13/4/19

Κ. Γαβράς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ένα μέρος του ελληνικού Τύπου με προσβάλλει με τον χειρότερο τρόπο

Ένα μέρος του ελληνικού Τύπου με προσβάλλει με τον χειρότερο τρόπο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, σχετικά με δημοσιεύματα για την υπαγωγή κινηματογραφικής ταινίας του στις προβλέψεις του Νόμου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών.
Ο Έλληνας σκηνοθέτης ο οποίος έχει βραβευθεί με ταινίες του στα Φεστιβάλ Καννών και Βερολίνου και έχει αποσπάσει βραβεία Όσκαρ, BAFTA και Cesar δήλωσε:

«Κάνω ταινίες εδώ και πενήντα χρόνια. Έχω κριθεί τόσο εγώ όσο και οι ταινίες μου με τον χειρότερο αλλά και με τον καλύτερο τρόπο. Ποτέ όμως δεν γράφτηκε ότι χρηματοδοτήθηκα από μια κυβέρνηση για να προωθήσω την πολιτική της ή τα σχέδια της. Συνέβη αυτό στην Ελλάδα όπου ήρθα να γυρίσω ταινία για πρώτη φορά. Ένα μέρος του τύπου της χώρας από την οποία κατάγομαι με προσβάλλει με τον χειρότερο τρόπο».

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

18 σχόλια:

  1. Ο Γαβράς είναι υπεύθυνος για έναν από τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς λιβέλους που έχουν ποτέ παραχθεί. Και αναφέρομαι στην ταινία "Amen". Θα πρέπει κάποια στιγμή να απολογηθεί. Εμείς σαν συμπατριώτες του θα πρέπει να ντρεπόμαστε για αυτήν την ταινία. Το θέμα θα το αναπτύξω με αναμφισβήτητα ντοκουμέντα, στις επόμενες 3-4 μέρες. (Σημείωση: Η κριτική μου αυτή στον Γαβρά δεν έχει καμία σχέση με την ταινία "Ζ". Θεωρώ ότι ο Σαρτζετάκης ήταν μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που πέρασαν από τον Δημόσιο Βίο της Ελλάδας και η στάση της Δεξιάς εναντίον του όταν ήταν Πρόεδρος ήταν ένα μεγαλύτερα λάθη της για τα οποία θα έπρεπε να ντρέπεται. Θεωρώ τον Σαρτζετάκη μεγαλύτερη προσωπικότητα από τον Καραμανλή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλως και ειναι μεγαλητερη προσωπικοτητα απο τον Καραμανλη ο κυριος που ηθελε το κ κεφαλαιο γιατι εφερε λαθραια αιρ κοντισιον απο το επισημο ταξι του στην Κινα για την βιλα που εκτιζε οσο ασκουσε τα προεδρικα καθηκοντα της δυστοιχους μπανανιας μας,μπορουσε ο Καραμανλης να κανει κατι αναλογο,οχι βεβαια, εκανε πολυ μικροτερα πραγματα οπως εβαλε τη χωρα στην εοκ και φαγανε δις απο τα κονδυλια που ερεαν ολοι οι πασοκτσιδες,ασημαντα πραγματα δηλαδη πως να το κανουμε.

      Διαγραφή
  2. Ευριπίδης Μπίλλης
    Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω για τον κύριο “αριστερό" μία παλιά ιστορία του 2009

    « Αντιρατσιστική» προπαγάνδα Παύλου Τσίμα του Σόρος και Γαβρά του «αριστερού» (2009)

    Με όσα συμβαίνουν στη χώρα μας ξεχάσαμε το λαθρομεταναστευτικό.

    Το θυμήθηκα υποχρεωτικά βλέποντας αργά το βράδυ στο κανάλι που μας αποκαλεί «Ελληναράδες», τον γνωστό συνεργάτη του Σόρος κ. Παύλο Τσίμα να συνομιλεί με τον απασχολήσαντα πρόσφατα το Πανελλήνιο σκηνοθέτη Γαβρά που ως «γνωστόν» είχε πρόσφατα σε φιλμ του «περιγράψει» τους κυρίως υπαίτιους της καταστροφής του Παρθενώνα.

