14/9/15

Άρματα μάχης ανέπτυξε η Ρωσία σε συριακό αεροδρόμιο


REUTERS/STRINGER Φωτογραφία αρχείου
Η Ρωσία ανέπτυξε επτά άρματα μάχης σε συριακό αεροδρόμιο, όπου έχει ήδη αρχίσει έργα οχύρωσης, τόνισαν στο πρακτορείο Reuters δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι τη Δευτέρα.
Επτά ρωσικά τανκς τύπου T-90 αναπτύχθηκαν στο αεροδρόμιο της Λαττάκειας, προπυργίου του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Οι Ρώσοι φέρονται, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, να έχουν αναπτύξει και πυροβολικό στην περιοχή.
Ναυτεμπορική

2 σχόλια:

  1. Ο τελικός στόχος των δολοφόνων του ISIS και των πατρόνων τους είναι ο Ρωσικός Καύκασος. Κατά συνέπεια θεωρώ σίγουρο ότι θα επιτεθούν στους Ρώσους στρατιώτες που αναπτύσσονται στην Συρία.
    Θα στείλουν βομβιστές αυτοκτονίας καταπάνω τους και μετά θα χτυπήσουν όπως κάνουν τόσες φορές.
    Ο ι Ρώσοι φυσικά θα απαντήσουν και θα γενικευθεί η σύρραξη.
    Εμείς όμως μέσα στο νιρβάνα μας κάνουμε εκλογές.
    Κανείς πολιτικός ταγός δεν ασχολείται με τα φλέγοντα γεωπολιτικά θέματα που μας επηρρεάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν ένα χρόνο περίπου, στις 3/9/2014 (για όσους θυμούνται) κάποιοι σχολιαστές είχαμε κάνει μια αναλυτική συζήτηση(με σοβαρότητα αλλά και χιούμορ, τα είχε όλα εκείνη η συζήτηση) για το Συριακό και είχαμε προβλέψει πως αν οι ισλαμιστές συνεχίσουν να απειλούν τα ρωσικά συμφέροντα σε Μέση Ανατολή και Καύκασο , η Μόσχα θα εγκρίνει την αποστολή(χωρισμένα σε 2 - 3 στάδια-φάσεις) στη Συρία ή και το Ιράκ, σύγχρονου ρωσικού πολεμικού υλικού και αλεξιπτωτιστών (VDV)..Μάλιστα είχαμε πει χαρακτηριστικά ότι σε αυτή τη περίπτωση:

    "Η πρώτη αντίδραση της αρκούδας θα είναι με την αφρόκρεμα των Spetsnaz και λίγα αλλά κατάλληλα μαχητικά αεροσκάφη να σφάξει μερικούς "Σεϊχηδες" όπως στην Τσετσενία παλιά".

    Οι Spetsnaz λοιπόν μετά από 8-12 μήνες κατέβηκαν όπως και τα πρώτα 6 Mig 31.

    Στη συνέχεια (ακριβώς στους 12 μήνες δηλαδή Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2015) είδαμε
    να προχωράνε στη Β' φάση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

    Προχωρήσανε στην αποστολή σύγχρονου πολεμικού υλικού.
    Ως υλικό Α' καατηγορίας μπορεί να χαρακτηριστεί πχ o ATGM kORNET, τα APC BTR 82, MLRS Smerch, τανκς T-90, οχήματα Tigr, ειδικά θωρακισμένα φορτηγά Kamaz Typhoon και πυραυλικά αντιαεροπορικά Pantsir..Άλλα από αυτά δίνονται απευθείας στον Συριακό στρατό για χρήση και άλλα αποτελούν το αρχικό πυρήνα δυνάμεων των Ρώσων στην αεροπορική βάση που φτιάχνουν.

