30/4/11

Ιράν: Έκκληση βουλευτών για «ειρήνη» μεταξύ Αχμεντινετζάντ και Χαμενεΐ

Βουλευτές ζητούν από τον πρόεδρο Αχμεντινετζάντ να υποχωρήσει στη διαφωνία του με τον αγιατολάχ Χαμενεΐ, τερματίζοντας την πολιτική κρίση.Το κοινοβούλιο του Ιράν ζήτησε από τον πρόεδρο της χώρας, Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ να επιστρέψει στα καθήκοντά τους αποδεχόμενος την απόφαση του ανώτατου ηγέτη Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος τον εμπόδισε να απολύσει τον υπουργό Πληροφοριών.

Περισσότεροι από 216 βουλευτές (σε σύνολο 290) υπέγραψαν μια επιστολή ζητώντας από τον Αχμεντινετζάντ να αποδεχτεί την απόφαση του Χαμενεΐ, ο οποίος πριν από δύο εβδομάδες αρνήθηκε να δεχτεί την καθαίρεση του υπουργού Χεϊντάρ Μοσλεχί, υποστηρίζει η εφημερίδα Sharg επικαλούμενη τον βουλευτή Ρεζά Ακραμί.

Όπως είπε ο Ακραμί, μια αντιπροσωπεία της συντηρητικής πλειοψηφίας, στην οποία ανήκει και ο Αχμεντινετζάντ, επισκέφθηκε τον πρόεδρο στην κατοικία του για να του ζητήσει «να επιστρέψει στη δουλειά» .

Ο Αχμεντινετζάντ αντέδρασε στο βέτο του αγιατολάχ Χαμενεΐ ακυρώνοντας όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του από τις 22 Απριλίου: μποϊκοτάρισε τα υπουργικά συμβούλια και πολλές επίσημες εκδηλώσεις, απέφυγε να πάει στο κτίριο της προεδρίας και ματαίωσε μια περιοδεία του στην επαρχία.
Ο Χαμενεΐ από την πλευρά του προειδοποίησε σήμερα να μην υπάρχει καμία «εκδήλωση διαφωνίας» στους κόλπους τους καθεστώτος, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στον Αχμεντινετζάντ.
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Που το πάει το παιδί ο μερακλής;;;; Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ(με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αγαίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.