    Στην χθεσινή νυκτερινή εκπομπή οι κ.κ. Τσίμας και Γαβράς εκάθοντο σε ένα καφενείο πλήρες Αφρικανών λάθρο ή σκέτο μεταναστών, δεν μπορώ να γνωρίζω.

    Οι πλείστοι των Αφρικανών, σε ένα απίθανο σκηνοθετικό ντεκόρ, υποθέτω του κ. Γαβρά, εκάπνιζαν ναργιλέ με τουμπεκί ή με άλλα χρησιμοποιούμενα στον ναργιλέ για κάπνισμα. Η εξακρίβωση του χρησιμοποιούμενου για κάπνισμα υλικού ήταν δυστυχώς αδύνατη μέσω της εικόνας της τηλεόρασης.
    Μόνον υποθέσεις μπορούσε να κάνει κανείς από το ύφος της μεγάλης ή μικρής ευδαιμονίας στα πρόσωπα των καπνιζόντων Αφρικανών.
    Στο ντεκόρ αυτό οι κ. κ. Τσίμας και Γαβράς περιέγραφαν πόσο δυστυχείς είναι οι μετανάστες με επιπλέον τον κ. Γαβρά να θυμίζει υποκινούμενος από τον κ. Τσίμα πώς και αυτός όπως και πολλοί Έλληνες υπήρξε μετανάστης και να περιγράφει τις δυσκολίες που πέρασε με εξαγόμενο συμπέρασμα ότι πρέπει και εμείς να είμαστε φιλάνθρωποι σε όποιον κτυπήσει την πόρτα μας (μάλλον δεν την κτυπάνε μπαίνουν με το έτσι θέλω), έστω και εάν ακόμα (το συμπέρασμα είναι δικό μου και οφείλεται στο όχι ποσοστώσεις στους λαθρομετανάστες) ολόκληρο, το Πακιστάν, ή το Ιράκ, ή το Αφγανιστάν, κτλ., θελήσουν να τους φιλοξενήσουμε στην ωραία και φιλόξενη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κ. Γαβράς είναι ένας πασίγνωστος σκηνοθέτης και κάνει τη δουλειά που ξέρει. Ο κ. Παπάς χρηματοδότησε τη ταινία για τον Γιάνη(με ένα ν) με 630.000Ευρώ και αυτό είναι που ξενίζει, γιατί ο Γιάνης έχει πει τόσα πολλά και έχει κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε αυτή η "γενναιοδωρία" με τα λεφτά των άλλων να φαίνεται μυστήρια έως και σκόπιμη. Στην Ελλάδα όλοι οι "ψυχοπονιάρηδες με αμοιβή" σκόπιμα μπερδεύουν τον Έλληνα μετανάστη με 100 δικαιολογητικά, προσκλήσεις, βίζες και εξέταση και των δοντιών του, όπως τα άλογα, με αυτούς που παραβιάζουν χερσαία και θαλάσσια( έχει και η θάλασσα κ. Πρωθυπουργέ) σύνορα. Τέλος, ένας δυναμικός και ανεξάρτητος δημοσιογράφος θα έπρεπε να κάνει μία ερώτηση στους κ. Παπά και Γαβρά, αν θα χρηματοδοτούσαν και γύριζαν ταινία για την "ΕΛΕΝΗ" του Γκατζογιάννη, ή τον ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ", που σε σχέση με τον τύπο που έκλεισε τις Τράπεζες και έτρωγε τις ψαρούκλες με την γυναίκα του στο μπαλκόνι του με θέα την Ακρόπολη, είναι τεράστιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      Δεν πιστεύω να βγω λανθασμένος.
      Ότι στόχος της ταινίας του είναι να καταλήξει στο τέλος να "εξαίρει" το θάρρος του Τσίπρα και των λοιπών . Ότι καλά έκαναν και πραξικοπηματικά παραβίασαν το Σύνταγμα και τη θέληση του Ελληνισμού για ΟΧΙ στα μνημόνια, στην υποδούλωση, στη γενοκτονία και στη δήμευση του εθνικού και ιδιωτικού πλούτου την έκαναν ΝΑΙ σε αυτά.
      Βέβαια στο αναμενόμενο αυτό συμπέρασμα του εθνομηδενιστή «φιλανθρώπου» Γαβρά, θα υπερθεματίζουν όλοι οι κατοχικοί καθώς και η κατοχή. Και δεν αποκλείεται να βραβευθεί ο Γαβράς στο φεστιβάλ του Βερολίνου.