    Μάλιστα κάποιοι από μας είχαμε πει πάνω σε εκείνη τη συζήτηση πριν ένα χρόνο πως θα ολοκληρωθεί το βασικό στάδιο αποστολής πολεμικού υλίκού:

    "Εντός 15 ημερών η Μόσχα μπορεί να στείλει κάτω τα κατάλληλα πλοία με πυραύλους" (κι άλλα που γράφαμε)
    ΚΑΙ
    " ο τεράστιος στόλος μεταγωγικών αεροσκαφών της το επιτρέπει"

    Τέλη Αυγούστου 2015 μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2015 μας κάνει 15-20 μέρες .

    Η Γ' φάση που είχαμε αναφέρει περιλαμβάνει μονάδες Ρώσων αλεξιπτωτιστών (VDV).

    Από όλο αυτό το παζλ λείπουν μόνο οι τελευταίοι κι αν χρησιμοποιηθούν το σκηνικό στην περιοχή θα είναι πολύ επικίνδυνο.
    Οι Ρώσοι με τις πράξεις τους βήμα προς βήμα δείχνουν για το τι είναι ικανοί να κάνουν σε επόμενη φάση αν απαιτηθεί. Αυτό καλά θα κάνουν κάποιοι να το υπολογίσουν πολύ σοβαρά και να μην βάλουν τους Τούρκους ή τους Ισλαμιστές να κάνουν καμιά υπερβολικά παράτολμη κίνηση που θα παταχθεί αμείλικτα με τον γνωστό ρωσικό τρόπο Γεωργίας 2008 και Κριμαίας 2014..
    Η κατοχή αεροπορικής βάσης με υψηλή ικανότητα άμυνας της είναι βασική προϋπόθεση για την ασφαλή ανάπτυξη αερομεταφερόμενων δυνάμεων (αν απαιτηθεί κι αυτό) και θες να αποφύγεις πτώσεις με αλεξίπτωτα που σημαίνει απώλειες ανθρώπων και υλικού πριν πατήσουν καν το έδαφος.

    Η Ρωσική ηγεσία δεν θα κάνει πίσω στο Συριακό διότι θα κινδυνέψουν ανεπανόρθωτα τα ρωσικά συμφέροντα σε Μέση Ανατολή, Καύκασο μέχρι Βόρεια δυτική Ευρωπαϊκή Ρωσία. Θα κινδυνέψει η ίδια η εσωτερική ασφάλεια της Ρωσίας. Είναι μία αλυσίδα ασφαλειας που δεν επιτρέπεται να σπάσει κανένας κρίκος. Έστειλε υλικό κατηγορίας Α' και το υλικό αυτό δεν το στέλνεις οπουδήποτε αλλά εκεί που πας αποφασισμένος για να μείνεις.

    Η σημερινή ρωσική ηγεσία έχει αποδείξει από το 2000 -2002) με πράξεις και δηλώσεις(https://www.youtube.com/watch?v=-s2xltFxQn4) ότι στο θέμα των Ισλαμιστών δεν θα δείξει καμία ανοχή (πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου).
    Στη συνέχεια απέδειξε στη Γεωργία(2008) και στην Κριμαία(2014) ότι οποιαδήποτε απόπειρα στρατηγικής περικύκλωσης της Ρωσίας και προσπάθεια δημιουργίας εσωτερικών προβλημάτων θα αποτύχει. Κάποιοι δεν θέλουν να αποδεχτούν ότι η Ρωσία είναι μια υπερδύναμη(όχι η πρώτη αλλά είναι) και έχουν δημιουργήσει καταστάσεις πολύ επικίνδυνες ειδικά σε περιοχές στις οποίες υπάρχουν ευαίσθητες διαχρονικές ισορροπίες.

    Κάθε χώρα έχει τα συμφέροντα της και η Ρωσία του σήμερα είναι μια χώρα που σε αντίθεση με το παρελθόν είναι σε θέση να αντιδράσει γρήγορα και αποτελεσματικά.
    Όποιος δεν μπορεί να το αποδεχθεί θα πληρώσει τον λογαριασμό. Το Συριακό πρέπει να κλείσει διότι το Ισλαμικό τέρας που έχει δημιουργηθεί, όσο μένει, μπορεί να γίνει η αιτία πολύ μεγαλύτερης αστάθειας (για να το πούμε κομψά)..




    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.