20/4/11

Επεισόδια στη βουλή του ιρακινού Κουρδιστάν


Επεισόδια στη βουλή της αυτόνομης επαρχίας του Κουρδιστάν στη συζήτηση για τις αιματηρές λαϊκές κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών.

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στο κοινοβούλιο του Κουρδιστάν στο Ιράκ, με βουλευτές να εκτοξεύουν φιάλες εμφιαλωμένου νερού σε πολιτικούς αξιωματούχους, ενώ υπουργός εξέθετε την προσωπική του εκτίμηση για τις πολλαπλές λαϊκές διαδηλώσεις εσχάτως στη Σουλεϊμανίγια εναντίον της διαφθοράς με κεντρικό αίτημα η τοπική κυβέρνηση του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν να παυθεί.


Ο υπουργός Καρίμ Σινιάρι απαντούσε σε ερώτηση βουλευτού της αντιπολίτευσης, αποσαφηνίζοντας την κυβερνητική θέση γιά τις διαδηλώσεις στη Σουλεϊμανίγια μετά τα μέσα Φεβρουαρίου, στις οποίες έχουν βρει το θάνατο τουλάχιστον τρεις νεαροί κι έχουν καταγραφεί πολλές δεκάδες τραυματίες.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Καμάλ Κιρκούκι που ανήκει στην κυβερνητική συμμαχία Κουρδιστανία δεν επέτρεψε σε αντιπολιτευόμενους βουλευτές του κόμματος Γκοράν (Αλλαγή) να θέσουν ερωτήσεις στον υπουργό Σινιάρι, με αποτέλεσμα αυτοί να οργιστούν και να αρχίσουν να κτυπούν, ρυθμικά, τις γροθιές τους στα έδρανα.

Ένας από τους βουλευτές, ο Μπούσρο Ταουφίκ, πέταξε δύο μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό στον πρόεδρο Κιρκούκι.

Ο τελευταίος, με συνέντευξη τύπου που έδωσε, απείλησε να διωχθεί ο Ταουφίκ «που παρέβη τους κανόνες της Δημοκρατίας».

Όσον αφορά τον υπουργό Σινιάρι, δικαιολόγησε στην ομιλία του προς το Σώμα την ισχύουσα απαγόρευση να γίνονται διαδηλώσεις στην περιοχή της Σουλεϊμανίγια «ώστε να αποτρέπεται η αιματοχυσία».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.