      Διαγραφή
  4. Από έναν γενίτσαρο προπαγανδιστή της αριστεράς, και μάλιστα στην πιό ακραία της μορφή, δεν μπορεί να περιμένεις αντικειμενικότητα. Εκανε πολύ κακό στην Πατρίδα, και συνεχίζει. Σαν γνήσιος κομμουνιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε παιδιά, ανεξάρτητα από τον Γαβρά, μπορεί κάποιος να μου πει μια προσωπικότητα της χώρας που να μην κατηγορήθηκε, να μηνσυκοφαντήθηκε, να μη λασπώθηκε, από την εποχή του Μαραθώνα ως σήμερα; Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο που στην περίπτωση του Γαβρά, ο λασπολόγος και συκοφάντης είναι ο ίδιος. Αυτός πρέπει να απολογηθεί για συκοφαντίες που έχει διαπράξει.

      Διαγραφή
    2. ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ
      διονύσιος σολωμός

      Καί πολλοί άλλοι που δεν ήταν ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΙΑ λελέδες αριστεροί ...

      Διαγραφή
  6. Αν ειναι σοφρων...εξυπνος..εχει γνωσεις..κουλτουρα...ψαγμενος...οξυδερκης...αναλυτικος...διαβασμενος...ηθικο στοιχειο...με γενικη μορφωση σε πολλα..........Πως δεν διεκρινε τι ακριβως ειναι η αριστερα....η δεξια....και το παρδαλο κατσικι ακομη ?? Αν ειναι οπως λετε..
    ....ποτε θα το διακρινει ? Ποτε ?? Διοτι.τοτε ολα τα ανωτερω...αναιρουνται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Αν ειναι σοφρων...εξυπνος..εχει γνωσεις..κουλτουρα...ψαγμενος...οξυδερκης...αναλυτικος...διαβασμενος...ηθικο στοιχειο...με γενικη μορφωση σε πολλα<

      και Πόντιος!

