καλά γιατί οι αμερικανοί θα μας/σας φέρουν την δημοκρατία!!
      Εννοούν βεβαίως τον ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!
      Βλέπουμε λοιπόν ότι η δολοφονία του Καποδίστρια οφείλεται και μόνο στην άγνοια; ενθουσιασμό για αλλαγή; περί των τοπικών ζητημάτων που πρόεκυψε και μόνο από την έλλειψη επαφής, πιθανόν δικαιολογημένα;; με την ελληνική παιδεία και κοινωνία.
      Αυτό το σημείο είναι εξαιρετικά σημαντικό, διότι επισημαίνεται δεόντως και στο ΔΟΓΜΑ του ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ, όπου κρούεται ο κώδων κινδύνου δια την ανεξέλεγκτη εισδοχή-αποδοχή και ενσωμάτωση στην στρατιωτική εκπαίδευση και σχεδιασμό ξένων μέτρων και σταθμών που δεν συνάδουν με την ελληνική πραγματικότητα και νοοτροπία!
      ΔΟΓΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ.

      Διαγραφή
    3. "Ένα είναι απόλυτο , ότι όλα είναι σχετικά"
      Σοφόν το σαφές.

      Ασφαλέστατα, ο Καποδίστριας δεν γνώριζε την ελληνική νοοτροπία (αυτό το μαρτυρούν και βιογράφοι του, όπως ο Σ. Τρικούπης) και γι αυτό έκανε λάθη. Άλλωστε, ως Επτανήσιος, δεν είχε έλθει καθόλου σ' επαφή με τον υπόδουλο Μοριά. Πώς να την μάθει; Ήταν Ευρωπαίος, με όλη την σημασία τής λέξεως.

      Όμως, δεν μπορεί να τού αμφισβητηθεί το ήθος και η αγπάη για την Πατρίδα. Αυτό θέλω να πω.

      Διαγραφή
  6. Δοθείσης δε της ευκαιρίας, να θυμίσουμε ότι ο ΜΑΟ είχε πεί σε ανύποπτο χρόνο:
    Οσες μεταμφιέσεις και να κάνει ο πίθηκος , δεν μπορεί να κρύψει την ουρά του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.