13/4/19

«Αυτοδιοικητικές εκλογές: η δημοκρατική πρόταση του δέλτα» - Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου 2019, το δέλτα - πολιτική επανάσταση διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση.
Η εκδήλωση, με θέμα 
«Αυτοδιοικητικές εκλογές: η δημοκρατική πρόταση του δέλτα»
 θα αναφερθεί στην επίσημη θέση του κινήματος για τις εκλογές των Ο.Τ.Α., ενώ θα παρουσιαστούν και αναλυτικές προτάσεις για την υπέρβαση του ελλείμματος δημοκρατίας στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Μιλούν οι:
Αναστάσιος Συριανός
Σταύρος Καλεντερίδης
Συντονίζει η Γεωργία Εταιρίδου

Η Είσοδος είναι Ελεύθερη

1 σχόλιο:

  1. Ποια είναι τα τρελα Βιογραφικά στοιχεία του Γιώργου Καραμπελια που γοήτευσαν τον Σαββα Καλιντεριδη.
    Γεννήθηκε το 1946 στην Κάτω Αχαΐα από οικογένεια με κομμουνιστική δράση (σαν επικυνδινος κομμουνιστης ο πατέρας του είχε φυλακιστεί στην Ακροναυπλία επί Μεταξά και είχε εξοριστεί στην Ικαρία, και τον Αϊ Στράτη). Σαν εξαιρετικό μυαλο, ο Γιωργος, περασε στην Ιατρική και εγινε μελος των Λαμπράκηδων και των μαοϊκών του ΚΚΕ( μ-λ) της ΠΠΣΠ, το 1964 έως το 1967. Διέκοψε την ιατρικη και «αυτοεξορίστηκε» το 1967, και οπως ολοι οι εξαιρετικοί πτωχοί προλετάριοι, εκανε οικονομικες σπουδές στην Γαλλία, μέχρι το 1974. Εκει συμμετέχει στο αντιδικτατορικό κίνημα, στον «Μάη του ’68», στο Αντιφασιστικού Κινήματος Ελλάδας (ΑΚΕ), και στη γαλλική Οργάνωση Gauche Prolétarienne. Επιστρέφει στην Ελλάδα το 1974, και συμμετέχει στην Μαοϊκή οργάνωση «Ομάδα για μια Προλεταριακή Αριστερά» (ΟΠΑ). Το 1976-1978, εξέδιδε την εφημερίδα Εργατικός Αγώνας. Το 1980, δημιούργησε το βιβλιοπωλείο Κομμούνα, μετέπειτα Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο και τις Εναλλακτικές Εκδόσεις.
    Το 1976, δικάστηκε μαζί με άλλους ως «ηθικός αυτουργός» στις απεργιες, υπέρ της αποβιομηχανισης της χωρας που εκλεισε τα εργοστασια, της 25ης Μαΐου, ενώ το 1977 συλλαμβάνεται στη Θεσσαλονίκη για παρομοιους λογους και καταδικάζεται πρωτόδικα σε δύο χρόνια φυλακή αλλά φυλακίζεται μονο δύο μήνες στο Επταπύργιο, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης και την αποφυλάκισή του. Το 1977-1980, εξέδιδε το θεωρητικό περιοδικό Προλεταριακή Αριστερά και το μηνιαίο «Πολιτικό Δελτίο Πληροφόρησης» το οποίο μετεξελίχθηκε στο περιοδικό Ρήξη, που εκδίδεται από το 1979 έως το 1993.
    Υπήρξε μέλος της Οργάνωσης «Ρήξη» από το 1980 έως το 1989 και εν συνεχεία ηγετικό μέλος της «Πράσινης Εναλλακτικής Κίνησης», μέλους της Ομοσπονδίας Οικολογικών-Εναλλακτικών Οργανώσεων και ιδρυτικό μέλος και μέλος της Γραμματείας των «Οικολόγων–Εναλλακτικών». Επιστρεφει στο Παρίσι στο διάστημα 1988-1993, οπου πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμά του από την Οικονομική Σχολή των Παρισίων (Paris VII). Επι ΠΑΣΟΚ, 1993 έως το 1994, εκανε την βαρειά δουλεια του διευθυντή, στον Τομέα Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης του ΚΕΘΕΑ, για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά.....Είναι παντρεμένος με τη γιατρό και μεταφράστρια, Χριστίνα Σταματοπούλου.
    Αυτος ο πολιτικος γυρολογος, αφου περασε μεσα απο το κλίμα της γενικότερης αμφισβήτησης της δεκαετίας του ’60, από το 1966 ήδη, απομακρύνεται οριστικά από τον σοβιετικό μαρξισμό, γνωρίζει τους «αιρετικούς» μαρξιστές και την κριτική του Κορνήλιου Καστοριάδη για τη Σοβιετική Ενωση. Ωστοσο στηριζει κινεζική επανάσταση εχοντας ταύτιση με την πολιτιστική επανάσταση (ακουτε ???) και όχι πάντα με την κρατική πολιτική της Κίνας και παρεχει κριτικη υποστήριξη στην Αλβανία του Εμβέρ Χότζα!!!!!!!!!!.

    Μετα ολα αυτα το 1989, οι ιδεολογικές του αναζητήσεις αλλά και οι ιστορικές εξελίξεις τον οδηγούν στην αναβάθμιση του ρόλου του έθνους και της εθνικής ταυτότητας συνολικά, καθώς και στην αναγνώριση της σημασίας της Ορθοδοξίας ως βασικού συνθετικού στοιχείου αυτής της ταυτότητας. Και απο τοτε εγινε θερμος Ελληνας Πατριωτης, μαρτυρας υπερασπισης της 17 Νοεμβρη, ενα σπανιο ειδος «αριστερου δημοκρατη Εθνικιστη, που γοητευσε το Σαββα Καλιντεριδη και ζηταει την ψηφο των Αθηναιων......


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.