      Διαγραφή
    2. Αυτο ειναι σχετικο.Υπαρχουν και Ποντιοι..νορμαλ.Δεν κατανοω τι ειναι αυτο με τον γενικο σεβασμο στο πνευμα των ανθρωπων που ερχονται απ την αριστερα ...η την δεξια. Λες και το μετρο του μυαλου...η της ηθικης ειναι η πολιτικη προελευση..Αυτη η αναγωγη της πολιτικης σε πασπαρτου...μαγικη σκονη ...πανακεια...φιλοσοφικη λιθο...στην χωρα μας...αγγιζει την ....μανια...Αγνωστο γιατι.Ειναι η ελαφροτητα στην σκεψη ? Ειναι η προχειροτητα ?? Παντως μοιαζει σαν να ξεμπερδευεις μια κι εξω...με ολα.Ταξινομεις πολιτικα ....τελος....η καις....η ..δοξαζεις.Κατασταλαζεις τακα τακα....και πας για καφε...Βεβαια η ιδια ισχυει και για το θυμα...Λεει πχ...." ειμαι αυτο..δοξαστε με...η καψτε με..ξεμπερδεψα κι εγω..." κι αυτος για καφε παει μετα.Βεβαια αυτοι της αριστερας τοχουν παραξεφτηλησει ..σαν φορεις του πνευματος ..Ατλαντες του κοσμου...αχθοφοροι του...αφου απ το βαρος το πνευματικο οταν φευγουν....γερνουν σαν λυγαριες.....Μιλαμε για βαρυτητα οκ ?? Πεδιο ..4 τρις Γκαους...στρευλωνουν τον χωροχρονο...σε καμπυλη...Εντυπωσιακο εε ?? Να κοιταξε πχ. αυτον τον αρχιερεα του Αχουρα Μασδα...τον Φιλη...του Συριζα...Δεν κουβαλα βαρυτητα ?? Δεν μιλα σαν τον Αριμαν στις μαζες ?? Μυστης....κατσε καλα.Ενα σωρο τετοιοι...γερνουν.ολοι...Αλλα κουβαλουν ολοκληρο τον ...Διαφωτισμο.....δεν ειναι λιγο...( ποτε δεν ειπαν στον κοσμο..με τι διαφωτιστηκε...απο που βρηκαν τον ...γλομπο..Αμολανε την παπαρια λες και δεν υπηρξε ηλεκτρικο ρευμα αλλα μονο γλομπος...Τελος παντων...αδιεξοδο παλι...Μια μερα θα συνελθουμε απ το τακα τακα μαμ...

      Διαγραφή
  7. Σε αυτό το σχόλιο θα αναλύσω το μέγεθος της αθλιότητας που πραγματοποίησε ο Γαβράς με την ταινία “Amen”. Στην ταινία αυτήν παρουσιάζει τον Πάπα Πίο ΧΙΙ ως συνεργάτη τον Ναζί. Πρόκειται για αντιστροφή της πραγματικότητας. Για λίβελο χωρίς προηγούμενο. Αποτελεί ντροπή για την χώρα που χρηματοδοτεί έναν τέτοιον συκοφάντη.
    Η ανάλυσή μου θα έχει 3 κεφάλαια:
    1) Ο αυτόπτης μάρτυρας Israel Zolli
    2) Ο Χίτλερ ήταν εχθρός του καθολικισμού πριν ακόμα γίνει αντισημίτης
    3) Σε τι απέβλεπε ο Γαβράς με τον λίβελο.

