9/9/15

Η Τουρκία κλείνει τρεις συνοριακές πύλες, υπό το φόβο του ΡΚΚ

Ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις σε δεκάδες πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν και ενώ η τουρκική κοινωνία δεν έχει συνέλθει ακόμα από τους 33 νεκρούς, στρατιωτικούς και αστυνομικούς, των τριών τελευταίων ημερών, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει για ένα διάστημα τρεις συνοριακές πύλες, αυτές του Εσέντερε (Esendere)  και του Σαράϋ (Saray), που συνδέουν την Τουρκία  με το Ιράν και την πύλη του Ουζουμλού (Üzümlü), που συνδέει την Τουρκία με το αυτόνομο Κουρδιστάν και το Ιράκ.

Στις πύλες αυτές εμφανίζονται προβλήματα ασφαλείας, επειδή στις ευρύτερες περιοχές τον έλεγχο του χώρου τον έχουν σε μεγάλο βαθμό τον έχουν οι αντάρτες του ΡΚΚ.
Τις προηγούμενες ημέρες είχαν απαχθεί από τους αντάρτες υπάλληλοι από συνοριακές πύλες, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι προχθές, με τη διαμεσολάβηση οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

3 σχόλια:

  1. Είχα σχολιάσει και σε παλαιότερη ανάρτηση, ότι αν το HDP, δηλαδή, Ντεμιρτάς και Γιουκσέκνταγ, χειριστεί με μαεστρία την προκύψασα κατάσταση, τότε είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να σημάνει η αρχή του τέλους για το σύστημα Ερντογάν.
    Ήδη, οι ειδήσεις από την Τουρκία αναφέρουν ότι παρατηρείται ελάχιστη άνοδος του AKP, χωρίς να καρπώνεται ο wannabe Σουλτάνος δημοσκοπικά κέρδη, από τα φέρετρα των Τούρκων στελεχών και οπλιτών των Τ.Ε.Δ.
    Αντιθέτως, ίσως όλος αυτός ο λάκκος, τον οποίον το σύστημα Ερντογάν έσκαψε, χρησιμεύσει προκειμένου να πέσει ο ίδιος και οι συν αυτώ μέσα, διότι είναι πιθανό να υποστεί χειρότερη ήττα στις επαναληπτικές της 1ης Νοεμβρίου.
    Με δηλώσεις του ο Ντεμιρτάς, σήμερα, κατέστη σαφές ότι είναι αδύνατη η διεξαγωγή εκλογών κάτω από αυτές τις πολεμικές συνθήκες.
    Μάλλον πρέπει να απαιτηθεί από το τουρκικό κράτος, για εκλογικούς λόγους, κατάπαυση πυρός εν είδει προσωρινής ανακωχής, ώστε οι εκλογές να διενεργηθούν σε συνθήκες σχετικής ομαλότητας.
    Έτσι, και το HDP θα έχει τη δυνατότητα να διεξαγάγει προεκλογική εκστρατεία, χωρίς να θεωρείται καθημερινά υπαίτιο για τους δεκάδες Τούρκους νεκρούς και το σύστημα Ερντογάν θα χάσει το μοναδικό επιχείρημα που έχει -σε βάρος του φιλοκουρδικού κόμματος- και το οποίο απευθύνεται στο θυμικό των ψηφοφόρων.

    Οι δηλώσεις του Ντεμιρτάς εδώ: http://www.onalert.gr/stories/demirtas-h-katastash-ka8ista-adynath-die3agwgh-twn-eklogwn/44671

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ως άνω γερμανικός χάρτης δείχνει την κατεχόμενη Κύπρο ως Τουρκικό έδαφος! Από κάτι τέτοιες λεπτομέρειες φαίνεται πως αντιλαμβάνονται οι ισχυροί δρώντες των διεθνών σχέσεων κάποια θέματα τα οποία για εμάς είναι θέματα εθνικής επιβίωσης. Η Ελλάδα και κάθε κυβέρνησή της έχει να αντιπαλεύσει με "θηρία'' που έχουν παγιωμένες αντιλήψεις πάνω σε ευαίσθητα, για μας, θέματα οι οποίες αντιλήψεις δεν είναι και πολύ ευνοϊκές για τα δίκαια ή συμφέροντά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.