    1) Ο αυτόπτης μάρτυρας Israel Zolli
    Έχω μπροστά μου τον μνημειώδες βιβλίο του Eugenio (Israel) Zolli “Before the Dawn”. O Eugenio Zolli υπήρξε ο αρχιραββίνος της Ρώμης κατά την διάρκεια της κατοχής. Ήταν καθηγητής φιλοσοφίας, Εβραικής γλώσσας και φιλολογίας καθώς και Σημιτικών γλωσσών και φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβας αρχικά και αργότερα στον Πανεπιστήμιο της Ρώμης.
    Ας δούμε γιατί ο Eugenio Zolli ήταν πιο αξιόπιστος μάρτυρας για την στάση του Πάπα έναντι των Εβραίων σε σχέση με τον Γαβρά για να μην μείνει καμία αμφιβολία και στον πιο αφελή:
    Ο Zolli ήταν ένας ακαδημαϊκός, που σημαίνει βάθος σε ότι καταπιάνεται ενώ ο Γαβράς είναι στην πραγματικότητα ένας αρτίστας. Μπορεί να εμφανίζεται ως διανοούμενος για παράδειγμα σε σύγκριση με την Μενεγάκη, αλλά δεν παύει να παραμένει στην επιφάνεια των θεμάτων. Θα θυμίσω η Μεγάλη Συναγωγή της Ρώμης υπάρχει από το 200 πχ . Και όλοι ξέρουμε ότι αν για κάτι φημίζονται οι Εβραίοι είναι για τους διανοούμενούς τους. Δεν είναι κάτι απλό να είσαι ο αρχιραββίνος (και πρύτανης του Ιερατικού (Ραβινικού) Κολεγίου) της Ρώμης.
    Ο Zolli γεννήθηκε Αυστριακός υπήκοος. Ήξερε σε βάθος και την Αυστριακή νοοτροπία και την Ιταλική. Έφτασε στην Ρώμη το 1938 και ανέλαβε αρχιραββίνος με ένα άγχος έναντι των επερχόμενων διωγμών.
    Και έζησε του διωγμούς των Εβραίων της Ρώμης ως αρχιραββίνος. Έχοντας την πιο έγκυρη άποψη και ως πρώτος στόχος των ΕΣ-ΕΣ. Μαζί είχε και το βάρος της οικογένειάς του (η γυναίκα του, η κόρη του και ο γαμπρός του).
    Η μαρτυρία του είναι ακόμα πιο σημαντική εάν σκεφτούμε ότι όντας αρχιραββίνος της Ρώμης, ήταν στο κέντρο του τριγώνου Γερμανοί- Εβραίοι- Πάπας. Κανείς άλλος άνθρωπος στον πλανήτης δεν είχε πιο άμεση και πιο έγκυρη γνώση για αυτό το τρίγωνο.
    Για να δούμε μια αναλογία ας σκεφτούμε την ταινία «Ζ» του Γαβρά. Ο Γαβράς, την εποχή εκείνη, ήταν αποκομμένος από την Ελληνική πραγματικότητα. Την ταινία την έκανε γιατί ο Βασιλικός του έστειλε το βιβλίο του (το σχετικό με την υπόθεση). Μόλις διάβασε το βιβλίο αποφάσισε να κάνει την ταινία. Δηλαδή, η μόνη σχέση του με την υπόθεση Λαμπράκη είναι η μια μέρα που χρειάστηκε να διαβάσει το βιβλίο. Το 2016 ο Χρήστος Σαρτζετάκης έβγαλε το βιβλίο «Επιτελών το καθήκον μου, Θεσσαλονίκη, 1963-1964», 834 σελίδων. Ο Σαρτζετάκης δεν ήταν μόνο ο πρωταγωνιστής, αλλά είχε άμεση αντίληψη της Ελληνικής πραγματικότητας και εμπειρία στο πως λειτουργεί η Δημόσια Διοίκηση. Αν κάποιος θέλει να μάθει σχετικά με την υπόθεση Λαμπράκη θα πρέπει να πάει στο βιβλίο του Σαρτζετάκη.
    Το ίδιο ισχύει και με τον Zolli. Μόνο που o Zolli, λέει τα ακριβώς αντίθετα από τον Γαβρά. Όχι μόνο δεν κατηγορεί τον Πάπα Πίο ΧΙΙ, αλλά όταν μεταστράφηκε στον Χριστιανισμό, επέλεξε ως Χριστιανικό όνομα το όνομα Eugenio για να τιμήσει τον Πάπα. Το όνομα Eugenio ήταν το κατά κόσμο όνομα του Πάπα Πιου ΧΙΙ.
    Ο Πάπας βοήθησε με κάθε τρόπο που μπορούσε τους Εβραίους. Για παράδειγμα, ο Zolli περιγράφει πως παριστάνοντας έναν Πολιτικό Μηχανικό, κατάφερε να περάσει από τον φραγμό των ΕΣ-ΕΣ (που είχαν περικυκλώσει το Βατικανό) και να ζητήσει χρυσό για να δοθεί ως λύτρο σε κάποιον αξιωματούχο των ΕΣ-ΕΣ για την απελευθέρωση Εβραίων πολιτών. Αμέσως, ο Πάπας Πιος ΧΙΙ έδωσε εντολή να ικανοποιηθεί το αίτημα του Zolli. Φυσικά, ο Πάπας φρόντισε με κάθε δυνατόν τρόπο να βρουν, όσοι Εβραίοι ήταν δυνατόν μια κρυψώνα.

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 2) Ο Χίτλερ ήταν εχθρός του καθολικισμού πριν ακόμα γίνει αντισημίτης
    Ο Χίτλερ ήταν ως γνωστό φανατικός αντι-χριστιανός από εφηβική ηλικία. Αυτή εχθρότητα εναντίον του Χριστιανισμού την διατήρησε ως το τέλος. Πάνω από όλα τα δόγματα του Χριστιανισμού απεχθανόταν τον Καθολικισμό. Τον σιχαινόταν. Θα αναφέρω πρώτα 2 χαρακτηριστικά γεγονότα:
    Όταν έγινε η Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών, στην λίστα των μελλοθανάτων έβαλαν και πράγματι εκτέλεσαν (επί τόπου στο σπίτι τους) και ηγέτες των Καθολικών της Γερμανίας (οι οποίοι, όχι απλώς ήταν τελείως άσχετοι με τα SA, αλλά και μεγάλοι εχθροί τους).
    Ο Χίτλερ ήταν αντι-χριστιανός και φυσικά αντι-καθολικός πολύ πριν γίνει αντι-σημίτης. Ο August Kubizek (παιδικός φίλος και συγκάτικος στην Βίενη με τον Χϊτλερ) μας λέει ότι στα 18 του ο Χίτλερ ήθελε να γράψει μια όπερα (σε στυλ Βάγκνερ) λίβελο εναντίον των καθολικών ιεραποστόλων οι οποίοι εξαναγκάζουν με την βία αγαθούς Βαυαρούς στον Χριστιανισμό.

    Ας δούμε κάποιες αναφορές από το μνημειώδες βιβλίο του Richard Evans "The Third Reich Trilogy" (Το πιο έγκυρο ιστορικό βιβλίο πάνω στον Ναζισμό):
    "Hitler’s hostility to Christianity reached new heights, or depths, during the war. It was a frequent theme of his mealtime monologues. After the war was over and victory assured, he said in 1942, the Concordat he had signed with the Catholic Church in 1933 would be formally abrogated and the Church would be dealt with like any other non-Nazi voluntary association. The Third Reich ‘would not tolerate the intervention of any foreign influence’ such as the Pope, and the Papal Nuncio would eventually have to go back to Rome.22 Priests, he said, were ‘black bugs’, ‘abortions in cassocks’.23 Hitler emphasized again and again his belief that Nazism was a secular ideology founded on modern science. Science, he declared, would easily destroy the last remaining vestiges of superstition. ‘Put a small telescope in a village, and you destroy a world of superstitions.’24 ‘The best thing,’ he declared on 14 October 1941, ‘is to let Christianity die a natural death. A slow death has something comforting about it. The dogma of Christianity gets worn away before the advances of science.’25 He was particularly critical of what he saw as its violation of the law of natural selection and the survival of the fittest. ‘Taken to its logical extreme, Christianity would mean the systematic cultivation of human failure.’26 It was indelibly Jewish in origin and character. ‘Christianity is a prototype of Bolshevism: the mobilization by the Jew of the masses of slaves with the object of undermining society.’27 Christianity was a drug, a kind of sickness: ‘Let’s be the only people who are immunized against the disease.’28 ‘In the long run,’ he concluded, ‘National Socialism and religion will no longer be able to exist together.’ He would not persecute the Churches: they would simply wither away. ‘But in that case we must not replace the Church by something equivalent. That would be terrifying!’29 The future was Nazi, and the future would be secular."

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από το βιβλίο του August Kubizek «The Young Hitler I Knew» :
    "My own recollections can be summed up in a few sentences: as long as I knew Adolf Hitler I
    never remember his going to church. He knew that I used to go every Sunday with my parents,
    and accepted this fact. He never tried to persuade me not to go, though he said occasionally that
    he couldn't understand me -- his mother was also a religious woman, but nevertheless he would
    not let her drag him to church. Moreover he made these comments only by the way, with a certain
    tolerance and patience, which was not usual with him."
    "Every Sunday his mother went, with little Paula, to Mass. I can't remember that Adolf ever
    accompanied her, or that Frau Klara would have asked him to. Devout as she was herself, she
    was resigned to the fact that her son was different. It may be that in this case she was held back
    by the different attitudes of the father, whose precept and example was still her model for her son.
    In conclusion, I would describe Hitler's attitude towards the church at that time as follows: he was
    by no means indifferent to the church, but the church could give him nothing."
    "As for philosophical works, he always had his Schopenhauer by him, later Nietzsche, too."

    And again from the monumental work of Richard Evans "The Third Reich Trilogy" (the most complete and credible book on Nazi):
    "Catholic youth organizations, which in May 1934 numbered 1.5 million members, and ranged from the Catholic equivalent of the Boy Scouts to Catholic sports clubs of many kinds, were an obvious target, especially since there were frequent clashes with the Hitler Youth, though these were mostly confined to the shouting of insults. Catholic youth organizations in the eyes of the regime were ‘anti-nationalist and anti-National Socialist’ and had to be suppressed. Members of these organizations came under growing pressure to resign and join the Hitler Youth instead.66 The Reich Theatre Chamber began from 1935 onwards to ban Church-sponsored musical and also theatrical events, arguing that they were competing financially and ideologically with Nazi-sponsored concerts and plays."


    "Armed since 1936 with his new powers as Head of the German Police, Himmler now stepped up the campaign against the Church. Together with his deputy Reinhard Heydrich, he placed secret agents in Church organizations, and escalated police harassment of clerics. There was a further clamp-down on the diocesan press, restrictions were placed on pilgrimages and processions, even Catholic marriage guidance and parenthood classes were banned because they did not convey the National Socialist view of these things."
    "Parents were forced to sign prepared statements declaring that they ‘did not want the education of my child at school to be misused by stirring up religious unrest’ and supported the slogan ‘One Leader, One People, One School’. Already at the beginning of 1936, Cardinal Bertram had complained directly to Hitler of the ‘unheard-of terror’ which was being practised ‘in Bavaria, Württemberg and elsewhere. Those who vote for the denominational school are branded as enemies of the state.’ His appeal fell on deaf ears. The campaign, backed up by massive local propaganda, continued.86 ‘We don’t want to let the chaplain teach us any more!’ children were reported as saying by the leading Nazi daily paper on 25 May 1937 under the headline: ‘Entire school class defends itself against sex offender in priest’s clothing’."

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. " The campaign was not long in bringing results. In 1934, 84 per cent of children were still registered in denominational schools in Munich; but by the end of 1937, the proportion had fallen to a mere 5 per cent, a result achieved, as the Munich Diocesan Administration complained, ‘by means that were entirely unjust and illegal’ and involved ‘indescribable terrorism that contravened every principle of law and justice’, including the withdrawal of welfare support for those who refused to vote for the schools’ abolition. By the summer of 1939, all denominational schools in Germany had been turned into community schools, and all private schools run by the Churches had been closed down or nationalized, and the monks and priests who staffed them dismissed."
    "Such anti-Christian ideas were widespread in the Hitler Youth and formed an increasingly important part of the Party’s programme for the indoctrination of the young. Children receiving lunches from the National Socialist welfare organization in Cologne, for example, were obliged to recite a grace before and after the meal which substituted the Leader’s name for God’s when thanks were given.101 At one training camp for schoolchildren in Freusberg, the inmates were told that the Pope was ‘a half-Jew’ and that they had to hate the ‘oriental-Jewish, racially alien teaching of Christianity’, which was incompatible with National Socialism. The mother of a twelve-year-old Hitler Youth found the following text in his pocket when he came home one evening; it was also sung in public by the Hitler Youth at the 1934 Nuremberg Party Rally:
    We are the jolly Hitler Youth,
    We don’t need any Christian truth
    For Adolf Hitler, our Leader
    Always is our interceder.
    Whatever the Papist priests may try,
    We’re Hitler’s children until we die;
    We follow not Christ but Horst Wessel.
    Away with incense and holy water vessel!
    As sons of our forebears from times gone by
    We march as we sing with banners held high.
    I’m not a Christian, nor a Catholic,
    I go with the SA through thin and thick.
    Not the cross, they sang, but ‘the swastika is redemption on earth’.
    Such propaganda emerged at least in part out of the drive to abolish Catholic youth organizations and enrol their members in the Hitler Youth instead. Yet it also propagated a fiercely anti-Christian ethic whose virulence and potency should not be underestimated. Watching a young Hitler Youth member enter a Munich classroom in August 1936, Friedrich Reck-Malleczewen observed how his glance fell on the crucifix hanging behind the teacher’s desk, how in an instant his young and still soft face contorted in fury, how he ripped this symbol, to which the cathedrals of Germany, and the ringing progressions of the St Matthew Passion are consecrated, off the wall and threw it out of the window into the street . . . With the cry: ‘Lie there, you dirty Jew!’

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα μπορούσα να γράψω πολύ περισσότερα για το μένος του Χίτλερ και των ανώτατων στελεχών του εναντίων του Καθολικισμού.
    Ο Γαβράς με την ταινία εξυπηρέτησε (ηθελημένα ή άθελά του) κάποια σκοτεινή αντζέντα.
    Γιατί δεν είναι απλώς ότι ένας από τους 2 (Zolli ή Γαβράς) έχει δίκιο για τον Πάπα Πιο ΧΙΙ, αλλά εδώ βλέπουμε 2 τελείως αντίθετες θέσεις. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος έχει χαλκευμένα στοιχεία. Δεν είναι θέμα διαφορετικής ερμηνείας.
    Στις σελίδες 193-196 του βιβλίου του Zolli “Before the Dawn”. Αυτές οι σελίδες είναι στην πραγματικότητα ένα συναξάρι για τον Πάπα Πιο ΧΙΙ. Ένας συγκινητικό ύμνος, εξομολόγηση για την αγιότητα του Πάπα Πιου ΧΙΙ σε σχέση με τους διωγμούς των Εβραίων της Ρώμης. Όταν βρω χρόνο θα τις μεταφράσω αυτές τις σελίδες και θα τις ανεβάσω στο infognomon.
    Εκεί και ο κάθε κακόπιστος θα πιστεί ότι εδώ κάτι τρέχει με το ζήτημα του Γαβρα. Εάν ήμαστε έντιμοί, το ότι ο Γαβράς είναι Ελληνας δεν θα πρέπει να μας επηρρεάσει, αλλά με θάρρος να αναζητήσουμε την αλήθεια.
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
    ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υποτίθεται, αν δεν κάνω λάθος, ότι μια άγνωστη αμερικανικη εταιρία αγόρασε τα δικαιώματα του βιβλίου του κ. Βαρουφάκη από τον ίδιο. Αν είναι έτσι είναι αυτονοητο ότι ο κ Βαρυφακης γνώριζε άριστα σε ποιον ακριβώς πουλούσε τα δικαιώματά του και γνωριζε και την μελλοντικη χρήση. Συνεπως οδήγουμεθα σε μια σειρά σκέψεων όπου ο κ. Γαβράς ειναι ο τελευταιος και όχι ο πιο σημαντικός κρίκος της αλυσίδας. Δεν είναι καν αστυνομικό μυστήριο. Όλα αυτά για τον Γαβρά, σωστά ή λα΄θος ειναι δευτερεύοντα αν αναλογιστεί κανείς το ρόλο του κ.Βαρουφάκη και φυσικά της κυβέρνησης. Αν επαναλαμβάνω είναι οπως περιγράφονται στην αρχή τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.